![]() |
találtam.
A darázs, mint analógia
Ma hazafelé tartottam az iskolából, és a buszon olvasgattam. A busz hátuljában ültem, ahol csak egy cigány család ült mellettem. Apuka, kb. 2 méter magas, anyuka nagydarab testes cigány asszony, és egy nagyjából 10 éves gyerek. Megáll a busz, kinyílnak az ajtók, és leszállnak a szülők, a cigánygyerek pedig odalép hozzám, és megkérdezi mit olvasok. Nocsak, ez nem cigit kér, nem aprót, nem kötekedik, csak kíváncsi mit olvasok ! Elmosolyodtam és kedvesen válaszoltam neki, megmutatva a könyvet. Erre elindul az ajtó felé, és megragadja a könyvet. De nem járt sikerrel, mert erősebben fogtam, úgyhogy kicsúszott a kezéből. Erre visszafordul, és egy hatalmasat köp felém, majd azt kiáltja: -DÖGÖLJ MEG! KURVA ANYÁD! És leugrik a buszról. Az utasok meglepetten néznek felém, én pedig csak halkan megjegyzem: cigány kultúra. Ez egy órája történt nagyjából. Azóta elgondolkoztam, hogy mi lett volna, ha nem vagyok ilyen békés. A szerencséje egyrészt az volt a gyereknek, hogy nem sikerült ellopnia a könyvet, és hogy nem sikerült leköpnie. Mert akkor lehet, hogy véletlen úgy pofán verem hogy szilánkosra törik a kis arca. A másik szerencséje, hogy rettentő békés ember vagyok, kisgyerekeket meg főleg nem szoktam bántani. Engem így neveltek. Nem úgy, hogy lopjak és köpjem le a többi embert. Mielőtt valaki megkérdezné, nem, nem vagyok sem kopasz, sem bomberdzsekis, és nem is a "Hogyan verjünk cigányokat?" c. könyvet olvastam. Tehát semmi oka nem volt rá a gyereknek hogy így viselkedjen. Ebből az következik, hogy őt így nevelték, nála ez természetes. Újból megállapítottam, hogy aki ma Magyarországon utálja a cigányokat, az nem rasszista, csak tapasztalt. Kezd egyre jobban dühíteni, hogy nap mint nap ilyen történeteket hallok, és közben a médiából az harsog hogy szegény cigányokat elkülönítik, nem járhatnak egy iskolába a magyar gyerekekkel, kiközösítik őket. Na vajon miért? Persze a bőrszínük miatt. Logikus. Én nem azért utálom a darazsakat, mert fekete-sárgák, hanem azért, mert állandóan rám szállnak, belemásznak a kajámba, ha pedig megpróbálom elhessegetni őket, megcsípnek..." |
Magyarország nem lesz most az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja, mivel csupán 52 szavazatot kaptunk, szemben az Azerbajdzsánra leadott 74 és a Szlovénia 67 szavazatával.
Az első körben megkapta a szükséges többséget Marokkó (152) és Pakisztán (129) az ENSZ-közgyűlésének szavazásán. Bekerült a BT-be Guatemala is, amely egyedül indult a latin-amerikai helyért; 191 szavazatot kapottt. A kihirdetett eredmények szerint mind a 193 tagállam szavazott. Az afrikai és a kelet-európai régió jelöltjeinél nem hozott eredményt a második forduló sem: Szlovénia 97, Azerbajdzsán pedig 90 szavazatot kapott. Így harmadik szavazási kört kell tartani. Azért csak nyaljuk tovább az USA (=ENSZ) seggét.... |
|
Dus, te mióta vagy ilyen kis köcsög gyerek?
|
Quote:
|
Quote:
De ebben semmi keménység nincs, pusztán érdekel, miért köcsögösödött el? |
Quote:
|
Quote:
|
Na jó, Dus miatt: csak 90 kiló volt :D
|
hogy lehet letiltani valakit? ha én letiltom akkor ő sem látja amit én írok ki? ha letiltom a lefelé ujjacskáit sem látom? a felfelé nem fontos az ritka a célegyénnél :D
|
All times are GMT +1. The time now is 19:18. |