Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Andrew 10-23-2009 16:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226253)
Aki meg nem ezt az utat valasztja, hogy folyamatosan kelljen figyelnie A-ban, az szenvedjen meg kicsit az 1000 kores utakert mind jobban es jobban...

Valahogy a szenvedés meg a játék elég érdekesen hangzik egymás mellett :p
Talán éppen ezért nem szeretik sokan az A-t, mert nekik nem játék, hanem szenvedés.

Remedy 10-23-2009 16:37

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 226254)
Valahogy a szenvedés meg a játék elég érdekesen hangzik egymás mellett :p
Talán éppen ezért nem szeretik sokan az A-t, mert nekik nem játék, hanem szenvedés.

Ez nyilvan nem olyan szenvedes, hiszen ez egy jatek...
Ismerek olyat is, aki evekig csak 5. szinten jatszott... :)
Vannak olyanok is, akik meg csak az Aban jatszanak, mert a tobbit nem szeretik. Izlesek es pofonok... :)

laci 10-23-2009 16:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226256)
Vannak olyanok is, akik meg csak az Aban jatszanak, mert a tobbit nem szeretik. Izlesek es pofonok... :)

A különbség csak az hogy amíg az A-ban elvileg a végtelenségig lehet fejlődni, addig a többi csoportban egy időn túl kénytelen vagyok továbblépni.

De amúgy ez a vita időről-időre fellángol, és soha egyik fél sem győzi meg a másikat. Én részemről az 1A-t mindig is a szükséges rossznak tartottam, amit elkerültem, amikor a szabályok olyanok voltak, és ahol felmásztam a topba és eltöltöttem a szükséges köröket hogy lefordulhassak.

Az viszont tény hogy a top határa egyre magasabban van, és így egyre tovább tart eljutni odáig, de ez ellen jelenleg nem tudok mit tenni, úgyhogy tudomásul veszem.

Remedy 10-23-2009 16:56

Quote:

Originally Posted by laci (Post 226259)
A különbség csak az hogy amíg az A-ban elvileg a végtelenségig lehet fejlődni, addig a többi csoportban egy időn túl kénytelen vagyok továbblépni.

Dehogy lehet! Bar gondolom hosszra ertetted, szal maximum a vegtelensegig totyorogni lehet... :) Szerintem az 1 milla pont elerese is igen kemeny feladat manapsag.... A tobbi csoportban is lehet a topon kivul elleni amig jolesik... :)

Igazabol nem igazan ertem, mit is szeretnel mondani... :)

Ps: En nem vagyok egyik "oldalon" sem, szeretem a lenti csoportokat, es az At is.... :)

csabi 10-23-2009 16:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226253)
Ennek amugy nem is feltetlen kellene igaz lennie. Termeszetes, hogy aki regebb ota van A-ban, nagyobb orszaga van, nagyobb es nagyobb, ahogy telik az ido.
Aki meg nem ezt az utat valasztja, hogy folyamatosan kelljen figyelnie A-ban, az szenvedjen meg kicsit az 1000 kores utakert mind jobban es jobban...

Nem egeszen ertem mit kellene valtoztatni...

nem kell változtatni, nem a javaslatokhoz írtam.. :) csak valahogy engem az zavar.. nem is, inkább csak bántja a szemem, ahogy Te is mondod: a top határa egyre nő és nő.. :) a fellépési határ B-ből viszont állandó.

valóban most meg lehet járni 1000kör alatt, vagy 1200, ha kicsit több szabadidőt ad magának az ember. mert most csak 6500+ hektár a határ, egy év múlva meg csak 7500 lesz, 3 év múlva meg csak 10000, talán több..

laci 10-23-2009 17:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226261)
Dehogy lehet! Bar gondolom hosszra ertetted, szal maximum a vegtelensegig totyorogni lehet... :)

Igazabol nem igazan ertem, mit is szeretnel mondani... :)

Igen, nagyjából arra, gondoltam, amit értettél :)

sutike31005 10-25-2009 10:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 226259)

De amúgy ez a vita időről-időre fellángol, és soha egyik fél sem győzi meg a másikat. Én részemről az 1A-t mindig is a szükséges rossznak tartottam, amit elkerültem, amikor a szabályok olyanok voltak, és ahol felmásztam a topba és eltöltöttem a szükséges köröket hogy lefordulhassak.

