Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

Ati 05-19-2006 09:46

Quote:

Originally Posted by aúú
Atis, ez a része most is így működik, ha eleve 2 körös klánok csatáznak

Talán ezért írtam oda, hogy nem 2, hanem 8 körre vagyok?

Te most direkt szórakozol?!

Ati 05-19-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by aúú
Azért azt vegyük figyelembe, hogy nem csak az első 5 helyezett klánról van szó, mikor erről a témáról tárgyalunk és lejebb bizony sokan vannak 2 körre egymástól és így elvileg bármikor megtámadhatnak... ráadásul ha valaki 3-4 körre van egyéniben, akkor is kaphatsz tőle támadást az egyéniben lévő dinamikus pontlista miatt (az más kérdés, hogy ott te is rá tudsz menni), ezért hacsak nincs valaki nagyon-nagyon-nagyon messze mindenkitől, akkor folyamatosan néz távolt (mi is nézünk)...

Ha valakitől folyamatosan 2 körre van egy vagy több másik klán, akkor nemigen fog azzal trükközni, hogy 2 körre kerüljön hozzá, nemigaz?!

aúú 05-19-2006 10:08

Quote:

Originally Posted by Ati
Talán ezért írtam oda, hogy nem 2, hanem 8 körre vagyok?
Te most direkt szórakozol?!

Atis, ezt se akarod megérteni...
Igen, az új rendszerből nagyobb távolságból is oda tudok ugrani egy klánhoz ütni, de a védő is tud ezután követni, míg ha amostani rendszer marad, akkor lebontok körváltás előtt és 1 körig legalább a leendő célpont mellett vagyok és (mivel én ugyibár hetek óta készülök a támadásra, ezért én fel is vagyok a támadásra készülve a védő meg nem, sőt ha éjjel csinálom jó eséjjel nem is lesznek bent), akkor ugyanúgy indítom a támadást, mint bármelyik 2 körös, csak ezután a többször leírtak alapján a védő semmit nem tud tenni, csak legfeljebb megpróbál előbb ő rám jönni (amni igen ritkán fordul elő)...
Ráadásul azt se veszed figyelembe, hogy valószínű 8 körre lévő klánok esetében akkora az orik mérete, vagy a létszáma közötti különbség, hogy ezzel a 8 körre lévő klán nem visz semmit mégha be is üt, akkor sem.

Quote:

Originally Posted by Ati
Te most csak szórakozol, ugye? EDDIG EZ ÍGY MŰKÖDÖTT, CSAK NEM VOLT 10 MP, HANEM 1-2 MP!!!

Atis, miért nem akarod megérteni amit írok???
Az eddigi 2 másodperc az kör közben volt és azzal lehetett menni egyből szembe! AZ MESSZE NEM UGYANAZ MINT A TE ÖTLETED!!!

De akkor leírom megint...

Amikor még volt 1-2 másodperc, akkor így nézett ki egy 2 körre indított támadás...

1. A támadó körváltás előtt indított és lefokozott/bontott
2. A körváltás megindult
3. A védő távolba nézett és látta mi jön
4. 1-2 másodperc alatt ha ügyes volt még szó szerint szembe tudott menni a támadóval
5. lezajlott a körváltás teljesen, mindenki beállt oda, ahova a pontja alapján kerülnie kellett.
6. Ekkor mindkét fél seregei 1 körre voltak egymástól és vagy beütötték végül a másikat, vagy nem

A 10 másodperces rendszerben:
1. A támadó körváltás előtt indít és lefokozo/bont
2. A körváltás megindul
3. Lezajlik a körváltás
4. Távolba les a védő és látja, hogy mennek rá
5. A védő is indít sereget a 10 másodpercen belül, mert most még biztosan 2 körre van az ellenfél.
6. Lezárul a pontlista rendezés is, mindenki a pontszámának megfelelő helyre kerül.
7. Az eredetileg támadó sereg 1 körre van, a védő seregei pedig 2 körre.

