Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Ati 05-20-2010 09:47

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 252954)
És azt szerintem ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a személyiségek azért szaporodnak, mert B-ből fordulgatnak.
Akinek van 5-6-7-8-9-10 szeme, az nem megy fel A-ban többtízezer hektárra, majd fordul le. Az betesz egy orit A-ban 10k hekire, aztán fordulgat B-ből. Én is ezt csinálnám, nincs ebben semmi kivetnivaló.

És ez is egy lényeges üzenet. Ha hozzányúlunk bármilyen formában a forduláshoz, akkor ezt is egyensúlyba kell hozni.

Padlócsempe 05-20-2010 09:47

A fix hektárral az a bajom, hogy nincs benne olyan verseny, mint mikor egymáshoz képes kell teljesíteni, mint pl. a top%-k esetében.

Ati 05-20-2010 09:48

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252959)
A fix hektárral az a bajom, hogy nincs benne olyan verseny, mint mikor egymáshoz képes kell teljesíteni, mint pl. a top%-k esetében.

Van benne +4 ilyen "verseny". (Az alsó szintek újbóli végigjátszása.)

djibron 05-20-2010 09:51

Ja ja.
Ha később túl könnyű lenne a min. heki hát azon könnyen lehetne növelni.
De mondom, ha akár ütéssel akár fedezéssel nem 1000 kör eljutni 6000 hekire.
Hangsúlyozom kezdő klánként!!!

[HTPA]GeeForce 05-20-2010 09:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252956)
Es az a fix hektar folyamatosan none? Ugyanis most a top folyamatosan tolodik, hektarszamban. (ha meg nem no, egy ido utan tul konnyu lesz)

Nem az a cél, hogy túl könnyű legyen, hanem hogy NE tolódjon tovább, mert kezd irreálissá válni, és évről évre egyre irreálisabb lesz a top30 alja. És cél az is, hogy valemennyire könnyebb legyen. Ne legyen nevetségesen egyszerű, de azért a lehetetlen határait se kezdjük már el súrolgatni.

Ne nőjön tovább a top-ok alja!
Márcsak azért se, mert ettől egyre nehezedik a dolog. 1 éve 7000 heki kellett, most 8000 heki kell, egy új játoks mire elérkezik A-hoz mennyi kell majd neki? 10000? 11000? Ez meg pont a régi játékosoknak könnyű, hiszen aki 7000 hekis top30-cal csinált 7 szemet, annak sokkal könnyebb volt, mint aki majd 11000 hekivel kell ezt megtegye....
Jelenleg az A nehezedik! Ezt a folyamatot szeretné itt sok ember megállítani, és minimálisan visszafordítani.
Annyira, hogy élvezhető keretek között teljesíthető legyen az A csoport.

Ezért nem támogatnám azt, hogy a fis hektárt évente feljebb emeljük... Különben visszajutunk a mi értelme dologhoz? Bevezetünk egy új rendszert, majd manuálisan hozzáigazítgatjuk az új rendszert a régihez?? (Merthogy ismétlem, az a gond jelenleg, hogy tolódik felfelé a top alja..) :)
Akkor inkább ne csináljunk semmit...

djibron 05-20-2010 09:54

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252959)

Könnyítés lenne a cél, vagy nem cél.:D

Padlócsempe 05-20-2010 09:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252952)
Lehet, hogy MOST az. Később vajon rosszabb vagy jobb lesz a helyzet? Ezzel az az én bajom, hogy visonylag könnyen befolyásolható rövidtávon, hosszútávon pedig egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen irányba fog ez elmenni. (Arról nem is beszélve, hogy kiszámolhatatlan, hogy mit kell teljesíteni a forduláshoz, hiszen Te nem látod azokat a számokat, amik a háttérben vannak.)

(Nem, nincs konkrét elképzelésem még arról, hogy mi legyen a könnyített fordulás (ahogy még arról se vagyok meggyőzve, hogy tényleg kell ilyen), csak a hirtelen szembetűnő hátrányokat írtam le.)

Ha akárhogy jelölve vannak pontlistában azok, akiknek több, mint 2k topköre van, akkor lehet vele számolni. De talán még ez sem szükséges.
Befolyásolni szerintem alig lehet, mert ahhoz sok topban lévő orinak kéne egyszerre elveszítenie a topkörét, és annyi nyernének vele, hogy egy kicsit feljebb csúszik a top határa.

Hogy hosszútávon mi lesz? Ugyanaz, mint fix hektár esetében. Lehet, hogy módosítani kell a számokon, itt a topkörök számán, ott a hektáron, nincs különbség. Esetleg annyi, hogy a fix hektáron szinte biztos, hogy módosítani kell majd idővel, míg a 2000 körön nem biztos.

Padlócsempe 05-20-2010 09:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252960)
Van benne +4 ilyen "verseny". (Az alsó szintek újbóli végigjátszása.)

És pont a csúcsok csúcsán, az 1/A-ban nem lenne verseny...

djibron 05-20-2010 10:01

Végül is per pillanat az is verseny, hogy vajon ki tud hamarabb a hétem még 100 hekit fedezni, hogy ki ne essen a top-ból.:D

Ati 05-20-2010 10:02

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252965)
És pont a csúcsok csúcsán, az 1/A-ban nem lenne verseny...

Lenne, ha onnan akar teljesértékűen fordulni, hiszen akkor a mostani top30% változatlanul maradna.

All times are GMT +1. The time now is 13:05.