Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

#Lopakodó# 05-25-2007 13:34

Szvsz nem a felfedezésen kéne válltoztatni példának okáért mondjuk az A ban hanem a végtelent megszüntetni és mondjuk a top 50-et kényszeríteni a lefordulásra és nem lenne gond:-)

Ui.
Tudom előre a válaszokat:-)

kg-- 05-25-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 98571)
... Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni ... A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága.

Ötletem a probléma megoldására:
Minden olyan ország kapjon felfedezési bónuszt, amelynek a
-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,
-nála nagyobb területű ország
területe jelentősen nagyobb.

Ennyi az ötlet.

Így a nagy szakadékokat a szakadék alján álló országok felfedezéssel csökkenthetnék....

A szakadék felszámolására jó az ötlet, de nem ösztönöz a harcra. A legutóbbi felfedezés módosítás lényegében azért született, hogy "gazdaságosabb", vonzóbb legyen harccal földet szerezni. (Több oka is volt ennek, pl. az összföld így kevésbé nő, mozgalmasabb a játék, több az esély a helycserékre, kicsit jobban fékezi a topot.) Tehát lehet, hogy a szakadék alján lévőt nem felfedezésre kellene ösztönözni, hanem ütésre (nincs konkrét ötletem, hogyan).

Viszont sajnos azt kell mondjam, ez így mind offtopic, mert nem ad választ Senki azon problémájára, hogy egy ország, aki bármilyen okból fedezéssel akarja akár csak azonos hektárszámon tartani magát, egyre többet kell, hogy erre költsön. Szóval tetszik az ötleteid kidolgozottsága, de lehet, hogy más topic kellene neki.

API 05-25-2007 14:01

Quote:

Originally Posted by #Lopakodó# (Post 98573)
Szvsz nem a felfedezésen kéne válltoztatni példának okáért mondjuk az A ban hanem a végtelent megszüntetni és mondjuk a top 50-et kényszeríteni a lefordulásra és nem lenne gond:-)

Ui.
Tudom előre a válaszokat:-)

Kajlabá... nem csak az Aban... hanem minden csopiban...

tudom a válaszokat...

/Kiff. jelentkezz, vagy één jelentkezem...:O/

:)
kellemes pünkösdöt:) és hajrá ute:)

-Fegya- 05-25-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 98574)
A szakadék felszámolására jó az ötlet, de nem ösztönöz a harcra.

A szakadék alján álló orik azért nem harcolnak, mert nincs kivel. Ha átfedezték magukat a szakadékon, akkor majd megszűnik a felfedezés bónuszuk és ösztönözve lesznek a harcra.
Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 98574)
Viszont sajnos azt kell mondjam, ez így mind offtopic, mert nem ad választ Senki azon problémájára, hogy egy ország, aki bármilyen okból fedezéssel akarja akár csak azonos hektárszámon tartani magát, egyre többet kell, hogy erre költsön. Szóval tetszik az ötleteid kidolgozottsága, de lehet, hogy más topic kellene neki.

A topic címe: Kis felfedezés módosítás
Javaslatom pont erről szól, tehát szerintem ide való.
Senki problémája is valós probléma, ezt talán a korábbi javaslatok orvosolnák. De tőlem mostani javaslatom kerülhet új topicba is. (Mondjuk valahol a megfontolás alatt álló javaslatok között! :) )

kg-- 05-25-2007 14:37

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 98576)
A szakadék alján álló orik azért nem harcolnak, mert nincs kivel. Ha átfedezték magukat a szakadékon, akkor majd megszűnik a felfedezés bónuszuk és ösztönözve lesznek a harcra.

Erre sajnos nincs rálátásom. Ha a többiek szerint is ilyen reménytelen innen ütni, akkor csak a felfedezés átmeneti erősítését tudom én is támogatni ilyen szakadékos helyzetekben.

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 98576)
A topic címe: Kis felfedezés módosítás
Javaslatom pont erről szól, tehát szerintem ide való.

Ha csak a cím számít, akkor OK.

-Fegya- 05-26-2007 10:38

Quote:

-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,

Az 1A-ban a legnagyobb szakadék egy felfedezni nem tudó elf fölött van. Szóval, ha megvalósulna a javaslatom, akkor le kéne verni az elfet, hogy lehessen fedezni. :)

Robin 05-26-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 98757)
Az 1A-ban a legnagyobb szakadék egy felfedezni nem tudó elf fölött van. Szóval, ha megvalósulna a javaslatom, akkor le kéne verni az elfet, hogy lehessen fedezni. :)

Ha játszanál angolon és románon akkor látnád hogy ott nem a felfedezni nem tudó elftől függ a szakadék :)

-Fegya- 05-26-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 98766)
Ha játszanál angolon és románon akkor látnád hogy ott nem a felfedezni nem tudó elftől függ a szakadék :)

Nem játszok az angolon és a románon, de szerintem ott is jó lenne a javaslatom az 1A-ban.

Robin 05-26-2007 12:44

Quote:

Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó! :)

A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak, Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni a nagy távolságok miatt. Igazán a klántámadás sem segít, hiszen klántámadással is az üldözők csak egymástól tudnak földet elvenni és csak annyi változik, hogy mások fognak a szakadék szélén állni. A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága.

-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,

Ennyi az ötlet.

A többi csoportban fogalmam sincs, hogy milyen paraméterek lennének jók a bónuszra.

Az alapötlet jó, de én annyiban módosítanám a dolgokat hogy akkor kapjon bónuszt ha a hozzá legközelebb álló nagyobb területű ország területe x%-kal nagyobb mint az övé. És én megadnék pontszámban is egy minimális távolságot, elvégre le lehetne bontani 80-90K pontot is egy orinak hogy segítse a szakadék alján állót, és az már elég nagy visszaélés lenne szerintem.
Románon az is gondot jelent hogy a kis orikat sokat ütötték és a felfedezési %-uk már nagyon sok, ebből kifolyólag még mindig alacsony (1700heki körül) vannak, miközben fedeznek és ha elérnek a megadott hekiszám fölé akkor drasztikusan meg fog nőni a felfedezési katonaigényük. De eme probléma megoldására már nem jó a megoldásod.

-Fegya- 05-26-2007 13:05

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 98778)
Az alapötlet jó, de én annyiban módosítanám a dolgokat hogy akkor kapjon bónuszt ha a hozzá legközelebb álló nagyobb területű ország területe x%-kal nagyobb mint az övé. És én megadnék pontszámban is egy minimális távolságot, elvégre le lehetne bontani 80-90K pontot is egy orinak hogy segítse a szakadék alján állót, és az már elég nagy visszaélés lenne szerintem.

A normál 1A-ban nem jók a százalékok. Például 3% az első tízben kb 20 kör távolság, mig 50. hely környékén kb 4 kör távolság. Ezért mondtam, hogy ha a különbség 500 heki felett van, akkor legyen bónusz. A pontszámról írtam korábban (http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=259), hogy manipulálható, ezért csak a földterület nagysága számítana.

All times are GMT +1. The time now is 19:19.