Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

[HTPA]GeeForce 11-12-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134888)
A gép nem is száll el. :) De egy kicsit barkácsolni kéne, hogy a modem és a router is rajtalegyen, az ilyenektől viszont egy kicsit félek... :)

Sokat nem kell szerintem... Mirpl mennek ezek? 12 V-os adapterről? (Azért kérdem, mert mondjuk a modem arról szokott, de pl routerem nincs egyáltalán, úgyhgoy nem tudom..) Szerintem lehet olyan szünetmentest kapni, amin van hálózati csatlakozó aljzat. (Konnektor.) :D De az a biztos, ha van napelemed, meg egy saját napod........ :D

Ati 11-12-2007 09:50

Automatizálni kell... Automata rendszer, ami kicseréli a biztosítékot, ha gond van vele. :) Beletankolsz 50 darabot, máris évente csak egyezer kell menni utántölteni. :D

Ati 11-12-2007 09:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 134890)
Sokat nem kell szerintem... Mirpl mennek ezek? 12 V-os adapterről? (Azért kérdem, mert mondjuk a modem arról szokott, de pl routerem nincs egyáltalán, úgyhgoy nem tudom..) Szerintem lehet olyan szünetmentest kapni, amin van hálózati csatlakozó aljzat. (Konnektor.) :D De az a biztos, ha van napelemed, meg egy saját napod........ :D

Lehet olyat kapni, de nem olyanom van. Azok többnyire vagy ipari célokra vannak, vagy nagyon keveset bírnak. Nekem valami köztes kellett. :) 2 perc nem elég, de igazából 48 óra se feltétlenül kell. :D Úgyhogy ezen csak a gép csatlakozói vannak, konnektor nincs. Ilyen kábelből lehetne barkácsolni csatlakozóaljzatot, de ezt nem vállalom. :D

Ati 11-12-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 134887)
boldog lennék, ha attól lenne :D
de az a szőrnyű, hogy nem tudom miért tört ki rajtam a nyavalya :(

No hát mindenesetre jobbulást!

[HTPA]GeeForce 11-12-2007 09:58

Egyébként nevetséges, de pl csomó áramingadozást ki lehetne szűrni azzal, ha bizonyos emberek nem lopkodnák le a távolságtartókat a kábelek közül....

(az az ilyen furcsa alakú valami ami a vezetékek között szokott lenni. Mint egy nem egyenesre hajtogatott zollstokk. :D Egyesek gólyalábhoz hsonlítják...:D)

Szóval azok aluminiumból vannak, mert ugye a műanyag nem túl időálló.. Süti a nap, veri a jégeső, stb stb... Gyorsan amortizálódik. Miután le lettek cserélve aluminiumra, lelopták az egészet szinte az egész országban... Na hát az nem került 2 fillérbe. De nem is az volt a nagyobb kár, hanem az, hogy újra összeverte a vihar a vezetékeket... És kezdődött minden előröl... Megint vihar, megint áramszünet, a lakosság mgint őrjöng....
Afrikában még van normális büntetőrendszer a lopásra... Nem 2 hónap felfüggesztettet kap, hanem nyissz, és már megy is lefelé a kéz csuklóból.... Nem is lopnak. Csak aki választhat, hogy 4 napja nem evett, és vagy éhenhal, vagy bepróbálja, hogy csúr valami kaját... Általában lebuknak, mert nincs erejük menekülni.

[HTPA]GeeForce 11-12-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134891)
Automatizálni kell... Automata rendszer, ami kicseréli a biztosítékot, ha gond van vele. :) Beletankolsz 50 darabot, máris évente csak egyezer kell menni utántölteni. :D

Ha feltalálsz egy olyan gépet, ami kis helyen elfér, leveszi a plombát a biztosítékról, kicsavarozza a biztosítékot, az elhasznált/kiégett példányokat a megfelelő gyűjtőbe helyezi, beilleszti az újakat, visszacsavarozza, visszafűz a lukba vékony fémdrótot, majd leplombálja az egészet 2féle plombanyomóval, majd felkapcsolja őket... Eskü feldobom a témát a következő vezetői meetingen, hogy vegyünk a masinából párat. Lehetne a márkája ATI 50. :D:D:D

