Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Serg 10-30-2006 21:20

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 39369)
Serg

olvasom amit irzs es mintha csak a te klanod lenne.Nem ellenetek beszlünk megha mindent magadra is veszel.Lehet magam ellen bezselek de sajat klanon belül vittünk 60% os bankos orit.Ami közel 10k hekin jo kis kamatot ad.
.
De mondjuk egy röhögve kihoz egy 2 milla összértékes klán 10 000 15 000 bankot.
Na most ez kis hekin lehetetlen es ezzel a + pénzzel olyan előnyöket lehet elérni hoyg csak na ...

Ezért mondtam a százalékos korlátot és akkor már nem röhögne senki

Alba 10-30-2006 21:28

A nagy orik előnye abból adódik a témánál maradva hogy megtehetikaz 50-60 % bankot. Védtelenek lesznek de akkormivan.Van ma 1-2 ori ütőtávaban.Na és? 1 napi kamatból visszafedezem...
Volt A ban mikor a törpe iragalmatlan pénzt hozzott de most nem az van, mert a piaci tultermelés megoldotta.
Amikor 4-5 k volt a nyersi es 8k a fegyo a törpe irgalmatan pénzeket hozott.De most mar nem.
Viszont a bankos ori barmikor megkeresi a fix lovejat.

A termelés bármilyen korlátozása a bankkon kivul telejsen értelmetlen.Egyreszt a piac nem is indokolja a 30% termelő terület tartását másrészt meg ne mis éri meg.
A tanya termelő területté nyilvánítása a kis klánokat sujtja...A nagyok ugyis állhatnak sokkal üresebben, míg lent az kész önygyilkosság..

Alba 10-30-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39371)
Ezért mondtam a százalékos korlátot és akkor már nem röhögne senki

Nem jo.Mert csak a bank ami extrem helyzetet okoz.A bányák tultermelését megoldja a piac....De a bankoknál nincs ez...
Csak a bankot kell korlátozni.Hiaba termelek egy nap 500 000 ha egyre olcsóbb lesz...

monro 10-30-2006 21:45

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 39375)
Volt A ban mikor a törpe iragalmatlan pénzt hozzott de most nem az van, mert a piaci tultermelés megoldotta.
Amikor 4-5 k volt a nyersi es 8k a fegyo a törpe irgalmatan pénzeket hozott.De most mar nem.
Viszont a bankos ori barmikor megkeresi a fix lovejat.

Azt probálja mindenki megérteni, hogy a bankok veszélye az "ujpénz" teremtődése nagy mennyiségben. Éppen ezért ne hasonlítsátok már a törpék vagy elfek termeléséhez a kereskedők bankjait!

Egy törpe ha elad napi 1 milliárdért cumót akkor valaki másnak kevesebb lesz 1 milliárddal. A csopi összpénzkészlete változatlan marad így egyensúlyban van a gazdaság. Ellenben ha egy bankár termel napi 1 milliárdot akkor a csopi pénzkészlete 1 milliárddal nő naponta vagyis gerjeszti az inflációt a csopiban. Ha ez az állapot sokáig tartósan fennmarad annak alig belátható következményi lesznek az 1A-ban...

Alba 10-30-2006 21:50

Én ezzel teljesen egyetértek.
A kereskedő jo személyiség hasznos de magas hektáron védve a veszélytől extrém pénzek termelésére képes ami nem jó az A ra nézve.

Alba 10-30-2006 21:53

Én pont hogy nem hasonlítottam.Pont azt irtam amit te, csak en azt irtam hoyg a piac megoldja a törpe termelést, migy a bnks nincs piac ami megoldana...
Igy az a pént a semmibol keletkezik...

Georgio 10-30-2006 22:06

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 39212)
Ne viccelj már milyen kisori az amiben több mint 30% termelő épület van?Életképtelen-tehát nem kivánatos!Százalékos arányokról beszélünk és mivel egy kis orinak kissebb kaja anyag és pénzfogyasztása van nem hinném hogy több termelő épületre van szüksége mint 30%

Az olyan kereskedo ori is nem kivanatos a te szavaiddal elve amiben 40% bank van! Az ellen tuntetsz amit nem kovettel el, de az ellen is tuntetsz amit elkovettel, de szabalyozni akarnak! Es persze nagy orik elonyerol beszelunk!
Valahol ott kellene hatart huzni, hogy akkor se tudjon egy ori termelo epuleteket epiteni, ha azt megteheti a pontlistaban valo elhelyezkedese miatt!

