Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Dave 11-19-2013 21:28

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 306160)
Így is baromi gyorsan meg lehet szedni magad felessel, nem azért van fenti csopikban kevés feles, mert nem bír pénzt lopni a bankok miatt, de a téma ezen részét már rohadt sokat átrágtuk. Azzal viszont nem értek egyet, hogy még 5-10% bankot is kelljen tartani, különben annyi pénzt visz tőlem, hogy nem tudok pl. sereget cserélni. 20 bank helyett a 40 bank szerintem épp elegendő, és már ezzel is erősítve van a pénzszerzési lehetőpsége. Arról már nem is beszélve, hogy a hátrányaiból is kikerül a tanya malusz, marad neki a -10% támadóerő csökkenés ami számottevő és annyi... de már erről is volt szó. Erős faj lesz területarányos bankvédelem nélkül is (ami ugye minden más orit gyengítene).

Ha ennyire szuperfaj lesz a feles akkr jatszal azzal. Hol itt a gond?? Aztan majf nezel mikor kapod a harmadik meszart azutan h egy orias levitte a keszulodet 20%ra...

Dave 11-19-2013 21:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306177)
Hát, engem ez a 3x-os katonagyilok akkor is meglep. Olyan, mintha ezentúl az ork 3x akkorát mészárolna. El sem tudom képzelni, akkor mi lenne itt a külsőn.
Ez a része az "erősítésnek" inkább csak nagyfokú gonoszságra ad lehetőséget, ami nem biztos, hogy teljesen jó irány.

Azert szerintem mondjuk 12 kor alatt egy ork tobb egyseet meszarol le , mint a feles legyilkol.

Most nincs kulonbseg toli e toli kozott. Egy teljes keszultseggel gnommal utes elott a 7000 vedo egysegbol ugy 350et le tudtam olni... Na ha ezt haromszorozzuk akkor mar lassan kozeliti azt az erteket amit EGY meszarlas osszehoz. Aztaa n minden 2 kor pihenes utan tudok 2,5 toliakciot vegezni, azaz ujabb 40 katona addigra a hadis az ujabb sereggel ujabb 900 egysegemet meszarota le...

Szerintem a 3szoroa hatasfok meg eppenhogy kozeliti a realitast...

Remedy 11-20-2013 01:41

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 306249)
Azert szerintem mondjuk 12 kor alatt egy ork tobb egyseet meszarol le , mint a feles legyilkol.

Most nincs kulonbseg toli e toli kozott. Egy teljes keszultseggel gnommal utes elott a 7000 vedo egysegbol ugy 350et le tudtam olni... Na ha ezt haromszorozzuk akkor mar lassan kozeliti azt az erteket amit EGY meszarlas osszehoz. Aztaa n minden 2 kor pihenes utan tudok 2,5 toliakciot vegezni, azaz ujabb 40 katona addigra a hadis az ujabb sereggel ujabb 900 egysegemet meszarota le...

Az persze nem tűnik fel, hogy csak akkor tudsz mészárolni, ha 2 körön vagy, ellentétben a tolival, ugye?

Artista 11-20-2013 07:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306246)
Szerintem is. Ha ez bejön, bár csúnya dolog, de lehet regelek egy félelfet, hogy az utána jövő panaszkodó levelek és fórumbeírások meggyőzzék Atit, hogy ez így nem jó.

Ha pl. a kezdők fórumon jön egy olyan kérdés, hogy "alulról 5 körről egy szövis félelf irtózatos károkat okoz az országomban, mit tehetek?" kb nem is lehet rá mit válaszolni a "szabizz el"-en kívül. És persze még az árnyakat is erősítsük, hogy tolival + helyezéskülönbséggel is esélytelen legyen védekezni. Szerintem teljes agyrém. És akkor már nem is említem, hogy hatalmas stratégiai előny, hogy látja mire jön az adott sereg.

Ott volt erre a javaslatom, az az elv, hogy azonos méretű ország a kb vele azonos méretűvel szemben tudjon alvilági akciót indítani... ez a 10k limit lent elengedi az alvilágot, felső csoportokban meg leláncolja...

De nem értem a reagálásokat, miért ne lehetne az alvilággal is erős akciókat csinálni?
A föld az érték, amíg alvilággal azt nem lehet szerezni, addig úgyse lehet elég erős az alvilági akció...

Pacsi 11-20-2013 08:04

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 306258)
Ott volt erre a javaslatom, az az elv, hogy azonos méretű ország a kb vele azonos méretűvel szemben tudjon alvilági akciót indítani... ez a 10k limit lent elengedi az alvilágot, felső csoportokban meg leláncolja...

De nem értem a reagálásokat, miért ne lehetne az alvilággal is erős akciókat csinálni?
A föld az érték, amíg alvilággal azt nem lehet szerezni, addig úgyse lehet elég erős az alvilági akció...

Remek lenne ha még földet is lophatna a feles! Így is el fognak tünni az orkok, mert esélytelenek lesznek.

