Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Andrew 01-23-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 153758)
A másik: Miért is hibbant minden "költő"?:)

PS: Andrew, ha mindent csak az anyagi haszonszerzés miatt csinálsz, akkor belefásulsz elöbb vagy utóbb...

Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam :o
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül :)

Cassandra 01-23-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153760)
Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam :o
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül :)

Lehet, hogy te nem, de utánad más igen.;)

Akkor mást kérdezek.:)

Mérnöknek készülsz? Mert ha nem akkor pl minek tanulsz geometriát, úgyse nagyon van/lesz gyakorlati haszna és szerintem nem is kifejezetten élvezed. Minden tantárgyra rá lehet húzni, hogy "na ennek semmi értelme".:)
Viszont szerencsére a magyar közoktatásban nem válogathatsz hogy én csak ezt szeretném, csak azt... az általános művelséghez igenis kell, hogy fel tudj fogni egy verset.

Andrew 01-23-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 153762)

Lehet, hogy te nem, de utánad más igen.;)

Akkor mást kérdezek.:)

Mérnöknek készülsz? Mert ha nem akkor pl minek tanulsz geometriát, úgyse nagyon van/lesz gyakorlati haszna és szerintem nem is kifejezetten élvezed. Minden tantárgyra rá lehet húzni, hogy "na ennek semmi értelme".:)
Viszont szerencsére a magyar közoktatásban nem válogathatsz hogy én csak ezt szeretném, csak azt... az általános művelséghez igenis kell, hogy fel tudj fogni egy verset.

el kell, hogy keserítselek... szeretem a geometriát :D:D de nem mérnöknek készülök... ami engem érdekel az a génkutatás, biokémia, gyógyszerészet
ha úgy látom, hogy nincs értelme, akkor nem tanulom meg :)
De eddig nem sok ilyesmivel futotta össze, hogy ne lett volna valami értelme, vagy ne tetszett volna - mondjuk a művtöri is ide tartozik egy bizonyos fokig, de azt egyszeri olvasásra elég jól megjegyeztem

Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? :)

vityu 01-23-2008 19:48

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 153763)
Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? :)

Testnevelés, ének-zene :D:D:D

Andrew 01-23-2008 20:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 153783)
Testnevelés, ének-zene :D:D:D

közel jártál :rolleyes:
:D

Matematika és történelem :)

Elme 01-23-2008 21:02

Andrew
az emberek nagyon nagy hányadának - köztük nekem is - az a véleménye, hogy sok tantárgyat feleslegesen oktatnak
aztán pl én kikerülvén az oskolapadból munkába álltam és rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket az általam kritizált tantárgy(ak)ból igenis tudok hasznosítani a munkám során
de tudok szélsőséges példát is mondani: én egy finn multinak dolgozom jelenleg, de nem alkalmazottként, hanem a szuverenitásomat félig-meddig megtartva
a kezdet kezdetén vendégeskedtem náluk és az első vacsora alkalmával egy olyan étterembe vittek ahol II. vh. korabeli finn vadászrepülők képeivel volt körberakva a fal
beszélgettünk a vh-ról és láthatólag sokat nőttem a szemükben amikor kiderült, hogy Mannerheim generális minden taktikai húzásáról tudok
de más példa: 2 génsebész között is ciki, ha az egyik nem tud pl egy Ady vagy Jattila verscímet mondani a másik kérdésére...szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy elég nagy az tároló kapacitása és soha nem tudhatjuk, hogy milyen feleslegesnek vélt elraktározott infó lesz hasznos az élet folyamán

Elme 01-23-2008 21:06

és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)

Andrew 01-24-2008 19:43

Quote:

Originally Posted by Elme (Post 153799)
és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)

És most is engem igazolsz: ráderőltették, ergó megutáltad :) Nekem csak az az egyetlen egy bajom, hogy rámerőltetik... ne erőltessék rám, inkább próbálják megszerettetni velem.
Megjegyzem versek és egyéb irományok címét jóformán korlátlan mennyiségben meg tudná tanulni :)

[HTPA]GeeForce 01-24-2008 22:35

Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:

- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)

- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)

- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)

- Skrull! (bugyuta paródia -azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)

Most ez a 4 a sláger. :)

ui: a Nácik aranya című könyv papír -most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)

Croissant 01-24-2008 22:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 154094)
- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)

Ezen kívül azért még akad egy pár...

All times are GMT +1. The time now is 20:27.