Az viszont tény hogy a top határa egyre magasabban van, és így egyre tovább tart eljutni odáig, de ez ellen jelenleg nem tudok mit tenni, úgyhogy tudomásul veszem.

nem feltétlenül.. én mindig töröltem az orikat aztán ujat indítottam aztan toroltem aztan ujjat indítottam... és így tovabb eljen a w. :)

monro 11-09-2009 10:30

Faji statisztika

Ati lehetne kérni egy statisztikát a jelenlegi 1A aktív országainak faji eloszlásáról? Szerintem elég meggyőző lenne :)

Ati 11-09-2009 10:38

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228492)
Ati lehetne kérni egy statisztikát a jelenlegi 1A aktív országainak faji eloszlásáról? Szerintem elég meggyőző lenne :)

Ha holnap szólsz, akkor igen. Ma nem... :) Holnapra viszont elfelejtem... :D

Pool 11-09-2009 10:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228492)

Gömböld le őket...

monro 11-09-2009 10:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228495)

Szólni fogok :) Köszi.

Arwyl szelleme 11-09-2009 11:38

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228496)
Gömböld le őket...

Pool én gömbölgettem, hidd el igen meglepő az arány. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire "elelfesedett" az A.

Ati 11-10-2009 10:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228495)

Én mégse felejtettem el, Te viszont nem szóltál. :p

Egy gyors statisztika a jelenleg klánban lévő, aktív országokról az 1/A-ban:

elf: 57,6%
gnóm: 15,5%
ork: 12,3%
törpe: 10,6%
óriás: 3,4%
ember: 0,5%
élőhalott: 0,1%
félelf: 0%

SZK-n lévő országokkal együtt:

elf: 43,7%
gnóm: 22,2%
ork: 15,5%
törpe: 10,2%
óriás: 7%
ember: 0,8%
félelf: 0,4%
élőhalott: 0,2%

Gyula 11-10-2009 11:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228717)
Én mégse felejtettem el, Te viszont nem szóltál. :p

Egy gyors statisztika a jelenleg klánban lévő, aktív országokról az 1/A-ban:

elf: 57,6%
gnóm: 15,5%
ork: 12,3%
törpe: 10,6%
óriás: 3,4%
ember: 0,5%
élőhalott: 0,1%
félelf: 0%

SZK-n lévő országokkal együtt:

elf: 43,7%
gnóm: 22,2%
ork: 15,5%
törpe: 10,2%
óriás: 7%
ember: 0,8%
félelf: 0,4%
élőhalott: 0,2%

régen úgy kellett vadászni egy egy jó elfet, most meg az aktiv országok fele elf :D

Pool 11-10-2009 11:23

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 228734)
régen úgy kellett vadászni egy egy jó elfet, most meg az aktiv országok fele elf :D

Ettől még nem mind jó elf...

monro 11-10-2009 11:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 228736)
Ettől még nem mind jó elf...

És nem is "csak" a fele, hanem 100-ból 57 :D

Andrew 11-10-2009 11:53

Valaki nem mentette el a régebbi statisztikákat? Az elf módosítása óta elég sok statisztika készült, érdekes lenne azzal összevetni.
Valahol a fórumon is meg kell lennie, csak most nincs időm megkeresni :(

Ati 11-10-2009 11:57

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 228745)

Épp ezt akartam mondani, hogy a fórum elfes témáiban biztos megvannak.

Tsobi 11-10-2009 12:13

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 228745)
Valaki nem mentette el a régebbi statisztikákat? Az elf módosítása óta elég sok statisztika készült, érdekes lenne azzal összevetni.

Ímhol:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104711)
No nézzük...