Artista 11-20-2013 10:19

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 306261)
Remek lenne ha még földet is lophatna a feles! Így is el fognak tünni az orkok, mert esélytelenek lesznek.

szegény orkok... olyan rosszul megy nekik.
Quote:

A-ban, mivel ott a föld az érték, akár nullára is lophatsz, ha nem bírsz beverni, de téged leföldellek.
Quote:

Remek lenne ha még földet is lophatna a feles!
...és semmi ilyet nem kívántam...

Dave 11-20-2013 12:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306254)
Az persze nem tűnik fel, hogy csak akkor tudsz mészárolni, ha 2 körön vagy, ellentétben a tolival, ugye?

Semmi nem tiltja a 3 koros tamadast. Sot en kaptam mar 16 korrol is sereet felulrol...

Artista 11-20-2013 12:08

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 306265)
Semmi nem tiltja a 3 koros tamadast. Sot en kaptam mar 16 korrol is sereet felulrol...

pláne úgy, hogy a jelenlegi helyzetben, a 10k-s limittel, 4-5 kör távból már az alvilág se valami hatékony...sőt kb használhatatlan ártani vagy lopni.

Dave 11-20-2013 12:18

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 306266)
pláne úgy, hogy a jelenlegi helyzetben, a 10k-s limittel, 4-5 kör távból már az alvilág se valami hatékony...sőt kb használhatatlan ártani vagy lopni.

Mindenki olyan ellenerveket tud felsorakoztatni h a rohogogorcs kap el miatta...
Tamadni csak 2 korre lehet....
Ha engem csesztetnek alulrol, akkor lebontom akar a fel orszagot h be tudjam utni..

De szerintem nem mondok ujdonsagot a resztvevoknek...

Merengő 11-20-2013 13:28

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 306268)
Mindenki olyan ellenerveket tud felsorakoztatni h a rohogogorcs kap el miatta...
Tamadni csak 2 korre lehet....
Ha engem csesztetnek alulrol, akkor lebontom akar a fel orszagot h be tudjam utni..

De szerintem nem mondok ujdonsagot a resztvevoknek...

és ha ő is lebontja?? akkor ugyan ott jársz.. lehet több körre támadni de akkor máris megbukott a feltételezésed

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 306268)

none 11-20-2013 13:40

Igazából egy dolgot nem értek ezzel a háromszoros katigyilkolás elleni érveléssel kapcsolatban..
Ugye az az érv, hogy messze van a toli és nem tudsz sok mindent tenni ellene.. De felmerül bennem a kérdés, hogy akkor most mit teszel? Lehet kevesebbet tud gyilkolni, de ez csak azt jelenti, hogy tovább tart elérni azt a mennyiséget, mint később a háromszorosnál.. ha most megoldható, akkor később sem kéne gondot okoznia.. bár nem hiszem, hogy pont ez miatt terjednek el a tolik.. de ha elterjednek, katigyilkolás erősítés ide, vagy oda úgyis változtatni kell valamennyire az alap taktikán..:)
Plusz, ha túl erős lenne emiatt a toli még mindig lehet korrigálni..:)
Esetleg a 10k-s lophatóságot ésszerűen módosítani..:)

Tsobi 11-20-2013 15:01

Ki kell ütni a tolit 10k ponton kívülre és máris nem lesz vele gond. :)
Én személy szerint alig várom, hogy kipróbálhassam az új felest magas hekin. :)

Merengő 11-20-2013 23:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 306276)
Ki kell ütni a tolit 10k ponton kívülre és máris nem lesz vele gond. :)
Én személy szerint alig várom, hogy kipróbálhassam az új felest magas hekin. :)

én is erre várok :)

Ati 11-25-2013 17:55

Úgy látom elfogytak az érvek és ellenérvek.

2 terület volt, amire néhány ellenvetés érkezett:

1. A katonagyilkolás 3x-osra erősítése. Ezek az ellenvetések azért furák számomra, mert régen amikor erről volt szó, akkor nem volt gond. Tegyük be 2x erősítéssel, meglátjuk mit eredményez, erősítsni még mindig lehet később.

2. Bankok területarányos védelme. Itt leginkább a "no de mi ebben a logika?" kérdés volt a számottevő, és persze az, hogy sokan nem akarnak a mostaninál több bankot építeni. Szerintem bőven lesz idő felkészülni erre, mielőtt a félelfek megjelennek magasabb szinteken. Felkészülni akár bankokkal, akár sereggel, akár a félelftől való eltávolodással.

Remedy 11-25-2013 22:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306317)
Tegyük be 2x erősítéssel, meglátjuk mit eredményez,

Felmerül a természetes kérdés, hogy mik az elvárásaink (pontos, vagy körülbeli) ezzel a fejlesztéssel kapcsolatban?

none 11-25-2013 23:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306318)
Felmerül a természetes kérdés, hogy mik az elvárásaink (pontos, vagy körülbeli) ezzel a fejlesztéssel kapcsolatban?

Esetleg a téma címét nézd meg, valószínűleg megtalálod benne a választ a kérdésedre..

Remedy 11-26-2013 00:10

Quote:

Originally Posted by none (Post 306320)
Esetleg a téma címét nézd meg, valószínűleg megtalálod benne a választ a kérdésedre..

