![]() |
Quote:
Annak nem látom értelmét, hogy B-ig szépen növögetnek az országok, majd A-ba 1 hektárral lépnek fel, és gyakorlatilag nulláról kezdik a játékot. Ez értelmetlen. |
Ha valaki 2400 hekivel lép fel az A-ba, akkor teljesen jogosnak érzem, hogy a csatával szerzett területe maximum 2200 heki legyen. Ati sávos megoldása ezt biztosítja, ezért támogatom.
A javaslat szerint 3000 heki felett lehet kedvezményt igénybe venni. Én ezt kiegészíteném avval, hogy csak olyan ország fedezhet kedvezményesen, amelyik a top30%-ban van. A top30% az 1A-ban jelenleg 3500 heki körül lehet. Nem tartom jónak, ha valaki kedvezményes fedezéssel juthat a top30%-ba. Igazán, ha a kedvezmény a szakadékok átugrására való, akkor még jobb lenne, ha csak a top10% fedezhetne kedvezményesesn. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én megtartanám a 3000 hektáros határt is. Ez biztosítaná, hogy alsóbb szinteken ne lehessen kedvezményesen fedezni. De azt is lehet, hogy kedvezményesen csak az 1A-ban lehet fedezni és akkor nem kell a 3000 hektáros határ. |
Quote:
Ezzel ugye ha 2400 hektárig végig csak ütött, akkor összegyűjtött 2200 hektár/4=550 hektárnyi kedvezményes felfedezést. 2400-ról nekiáll fedezni, eljut 2950-ig, ahol még mindig semmi értelme nem lett volna ezt felhasználni, tehát nem fedez a top30%-ba. És itt el is fogy a kedvezménye. Gyakorlatilag ugyanott van, mint akinek semmi kedvezménye nincs, hiszen 3000 hektárig fix értéken fedez. Ha alsó szinten el akarja használni a kedvezményes fedezését, mert valahogy 3000 hektár fölé jutott, tegye. Ezzel ki van zárva, hogy a top30%-ba fedezzen, a legalsó szinttől kezdve már lehet gyűjteni a kedvezményes fedezést, és szerintem ezt nem bonyolult megérteni, hogy hogy működik. |
Quote:
csak egy gondolat, bár nem tudom hogyan lehet majd 1 hektárral vagy akár nagyon kevés hektárral lépni majd A ba. szerintem, azért nem fog senki 1 hektárral lépni aba, hogy 2400 hektárig felüsse magát, ami ugye eleve lehetelen fedezés nélkül, de ha még is lehetséges, akkor így elér 600 kedvezményes fedezést. szerintem egyetérthetünk, hogy amennyibe kerül neki, hogy b-ből 1 hekráttal lépjen, és 1 hektárról felérjen fedezés nékül 2400 hektárra A ban, sokkal többe kerül, mint amit nyer a kapott 600 kedvezményes fedezési lehetőséggel. ezt a lehetőséget szerintem senki nem választaná. synkel beírására: az újrázás megoldás a problémára a szinten... sokkal inkább újrázgatna, vagy zéróstartolna, vagy törölne pár ország a felvihető kedvezmények miatt, minthogy B ből 1 hektáron lépjenek egységek, épületek nélkül. |
Quote:
Ha a sávon belüli ütésekkel lehet kedvezményt szerezni, akkor mi lesz a már nyilvántartott korábbi ütésekkel? Feltételezzük, hogy ezek sávon belüliek voltak? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 22:58. |