Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Tsobi 12-17-2008 17:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199636)
Nem tudom miről van szó...

Erre az ominúzus bejegyzésre gondoltam és annak további fejtegetésébe a fentiekben..

Quote:

Originally Posted by BL
Komolyan mondom, az összes sztrájkolót kérdezés nélkül le kéne lőni, mint egy kutyát. De előbb Gaskó nagyvezírt kéne nyilvánosan meglincselni.

Andrew 12-17-2008 17:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 199638)
A magyar állampolgárságú, és születésű nobel-díjasaink 90%- zsidó vallású volt. Nézz utána.

Utánanéztem. Fele. Közülük egyik sem hazánkban dolgozott. Néhányan még csak nem is itt születtek. Csúsztatsz.
:D

Ati 12-17-2008 17:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 199645)
Hülén jött ki,természetesen nem arra szerettem volna fektetni a hangsúlyt,hogy tiltsanak ki bárkit is,hanem arra,hogy miért elfogadhatóbb ás támogatandóbb az,hogy ha valaki habos szájjal fröcsögve akar meggyilkolni másokat,mint az,ha megint valaki elvek,nézeket alapján döntene így a sorsukról.

Hogy miért rosszabb, ha valaki tudatosan, megfontoltan, szándékosan akar gyilkolni, mint ha valaki szemmel láthatóan csak felháborodottságában mondja ezt? Azt gondolom, hogy nagyon komoly probléma, ha ezt tényleg komolyan kérdezed...

Ati 12-17-2008 17:10

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 199647)
Közülük egyik sem hazánkban dolgozott.

Vajon miért nem? :) Jah, bocs, ez nem a politika topic. :)

Andrew 12-17-2008 17:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199649)
Vajon miért nem? :) Jah, bocs, ez nem a politika topic. :)

Az már más kérdés... de hogy a világháború előtt is ez volt a tendencia, az már számomra is érthetetlen :D

MókaMester 12-17-2008 17:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199648)
Hogy miért rosszabb, ha valaki tudatosan, megfontoltan, szándékosan akar gyilkolni, mint ha valaki szemmel láthatóan csak felháborodottságában mondja ezt? Azt gondolom, hogy nagyon komoly probléma, ha ezt tényleg komolyan kérdezed...

Ati, úgy írtad mintha tök normál lenne az a hangnem, amiben BL írt.
Nem értek, egyet természetesen Tsobival sem, de értem, hogy mire akart (volna) célozni.
Nem akarok a sztrájk témához hozzá szólni, de nem tudom megállni, hogy elmondjam, hogy kikérem embertársaim nevében is, azt ahogy BL írt róluk.

Ati 12-17-2008 17:37

Quote:

Originally Posted by MókaMester (Post 199651)
Ati, úgy írtad mintha tök normál lenne az a hangnem, amiben BL írt.
Nem értek, egyet természetesen Tsobival sem, de értem, hogy mire akart (volna) célozni.
Nem akarok a sztrájk témához hozzá szólni, de nem tudom megállni, hogy elmondjam, hogy kikérem embertársaim nevében is, azt ahogy BL írt róluk.

Nem hiszem, hogy egy lapra kellene tenni a HANGNEMET és a MEGFONTOLT SZÁNDÉKKAL TÖRTÉNŐ TÖMEGGYILKOSSÁGOT.

Az egyik egy hirtelen felindulásból leírt bejegyzés, a másik egy hosszasan átgondolt, tudatos és szándékos cselekedet.

Remélem látszik a különbség.

Tsobi 12-17-2008 17:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199652)

Látszik :)

Viszont ha valaki azt írja,"komolyan mondom,hogy .. " ,akkor talán nem lehet pillanatnyi elmezavarról beszélni,hisz a dolgot komolyan gondolja,azaz hosszasan átgondolt,tudatos és szándékos cselekedetnek tudható be :p

Ati 12-17-2008 17:46

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 199653)
Látszik :)

Viszont ha valaki azt írja,"komolyan mondom,hogy .. " ,akkor talán nem lehet pillanatnyi elmezavarról beszélni,hisz a dolgot komolyan gondolja,azaz megfontolt és többször átgondolt döntést hozott.

Én ezt a kifejezést bizony az esetek elsöprő többségében hirtelen felindulásból mondott beszéd közben szoktam hallani. De bizonyára más közegben mozgunk, és a Te ismerőseid között ez mindenhol megfontolt, és szándékos cselekedetekre vonatkozik. Csak remélni merem, hogy ilyenkor nem szintén gyilkosságról van szó.

MókaMester 12-17-2008 17:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199652)
Nem hiszem, hogy egy lapra kellene tenni a HANGNEMET és a MEGFONTOLT SZÁNDÉKKAL TÖRTÉNŐ TÖMEGGYILKOSSÁGOT.

Az egyik egy hirtelen felindulásból leírt bejegyzés, a másik egy hosszasan átgondolt, tudatos és szándékos cselekedet.

Nos, nyilván való. Nem is ezt írtam, azt írtam, hogy BL beírása is elfogadhatatlan, függetlenül Tsobiétól.
Az a problémám ezzel a "hirtelen felindulásból" kifejezéssel, hogy ez velem esetleg szóban szokott előfordulni, ha esetleg beírnék valami butaságot valahova, akkor még nyugodtan átgondolhatom, és esetlegesen kitörlöm, és átfogalmazom emberire.(de lehet, hogy ez csak nekem ilyen egyszerű)

All times are GMT +1. The time now is 05:52.