Nem okoskodást vártam. Mindenki tudja, hogy ezektől a módosításoktól nem nagy hektáron lesz jobb a félelf.

none 11-26-2013 00:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306321)
Nem okoskodást vártam. Mindenki tudja, hogy ezektől a módosításoktól nem nagy hektáron lesz jobb a félelf.

Nem okoskodás volt, Ati írta, hogy ez a cél..
Vedd a fáradságot és olvass vissza, ha nem okoskodást vársz..
De egye fene segítek kicsit..

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305565)
A téma nem az alsó, hanem alapvetően a felső csoportokról szól.

..

Remedy 11-26-2013 00:30

Mármint fáradságot.

Függetlenül attól, amit beidéztél, véleményem szerint ezek nem a felsőbb csoportokra teszik játszhatóbbá a félelfet, hanem alsó, és középső (mondjuk G-ig) csoportokban való nagyfokú genyózásra lesz ezentúl alkalmas. Ami ugye eleve egy elég fura célnak hat számomra. És hogy a következő kérdést megelőzzem: nem, nem tudom, mit kellene módosítani ahhoz, hogy feljebb is pozitívan játszható legyen a faj.

A jelenlegi játékosállomány persze nehezen mondható reprezentatív mintának, bármit is hoz ez a változtatás. Én őszintén nem látom értelmét, és most cseppet sem negatívkodni akarok. Genyózásra így is számos lehetőséget ad már a játék, inkább vmi pozitivitást kellene keresni, olyat, ami vonzza az embereket, és nem taszítja, mint az új félelfek ellenfeleit fogja, köztük sok kezdőt is.

none 11-26-2013 00:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306324)
Mármint fáradságot.

Függetlenül attól, amit beidéztél, véleményem szerint ezek nem a felsőbb csoportokra teszik játszhatóbbá a félelfet, hanem alsó, és középső (mondjuk G-ig) csoportokban való nagyfokú genyózásra lesz ezentúl alkalmas. Ami ugye eleve egy elég fura célnak hat számomra. És hogy a következő kérdést megelőzzem: nem, nem tudom, mit kellene módosítani ahhoz, hogy feljebb is pozitívan játszható legyen a faj.

A jelenlegi játékosállomány persze nehezen mondható reprezentatív mintának, bármit is hoz ez a változtatás. Én őszintén nem látom értelmét, és most cseppet sem negatívkodni akarok. Genyózásra így is számos lehetőséget ad már a játék, inkább vmi pozitivitást kellene keresni, olyat, ami vonzza az embereket, és nem taszítja, mint az új félelfek ellenfeleit fogja, köztük sok kezdőt is.

Köszi az éjjeli helyesírásleckét.. :)
Hát a bank átlopása lent kb érdektelen.. a kétszeres gyilkolástól meg, hogy bármit jelentősen változtatna nem reális..
De én is leírtam már korábban, hogy szerintem a feles módosításánál fontosabb lenne az új játékosok számának növelése.. ettől függetlenül a tolik erősítése színesíti a játékot és nem szürkíti..

Ati 11-26-2013 10:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306318)

Kérlek, hogy olvasd el a téma eddigi üzeneteit. Köszönöm.

Remedy 11-26-2013 10:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306328)
Kérlek, hogy olvasd el a téma eddigi üzeneteit. Köszönöm.

Szebb és elegánsabb beírás lett volna, ha azt írod, hogy nem értesz egyet az előző beírásommal (mint hülyének nézni), és szerinted ezek a módosítások magas hektáron tesznek jót a felesnek - de neked legyen igazad.

Ati 11-26-2013 10:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306329)
Szebb és elegánsabb beírás lett volna, ha azt írod, hogy nem értesz egyet az előző beírásommal (mint hülyének nézni), és szerinted ezek a módosítások magas hektáron tesznek jót a felesnek - de neked legyen igazad.

Ha az a kérdésed, hogy mi a módosítás célja, akkor nincs mivel egyetérteni, vagy nem egyetérteni, mivel nem olvastad el a téma eddigi üzeneteit. Ezért kérlek arra, hogy mielőtt hozzászólsz egy megbeszéléshez, olvasd el, hogy az miről szól. A megbeszélésekben maradjunk meg a témánál, ne kelljen mindenkinek értetlenkedő üzeneteket olvasnia, amik nagyon egyszerűen elkerülhetőek lennének, ha mindenki elolvasná a témát, amihez hozzászól.

Ghosti 12-03-2013 05:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306317)
Úgy látom elfogytak az érvek és ellenérvek.

2 terület volt, amire néhány ellenvetés érkezett:

1. A katonagyilkolás 3x-osra erősítése. Ezek az ellenvetések azért furák számomra, mert régen amikor erről volt szó, akkor nem volt gond. Tegyük be 2x erősítéssel, meglátjuk mit eredményez, erősítsni még mindig lehet később.

Ellenzem mind addig amig a hadis nem kap erositest ez ellen. Ha engem nagyobb mertekben lehet olni akkor ha beutom tobb hekit kapjak, tobbet meszaroljak vagy nagyobb mennyiseget fosszak.

