Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Arwyl szelleme 09-06-2007 17:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 123230)
Nincs rendjén:)
Csináljuk tisztességesen, ha már csinálunk valamit.
Sajna ahogy elnézem a nagyokat a másik verzió nem igazán érdekli...

Engem tényleg nem, szerintem a fedezés a hunyó. Azt kell valami reális értékre belőni. pl. 2550 heki felett az ori területének 10%-a/heki.

Azaz 10k hekis orinak 1000 kati kelljen hekinként a 20k-soknak meg 2000.

Ilyen baromságot hogy fedezési arány...

HA VALAKI FEDEZÉSSEL AKAR TERÜLETET SZEREZNI TEGYE!! Miért kell büntetni? Más kérdés hogy kinek mi a véleménye arról!

Ráadásul akkor lett bevezetve, miután a Pannonfölde már felfedezte 8 tagját ~30k-ra és egyet ~20k-ra. Innentől kezdve esélytelen megközelíteni őket. Emiatt tiltakozott ez ellen Serg is, Ő már ekkor átlátta...

Reaktor 09-06-2007 18:21

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 123250)
Engem tényleg nem, szerintem a fedezés a hunyó. Azt kell valami reális értékre belőni. pl. 2550 heki felett az ori területének 10%-a/heki.

Azaz 10k hekis orinak 1000 kati kelljen hekinként a 20k-soknak meg 2000.

HA VALAKI FEDEZÉSSEL AKAR TERÜLETET SZEREZNI TEGYE!! Miért kell büntetni? Más kérdés hogy kinek mi a véleménye arról!

Nagyon jó elképzelés.

Megszűnnének a lista rései.
Vissza mernének jönni olyan orik is SZK ról, akik a minimum heki közelében vannak, vagy az alatt kicsivel.

Nézzük csak.
Van egy jó gazdasági játékos.
Van egy jó harcos.
Miért ne lehetne mindkettejüknek azonos országa? Mivel fontosabb a harc mint a gazdaság? Pénz nélkül nincs eredményes harc, akkor meg?
Ha józsi nem kereskedik ügyesen Peti se tud ütni, szal sztem a fedezés is legyen járható.
Nekem még Arwyl számai is szimpatikusak.

LotR 09-07-2007 00:32

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 123210)
Itt viszont én nem értem a kérdésedet. Vagy még is?
Most azt mondjátok sokan hogy ha a nagyok olcsóbban csinálnának egy fős klánt hogy üssék a kicsiket, régen ugyan ezen az áron csinálták meg az egy fős klánt, és Wandék klánjábol kilépve egy oriba akkor ténylegesen bele tettek 80% feletti barakkot (nem az itt sokat emlegetett 95-98% -ot) és a klánban vele azonos értékü 8-10fös kis oriktol elvite a 14% földet minden esetben.

Most nem érdemes akármiylen kis országot ütni, mégha egy pont értéken van a két klán akkor sem.

Mert 10 100k pontos ori, a sürü mezőnyben sosem lesz oylan erős mint egy darab 1milla pontos ori egy viszonylag ritka és nyugodt mezőnyben.

Ezért jó az egy harmados szabály. Töben ezért gondoljuk úgy hogy akár olcsóbb is lehetne egy klánbol ki be lépés, mert lehetne ütni olcsóbban mindnekinek, nagyoknak és kicsiknek is és nem a sokkal gyengébbeket.

ö lehet hülye vok, de sztem ez ellen megvéd részben a ki-be lépős földleadásos büntetéses rendszer is, nem-e?
Vagy lehet én nagyobb kedvezményt adnék ezáltal mint amiért épp megy a harc:rolleyes:
Szal ezért gondoltam h inkább az nem hiányzik, minthogy ujra köökért ccserébe lehessen igyen ki-be ugrálni...

LotR 09-07-2007 00:39

inkább a ki-be lpéses mint az alklán bonyolítás...
pláne h akkor szinte senki se járna ki-be.. és semmi értelme nem lenne a büntetésnek... vagy ha már alklán rendszer akkor még szigorubb %-os bünti a ki -be lépésekért....

Nem tuom mért lett bevezetve ez a fdezési szabály? nem emléxem, aszem nem is értettem naon mikor olvastam:p nem értintett, nem szoktam fedezni se...

