![]() |
Quote:
|
Quote:
Most nincs kulonbseg toli e toli kozott. Egy teljes keszultseggel gnommal utes elott a 7000 vedo egysegbol ugy 350et le tudtam olni... Na ha ezt haromszorozzuk akkor mar lassan kozeliti azt az erteket amit EGY meszarlas osszehoz. Aztaa n minden 2 kor pihenes utan tudok 2,5 toliakciot vegezni, azaz ujabb 40 katona addigra a hadis az ujabb sereggel ujabb 900 egysegemet meszarota le... Szerintem a 3szoroa hatasfok meg eppenhogy kozeliti a realitast... |
Quote:
|
Quote:
De nem értem a reagálásokat, miért ne lehetne az alvilággal is erős akciókat csinálni? A föld az érték, amíg alvilággal azt nem lehet szerezni, addig úgyse lehet elég erős az alvilági akció... |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
pláne úgy, hogy a jelenlegi helyzetben, a 10k-s limittel, 4-5 kör távból már az alvilág se valami hatékony...sőt kb használhatatlan ártani vagy lopni. |
Quote:
Tamadni csak 2 korre lehet.... Ha engem csesztetnek alulrol, akkor lebontom akar a fel orszagot h be tudjam utni.. De szerintem nem mondok ujdonsagot a resztvevoknek... |
Quote:
Quote:
|
Igazából egy dolgot nem értek ezzel a háromszoros katigyilkolás elleni érveléssel kapcsolatban..
Ugye az az érv, hogy messze van a toli és nem tudsz sok mindent tenni ellene.. De felmerül bennem a kérdés, hogy akkor most mit teszel? Lehet kevesebbet tud gyilkolni, de ez csak azt jelenti, hogy tovább tart elérni azt a mennyiséget, mint később a háromszorosnál.. ha most megoldható, akkor később sem kéne gondot okoznia.. bár nem hiszem, hogy pont ez miatt terjednek el a tolik.. de ha elterjednek, katigyilkolás erősítés ide, vagy oda úgyis változtatni kell valamennyire az alap taktikán..:) Plusz, ha túl erős lenne emiatt a toli még mindig lehet korrigálni..:) Esetleg a 10k-s lophatóságot ésszerűen módosítani..:) |
Ki kell ütni a tolit 10k ponton kívülre és máris nem lesz vele gond. :)
Én személy szerint alig várom, hogy kipróbálhassam az új felest magas hekin. :) |
Quote:
|
Úgy látom elfogytak az érvek és ellenérvek.
2 terület volt, amire néhány ellenvetés érkezett: 1. A katonagyilkolás 3x-osra erősítése. Ezek az ellenvetések azért furák számomra, mert régen amikor erről volt szó, akkor nem volt gond. Tegyük be 2x erősítéssel, meglátjuk mit eredményez, erősítsni még mindig lehet később. 2. Bankok területarányos védelme. Itt leginkább a "no de mi ebben a logika?" kérdés volt a számottevő, és persze az, hogy sokan nem akarnak a mostaninál több bankot építeni. Szerintem bőven lesz idő felkészülni erre, mielőtt a félelfek megjelennek magasabb szinteken. Felkészülni akár bankokkal, akár sereggel, akár a félelftől való eltávolodással. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vedd a fáradságot és olvass vissza, ha nem okoskodást vársz.. De egye fene segítek kicsit.. Quote:
|
Mármint fáradságot.
Függetlenül attól, amit beidéztél, véleményem szerint ezek nem a felsőbb csoportokra teszik játszhatóbbá a félelfet, hanem alsó, és középső (mondjuk G-ig) csoportokban való nagyfokú genyózásra lesz ezentúl alkalmas. Ami ugye eleve egy elég fura célnak hat számomra. És hogy a következő kérdést megelőzzem: nem, nem tudom, mit kellene módosítani ahhoz, hogy feljebb is pozitívan játszható legyen a faj. A jelenlegi játékosállomány persze nehezen mondható reprezentatív mintának, bármit is hoz ez a változtatás. Én őszintén nem látom értelmét, és most cseppet sem negatívkodni akarok. Genyózásra így is számos lehetőséget ad már a játék, inkább vmi pozitivitást kellene keresni, olyat, ami vonzza az embereket, és nem taszítja, mint az új félelfek ellenfeleit fogja, köztük sok kezdőt is. |
Quote:
Hát a bank átlopása lent kb érdektelen.. a kétszeres gyilkolástól meg, hogy bármit jelentősen változtatna nem reális.. De én is leírtam már korábban, hogy szerintem a feles módosításánál fontosabb lenne az új játékosok számának növelése.. ettől függetlenül a tolik erősítése színesíti a játékot és nem szürkíti.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Semmi erositest nem latok jonak. A tolvaj, vari es termelo orszagok kiegesziteni vannak a hadisokat a szoviben. Eddig ez jol ment. Mindig azt akarjuk valtoztatni ami jo. Gondolkoztatok ezen az erositesen az 5be ahol az ujjak vannak? Most regeltem egy uj orit, megint nem tudta senki hogy enyem mert kivancsi voltam mi lessz igy. Nem vagyok kezdo, igy nem 10 meg nem is 100 tolvajjal kerultem ki a 72 ora alol. Masfel percre ra ramszalltak a tolikkal, 200 hekin 3 napos orszagba.. es akkor panaszkodtok, hogy nem maradnak meg az ujjak. De persze ezt mar tobbszor felhoztam, de senkit nem erdekel. Ezert ellenzem foleg az 5 szinten barmi tolvaj erositest ahol egy kezdo semmi kep nem tud ellenallni ennek a raszallasoknak. Ha en mint hadis felvallalom hogy lopnak, gyujtogatnak stb... akkor a felelf vallalja fel hogy majd utik, es utni biztos fogjak, foleg ha raszallnak egy nem kezdore. |
Quote:
Ez az érv kilőve, hiszen ezek a lehetőségek, amiket kérsz, mind adottak már most is. Quote:
|
Mikor kerül a változás bevezetésre? A félelfem epekedik egy kis erősítésért :D
|
Quote:
Meg nem alltalanosan kellene az erosites, hanem csak felelf ellen, mert ugye a gnom tolvaj vagy az elf tolvaj nem kapja meg ezt a 2x vagy 3x olesi lehetoseget, vagy igen? De a hadi nemcsak a felelf ellen megy, 4es szovire szamolod tobbszorosen a seregeket? Mert ezt kiprobalhatnad magad... kozben ugye jonnek az ellen seregek amit vedeni is kell, az artozasok meg megallas nelkul tekizes, oles meg miegymas mert ugye a felelfnek szovijei is vannak. Meg ami sereg es aldas jon azon felul a szovijeidre. Megha leutod oket magad ala a tolvaj meg mindig eler 8 korrol, meglatnam hany sereggel tudsz te 8 korre lefele meszarolni. Erre csak egy megoldast talaltam eddig amit nem reszletezek itt. Meg mindig nem ertem mit akarunk a tolvaj erositessel elerni azon felul, hogy nehany elragadott szemelynek megnagyobb ereje legyen szivatni a tobbit, aztan ha mindenki megunta, majd megint beall az allapot ami regen volt, hogy senkinek nem kell a felelf a szovibe mert a szovi allandoan miatta van hadban. Sokkal nagyobb szukseget latok mas faj erositesen ami tenyleg mindenhol kihalt mint pl. az ember. Quote:
|
Quote:
Elore is koszike.:) |
Quote:
most 1 félelf 1 kör alatt tud 17 toliakciót végrehajtani. Ha azt veszük, 1 szövifelmérés, 1 éplista. 15 tekilopással egy maxos orkról lelop mindenből 3k tekit kb... azt el tudja adni hirtelen átlagos 2000-es árfolyamon. 5 fajta teki x 3k darab x 2k áron = 30 milla arany bevétel. A következő 6-8 körben mondjuk pihen a feles, hogy visszajöjjön a készülije. A következő 6-8 körben 1 ork szövisegítséggel akár 4 mészárlást is végre tud hajtani. Attól függ, hogy hány hein vagyunk, ez már elég fájdalmas veszteség.. netán 2 földszerzés. ugrik 11% földje a felesnek... 30 millából kb 400 hektáron se fedezel egy maxosat... most akkor melyik van óriási fölényben???? Csak vegyük az alapokat??? Egy valamire való szöviben most 2 hadis, 1 hadis-varis óriás v. gnóm, és 1 hadsi-tolis gnóm v. törpe... Miért van ez?? Mert senki nem tart egy esetleges tolvajos támadástól, mert röhögve visszaveszed azt a 20k tekit , amit lelop.. pénzhez ugye nem fér hozzá... katonát öljön? 20k-s seregből leöl 3-4k sereget. Szintén visszaveszed a piacról azonnal.... De egy feles nem tarthat bent sok KP-t, mert bármikor lefosszák. Az ellen mi véd? Szerintem pedig jelenleg elég egyoldalúan a hadsereg van kiélezve... Pedig fontos lenne, hogy legyen alternatíva a sereg megbénítására. |
Még mindig az az óriási baj, hogy az ilyen latolgatásoknál azt veszitek figyelembe, hogy egy tolvaj csak 2 körről tud lopni, ez pedig hatalmas tévedés.
Ps: fosztás ellen van egy hatalmas varázslat, távolbalátás a neve, míg a tolvajkodás azonnali, és nem lehet rá reagálni. |
Quote:
Quote:
Quote:
4 meszarlast? lassuk csak, kiuritem magam es szovijeim tamado sereget teljesen, hogy a szembe jovo sereget mar ne tudjuk kiserni. Mit gondolsz csak egy oda vissza az egesz? Ilyenkor napokig tart a haboru. Kibirnad mint ork? Quote:
Quote:
Quote:
|
Ghosti!