Quote:

2. Bankok területarányos védelme. Itt leginkább a "no de mi ebben a logika?" kérdés volt a számottevő, és persze az, hogy sokan nem akarnak a mostaninál több bankot építeni. Szerintem bőven lesz idő felkészülni erre, mielőtt a félelfek megjelennek magasabb szinteken. Felkészülni akár bankokkal, akár sereggel, akár a félelftől való eltávolodással.
Ellenzem, igy is tul sokat szorakoznak a tolvajok, mar aki tudja is hogyan kell jatszani vele. Nehogy mar elvegyuk az egyeduli dolgot ami legalabb a penzemet vedi, amit hosszu termeles utan ossze tudtam szedni.

Semmi erositest nem latok jonak. A tolvaj, vari es termelo orszagok kiegesziteni vannak a hadisokat a szoviben. Eddig ez jol ment. Mindig azt akarjuk valtoztatni ami jo.

Gondolkoztatok ezen az erositesen az 5be ahol az ujjak vannak? Most regeltem egy uj orit, megint nem tudta senki hogy enyem mert kivancsi voltam mi lessz igy. Nem vagyok kezdo, igy nem 10 meg nem is 100 tolvajjal kerultem ki a 72 ora alol. Masfel percre ra ramszalltak a tolikkal, 200 hekin 3 napos orszagba.. es akkor panaszkodtok, hogy nem maradnak meg az ujjak. De persze ezt mar tobbszor felhoztam, de senkit nem erdekel. Ezert ellenzem foleg az 5 szinten barmi tolvaj erositest ahol egy kezdo semmi kep nem tud ellenallni ennek a raszallasoknak.

Ha en mint hadis felvallalom hogy lopnak, gyujtogatnak stb... akkor a felelf vallalja fel hogy majd utik, es utni biztos fogjak, foleg ha raszallnak egy nem kezdore.

Ati 12-03-2013 08:43

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306378)
Ellenzem mind addig amig a hadis nem kap erositest ez ellen. Ha engem nagyobb mertekben lehet olni akkor ha beutom tobb hekit kapjak, tobbet meszaroljak vagy nagyobb mennyiseget fosszak.

Az ork például egy körben többször tud támadni. És erősebb. És még plusz védelmet is kap, ha támad. Vagy legyél tábornok személyiség, az is többet tud támadni. Vagy legyél harcos személyiség, az többet hoz.

Ez az érv kilőve, hiszen ezek a lehetőségek, amiket kérsz, mind adottak már most is.

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306378)
Ellenzem, igy is tul sokat szorakoznak a tolvajok, mar aki tudja is hogyan kell jatszani vele. Nehogy mar elvegyuk az egyeduli dolgot ami legalabb a penzemet vedi, amit hosszu termeles utan ossze tudtam szedni.

Ezt félreérted. Nincs szó arról, hogy el lenne véve a pénz megvédésének lehetősége. Több bankot kell tartanod ellene, de ugyanúgy meg tudod védeni. Ahogyan több védelmet kell egy ork ellen is tartanod például.

Padlócsempe 12-03-2013 21:59

Mikor kerül a változás bevezetésre? A félelfem epekedik egy kis erősítésért :D

Ghosti 12-04-2013 04:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306379)
Az ork például egy körben többször tud támadni. És erősebb. És még plusz védelmet is kap, ha támad. Vagy legyél tábornok személyiség, az is többet tud támadni. Vagy legyél harcos személyiség, az többet hoz.
Ez az érv kilőve, hiszen ezek a lehetőségek, amiket kérsz, mind adottak már most is.

Miert mindig az ork a pelda? Van hadi gnom, hadi torpe stb.. oket hany sereggel szamolod vissza menni ha allandoan olik oket?
Meg nem alltalanosan kellene az erosites, hanem csak felelf ellen, mert ugye a gnom tolvaj vagy az elf tolvaj nem kapja meg ezt a 2x vagy 3x olesi lehetoseget, vagy igen?

De a hadi nemcsak a felelf ellen megy, 4es szovire szamolod tobbszorosen a seregeket? Mert ezt kiprobalhatnad magad... kozben ugye jonnek az ellen seregek amit vedeni is kell, az artozasok meg megallas nelkul tekizes, oles meg miegymas mert ugye a felelfnek szovijei is vannak. Meg ami sereg es aldas jon azon felul a szovijeidre. Megha leutod oket magad ala a tolvaj meg mindig eler 8 korrol, meglatnam hany sereggel tudsz te 8 korre lefele meszarolni. Erre csak egy megoldast talaltam eddig amit nem reszletezek itt.

Meg mindig nem ertem mit akarunk a tolvaj erositessel elerni azon felul, hogy nehany elragadott szemelynek megnagyobb ereje legyen szivatni a tobbit, aztan ha mindenki megunta, majd megint beall az allapot ami regen volt, hogy senkinek nem kell a felelf a szovibe mert a szovi allandoan miatta van hadban. Sokkal nagyobb szukseget latok mas faj erositesen ami tenyleg mindenhol kihalt mint pl. az ember.

