Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Synkel 06-28-2007 12:39

[quote=BigPi;105866][quote=Synkel;105848]
Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 105845)

Engem nem zavar a tekilopás, sőt az egyéb lopás se.

Egyszerűen hihetetlenek gondoltam, hogy valakit ne zavarjon a lopás.

Én biztos vissza akarnám szerezni azt amit elloptak tőlem.

Meglátásom szerint tudatos tolvaj védelem folyik a rendszeren belül, ezért egyetértek a módosítási javaslatoddal.

Találni kellene mégis valami megoldást teki lopások ellen, hogy rövid idő alatt ne lehesen ellehtetleniteni egy országot se, mert hiába pótolom a hiányzó tekercseket két-három körmúlva addigra az emberek nagy része rég elment.

Pedig nem a lopás zavar, hanem az, ha úgy lopnak, hogy nem tudok semmit tenni ellene. De ezt már milliószor leírtam, hadd ne ismételgessem már magam. Az ártózás se zavar, legfeljebb agyonverem a varist- illetve megpróbálom, de legalább nem kell tétlenül nézzem, és dühöngjek. Tény, 6 körre a rengető varisra se megyek ki, viszont ő lényegesen kevesebbet tud rengetni abból a távolságból...

-Ede- 06-28-2007 12:58

én nem értem igazán, h miért mindenkit csak a tekilopás zavar, pedig a gyújtogatás sokkal nagyobb károkat tud okozni!
megesett velünk is h a hadisaink leütöttek egy tolist, majd a tolis 6-8kör távolról addig égette a hadist(kb 3-4napig) amíg a házai 2/3-át el nem pusztította
azaz nem csak a tekilopásra, hanem minden ártó(és haszonszerző)tolvajakcióra ki kellene terjeszteni, mert másképp nem ér sokat

Reni 06-28-2007 13:28

Ha a hadisok leütnek egy tolist üssék le annyira, hogy ne tudjon már ártani, vagy mészizzék addig, hogy ha továbbmentek ne tudjon szívózni, ugyanez a helyzet a varisokkal is, ha meg nem ezt tették a hadisok, viseljék a következményeket :)
Teljesen igaza van a tolisnak, én is gyújtanám a helyében a páciens amíg tudnám, (vigyázva arra, hogy ne kerüljön azért 2 körre) mivel a tolisoknak ez az egyik fegyverük.

Brown 06-28-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105880)
én nem értem igazán, h miért mindenkit csak a tekilopás zavar, pedig a gyújtogatás sokkal nagyobb károkat tud okozni!
megesett velünk is h a hadisaink leütöttek egy tolist, majd a tolis 6-8kör távolról addig égette a hadist(kb 3-4napig) amíg a házai 2/3-át el nem pusztította
azaz nem csak a tekilopásra, hanem minden ártó(és haszonszerző)tolvajakcióra ki kellene terjeszteni, mert másképp nem ér sokat

Talán a tolvajokat azért nem érintik a maluszok úgy mint a varázslókat, mert náluk a távolság a térkapun való közlekedés miatt eltűnik. Logikus, hogy 2 körre ugyanúgy lopkod, mint 8 körre. Úgyanaz a távolság. A távolságra hivatkozva ezért nem tartom jó ötletnek a maluszok bevezetését, mi több számomra nevetséges. Viszont a távolság függvényében a térkapu pl. hamarabb záródhatna. 10 kör - a célpont ori távolsága vagy ilyesmi. Vagy 10 kör - távolság x adott érték. Kerülhetne több készenlétbe a kapu nyitás. Nemtom.

Reni 06-28-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105903)
Talán a tolvajokat azért nem érintik a maluszok úgy mint a varázslókat, mert náluk a távolság a térkapun való közlekedés miatt eltűnik. Logikus, hogy 2 körre ugyanúgy lopkod, mint 8 körre. Úgyanaz a távolság. A távolságra hivatkozva ezért nem tartom jó ötletnek a maluszok bevezetését, mi több számomra nevetséges. Viszont a távolság függvényében a térkapu pl. hamarabb záródhatna. 10 kör - a célpont ori távolsága vagy ilyesmi. Vagy 10 kör - távolság x adott érték. Kerülhetne több készenlétbe a kapu nyitás. Nemtom.

Nem tűnik el a távolság, mert a sikerességet nem a körtávolság, hanem pl. köztük lévő pont és országok száma is befolyásolja...stb.
Ha a tolik buknak le, rendes számban hullanak is, készüli is jobban kopikAzért már ez is malusz nekik szerintem.

Brown 06-28-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 105905)
Nem tűnik el a távolság, mert a sikerességet nem a körtávolság, hanem pl. köztük lévő pont és országok száma is befolyásolja...stb.
Ha a tolik buknak le, rendes számban hullanak is, készüli is jobban kopikAzért már ez is malusz nekik szerintem.

Tapasztaltam is párszor. :)Elég is nekik ennyi malusz, nem kell több. :)

LotR 06-28-2007 14:58

egyet értek vele, és támogatom!

Lehetőleg ne jöjjünk már olyan nem jogos érvekkel, hogy a térkapu olyan mint az internet meg hogy abba a világba amit a hodnak képzelek a fejembe nálam nem illik bele a képbe, mégha jogos is lenne...

nyolcvan 06-28-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Súgó
Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)

Szerintem hülyeség információszerző és ártóakciókra szétszedni a tolvajakciókat. Ha azzal van probléma, hogy a tolvajok túl messziről tudnak ártani, akkor ezt a pontkülönbség/eredménycsökkenés nagyságát kellene módosítani, sokkal egyszerübb volna. Nem pedig összevissza variálni azzal, hogy vajon mennyi legyen a készültségcsökkenés stb.

Gyula 06-28-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105880)

Ez természetes, ne csodálkozz ezen a tolis igy tud vissza vágni.

Gyula 06-28-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 105845)

Találni kellene mégis valami megoldást teki lopások ellen, hogy rövid idő alatt ne lehesen ellehtetleniteni egy országot se, mert hiába pótolom a hiányzó tekercseket két-három körmúlva addigra az emberek nagy része rég elment.

Teljesen felesleges ezen görcsölni, indult már ennek módosítására több topic is, de sajnos egyik sem került a megfontolás alatt álló javaslatok közé.

Úgy hogy én továbbra is favorizálom a gnómot, aztán aki el akarja lopni a tekimet az dolgozzon meg érte rendesen :)

All times are GMT +1. The time now is 07:14.