Ati 11-12-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 134895)
Ha feltalálsz egy olyan gépet, ami kis helyen elfér, leveszi a plombát a biztosítékról, kicsavarozza a biztosítékot, az elhasznált/kiégett példányokat a megfelelő gyűjtőbe helyezi, beilleszti az újakat, visszacsavarozza, visszafűz a lukba vékony fémdrótot, majd leplombálja az egészet 2féle plombanyomóval, majd felkapcsolja őket... Eskü feldobom a témát a következő vezetői meetingen, hogy vegyünk a masinából párat. Lehetne a márkája ATI 50. :D:D:D

Elkeserítesz... :( Az én verzióm sokkal egyszerűbben hangzott... :p

:D:D

Reni 11-12-2007 13:04

Davalon

Dühöngök kicsit, mert zaklat a leveleivel egy illető, ráadásul olyan levelekkel amik nem is nekem szólnak. Ha postásnak nézel Davalon, kérj meg emberi, kúltúrált hangnemben, ez a minimum etikett szerintem. Nem is ismerlek, semmi kapcsolatom veled, nekem ne írogass ha nem okoz túl nagy problémát .. és az udvariatlanságnak a netovábbja, hogy amikor megszeretnélek kérni ne nekem küldözgesd a másnak szóló leveleidet, levagyok tiltva ..

ez lett volna az üzenetem:

Kedves Davalon!

Szeretnélek megkérni ne zaklass a leveleiddel, és ne nekem küldd azokat a leveleket, amik nem nekem szólnak, senkinek nem továbbítok semmit, se most, se a jövőben. Azokat a leveleket amik nem nekem szólnak, törlöm azonnal. Ha valakivel vitázni szeretnél, találjátok meg a megfelelő fórumot, de ne én legyek az!

Köszönöm a megértésed!

Ati 11-12-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 134915)
és az udvariatlanságnak a netovábbja, hogy amikor megszeretnélek kérni ne nekem küldözgesd a másnak szóló leveleidet, levagyok tiltva ..

Tiltsd le Te is, és akkor nem tud többet mivel zaklatni. :)

Cassandra 11-12-2007 16:38

Akkor egy kicsit dühöngök.:D

Következetesség rulez: Elmegyek a netszolgáltatómhoz rendezni egy kisebb vitás ügyet. Ez sikerül is. Majd mondom éljen, akkor most váltsunk vissza egy csomaggal kisebbre... a válasz: -Háááá... aztat nem lehet, me' nem ön kötötte a szerződést, de menjen haza és telefonáljon, úgy már lejjebb tudjuk váltani. Személyesen csak az ügyfél vagy meghatalmazottja kérheti ezt.
Mondom, ekkor egy papírt kérnék arról, hogy nincs hátralék, meg semmi.
A válasz: -Háááá... azt se lehet mert azt is csak az ügyfél kérheti ki, de most rendeztünk mindent, nincs hártralék, sőt túlfizetésük van...

Kérdem én, hol ebben a következetesség? Minden adatot kiadnak bárkinekl szóban, de írásban nem? Telefonon bármit intézhet akárki a szerződő nevében, de az irodában a saját testvére nem... Ehhh...:mad:
Ráadásul vártam két órát, hogy 1 perc alatt kiderítsük igazam van...

Tehát... Dühöng, dühöng.

Ditke 11-12-2007 16:42

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 134958)
Akkor egy kicsit dühöngök.:D

Következetesség rulez: Elmegyek a netszolgáltatómhoz rendezni egy kisebb vitás ügyet. Ez sikerül is. Majd mondom éljen, akkor most váltsunk vissza egy csomaggal kisebbre... a válasz: -Háááá... aztat nem lehet, me' nem ön kötötte a szerződést, de menjen haza és telefonáljon, úgy már lejjebb tudjuk váltani. Személyesen csak az ügyfél vagy meghatalmazottja kérheti ezt.
Mondom, ekkor egy papírt kérnék arról, hogy nincs hátralék, meg semmi.
A válasz: -Háááá... azt se lehet mert azt is csak az ügyfél kérheti ki, de most rendeztünk mindent, nincs hártralék, sőt túlfizetésük van...