Quote:

Ezt félreérted. Nincs szó arról, hogy el lenne véve a pénz megvédésének lehetősége. Több bankot kell tartanod ellene, de ugyanúgy meg tudod védeni. Ahogyan több védelmet kell egy ork ellen is tartanod például.
Akkor jo, mert azert ne gondolja azt a tolvaj, hogy milliardokat fog lopni minden lopasnal.

Ghosti 12-04-2013 04:50

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 306397)
Mikor kerül a változás bevezetésre? A félelfem epekedik egy kis erősítésért :D

Remelem majd megmutatod nekik (bele ertve minden felelfnek elszantat) mire kepes egy igazi felelf aki tud is jatszani vele, hagy sirjanak itt majd nehany honappal kesobb, hogy megis csak tul eros.
Elore is koszike.:)

Dave 12-04-2013 20:06

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306400)
Remelem majd megmutatod nekik (bele ertve minden felelfnek elszantat) mire kepes egy igazi felelf aki tud is jatszani vele, hagy sirjanak itt majd nehany honappal kesobb, hogy megis csak tul eros.
Elore is koszike.:)

Szerintem nehezen lesz túlerős...
most 1 félelf 1 kör alatt tud 17 toliakciót végrehajtani. Ha azt veszük, 1 szövifelmérés, 1 éplista. 15 tekilopással egy maxos orkról lelop mindenből 3k tekit kb... azt el tudja adni hirtelen átlagos 2000-es árfolyamon. 5 fajta teki x 3k darab x 2k áron = 30 milla arany bevétel.

A következő 6-8 körben mondjuk pihen a feles, hogy visszajöjjön a készülije.

A következő 6-8 körben 1 ork szövisegítséggel akár 4 mészárlást is végre tud hajtani. Attól függ, hogy hány hein vagyunk, ez már elég fájdalmas veszteség..

netán 2 földszerzés. ugrik 11% földje a felesnek... 30 millából kb 400 hektáron se fedezel egy maxosat...

most akkor melyik van óriási fölényben????

Csak vegyük az alapokat??? Egy valamire való szöviben most 2 hadis, 1 hadis-varis óriás v. gnóm, és 1 hadsi-tolis gnóm v. törpe...

Miért van ez?? Mert senki nem tart egy esetleges tolvajos támadástól, mert röhögve visszaveszed azt a 20k tekit , amit lelop.. pénzhez ugye nem fér hozzá... katonát öljön? 20k-s seregből leöl 3-4k sereget. Szintén visszaveszed a piacról azonnal....

De egy feles nem tarthat bent sok KP-t, mert bármikor lefosszák. Az ellen mi véd? Szerintem pedig jelenleg elég egyoldalúan a hadsereg van kiélezve... Pedig fontos lenne, hogy legyen alternatíva a sereg megbénítására.

Remedy 12-05-2013 00:28

Még mindig az az óriási baj, hogy az ilyen latolgatásoknál azt veszitek figyelembe, hogy egy tolvaj csak 2 körről tud lopni, ez pedig hatalmas tévedés.

Ps: fosztás ellen van egy hatalmas varázslat, távolbalátás a neve, míg a tolvajkodás azonnali, és nem lehet rá reagálni.

Ghosti 12-05-2013 04:50

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 306402)
Szerintem nehezen lesz túlerős...
most 1 félelf 1 kör alatt tud 17 toliakciót végrehajtani. Ha azt veszük, 1 szövifelmérés, 1 éplista. 15 tekilopással egy maxos orkról lelop mindenből 3k tekit kb... azt el tudja adni hirtelen átlagos 2000-es árfolyamon. 5 fajta teki x 3k darab x 2k áron = 30 milla arany bevétel.

En mar a 17 akciot is sokallom, es abbol 2 nem szovi felmeres es eplistazas, mert azt mar megcsinalta elotte. Aztan ha van egy jo varisuk lehuzza a keszulidet es akkor mar nem csak a felelf hanem a tobbi tolvajuk is befer. Kozbe szaraz, vihar, rengetes stb.. Mikor szalltal szembe utoljara egy olyan szovivel aki verre ment a tolikkal?

Quote:

A következő 6-8 körben mondjuk pihen a feles, hogy visszajöjjön a készülije.
En meg olyan felelfet nem lattam aki 8 orat pihent akciok kozbe.

Quote:

A következő 6-8 körben 1 ork szövisegítséggel akár 4 mészárlást is végre tud hajtani. Attól függ, hogy hány hein vagyunk, ez már elég fájdalmas veszteség...
Jo akkor nezzuk a hadi veszteseget. 3K tekercs + amit majd ellop minden 4-5 oraban, amit ugye egy ork nem ir hanem piacrol kell potoljon, ha mar orkot valaszt mindenki. A felgyujtott es lerengetett epuleteket vissza epiteni, szaraz miatt kajat potolni, es ha mar tul nagy az ember hiany a vihar miatt a nepet potolni. Es ez csak egy ori, mert ugye lehet a kovetkezo 17 akcio a torped ellen megy, vagy aki van veled.

4 meszarlast? lassuk csak, kiuritem magam es szovijeim tamado sereget teljesen, hogy a szembe jovo sereget mar ne tudjuk kiserni. Mit gondolsz csak egy oda vissza az egesz? Ilyenkor napokig tart a haboru. Kibirnad mint ork?

