Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Xeper 01-24-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 154094)
Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:

- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)

- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)

- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)

- Skrull! (bugyuta paródia -azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)

Most ez a 4 a sláger. :)

ui: a Nácik aranya című könyv papír -most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)

Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve :D (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta :) )

[HTPA]GeeForce 01-25-2008 11:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 154099)
Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve :D (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta :) )

Nos, ezt még annak idején a Valhalla Páholy-ban vettem... (Most Sárkánytűz??? - Asszem...) Valóban, sok évvel ezelőtt.. :D Ajánlom, remek politikai szatira... :D:D:D

Kifli, van még pár azon kivül, de sajnos Rejtő Jenő névvel ellátva (ha jól tudom) egy rokona (birtokolva a licencjogokat) irt-kiadott egy rakás kötetet, amik siralmasak, és borzalmasak, meg sem közelitve az igazi Rejtő stilusát.
De mindenesetre igaz, vannak egyáb komoly hangvételű kötetek Rejtő Jenő néven. (De én azokat nem szeretem.) :p

Topsy 01-28-2008 19:57

Elolvastam a Wass Albert Elvásik a veres csillag c könyvét. Nagyon tetszett. Ebben a művében, már kellő humort is használ, ami nagyon olvasmányossá teszi,ha az egész végül is keserű, de valahogy reményteljes is.
Maradok Wass Albertnél :D Még Karácsonyra adtam ajándékba . Azóta a családom olvasó része egymás kezéből kapkodják ki. Van aki kellő előítélettel látott neki:mad:, aztán nem bírta letenni:D Így ajánhatom 17 évtől 68évig .Szóval:):) A funtineli boszorkány:):)1 kötet

Turku 01-28-2008 20:17

Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című műve.
Érdekesen mutatja be az emberek egymásra való utaltságát, az emberi kapcsolatokat, a barátságos<->barátságtalan viszonyát,a baj kerülését ami az emberek bizonyos fokú kerülésében rejlik.
Érdekes kis történet. Ajánlom mindenkinek aki szereti az elgondolkodtató,valószerű műveket.

Topsy 01-28-2008 21:04

Quote:

Originally Posted by Turku (Post 155090)
Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című müve.

Igazad van:) ez egy " nagy " könyv.

Pali papa 01-29-2008 23:44

Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.

Elme 01-30-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 155536)
Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.

Bár nem feltétlenül neked javasolom, de te is elolvashatod az alábbi könyveket:)

Sir Dan Fraser: A cigányok (széles történeti, nyelvészeti és antropológiai ismeretekre alapozott könyv

Gordon W. Allport: Az előítélet (rendkívül olvasmányos és érdekes könyv az etnikai és nyelvi konfliktusokról)

Pali papa 01-30-2008 19:08

Allportot olvastam...
:)

Pepa 01-30-2008 19:15

Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült filmet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.

Pali papa 01-30-2008 19:18

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 155720)
Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült könyvet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.

Én olvasni is szoktam a könyveket pepa, nem csak nézni...
:) :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 03:48.