Nade a lényeg: az olvasottak alapján lehet tul erősre sikeredet, ahogy Fegya is írta, most sokkal többen osztoznak ugyanazon a földön és távolodik a felső top...
Tehát enyhítani kéne a fedszabályt persze lehetőleg jobban belőni, nehogy a ló tuloldalára essünk....

Arwyl szelleme 09-07-2007 11:57

szerintem azok a számok teljesen korrektek amiket írtam, azért kicsit erős volt hogy 25k hekin 8500 kati/ heki volt a fedezésem 40k/20kör katiképzésnél
(Magyarul 25k hekis ori fogjuk rá hogy 5 hekit fedezhet naponta (illetve egy képzésből, de így egyszerűbb írni.) Amit én mondok terület 10%a/ heki is csak 16 heki/naponta, de még mindig 3szorosa az eredetinek...

de ezt majd leírom a megfelelő helyre is, itt most csak annyi belőle a lényeg, hogy semmiféle módosítást nem támogatok (ötletem sincs az igaz), foltozgatásnak vélem őket, inkább pöccenjünk rá a fedezés módosítására irtózatos sebességgel!

Xeper 09-07-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 123224)
Gyula, nem tehetem meg, hogy bemásolom ide az éplistát, de abban volt 96% barakk. Korábban Xepiről írták egy másik topicban, hogy 100% barakkal ment, ami ha túlzás is esetleg, a 95-öt ütötte. Olyan környezetben ahol egyéni támadástól nem kell tartani BÁRMILYEN éplistával dolgozhatsz.

Itt egy igen erős csúsztatás van. Nálam a 100% barakk téma kb úgy merülhetett fel, hogy kimentünk kláncsatázni, és az elfem 100% barakkjából ment sereg -azaz nem maradt hely íjászoknak. Ez akár a területem 20% -a is lehet, ami egy átlagos csoport átlagos elf barakk aránya. :)
Ákos 99% barakkos orkján kívül nem hiszem hogy az elmúlt 1-2 évben lett volna 80% barakknál erősebb arány a játékban.
És mint egy másik témában felmerült: lejjebbi csoportokban is van 70% barakkos ork... nem kell nagy országodnak lennie, hogy erős lehess ;)

-Fegya- 09-07-2007 13:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 123378)
Itt egy igen erős csúsztatás van. Nálam a 100% barakk téma kb úgy merülhetett fel, hogy kimentünk kláncsatázni, és az elfem 100% barakkjából ment sereg -azaz nem maradt hely íjászoknak. Ez akár a területem 20% -a is lehet, ami egy átlagos csoport átlagos elf barakk aránya. :)
Ákos 99% barakkos orkján kívül nem hiszem hogy az elmúlt 1-2 évben lett volna 80% barakknál erősebb arány a játékban.
És mint egy másik témában felmerült: lejjebbi csoportokban is van 70% barakkos ork... nem kell nagy országodnak lennie, hogy erős lehess ;)

100%-s barakkos orit láttam, de az 1A-s szabi szabály bevezetése előtt. Pont emiatt lett bevezetve.

Grabi 09-07-2007 14:04

halkan megjegyzem synk írása ellenére ardi 89%os barakkos volt, de sebaj xepi, akkoris ittál, nem láthattad jól :)

Ati 02-05-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 121733)
Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!

Remélem nem hatalmas kérés, hogy az ilyen kirohanásokat mellőzd a megbeszélések között, mert ezekre nem vagyok kíváncsi. Vagy van javaslatod, vagy nincs. Vagy van NORMÁLIS véleményed, vagy nincs. A nem normális véleményekre nem vagyok kíváncsi. Nem véletlen, hogy 2 beceneved már ki van tiltva a fórumról. Szerintem elég elnéző voltam, hogy hagytam a harmadikat. Úgy látom hiba volt. Ezt szerencsére hamar lehet orvosolni. Biztos ezt kell?

Köszönöm.

-Fegya- 02-05-2008 22:28

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 121733)
Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!

Ebben az a szép, hogy amit kitaláltam a régi felfedezés indító topicban, az így szólt:
Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 32489)
A felfedezéshez szükséges katona javasolt képlete: terület * 0.08125 (lefele kerekítve)

Arwyl jelenlegi javaslata meg így szól:
katonaigény = terület * 0.1

:D

All times are GMT +1. The time now is 22:38.