Quote:

netán 2 földszerzés. ugrik 11% földje a felesnek... 30 millából kb 0 hektáron se fedezel egy maxosat...
Mar miert fedezne? A szovijei viszik tamadni 0 seregert kap foldet. Szerintem te csak azt nezed ha egy felelf belop 1 orszagot azt felre all. Ezzel nekem sincs semmi problemam. De szerintem igen sulyos karokat ugy az orszagba mint anyagilag mar most is tud okozni, akkor adjuk meg neki, hogy meg jobban menyjen. Az utolso ilyen rank tamadas soran ami valamikor az ev elejen volt, a 4 napi haboru egy ilyen szovi ellen felelt 50 milliardunkat a G top kezdete korul.

Quote:

most akkor melyik van óriási fölényben????.
A felelf, mert akarhogy utod, stb O meg mindig tud tolizni es ha nincs penzed sereg cserekre stb felejcsed el.

Quote:

Csak vegyük az alapokat??? Egy valamire való szöviben most 2 hadis, 1 hadis-varis óriás v. gnóm, és 1 hadsi-tolis gnóm v. törpe...

Miért van ez?? Mert senki nem tart egy esetleges tolvajos támadástól, mert röhögve visszaveszed azt a 20k tekit , amit lelop.. pénzhez ugye nem fér hozzá... katonát öljön? 20k-s seregből leöl 3-4k sereget. Szintén visszaveszed a piacról azonnal....

De egy feles nem tarthat bent sok KP-t, mert bármikor lefosszák. Az ellen mi véd? Szerintem pedig jelenleg elég egyoldalúan a hadsereg van kiélezve... Pedig fontos lenne, hogy legyen alternatíva a sereg megbénítására.
Ti szerintem meg nem lattatok vagy nem tapasztaltatok egy igazi felelfet, ezert beszeltek igy. De varjal majd eljon az ideje alad allok eggyel:D Meglassuk ki birja tovabb. Egyedul az Aba van az hogy nem tartunk a tolvajoktol. De ott nincs is mit lopni mert meg tekercs is csak akkor kell mikor akciozol.

Takanohana 12-05-2013 05:47

Ghosti!

Értem én a full ork szövik problémáját, de hát nem olyan nehéz ám a megoldás, be kell venni a szövibe egy felest. Amit meg tud csinálni a csúnya feles ellened, te is megteheted majd. Ha változnak a körülmények, alkalmazkodni kell. Kényelmes dolog tekercset írni hónapokig, aztán full hadis szövivel végigverni a csoportot szinte kockázat nélkül. Feles van előttem? 10 sereggel földeljük le, mire észbe kap, már olyan messze vagyunk tőle, hogy semmit nem tud csinálni.

Van most feles a szövidben? Persze. hogy nincs. Kinek kell feles a szövibe. Lopni úgyse tud semmit, gyenge hadilag, a felderítést gnóm vagy törpe simán elvégzi, és még hadis is közben. Semmi olyan előnye nincs, amiért beválasztanák, csak visszahúzza a szövit. Na hátha ez változik valamit.

Ha a változtatás életbe lép, attól nem lesz játszhatatlan a Hódító. Lehet, hogy a megszokottól kicsit más játékstílust kíván a helyzet, miért baj ez?

Ghosti 12-05-2013 06:17

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 306407)
Ghosti!

Értem én a full ork szövik problémáját, de hát nem olyan nehéz ám a megoldás, be kell venni a szövibe egy felest. Amit meg tud csinálni a csúnya feles ellened, te is megteheted majd. Ha változnak a körülmények, alkalmazkodni kell. Kényelmes dolog tekercset írni hónapokig, aztán full hadis szövivel végigverni a csoportot szinte kockázat nélkül. Feles van előttem? 10 sereggel földeljük le, mire észbe kap, már olyan messze vagyunk tőle, hogy semmit nem tud csinálni.

Van most feles a szövidben? Persze. hogy nincs. Kinek kell feles a szövibe. Lopni úgyse tud semmit, gyenge hadilag, a felderítést gnóm vagy törpe simán elvégzi, és még hadis is közben. Semmi olyan előnye nincs, amiért beválasztanák, csak visszahúzza a szövit. Na hátha ez változik valamit.

Ha a változtatás életbe lép, attól nem lesz játszhatatlan a Hódító. Lehet, hogy a megszokottól kicsit más játékstílust kíván a helyzet, miért baj ez?

mert a sereg ellen lehet vedekezni, latom a pirosat, meg a szovimnek sem kell bennt lenni, kuldom en a segitcseget, tolvaj ellen nincs vedelem csak ami az oridba van es sokallom a 17x es olest

tevedsz ha azt hiszed 4 ork egyutt tudna lenni mert nem tudnanak megelni

hogy nincs felelf? akkor ti mind toli orszagok lehettek, epp tegnap szallitottam le egyet magamrol, kuld el privibe, hogy melyik orszagodba kuldhetem a zoldet hogy mennyit tudott elvinni egy nehany napos orimbol:) csodalkozni fogsz, sot kaprazni fog a szemed es nem azon amit elvitt, hanem hogy volt nekem mar ennyi! Mert ahogy elnezem a problema hogy nem tudtok penzt csinalni, megoldas nektek lopjuk el azoktol akik tudnak.