Kérdem én, hol ebben a következetesség? Minden adatot kiadnak bárkinekl szóban, de írásban nem? Telefonon bármit intézhet akárki a szerződő nevében, de az irodában a saját testvére nem... Ehhh...:mad:
Ráadásul vártam két órát, hogy 1 perc alatt kiderítsük igazam van...

Tehát... Dühöng, dühöng.

:o:o:obiztosítalak az együtérzésemről... velem is eljátszották ugyanezt és még ciffrábbat is, 2 hónapon keresztül én voltam a hülye...:mad::D:D:D

Ati 11-12-2007 16:43

Velem ha kekeckednek, akkor megkérem őket, hogy mutassanak legyenek szívesek egy szerződést, amit én kötöttem velük. ;) Ugyanis a számla az én nevemre jön, de szerződésem NEKEM nincs velük... Ez csak a net átírásának mellékhatása volt számukra, hogy a tv is át lett írva, ezt senki nem kérte, csak ők ugyanarra a címre nem tudnak két külön ügyfelet nyilvántartani... :)

Gyula 11-12-2007 16:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134888)
A gép nem is száll el. :) De egy kicsit barkácsolni kéne, hogy a modem és a router is rajtalegyen, az ilyenektől viszont egy kicsit félek... :)

Mindkettőnek csak egy 220-as dugalj kell nem? Mármint a modemnek meg a routernek. De ha nem, lehet h akkor is tudok segiteni.

Cassandra 11-12-2007 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134960)
Velem ha kekeckednek, akkor megkérem őket, hogy mutassanak legyenek szívesek egy szerződést, amit én kötöttem velük. ;) Ugyanis a számla az én nevemre jön, de szerződésem NEKEM nincs velük... Ez csak a net átírásának mellékhatása volt számukra, hogy a tv is át lett írva, ezt senki nem kérte, csak ők ugyanarra a címre nem tudnak két külön ügyfelet nyilvántartani... :)

Sajna itt a szerződést tényleg öcsém kötötte meg, de vicc, ha ott a csaj orra elött hívom fel őket és lépek vissza egy csomaggal, az úgy már rendben van, de ő sajnos ezt nem csinálhatja meg.

Komolyan mondom néhány fejben nagy nagy gondok lehetnek, ha ilyen előfordulhat.

Ati 11-12-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 134962)
Mindkettőnek csak egy 220-as dugalj kell nem? Mármint a modemnek meg a routernek. De ha nem, lehet h akkor is tudok segiteni.

Igen, sima 230-as konnektor kell nekik. De egyelőre ne erőltessük a témát, mert jó régi a szünetmentes, 2-3 évente cserélni kéne, úgyhogy lassan rá fog férni egy csere, akkor lehet, hogy már másmilyet veszek, amin van ilyen kimenet. A házi készítésű kábelektől valahogy mindig óckodtam... :)

Gyula 11-12-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134964)
Igen, sima 230-as konnektor kell nekik. De egyelőre ne erőltessük a témát, mert jó régi a szünetmentes, 2-3 évente cserélni kéne, úgyhogy lassan rá fog férni egy csere, akkor lehet, hogy már másmilyet veszek, amin van ilyen kimenet. A házi készítésű kábelektől valahogy mindig óckodtam... :)

Nem kell tőle óckodni és nem is egy nagy beruházás, de megkockáztatom, hogy villamossági szaküzletben lehet olyat készen kapni :) Mi a cégnél sokszor készitünk ilyen házi készitésü kábelekt ha szükséges. Biztos, hogy a szünetmentest kell kompletten cserélni? nem volna elég csak az aksit?