Elfek aránya...
Hódító: 10,23%
Hódító, anarch nélkül: 11,54%
Queosia: 11,44%
Queosia, anarch nélkül: 11,63%
Cuceritor: 13,73%
Cuceritor, anarch nélkül: 14,51%
Legendär: 5,7%
Legendär, anarch nélkül: 6,3%

A Legendär egy picit sántít, mert fajt például még közel 15% nem választott, úgyhogy ezek az országok még javarészt csak a sorszám miatt indított országok, még nincs akkora játékosszám, hogy a statisztikai adatok mérvadóak legyenek.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115905)
Összes 1/A ország esetében az elfek aránya: 34%
Aktív (nem szk-n lévő) 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 45%
Aktív (nem szk-n lévő), nem szabis 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 48%

Hát igen, ennyit az elfek kihalásáról, és hogy csak az új játékosok választják, mert nem tudják milyen rossz is az. :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115958)
2/B-ben elfek aránya: 13%
3/G-ben: 12%
4/L-ben: 12%
4/K-ban: 13%
5/V-ben: 12%

Csak pár csoport kiemelve.

Bár még érdekességképp megnéztem a gyors csoportot is: 5/U: 9%, ami meglepően magas arány... A gyorsba miért nem olyan fajjal mennek az emberek, ami sokkal akciódúsabb? Pfff. :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125056)
Elfek aránya: 10,3%
Anarch nélkül: 11,6%

Tartja magát szépen az elf. Az egyetlen dolog, ami megingathatja, az a törpe közelgő változtatása, ami igencsak nagy erőt adhat a törpe fajnak.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 169253)
És így néz ki most:

Elfek aránya: 11,0%
Anarch nélkül: 12,5%

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 169258)
De nézhetünk egy szabisok nélküli arányt is...

Elfek aránya a szabadságon nem levők között: 11,5%
Elfek aránya a szabadságon nem levők között az anarchista csoporton kívül: 12,8%

Érdekes az arányok ilyetén alakulása. Az emberek bizti elfeledték milyen is volt az elf. :)

Ati 11-10-2009 12:17

45% volt az elfek aránya több mint 2 éve az A-ban. Ahhoz képest a mostani 57% nem is olyan sokkal magasabb.

Arwyl szelleme 11-10-2009 12:26

Igazából az ork az ami meglepett kicsit engem. %-ban ide tettem kb., de azt hittem több lesz mint a gnóm. Pontosabban fordítva gondoltam az arányokat.

BigPi2 11-10-2009 12:44

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 228751)
Igazából az ork az ami meglepett kicsit engem. %-ban ide tettem kb., de azt hittem több lesz mint a gnóm. Pontosabban fordítva gondoltam az arányokat.

Engem az óriások is megleptek. Az a 7%-nyi fejlődés az elfeknél nem kevés. Más fajoknak összesen nincs annyi.

monro 11-10-2009 13:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228750)
45% volt az elfek aránya több mint 2 éve az A-ban. Ahhoz képest a mostani 57% nem is olyan sokkal magasabb.

majd 26,67% :D
Sztem azért az sok. Főleg ha a tendencia folytatódik és jelenleg ugye ennek elég nagy az esélye.

Kiváncsi vagyok a többi faj 2 év alatt mennyit erősödött vajon? :p

monro 11-10-2009 13:46

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 228754)
Engem az óriások is megleptek. Az a 7%-nyi fejlődés az elfeknél nem kevés. Más fajoknak összesen nincs annyi.

45 és 57% között nem 7% a különbség hanem majd a duplája ;)

csabi 11-10-2009 15:23

nem lehet az oka ennek a jelenségnek a görcsösen ragaszkodás a top30hoz A-ban? csak ne verjenek be, csak ne veszítsek földet, csak maradjak biztonságban? :)

Dynosaur 11-10-2009 15:39

eddig nagyon kardoskodtatok, hogy csak elfek vannak... most már hogy "csak" a fele elf, ezért már azt a 2 év alatti 12%os fejlődést tartjátok soknak... nem tudom miért nem tudtok megbirkózni a feladattal, és hagyjátok abba a folyamatos siránkozást...

tisztelet a kivételnek... :)

Tsobi 11-10-2009 15:45

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 228762)
eddig nagyon kardoskodtatok, hogy csak elfek vannak... most már hogy "csak" a fele elf, ezért már azt a 2 év alatti 12%os fejlődést tartjátok soknak... nem tudom miért nem tudtok megbirkózni a feladattal, és hagyjátok abba a folyamatos siránkozást...

tisztelet a kivételnek... :)

Dyno,Te vagy A-ban?