nem azt mondtam, hogy jatszhatatlan lessz, hanem hogy majd ne csodalkozzatok rajta hogy mi lessz, aztan azon sem hogy mit fognak majd ellenuk csinalni a hadisok, hiszen a kozepkorba ugye a kezuket levagtak ha elkaptak a tolvajokat...

aztan te is megteheted hogy irsz tekercset 6 honapig, atepited az orit es leutsz mindenkit, teged mi allit le ebben? Vagy abba hogy szembe szalj a hadisokkal, hogy ne tudjak csak vegig verni a csoportot

Majd kuld el zoldbe azt a 10 utest amivel lefoldelted a felelfet:)

Remedy 12-05-2013 11:29

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306408)
mert a sereg ellen lehet vedekezni, latom a pirosat, meg a szovimnek sem kell bennt lenni, kuldom en a segitcseget, tolvaj ellen nincs vedelem csak ami az oridba van es sokallom a 17x es olest

Az új változtatásokkal a feles nem 17x tud majd ölni, hanem 33x, azt is ugye dupla hatásfokkal, tehát olyan, mintha most 66x tudna egyszerre akciózni.

none 12-05-2013 12:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 306409)
Az új változtatásokkal a feles nem 17x tud majd ölni, hanem 33x, azt is ugye dupla hatásfokkal, tehát olyan, mintha most 66x tudna egyszerre akciózni.

Talán olvass vissza is néha:)
Nem tud 33-szor ölni..

none 12-05-2013 14:11

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306406)
En mar a 17 akciot is sokallom, es abbol 2 nem szovi felmeres es eplistazas, mert azt mar megcsinalta elotte. Aztan ha van egy jo varisuk lehuzza a keszulidet es akkor mar nem csak a felelf hanem a tobbi tolvajuk is befer. Kozbe szaraz, vihar, rengetes stb.. Mikor szalltal szembe utoljara egy olyan szovivel aki verre ment a tolikkal?

En meg olyan felelfet nem lattam aki 8 orat pihent akciok kozbe.

Jo akkor nezzuk a hadi veszteseget. 3K tekercs + amit majd ellop minden 4-5 oraban, amit ugye egy ork nem ir hanem piacrol kell potoljon, ha mar orkot valaszt mindenki. A felgyujtott es lerengetett epuleteket vissza epiteni, szaraz miatt kajat potolni, es ha mar tul nagy az ember hiany a vihar miatt a nepet potolni. Es ez csak egy ori, mert ugye lehet a kovetkezo 17 akcio a torped ellen megy, vagy aki van veled.

4 meszarlast? lassuk csak, kiuritem magam es szovijeim tamado sereget teljesen, hogy a szembe jovo sereget mar ne tudjuk kiserni. Mit gondolsz csak egy oda vissza az egesz? Ilyenkor napokig tart a haboru. Kibirnad mint ork?

Mar miert fedezne? A szovijei viszik tamadni 0 seregert kap foldet. Szerintem te csak azt nezed ha egy felelf belop 1 orszagot azt felre all. Ezzel nekem sincs semmi problemam. De szerintem igen sulyos karokat ugy az orszagba mint anyagilag mar most is tud okozni, akkor adjuk meg neki, hogy meg jobban menyjen. Az utolso ilyen rank tamadas soran ami valamikor az ev elejen volt, a 4 napi haboru egy ilyen szovi ellen felelt 50 milliardunkat a G top kezdete korul.

A felelf, mert akarhogy utod, stb O meg mindig tud tolizni es ha nincs penzed sereg cserekre stb felejcsed el.

Ti szerintem meg nem lattatok vagy nem tapasztaltatok egy igazi felelfet, ezert beszeltek igy. De varjal majd eljon az ideje alad allok eggyel:D Meglassuk ki birja tovabb. Egyedul az Aba van az hogy nem tartunk a tolvajoktol. De ott nincs is mit lopni mert meg tekercs is csak akkor kell mikor akciozol.

Azért ez túlzás.. régen is voltak tolik, csak lassan egyre inkább hadis irányba ment a játék plusz egyre kevesebb lett a játékos és szépen kikoptak.. Régen simán sikerült megoldani a harcot, ha az ellenfél egyik tagja toli volt.. persze változtatni kell a jelenleg megszokott játékodon.. de ettől még nem fog a feles megoldhatatlan problémát jelenteni..:)
Az utóbbi években már csak hadival/haditolival játszottam, de régen játszottam felest is.. lehet a felessel be tudsz gyilkolni 5-6 körről (plusz az egyre kisebb csoportlétszám mellett egyre inkább megnő a helyezéskülönbségből adódó védelem..), de attól még mindig elég könnyű célpontnak fog számítani.. igaz a játékosfogyással már kevésbé fordul az elő, hogy 2-3 ütés után végigveri a fél csoport a felest, és 1 nap alatt elveszti a területe egyharmadát..
Szerintem, ha kicsit megerősödik a félelf és elszaporodik a jobb szövikben is, mint negyedik tag, az színesíti a játékot, és nem pedig elvesz belőle..
De az erősítések ellenére is, a félelf egy nehezen játszható faj marad..:)

Takanohana 12-05-2013 17:10

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306408)
Mert ahogy elnezem a problema hogy nem tudtok penzt csinalni, megoldas nektek lopjuk el azoktol akik tudnak.