[HTPA]GeeForce 11-13-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 134964)

Esküszöm egyszer lefotózom neked a videókártyámat.... :D:D:D:D:D Lehet beájulnál.... :D

(Kétkedők kedvéért: A videókártya 5 éve üzemel legalább minden probléma nélkül, a korához képest tökéletesen felülmúlja önmagát:)

Ati 11-13-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 135141)
Esküszöm egyszer lefotózom neked a videókártyámat.... :D:D:D:D:D Lehet beájulnál.... :D

(Kétkedők kedvéért: A videókártya 5 éve üzemel legalább minden probléma nélkül, a korához képest tökéletesen felülmúlja önmagát:)

Így elmondás alapján valószínüleg attól is óckodnék... :D

[HTPA]GeeForce 11-13-2007 15:49

Igazából, ha a pókhálót letépném róla, akkor lehetne rajta tojást sütni......... :DDDDDDDDDD

A lényeg, hogy nem szakszerű módszerrel (értsd: vésővel való lefeszegetés, majd fogóval történő kitörés) el lett távolítva róla az eredeti, gyári hűtés. Majd egy kis forrasztás itt, egy kis ezüstlakk ott, és máris jobban szuperált, mint gyárilag. (magasabb órajellel is ment stabilan, fagyás nélkül). Aztán egy csavarhúzó, meg egy fúrógép a kézben, fúrógépbe be a csavarhúzót, és fúrni 4 tágasabb lukat a kártyára... Ezután fogni egy P4-es processort, és (fogó segítségével) letörni róla a ráragasztott hűtőbordát. (Ne kapj szívrohamot, a P4-es proci már rossz volt...:D) Követkző lépés, lecsiszolni a hűtőborda alját simára, majd miniflex-szel kialakítani rajta egy kisebb, kör alakú árkot. Abba az árokba tölteni egy kis ezüstlakkot, majd egy bele illő rézlapot (kb, mint egy magyar 100 Forintos pénz, akkorát) amit az ezüstlakk szépen légmentesen körbeölel (vékonyan... kb 0,1 milliméter vastag az ezüstréteg az aluminimum és a réz között). Kicsit nehezen megy bele a rézinplantátum, úgyhogy satuval vagy kalapáccsal rá lehet segíteni... :D Végső megoldás, lemenni a boltba, és venni egy 6cm átmérőjű tápegységhűtő ventillátort, majd a hűtőbordára fúrni azt. Ott 4 csavarral rögzíteni, meg egy kis technokol rapid ragasztóval.......... :DD Az egész kócerájt (mivel a kártyára való ráfúrás után rezonált...) rögzítettem 2 db széthajtogatott gemkapoccsal. (Amit az irodából nyúltam le. Szigorúan fém! Jobban vezeti a hőt:D) Majd a korona a végére: Pillanatragasztóval rögzíteni a gemkapscokat a hűtőborda körül. (Fontos, mert a technokol oldja a technokolt.. A pillanatragasztó meg nem oldja a technokolt:D) Na és ez az egész cucc, fejjel lefelé beleszorítva az AGP portba......

Hozzáteszem, tökéletesen fut rajta minden program, egészen a mai nai játékokkal. Abban az egyben van lemaradva, hgoy a DX9 és DX10 fényeffekteket nem tudja kirajzolni. (Mivel nincs benne a technológia...) Viszont ha azokat kikapcsolom, akkor simán, 'szaggatás' nélkül viszi a szuerjó játékokat. meg minden mást is. :D

Nem kerestek műszaki embert a szerveretek fizikai karbantartására? :D:D:D:D:D

Andrew 11-13-2007 21:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 135168)
Nem kerestek műszaki embert a szerveretek fizikai karbantartására? :D:D:D:D:D

biztos örülnének Atiék, ha ütvefúróval és légkalapáccsal javítanád a gépeket :D:D

BimmBimm 11-16-2007 22:16

Aki kitalálta, Azt! Meg mindegyiknek egyenként a felmenőit!!!
Kijaz az állat aki képes volt meglakotni egy olyan hitvány valamit mint az IE??????
HIHETETLEN... Mindenre jó, csak honlapot ne akarj kompatibilissé tenni vele:mad::mad::mad::mad:
ÁÁÁÁÁÁÁÁ