Troll 11-10-2009 15:48

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 228761)
nem lehet az oka ennek a jelenségnek a görcsösen ragaszkodás a top30hoz A-ban? csak ne verjenek be, csak ne veszítsek földet, csak maradjak biztonságban? :)

Valószínünek tartom;)
De szerintem evvel nincs is semmi baj!
Sokan elfelejtik azt, hogy nem mindenki játszik ám évek óta, örülnek, ha egyáltalán eljutnak valahogy a toppig! Az A-ban elég nehéz haladni hadival, ha valaki nem sokszor járt még ott és kevesebb a tapasztalata, pláne ha nem tud non-stop lenni:D

Szerintem igenis meg kell adni a lehetőséget azoknak akik nem olyan régóta játszanak, hogy fordulni tudjanak. 7300 heki elérése igy se olyan könnyü!
Azok a profik akik itt sirdogálnak, hogy milyen erős az elf, azoknak eddig sem jelentett gondot a haladás szerintem.
Nem értem hogy miért kellene gyengiteni!

Nem hinném, hogy mind 57% elf átüthetettlen lenne:D

Szerintem a tendecia nem fog irreálisan növekedni!

Dynosaur 11-10-2009 16:14

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 228765)
Dyno,Te vagy A-ban?

szerintem tudod, hogy nem vagyok... :D

de az eddigi itten HSZ-ekben olyasmiket írtatok, hogy a gömbök 80-90%-a elf, és a többi és a többi... (boccs, de most nem érek rá konkrétan kikeresni, de emlékszem, hogy voltak ilyenek... :) )

ehhez képest "csak" 57% van, amiknek valószínű, hogy egy jó nagy százaléka nem csak ott csücsül, mert lenn forog hanem aktívan (már amennyire egy elf ugye aktív) játszik a klánjában erősítve azt.

Quote:

Originally Posted by Troll (Post 228766)
Nem hinném, hogy mind 57% elf átüthetettlen lenne:D

egyetértek!

Ati: ha nagyon ráérsz, akkor talán érdekes lenne megnézni, hogy az alsóbb csoportokban is sokasodtak-e az elfek... :p de szólok holnap is, ha kell :D

lehet, hogy csak egyszerűen az emberek szeretik ezt a fajt... akkor miért ne játszanak vele az A-ban is? (valószínű nem fog ekkorát nőni az elfek száma az alsóbb csoportokban, de ugye az A van a csúcson, végül mindenki odaér, lehet ott is marad... )

Xeper 11-10-2009 18:39

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 228770)
szerintem tudod, hogy nem vagyok... :D

de az eddigi itten HSZ-ekben olyasmiket írtatok, hogy a gömbök 80-90%-a elf, és a többi és a többi... (boccs, de most nem érek rá konkrétan kikeresni, de emlékszem, hogy voltak ilyenek... :) )

ehhez képest "csak" 57% van, amiknek valószínű, hogy egy jó nagy százaléka nem csak ott csücsül, mert lenn forog hanem aktívan (már amennyire egy elf ugye aktív) játszik a klánjában erősítve azt.

Épp a gömbök szó jelentése hordozza a lényeget: egy ország körüli sávról van szó. Minden bizonnyal a top30% feletti sávról.

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 228770)
Ati: ha nagyon ráérsz, akkor talán érdekes lenne megnézni, hogy az alsóbb csoportokban is sokasodtak-e az elfek... :p de szólok holnap is, ha kell :D

lehet, hogy csak egyszerűen az emberek szeretik ezt a fajt... akkor miért ne játszanak vele az A-ban is? (valószínű nem fog ekkorát nőni az elfek száma az alsóbb csoportokban, de ugye az A van a csúcson, végül mindenki odaér, lehet ott is marad... )

Semmi olyan nem történt, ami a lejjebbi csoportokban indokolná a faji eloszlás eltolódását, szerintem ez a statisztika teljesen felesleges. A kötelező A-s ország bevezetése óta növekszik ott töretlenül az elfek aránya ha jól tudom.

siQ 11-10-2009 18:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 228808)
Épp a gömbök szó jelentése hordozza a lényeget: egy ország körüli sávról van szó. Minden bizonnyal a top30% feletti sávról.

