Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Padlócsempe 05-20-2010 09:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252945)
Az alap a 406ezres érték.

Ha a több mint 2000 topkörrel rendelkezőket nem számoljuk, akkor a top30% határa 296ezer pontra csökken.

1000 körrel csak 289ezer. ;)

3000 körrel 303ezer.

4000 körrel 309ezer.

5000 körrel 314ezer.

8000 körrel 327ezer.

10000 körrel 336ezer.

Körök alatt most topköröket számoltam.

Ez alapján teljesen jónak tűnik a 2k topkör. 6300 hektárra kéne feljutni ehhez, 2k-val kevesebbre, mint alapból, de mégis elég magasra, hisz kb. meg kell triplázni a területet.

Ez nem a nagyon-nagyon könnyű kategória szerintem, hanem az optimális nehézségű.

djibron 05-20-2010 09:35

Ez egy nagyon érdekes felvetés, és hangos gondolkodás.
" tényleg szükség van bolygatni" ???
Én végsőkig kitartok az mellett, hogy fix heki oldaná meg a problémát.
A többi mind agyon bonyolított számolás eredménye.
Vagy minden marad így és kész. Részemről ez is elfogadható.

djibron 05-20-2010 09:37

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252948)
Ez alapján teljesen jónak tűnik a 2k topkör. 6300 hektárra kéne feljutni ehhez, 2k-val kevesebbre, mint alapból, de mégis elég magasra, hisz kb. meg kell triplázni a területet.

Ez nem a nagyon-nagyon könnyű kategória szerintem, hanem az optimális nehézségű.

Na most amikor azt mondom legyen a minimum heki 6000 ez nem ugyan az???

[HTPA]GeeForce 05-20-2010 09:39

Mi értelme 2x átmenni könnyen az A-n, ha 1x át lehet nehezebben?
Nem mindegy, hogy 1x töltök el 2 évet valahol, vagy 2x 1-et?

Ati 05-20-2010 09:40

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252948)

Lehet, hogy MOST az. Később vajon rosszabb vagy jobb lesz a helyzet? Ezzel az az én bajom, hogy visonylag könnyen befolyásolható rövidtávon, hosszútávon pedig egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen irányba fog ez elmenni. (Arról nem is beszélve, hogy kiszámolhatatlan, hogy mit kell teljesíteni a forduláshoz, hiszen Te nem látod azokat a számokat, amik a háttérben vannak.)

(Nem, nincs konkrét elképzelésem még arról, hogy mi legyen a könnyített fordulás (ahogy még arról se vagyok meggyőzve, hogy tényleg kell ilyen), csak a hirtelen szembetűnő hátrányokat írtam le.)

Ati 05-20-2010 09:42

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 252949)
Ez egy nagyon érdekes felvetés, és hangos gondolkodás.
" tényleg szükség van bolygatni" ???
Én végsőkig kitartok az mellett, hogy fix heki oldaná meg a problémát.
A többi mind agyon bonyolított számolás eredménye.
Vagy minden marad így és kész. Részemről ez is elfogadható.

Egyelőre nekemis valami ilyesmi tűnik a legszimpatikusabbnak. (Az üzenet mindkét pontja egyelőre! :))

[HTPA]GeeForce 05-20-2010 09:43

És azt szerintem ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a személyiségek azért szaporodnak, mert B-ből fordulgatnak.
Akinek van 5-6-7-8-9-10 szeme, az nem megy fel A-ban többtízezer hektárra, majd fordul le. Az betesz egy orit A-ban 10k hekire, aztán fordulgat B-ből. Én is ezt csinálnám, nincs ebben semmi kivetnivaló.

Viszont nem hiszem, hogy vonzób lenne számomra az, hogy egy fél személyiségért lefordulhatok A-ból. Aztán mehetek fel újra, majd fordulhatok le megint, hogy megkapjam a második fél személyiséget... Ez nagyon nem vonzó.

Ati 05-20-2010 09:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 252951)
Mi értelme 2x átmenni könnyen az A-n, ha 1x át lehet nehezebben?
Nem mindegy, hogy 1x töltök el 2 évet valahol, vagy 2x 1-et?

Ez is egy lényeges üzenet.

Nem a "mi értelme van?" kérdés miatt, mert az szerintem nyilvánvaló: az egyik esetben ülsz egyhelyben, és nem csinálsz semmit, a másik esetben pedig aktívan játszol, és jólérzed magad.

Hanem az "1x2, vagy 2x1" összehasonlítás miatt. Nem szabad ugyanis, hogy ez az arány lényegesen változzon.

Remedy 05-20-2010 09:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252953)
Egyelőre nekemis valami ilyesmi tűnik a legszimpatikusabbnak. (Az üzenet mindkét pontja egyelőre! :))

Es az a fix hektar folyamatosan none? Ugyanis most a top folyamatosan tolodik, hektarszamban. (ha meg nem no, egy ido utan tul konnyu lesz)

[HTPA]GeeForce 05-20-2010 09:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 252953)

Pedig amikor először felvetettem, elég sokan lehúzták, hogy az nem jó, ha fix hekihez van kötve, legyen inkább bonyolult, mindenféle fokozásokkal, fagyásokkal, fedezgetésekkel, tömörülgetésekkel, meg mittudoménmivel befolyásolható. :)
De legalább most már vagyunk minimum 3-an, akiknek ez tűnik a legszimpatikusabbnak. :)

All times are GMT +1. The time now is 13:35.