![]() |
Almás-fahéjas finomság
Hozzávalók: 3 db alma, 2 db egész tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg liszt, őrölt fahéj ízlés szerint, 1/2 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. kicsit állni hagyjuk, a levétől kifacsarjuk. A reszelt almához keverjük a többi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és mint a tócsit kisütjük. A kisült finomságot vaníliás porcukorral vagy lekvárral tálaljuk. Jóétvágyat! :) |
Quote:
|
:)
Quote:
Legfőbb erénye, hogy villámgyorsan lehet finom és kiadós vacsit remekelni.:D:D |
hm, most megéheztem :-)
kellett nekem ide benézni :-)) |
Quote:
Ma nem írok finomságot, nincs kedvem! :p:) |
Sajttal és baconnel göngyölt hús
Hozzávalók: csont nélküli hús sajt bacon tejföl újhagyma só bors Elkészítés: A húst kiklopfolom, sózom-borsozom. A sajtból vékony szeleteket vágok, a hús egyik végébe teszem, feltekerem úgy hogy a bacon már a hús alatt van, és így a hússal és a sajttal váltogatják egymást. Sütőben félkészre sütöm, majd leöntöm a tejföllel elkevert újhagymával. és készre sütöm. Sajtot lehet szórni rá. Másik lehetőség, hogy paradicsomszósszal öntöm le, úgyis nagyon finom. :) |
Túrógombóc ( kicsit macerásabb, mint az előző)
50 dkg tehéntúró, 7,5 dkg búzadara,2 tojás,egy csipet só, 1dl olaj, 25 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl tejfől A túrót szitán áttörjük, gyengén megsózzuk, a buzadarát és a tojások sárgáját hozzáadjuk, eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjéket felverjük és ovatosan hozzákeverjük. Legalább félórát kell pihentetni ( én este szoktam összeállíani és másnap főzöm ki :) ). Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, enyhén sós vízben kifőzzük. Kb 15 percig kell főzni. Olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát és meghempergetjük benne. tejföllel meglocsoljuk. egyéni tapasztalat, hogy kecsketúróból még finomabb. :) Jó étvágyat! |
Mexikói-chilis pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojássárgája 3 dkg élesztő 1 dl tej 2 dkg cukor 1 dl tejföl 1 kis konzerv sűrített paradicsom 1 konzerv csemegekukorica 1 konzerv vörösbab 15 dkg bacon 15 dkg füstölt sajt só bazsalikom kb. 1-2 teáskanál chilipor Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A szalonnát apróra vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk, félretesszük. A tejfölt a bazsalikommal és a chiliporral fűszerezzük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál cukorral elkevert paradicsompürét. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel, a tojások sárgájával és a paradicsomos tejföllel összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit 1-2 órán át pihentetünk, majd nyújtjuk és háromba hajtjuk. A hajtogatást még kétszer ismételjük, újabb 20-20 perces pihentetést követően. Az utolsó hajtogatásnál kerül a tésztába a pogácsa ’java’ a következőképpen: a tésztát téglalap-alakúra nyújtjuk, és gondolatban ismét háromfelé osztjuk. A középső részt bőven megszórjuk a kukoricával és a babbal, majd az egyik harmadát ráhajtjuk. Ezután kerül rá a bacon, majd erre hajtjuk a másik oldalt. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk, majd közepes lángon 30 percig sütjük. Megjegyzés: kissé macerás, de megéri kipróbálni, ISTENI!!! :);) |
Pacalpörkölt
Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evőkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors. Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zellerzöldet. Liszttel elkevert fél dl vízzel besűrítem, és jól kiforralom, közben folytonosan kevergetem. Aki szereti a csípős ízeket, az fűszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel. Ezt egy szakácskönyvben találtam és a párom nagyon szereti. Aki szereti a pacalt annak ajánlom, próbálja ki.:) |
kérdés
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:50. |