BimmBimm 11-16-2007 23:05

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 136029)
Aki kitalálta, Azt! Meg mindegyiknek egyenként a felmenőit!!!
Kijaz az állat aki képes volt meglakotni egy olyan hitvány valamit mint az IE??????
HIHETETLEN... Mindenre jó, csak honlapot ne akarj kompatibilissé tenni vele:mad::mad::mad::mad:
ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Szernecsére a jóöreg prog.hu most sem hagyott cserben:) Mostmár nyugodt vagyok:p

J.Ati 11-16-2007 23:39

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 136032)
Szernecsére a jóöreg prog.hu most sem hagyott cserben:) Mostmár nyugodt vagyok:p

Akkor jó,mert kezdtem aggódni érted;):D:D

[HTPA]GeeForce 11-18-2007 03:39

2:42 óta nyomkodom a "MEGVESZEM" gombot..... Kezd kifolyni a szemem a villogástól, és még csak a piac felét vettem fel, amit ultaltam magamnak... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRGH... Már szúr a szemem :(

Ditke 11-28-2007 11:08

:(:(:( 3 napja nem tudok belépni az orikba waprol...:(:(:(

[HTPA]GeeForce 11-28-2007 11:09

:'(

*rövid sajnálkozós üzi*

[HTPA]GeeForce 11-28-2007 11:28

GRRRRRRRRRRRRRR

Csökken a TOP köreim száma 2/D-ben, pedig nem estem vissza helyezést... GRRRRR :mad: :(

Ati 11-28-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 138188)
:(:(:( 3 napja nem tudok belépni az orikba waprol...:(:(:(

Miért nem?

J.Ati 11-28-2007 13:34

dühöngök!

*jajj*

Ditke 11-28-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138217)
Miért nem?

Fogalmam sincs, minden klappol, mégis azt irja ki mindegyiknél, hogy belépési hiba...:(

Ati 11-28-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 138241)
Fogalmam sincs, minden klappol, mégis azt irja ki mindegyiknél, hogy belépési hiba...:(

Töröld a gyorsítótárat (cache).

Ditke 11-28-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138242)
Töröld a gyorsítótárat (cache).

Megvolt, igy sem jo...:( csak az U-s orimat sajnalom...

Ati 11-28-2007 13:55

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 138243)
Megvolt, igy sem jo...:( csak az U-s orimat sajnalom...

Biztos jó adatokkal próbálkozol? Nincs bennük ékezet, és állítottad esetleg át a telefon ékezetkódolását? Nem írtad át a jelszót weben? Ööö, másra most hirtelen nem tudok gondolni.

Ditke 11-28-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138245)
Biztos jó adatokkal próbálkozol? Nincs bennük ékezet, és állítottad esetleg át a telefon ékezetkódolását? Nem írtad át a jelszót weben? Ööö, másra most hirtelen nem tudok gondolni.

Nem, nem, nem... Sajna minden ok, és mégsem megy...:(

Kutyuleee 11-28-2007 17:45

Najó én megyek aludni. Nem igaz, hogy nagy ritkán kiakarok osztani egy pirosat, és akkor is mellé nyomok fáradtan és zöldet adok grrr:mad::mad::mad::mad::mad:

Xeper 11-28-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 138345)
Najó én megyek aludni. Nem igaz, hogy nagy ritkán kiakarok osztani egy pirosat, és akkor is mellé nyomok fáradtan és zöldet adok grrr:mad::mad::mad::mad::mad:

Legutóbb én is így jártam :D

Ditke 11-29-2007 03:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 138245)

Nem tudom mit csinaltam, de megcsinaltam...:D köszi a segitséget!:D

Bogár 12-02-2007 15:37

áááá, UninstallationException :mad::mad::mad: wtf?? :eek::confused::eek:

F***ItException :mad::mad::mad:

Csokibácsi 12-02-2007 16:21

http://www.kepfeltoltes.hu/071202/20...toltes.hu_.jpg

Nem, nem ezzel készülök 2008-ra.

BimmBimm 12-02-2007 16:58

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 139334)
Nem, nem ezzel készülök 2008-ra.

De azért befigyel a kék téma:D:D

All times are GMT +1. The time now is 07:23.