Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Sikoly 09-04-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122777)
Ezt így elég viccesnek érzem.. főleg Remynek célozva.. ha szeretne egy ilyen gombot, akkor nem ott lenne, ahol van, hanem 7-8k hekiről csipogna, hogy jujj bántani akarnak a nagyok.. :rolleyes:

Amúgy azt is vedd figyelembe, hogy nem csak azok támogatják ezt a javaslatot, akiknek giga orijuk van.. próbálj túllépni a saját érdekeiden.. még ha nehéz is..

Jó legyen!Egy kikötéssel benne vagyok ebben az egészben.Valaki írta hogy legyen egy bizonyos idő 2-4k kör amíg a nagyklánból kivált orik alkotta kisebb klán nem bomolhat fel és mehet újra vissza a régibe.Eben az esetben a némi pénzzel rendelkező klánok(Pl.: Óvoda) sikerrel vehetik fel a versenyt.

Smooth Scroller 09-04-2007 22:40

Quote:

Originally Posted by Sikoly (Post 122839)
Jó legyen!Egy kikötéssel benne vagyok ebben az egészben.Valaki írta hogy legyen egy bizonyos idő 2-4k kör amíg a nagyklánból kivált orik alkotta kisebb klán nem bomolhat fel és mehet újra vissza a régibe.Eben az esetben a némi pénzzel rendelkező klánok(Pl.: Óvoda) sikerrel vehetik fel a versenyt.

sikoly, en is ellenzem a dolgot, de ez most komplett marhasag volt. olyan nincs, hogy 1 klan nem bomolhat fel, meg hogy nem lephet vki ide v. oda be. :confused:

wand 09-04-2007 23:12

én a javaslatot alapvetően jónak tartom (2k kör-1%)
de eközben megértem a célpontok berzenkedését is, tény, hogy egy nagy klánból kiválló hadi, jobban ki lehet gyúrva mint egy termelőkkel is rendelkező klán.
és igen, ez az itteni élet, az erősebb beveri a gyengét, de azért adjunk esélyt a kicsiknek is.
mint írtam az alap javaslat szerintem jó, csak picit nehezítsük (vagy még inkább egyenlítsük ki) az esélyeket:
1. ugyanabba a klánba való ki-be lépésre ne járjon kedvezmény (elkerülve, hogy a termelőket léptesék ki-be egy ütésért)
2. a kilépő ország ha használni akarja a lehetőséget előx jelezze, hogy kilép és a tényleges kilépés csak 24 körrel később történjen meg (1 nap talán mindenkinek elég lehet töprengeni, hogy hová lép, kit üthet, és még fel is készülhet)
3. a kilépés után 1 héten belül köteles klánba lépni, ha mégsem akkor az eredeti földleadás mértéke érvényesüljön (ha ütni megy akkor üssön, ne hónapokig kelljen éjszakázni miatta)
4. az új klánbalépése után 1 hétig ne léphessen ki, (ha már úgy dönt lejjebb csatározik, akkor ne csak egy ütés erejéig maradjon, hanem ismerje meg a környéket, és a környék is "jácchasson" vele ;) )

szerintem ennyivel kb igazságossá lehet tenni a dolgot, így nem csak nyerhet, de veszíthet is.

LotR 09-05-2007 00:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 122767)
Lotr... Probalom szep turelmesen elmondani, hogy megertsd. Nem tudom az az eset hogy volt, de akkor nem volt fedezes modositas. De mindjart szamolgatok Neked, jo? Ha jol neztem, csak az en orimat, hogy odafedezzuk a Pannon kozelebe egyeniben, cirka 8 evig kellene nekem egyedul katonat termelni. Szerinted ez jo igy, ezt kellene tennem?
Hogy gondoltad megis az egymasnak esest? Most komolyan? Erdekelne, hogy atlatod-e a helyzetet, belegondoltal-e, vagy csak olyan szepen hangzik ezt mondanod?

Ez a türelmesebb Remy sokkal szimpatikusabb...

Wand módosításaival szintén kiegyenlítettebb a javaslat!

Gyula 09-05-2007 13:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122747)
Gyula, te meg azért támogatod, mert olcsóbban mehetnél vissza a klánodba ha megunod az egyszemélyest. Szal talán nem csak én vagyok vicces.

Igen, bevallom: amelyik változás nekem nem érdekem, sőt kifejezetten első volnalban vagyok a szenvedő alanyai közt, azt a változást nem támogatom. Ha ez szerinted vicc, akkor nem bennem van a hiba.

Nem Synk, itt csak te vagy vicces. Mert tény hogy nekem jó lenne most ez a változtatás, de másoknak is, te csupán azért nem támogatod mert igy attol félsz hogy előbb válsz célpontá.

Gyula 09-05-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 122753)
Egyet értek!

Másik dolog a két klán legnagyobb országa közötti különbséggel is gond van szerintem, mert ezek szerint lehet 2 körre egymástól 2 klán ugyh 0 földet hoznak egymástól, mivel az egyik klánba 1 marha nagy ori van és több kicsi, mig a másikba közepesek szerepelnek...
ennek mi is az értelme??? :confused: miért is lett bevezetve anno?

Gyula Synket tisztelem, mert legalább vállalja nyíltan az okát, h mért támogat vmit és mért nem , nem úgy mint sokan mások...