Lehet csak külön 1/A top30% statisztikát is kérni a fajokról, vagy az már túl specifikus infó?:)

Dynosaur 11-10-2009 19:05

Quote:

Semmi olyan nem történt, ami a lejjebbi csoportokban indokolná a faji eloszlás eltolódását, szerintem ez a statisztika teljesen felesleges. A kötelező A-s ország bevezetése óta növekszik ott töretlenül az elfek aránya ha jól tudom.

az egyetlen dolog ami indokolja, hogy ha a lentebbi csoportokban is megnőt az elfek száma, akkor egyszerűen az játékosok szeretik ezt a fajt... :) ezzel nincs mit tenni... :)

Andrew 11-10-2009 20:08

Quote:

Ez mikor történt?

Kubbi 11-10-2009 20:08

off:
Íme az én végítélet jóslatom:

Ha az elfet legyengítik annyira hogy jobban megérje az ork, egy idő után sokkal kevesebb lesz az elf. Mert mindenki orkkal akar szaladgálni. Megdrágul a kaja. Közben a törpök, nem tudnak elrejtőzni a rengeteg elf között, fokozott prédává válva kipusztulnak :D
szépen megdrágul a nyersi is :p
majd jön a sírás, hogy a bankok miatt ekkora az infláció csináljunk az ellen valamit.
A gnómok pedig elszaporodnak, mert ők meg gnómok és pirózzák a sok elvetemült orkot. Majd jön oda is egy málusz.

köszönöm :D

vityu 11-29-2009 01:15

Itt találhatóak a jelenlegi legjobb játékosok! Ők azok, akik feljutottak a legfelső szintre, és ott a szövetségük a legtöbb hírnévponttal rendelkezik ebben a pillanatban! GRATULÁLUNK!

Országnév Érték
Nem utalom, gyere érte! (#257294) 1.047.230
Jajde vicces (#118588) 1.034.150
*Pannónia* (#10001) 842.482

Talán a nagy visszatérés következik? :)

Kíváncsian várom, csak szóljatok előre, hogy akkorra ne legyen átépíteni valóm! :D

Északföld 11-29-2009 01:37

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230822)
Itt találhatóak a jelenlegi legjobb játékosok! Ők azok, akik feljutottak a legfelső szintre, és ott a szövetségük a legtöbb hírnévponttal rendelkezik ebben a pillanatban! GRATULÁLUNK!

Országnév Érték
Nem utalom, gyere érte! (#257294) 1.047.230
Jajde vicces (#118588) 1.034.150
*Pannónia* (#10001) 842.482

Talán a nagy visszatérés következik? :)

Kíváncsian várom, csak szóljatok előre, hogy akkorra ne legyen átépíteni valóm! :D

Te sem alszol ilyenkor? :)

vityu 11-29-2009 01:38

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 230823)
Te sem alszol ilyenkor? :)

De, én igen! :) És te? :D:D:D

Északföld 11-29-2009 01:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230824)
De, én igen! :) És te? :D:D:D

Vazeeee akkro ez egy álomkór, lehet álmodunk??? Ez durva...kezdek félni. :D

Reaktor 01-13-2010 10:23

Nagy örömmel várunk ebbe a topikba csataleírásokat, terveket, elképzeléseket.

Főleg kláncsaták után mindkét fél leírhatja terveit, ötleteit, elképzeléseit.
Így a kívülálló felek is átélhetik a csakák részvevőinek szemszögéből az eseményeket.

monro 01-13-2010 11:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236412)
Monro szedjel be par nyugtatot, egy budos szoval nem irtam, hogy ide nem lehet irni, csak elvileg azert nyilt az a masik topic, hogy a nem kifejezetten tenyeket oda irjak. De felolem irhatod ide is, marhara nem izgat.

Tedd felre a velt tamadas elol vedekezes taktikadat, mert nem all jol, teljesen normalis, erdeklodo beiras volt mindenfele arto szandek nelkul. A beszolasbol pedig tessek megprobalni visszavenni, azt olvasok, amit akarok, es jolesik, ennyi... :P

Nem ebbe a topicba akartad ezt írni? Tudod a másik nem erre való...

All times are GMT +1. The time now is 10:21.