Ebből remélem már megérted, hogy miért NEM ugyanaz a két dolog és miért nem jó a 10 másodperc.

aúú 05-19-2006 10:11

Quote:

Originally Posted by Ati
Ha valakitől folyamatosan 2 körre van egy vagy több másik klán, akkor nemigen fog azzal trükközni, hogy 2 körre kerüljön hozzá, nemigaz?!

De az viszont símán előfordul ott, ahol sok klán van, hogy folyamatosan hol 2, hol 3 körre vannak egymástól, ekkor biza az egyik élelmes klán egyszercsak dönthet úgy, hogy egyszer nem a képzések, átépítések mindennapos rutinja miatt lesz 2 körre véletlen, hanem rákészül egy támadásra és trükközik kicsit, hogy tudatosan 2 körre legyen...

Ati 05-19-2006 10:27

Quote:

Originally Posted by aúú
Amikor még volt 1-2 másodperc, akkor így nézett ki egy 2 körre indított támadás...

1. A támadó körváltás előtt indított és lefokozott/bontott
2. A körváltás megindult
3. A védő távolba nézett és látta mi jön
4. 1-2 másodperc alatt ha ügyes volt még szó szerint szembe tudott menni a támadóval
5. lezajlott a körváltás teljesen, mindenki beállt oda, ahova a pontja alapján kerülnie kellett.
6. Ekkor mindkét fél seregei 1 körre voltak egymástól és vagy beütötték végül a másikat, vagy nem

Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy óra:10-kor elindult a támadó, és a védőnek volt 50 perce észrevenni.

Én arról beszélek, amikor ki volt centizve a támadás, és a támadó nem vette észre, hogy mennek felé, mert nem tudta észrevenni időben. Szerintem egész eddig erről beszéltünk, és nem arról, hogy hogy lehet a lehető legrosszabb módon támadni.

aúú 05-19-2006 10:33

Quote:

Originally Posted by Ati
Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy óra:10-kor elindult a támadó, és a védőnek volt 50 perce észrevenni.

Én arról beszélek, amikor ki volt centizve a támadás, és a támadó nem vette észre, hogy mennek felé, mert nem tudta észrevenni időben. Szerintem egész eddig erről beszéltünk, és nem arról, hogy hogy lehet a lehető legrosszabb módon támadni.

Atis, ez nem a legrosszabb támadás volt, hanem az általában kinéző támadás, mert arra nem nagyon volt példa, hogy valaki a támadását eleve abban az 1-2 másodpercben indítsa, mert túl nagy a kockázata, míg a védőnek csak ez az egyetlen esélye volt a visszatámadásra klánszinten!
Éppen azért, mert annak az esélye, hogy 1-2 másodperc alatt tudsz támadást indítani szemben, az kb 0,1%-vol... de ettől mégis megtörtént néha! Lásd Wandék vs Monróék... mi is csináltunk ilyet régebben klánszinten, sőt egyéniben a lentebbi szinteken volt már olyan, hogy így fogtunk ki támadást.

Egyébként ha nem veszik észre a támadást, akkor semmilyen rendszerben nem tudnak visszamenni a támadóra...

Zounok 05-19-2006 12:46

Sziasztok!

Látom jól elvagytok egymással:))

Nos, az a helyzet, hogy ezt nem úgy kellene kezelni, mint a 2-3 nagy klán ügyét, hanem inkább őket elfelejtve a kisebbekre kellene gondolni, mert ők vannak sokkal többen, mi csak a kivételek vagyunk az általánosságból.

Szal a normális helyzet az, hogy a klánok nagy többsége 2-3 körre van egymástól. Tehát folyamatosan kell távolt nézniük, mert mind egyéniben, mind klánnal veszélyben lehetnek. Mivel folyamatosan egymás közelében vannak a klánok, így igencsak nehéz kiszúrni azt, mikor akar a másik klán támadni! Vagyis a klánok eleve NINCSENEK felkészülve arra hogy védekezniük kellene (nincsenek fullra telitéve íjjal), sem arra, hogy azonnal visszatámadjanak a megadott 10 mp-en belül ( nincsenek feltöltve lovasokkal). Magyarul a fele-fele arányban lehetnek kb. beállítva, vagy inkább védekezésre 60-40, 70-30 %. Azt hiszem itt van az, hogy 10 mp. alatt lehetetlen nézni egy távolt, beszedni az egységeket a piacról (mert nem elég ami bent van lovas), és elindulni ! Aki ezt megcsinálja, annak gratulálok!!