Lotr: Lehet tényleg, játszanod is kéne az A-ban és nem a csak a fórumon osztani róla az eszet. A két legnagyobb ország közti különbséggel az ég világon semmi baj nincs. Régen, nem volt iylen, csak egy dolog számotott, a két klán pontértéke, hogy két köre vannak e egymástol és hogy melyik van alul ill felül a csata idején. Igy lehetett az hogy egy egyfős klán, a vele klánban azonos ponton lévő, 10 kis országbol álló klánt tudta ütni. hosszas megbeszélés után lett bevezetve az egy harmados szabály, még a külső fórum létre jötte előtt. A régiek biztosan emlékeznek még erre a megbeszélésre. A lev. listán folyt.

Ha nem lenne ez a szabály, akkor lehetne a régi rendszer, miszerint mindenki tud ütni mindenkit. Vagy lehetne az hogy csak azonos méretü országokkal rendelkező klánok tudnának csatázni, de ha ide jutnánk, akkor akár a klánrendszert is be lehetne szüntetni.

Synkel 09-05-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 122949)
Lotr: Lehet tényleg, játszanod is kéne az A-ban és nem a csak a fórumon osztani róla az eszet. A két legnagyobb ország közti különbséggel az ég világon semmi baj nincs. Régen, nem volt iylen, csak egy dolog számotott, a két klán pontértéke, hogy két köre vannak e egymástol és hogy melyik van alul ill felül a csata idején. Igy lehetett az hogy egy egyfős klán, a vele klánban azonos ponton lévő, 10 kis országbol álló klánt tudta ütni. hosszas megbeszélés után lett bevezetve az egy harmados szabály, még a külső fórum létre jötte előtt. A régiek biztosan emlékeznek még erre a megbeszélésre. A lev. listán folyt.

Ha nem lenne ez a szabály, akkor lehetne a régi rendszer, miszerint mindenki tud ütni mindenkit. Vagy lehetne az hogy csak azonos méretü országokkal rendelkező klánok tudnának csatázni, de ha ide jutnánk, akkor akár a klánrendszert is be lehetne szüntetni.

És a gyakori klánváltás miatt lett bevezetve, hogy földet kelljen leadni. Az 1/A nagyon jó irányba haladt klános harcászat terén, talán nem kellene visszafordulni a kezdetekhez, ami el lett vetve mert nem volt jó.

-Fegya- 09-05-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 122749)
Az eleje beéréséhez annyit, hogy az 1A összes földterülete folyamatosan csökken a felfedezés módosítása óta. Ezen a csökkenő földterületen osztozunk úgy, hogy a legelsők földterülete lényegében nem változik. Tehát az átlag és a legelsők közötti távolság folyamatosan nő.

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122752)
Azért ez így nem teljesen igaz. A Big Gun 4 orit vitt fel szép magasra a fedezés módosítása óta, a legelsők közé. Ezzel párhuzamosan sokan kiszorultak a topból, illetve az aktív játékból. Arwyl, Suzy, Bagoly, hogy csak az utóbbiakat említsem. Ebből 2 szk-n van, de gyakorlatilag esélytelen a visszatértük.

Amit írtam, az teljesen igaz. A legelsők földterülete (Pannonfölde) lényegében nem változik.
Az 1A összes földterülete fokozatosan csökken. Én most 220 orit látok és ebből azt látom, hogy tényleg csökken. A Big Gun tényleg 4 orit vitt fel, de többségében nem fedezéssel, hanem másoktól vették el. Ettől a csoport összes földterülete nem növekedett. Akik kiszorultak a topból, azok az összes földterületet egyértelműen csökkentették.
Ha az összes földterület csökken, a legelsők földterülete pedig nem változik, akkor az átlag földterülete csökken, az elsők távolsága az átlagtól növekedik.
Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122752)
Az átlag és a legelsők különbsége még jobban nőne, ha ez a javaslat megvalósulna.

Ettől én is tartok. Wand korlátozó javaslatai segíthetnének, de azt hiszem, ennyire nem lehet ezt elbonyolítani.

Synkel 09-05-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 122986)
Amit írtam, az teljesen igaz. A legelsők földterülete (Pannonfölde) lényegében nem változik.
Az 1A összes földterülete fokozatosan csökken. Én most 220 orit látok és ebből azt látom, hogy tényleg csökken. A Big Gun tényleg 4 orit vitt fel, de többségében nem fedezéssel, hanem másoktól vették el. Ettől a csoport összes földterülete nem növekedett. Akik kiszorultak a topból, azok az összes földterületet egyértelműen csökkentették.
Ha az összes földterület csökken, a legelsők földterülete pedig nem változik, akkor az átlag földterülete csökken, az elsők távolsága az átlagtól növekedik.

Ettől én is tartok. Wand korlátozó javaslatai segíthetnének, de azt hiszem, ennyire nem lehet ezt elbonyolítani.

A csoport földterülete úgy tudna nőni, ha lehetne fedezni, lévén az hoz játéba új földet. Egyébként most egy jó darabig még csökkenni fog, és csakugyan félő, hogy változtatás nélkül is nőni fog a leszakadás a tophoz képest.

Mielőtt bárki félremagyarázná nem olcsó fedezésért lobbizok, csak a véleményem írtam le.

LotR 09-05-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 122949)

Gyula nem válaszoltál rá teljesen... tudom i volt régen mi van most..
Csak arra nem emléxem h mire volt ez jó?
Nem értem mért volt baj ha két 2 körre lévő klán gyepálta egymást és az egyikben volt 2x akkora ori??? :confused:

All times are GMT +1. The time now is 11:26.