Regen is nagyon sokan az ellen szolaltak fel hogy nehez utol erni az akkori topot mivel ok bekesen termelnek, mig valaki probalja oket utolerni! Most hogy sokadjara lecserolodot a top a sors furcsa fintora hogy ugyan ugy vedik az erdekeiket azok akik a toppon vannak! Ha maskepp nem tudtok kozos nevezore jutni akkor elo kell venni azt az otletet hogy igenis legyen az A-ban is top kor ami sokkal tobb mint a lentebbi szinteken de megis van!

Szecsa 10-30-2006 22:21

Quote:

Originally Posted by Georgio
Ha maskepp nem tudtok kozos nevezore jutni akkor elo kell venni azt az otletet hogy igenis legyen az A-ban is top kor ami sokkal tobb mint a lentebbi szinteken de megis van!

Ezt kicsit erosnek ereznem, hisz ha valaki top1 klan szeretne lenni, akkor az ugy tippre min. 1,5 év. Ebből szükségszerűen fél évet tölt a topba, ami egyből legalabb 4k kör.
Azt ne korlatozzuk, ami a jatek celja (1/A TOP KLÁN), szerintem.

Serg 10-30-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by Georgio (Post 39401)
Az olyan kereskedo ori is nem kivanatos a te szavaiddal elve amiben 40% bank van! Az ellen tuntetsz amit nem kovettel el, de az ellen is tuntetsz amit elkovettel, de szabalyozni akarnak! Es persze nagy orik elonyerol beszelunk!
Valahol ott kellene hatart huzni, hogy akkor se tudjon egy ori termelo epuleteket epiteni, ha azt megteheti a pontlistaban valo elhelyezkedese miatt!

Regen is nagyon sokan az ellen szolaltak fel hogy nehez utol erni az akkori topot mivel ok bekesen termelnek, mig valaki probalja oket utolerni! Most hogy sokadjara lecserolodot a top a sors furcsa fintora hogy ugyan ugy vedik az erdekeiket azok akik a toppon vannak! Ha maskepp nem tudtok kozos nevezore jutni akkor elo kell venni azt az otletet hogy igenis legyen az A-ban is top kor ami sokkal tobb mint a lentebbi szinteken de megis van!

A régi toppot is utolérték mégis viszont az igéreteddel ellentétben még mindig nem tudom ki vagy,viszont olvass vissza mert megint mellébeszélsz én javasoltam hogy ne lehessen 15%nál több bank és most sincs nálunk olyan ori amiben 40% lenne

Georgio 10-30-2006 22:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 39412)
Ezt kicsit erosnek ereznem, hisz ha valaki top1 klan szeretne lenni, akkor az ugy tippre min. 1,5 év. Ebből szükségszerűen fél évet tölt a topba, ami egyből legalabb 4k kör.
Azt ne korlatozzuk, ami a jatek celja (1/A TOP KLÁN), szerintem.

nem feltetele a fordulas annak ha valaki eleri a top 30 felso hatarat, de veszit mondjuk a moraljabol, vagy foldjebol, vagy barmilyen mas eszkozzel ra lehetne birni a fordulas gondolatara...
Az is eros szerintem hogy a parhuzamosan futo felfedezes megnehezitese topic megvalusalasaval meg lesz nehezitve a nagy orik utol erese! Es ahogy Ati is mondotta nem az a cel hogy 10 ev alatt lehessen utol erni a topott... Es ugye a top klan is kuszhat fentebb egyebb eszkozokkel!

Es azert eleg sokan tisztaban vagyunk azzal hogy a mostani rendszerben a topban eltotott tobblet kor kovetkezteben fellepo szankciok pontlistaban elhelyezkedes elonyevel eleg nevetsegesek! NEM????

All times are GMT +1. The time now is 20:18.