Elérkeztünk oda, hogy esélytelen a védekező klán! Nemcsak, hogy esélytelen visszatámadni, mert nem elég a 10 mp., hanem még be is verik. Dupla öröm :) És a másik félnek nem kell semmit sem tennie ezért, csak egyszerűen elindította a seregeket, bontott egy keveset, és már várhatja is a sült galambot !

Hangsúlyozom, hogy ez az általános, és ebben kell gondolkodnunk, nem a nagy klánokban! Kötelező lett az 1/A-ban játszani, tehát mindenkinek fel kell jönnie, márpedig az orik 95%-a abba a sávba tartozik, ahol ez így történik, ahogy kifejtettem.

Na és itt lehet elgondolkodni azon, hogy ezen hogyan segítsünk, és nem a nagy orik, klánok példáit kell felhozni!!!

A legszimpatikusabbnak ( mert Atti a dinamikust elvetette) Arwyl megoldását találom, talán az áll a legközelebb a jóhoz, ha lehet így fogalmazni.

Nála csak az ingyenesség hibádzik, mert ezt nem szabad ingyenessé tenni !

Szal én Arwyl ötletére szavazok :)

Zou

Arwyl szelleme 05-19-2006 12:50

Monró "1 frissítés/3 kör"-ös ötéletével ha kombinálom az enyémet:

A vezérnek 3 körönként lehetősége legyen a SAJÁT klánja megváltoztatott értékét hozzáfrissíteni a csopi többi klánjáéhoz ezzel kölcsönös távváltoztatásokat eredményezve (szvsz továbbra is ingyen).

Ennél jobbat még mindig nem olvastam, sőt ennek a hátrányáról sem esett szó senkinél.

Ati 05-19-2006 13:08

Quote:

Originally Posted by Zounok
Szal a normális helyzet az, hogy a klánok nagy többsége 2-3 körre van egymástól. Tehát folyamatosan kell távolt nézniük, mert mind egyéniben, mind klánnal veszélyben lehetnek. Mivel folyamatosan egymás közelében vannak a klánok, így igencsak nehéz kiszúrni azt, mikor akar a másik klán támadni! Vagyis a klánok eleve NINCSENEK felkészülve arra hogy védekezniük kellene (nincsenek fullra telitéve íjjal), sem arra, hogy azonnal visszatámadjanak a megadott 10 mp-en belül ( nincsenek feltöltve lovasokkal). Magyarul a fele-fele arányban lehetnek kb. beállítva, vagy inkább védekezésre 60-40, 70-30 %. Azt hiszem itt van az, hogy 10 mp. alatt lehetetlen nézni egy távolt, beszedni az egységeket a piacról (mert nem elég ami bent van lovas), és elindulni ! Aki ezt megcsinálja, annak gratulálok!!

A kis kánok helyzete eddig is ugyanilyen volt, itt csak annyi változott, hogy kv alatt nem tudsz támadni, pár másodperccel előbb kell. Az általad leírtak eddig ugyanúgy fennálltak, tehát ezügyben semmi változás nem történt, azt hiszem ezt a részét kár tovább ragozni.

wand 05-19-2006 17:18

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme
Monró "1 frissítés/3 kör"-ös ötéletével ha kombinálom az enyémet:

A vezérnek 3 körönként lehetősége legyen a SAJÁT klánja megváltoztatott értékét hozzáfrissíteni a csopi többi klánjáéhoz ezzel kölcsönös távváltoztatásokat eredményezve (szvsz továbbra is ingyen).

Ennél jobbat még mindig nem olvastam, sőt ennek a hátrányáról sem esett szó senkinél.

elég komoly hátránynak tartom, hogyha bárki kimegy támadni, akkor a a támadott klán úgy tud alá kerülni és utána támadni, hogy a támadónak esélye sincs alá bontani
azaz a támadó mindenképp felülről megy, miközben őt (szinte) mindeképp alulról ütik.

All times are GMT +1. The time now is 19:58.