Elbeszélünk egymás mellett. Te mindent a hadi szemével nézel. Nem véletlenül idéztem be pont ezt tőled. Mert ugye a javak ellopása mocskos, szemét dolog, nem is ember, aki ilyet tesz. A hadi pénzt csinál, a toli meg ehhez lusta, inkább ellopja. Ezzel szemben a toli fedezi a földet, a hadi meg elrabolja tőle. De ez már teljesen rendben van, ilyen a játék, miért nem hadi országgal játszik a buta feles, akkor vissza tudná ütni a földet.

Gondolom, az lenne az ideális, ha a toli és vari akciókat csak infoszerzésre korlátoznánk. Akkor lenne csak jó világ, mindenki termelne egy darabig zavartalanul, hisz nincs lopás, aztán elindulna felfelé egyenes, tiszta, szép harcokkal, nincs ám sunyi lopkodás, meg ártózás csak becsületes ütésváltások.

Ahogy elnézem az 1/A pont e felé halad ezerrel, nincs is már szinte ország benne. Meg akció sem nagyon. Legalább a lentebbi csopikban legyen kicsit több élet.

rocchess 12-05-2013 22:06

a tolvajkodás ellen is lehet reagálni! le kell vinni a készülijét! :)
én is jártam igy,egy szövi több mint 10 napig folyamatosan ártózott,hogy ne tudjak lopni :)

Ghosti 12-06-2013 03:14

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 306412)
Elbeszélünk egymás mellett. Te mindent a hadi szemével nézel. Nem véletlenül idéztem be pont ezt tőled. Mert ugye a javak ellopása mocskos, szemét dolog, nem is ember, aki ilyet tesz. A hadi pénzt csinál, a toli meg ehhez lusta, inkább ellopja. Ezzel szemben a toli fedezi a földet, a hadi meg elrabolja tőle. De ez már teljesen rendben van, ilyen a játék, miért nem hadi országgal játszik a buta feles, akkor vissza tudná ütni a földet.

Te nem ertesz meg engem. Igen a hadi szempontjabol nezem mert azt gyakjatok, de nekem volt is es van is mas orim ami nem hadi, sot..anno jo regen az ember volt a kedvencem:) Maskulomben nem a hadis csinalja a nagy penzeket a szovibe.

Azt nem erted masokkal egyutt, hogy egy felelf tul eros tolvaj mar most is legyen az lopas, oles, gyujtogatas vagy barmi. Az a problematok, hogy gyenge a hadival szembe, akkor nem az lenne az idealis megoldas, hogy legyen erosebb vedelme a hadi ellen, hogy nehezebben legyen utheto? Mostmar remelem erti mindenki.

Quote:

Gondolom, az lenne az ideális, ha a toli és vari akciókat csak infoszerzésre korlátoznánk. Akkor lenne csak jó világ, mindenki termelne egy darabig zavartalanul, hisz nincs lopás, aztán elindulna felfelé egyenes, tiszta, szép harcokkal, nincs ám sunyi lopkodás, meg ártózás csak becsületes ütésváltások..
Persze, hogy nem idealis ha csak egyfajta jatszhato. En azzal nem ertek eggyet amin valtoztatni akartok.

Quote:

Ahogy elnézem az 1/A pont e felé halad ezerrel, nincs is már szinte ország benne. Meg akció sem nagyon. Legalább a lentebbi csopikban legyen kicsit több élet.
Az A ide nemigen hozhato fel, ott mas a jatek, amig az also szinten egy bizonyos mennyisegu fold fole nincs ertelme menni, az Aba minden a foldert megy, es persze ha valaha valaki is oda jut, megprobalni megdonteni a tront. Na most mivel mar evek ota senki nem tudta ezt eredmenyesen megtenni akkor ugye mindjart mindenki leall az ottani jatekkal, bepakolja a beton elfet, hogy tudjon alul forogni azt annyi. Ezert nincs eleg orszag Aba. Meg mindig azt tartom, hogy lustak vagyunk harcolni, es ebbe engem is beleertve, mert utobbi idoben en sem igen harcoltam.

Takanohana 12-06-2013 05:39

Quote:

Originally Posted by Ghosti (Post 306418)
Az a problematok, hogy gyenge a hadival szembe, akkor nem az lenne az idealis megoldas, hogy legyen erosebb vedelme a hadi ellen, hogy nehezebben legyen utheto?

De. Jó lenne. Csak ettől nem lesz hasznosabb, kívánatosabb tagja egy szövinek.

Egyébként régebben az elf pont ilyen volt, aztán a hadisok miatt kellett kiherélni, mert akkor meg az volt a baj, amit most javasolsz.

All times are GMT +1. The time now is 18:20.