Értem én a full ork szövik problémáját, de hát nem olyan nehéz ám a megoldás, be kell venni a szövibe egy felest. Amit meg tud csinálni a csúnya feles ellened, te is megteheted majd. Ha változnak a körülmények, alkalmazkodni kell. Kényelmes dolog tekercset írni hónapokig, aztán full hadis szövivel végigverni a csoportot szinte kockázat nélkül. Feles van előttem? 10 sereggel földeljük le, mire észbe kap, már olyan messze vagyunk tőle, hogy semmit nem tud csinálni. Van most feles a szövidben? Persze. hogy nincs. Kinek kell feles a szövibe. Lopni úgyse tud semmit, gyenge hadilag, a felderítést gnóm vagy törpe simán elvégzi, és még hadis is közben. Semmi olyan előnye nincs, amiért beválasztanák, csak visszahúzza a szövit. Na hátha ez változik valamit. Ha a változtatás életbe lép, attól nem lesz játszhatatlan a Hódító. Lehet, hogy a megszokottól kicsit más játékstílust kíván a helyzet, miért baj ez? |
Quote:
tevedsz ha azt hiszed 4 ork egyutt tudna lenni mert nem tudnanak megelni hogy nincs felelf? akkor ti mind toli orszagok lehettek, epp tegnap szallitottam le egyet magamrol, kuld el privibe, hogy melyik orszagodba kuldhetem a zoldet hogy mennyit tudott elvinni egy nehany napos orimbol:) csodalkozni fogsz, sot kaprazni fog a szemed es nem azon amit elvitt, hanem hogy volt nekem mar ennyi! Mert ahogy elnezem a problema hogy nem tudtok penzt csinalni, megoldas nektek lopjuk el azoktol akik tudnak. nem azt mondtam, hogy jatszhatatlan lessz, hanem hogy majd ne csodalkozzatok rajta hogy mi lessz, aztan azon sem hogy mit fognak majd ellenuk csinalni a hadisok, hiszen a kozepkorba ugye a kezuket levagtak ha elkaptak a tolvajokat... aztan te is megteheted hogy irsz tekercset 6 honapig, atepited az orit es leutsz mindenkit, teged mi allit le ebben? Vagy abba hogy szembe szalj a hadisokkal, hogy ne tudjak csak vegig verni a csoportot Majd kuld el zoldbe azt a 10 utest amivel lefoldelted a felelfet:) |
Quote:
|
Quote:
Nem tud 33-szor ölni.. |
Quote:
Az utóbbi években már csak hadival/haditolival játszottam, de régen játszottam felest is.. lehet a felessel be tudsz gyilkolni 5-6 körről (plusz az egyre kisebb csoportlétszám mellett egyre inkább megnő a helyezéskülönbségből adódó védelem..), de attól még mindig elég könnyű célpontnak fog számítani.. igaz a játékosfogyással már kevésbé fordul az elő, hogy 2-3 ütés után végigveri a fél csoport a felest, és 1 nap alatt elveszti a területe egyharmadát.. Szerintem, ha kicsit megerősödik a félelf és elszaporodik a jobb szövikben is, mint negyedik tag, az színesíti a játékot, és nem pedig elvesz belőle.. De az erősítések ellenére is, a félelf egy nehezen játszható faj marad..:) |
Quote:
Gondolom, az lenne az ideális, ha a toli és vari akciókat csak infoszerzésre korlátoznánk. Akkor lenne csak jó világ, mindenki termelne egy darabig zavartalanul, hisz nincs lopás, aztán elindulna felfelé egyenes, tiszta, szép harcokkal, nincs ám sunyi lopkodás, meg ártózás csak becsületes ütésváltások. Ahogy elnézem az 1/A pont e felé halad ezerrel, nincs is már szinte ország benne. Meg akció sem nagyon. Legalább a lentebbi csopikban legyen kicsit több élet. |
a tolvajkodás ellen is lehet reagálni! le kell vinni a készülijét! :)
én is jártam igy,egy szövi több mint 10 napig folyamatosan ártózott,hogy ne tudjak lopni :) |
Quote:
Azt nem erted masokkal egyutt, hogy egy felelf tul eros tolvaj mar most is legyen az lopas, oles, gyujtogatas vagy barmi. Az a problematok, hogy gyenge a hadival szembe, akkor nem az lenne az idealis megoldas, hogy legyen erosebb vedelme a hadi ellen, hogy nehezebben legyen utheto? Mostmar remelem erti mindenki. Quote:
Quote:
|
Quote:
Egyébként régebben az elf pont ilyen volt, aztán a hadisok miatt kellett kiherélni, mert akkor meg az volt a baj, amit most javasolsz. |
All times are GMT +1. The time now is 18:20. |