Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Receptek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   A legfinomabb receptek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=22)

Dr Rozi rendel 01-23-2008 08:44

Almás-fahéjas finomság

Hozzávalók:

3 db alma,

2 db egész tojás,

10 dkg porcukor,

15 dkg liszt,

őrölt fahéj ízlés szerint,

1/2 citrom leve,

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. kicsit állni hagyjuk, a levétől kifacsarjuk. A reszelt almához keverjük a többi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és mint a tócsit kisütjük. A kisült finomságot vaníliás porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

Jóétvágyat! :)

Remedy 01-23-2008 12:08

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 153577)
Almás-fahéjas finomság

Hozzávalók:

1/2 citrom leve,

Na ez mar sokkal szimpibb! :)

Topsy 01-23-2008 17:01

:)
Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 153140)
Gyors és laza túrógombóc

Tegnap megcsináltam s nagyon finom volt.:)
Legfőbb erénye, hogy villámgyorsan lehet finom és kiadós vacsit remekelni.:D:D

Tavacska 01-23-2008 17:06

hm, most megéheztem :-)
kellett nekem ide benézni :-))

Dr Rozi rendel 01-24-2008 07:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 153638)
Na ez mar sokkal szimpibb! :)

Akkor hajrá! Kötényt elő, ingujjat feltűrni, és bevetni magad a konyhába! :D

Ma nem írok finomságot, nincs kedvem! :p:)

Dr Rozi rendel 01-25-2008 09:54

Sajttal és baconnel göngyölt hús

Hozzávalók:

csont nélküli hús

sajt

bacon

tejföl

újhagyma

bors

Elkészítés: A húst kiklopfolom, sózom-borsozom. A sajtból vékony szeleteket vágok, a hús egyik végébe teszem, feltekerem úgy hogy a bacon már a hús alatt van, és így a hússal és a sajttal váltogatják egymást. Sütőben félkészre sütöm, majd leöntöm a tejföllel elkevert újhagymával. és készre sütöm. Sajtot lehet szórni rá.
Másik lehetőség, hogy paradicsomszósszal öntöm le, úgyis nagyon finom. :)

Topsy 02-02-2008 15:30

Túrógombóc ( kicsit macerásabb, mint az előző)

50 dkg tehéntúró, 7,5 dkg búzadara,2 tojás,egy csipet só, 1dl olaj, 25 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl tejfől

A túrót szitán áttörjük, gyengén megsózzuk, a buzadarát és a tojások sárgáját hozzáadjuk, eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjéket felverjük és ovatosan hozzákeverjük. Legalább félórát kell pihentetni ( én este szoktam összeállíani és másnap főzöm ki :) ).
Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, enyhén sós vízben kifőzzük. Kb 15 percig kell főzni. Olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát és meghempergetjük benne. tejföllel meglocsoljuk.

egyéni tapasztalat, hogy kecsketúróból még finomabb. :)

Jó étvágyat!

Dr Rozi rendel 02-04-2008 10:09

Mexikói-chilis pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

2 tojássárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej

2 dkg cukor

1 dl tejföl

1 kis konzerv sűrített paradicsom

1 konzerv csemegekukorica

1 konzerv vörösbab

15 dkg bacon

15 dkg füstölt sajt

bazsalikom

kb. 1-2 teáskanál chilipor

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A szalonnát apróra vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk, félretesszük. A tejfölt a bazsalikommal és a chiliporral fűszerezzük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál cukorral elkevert paradicsompürét. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel, a tojások sárgájával és a paradicsomos tejföllel összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit 1-2 órán át pihentetünk, majd nyújtjuk és háromba hajtjuk. A hajtogatást még kétszer ismételjük, újabb 20-20 perces pihentetést követően. Az utolsó hajtogatásnál kerül a tésztába a pogácsa ’java’ a következőképpen: a tésztát téglalap-alakúra nyújtjuk, és gondolatban ismét háromfelé osztjuk. A középső részt bőven megszórjuk a kukoricával és a babbal, majd az egyik harmadát ráhajtjuk. Ezután kerül rá a bacon, majd erre hajtjuk a másik oldalt. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk, majd közepes lángon 30 percig sütjük.

Megjegyzés: kissé macerás, de megéri kipróbálni, ISTENI!!! :);)

cipu 02-04-2008 23:58

Pacalpörkölt

Hozzávalók:
60 dkg marhapacal,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
(vagy 3 evőkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom),
4 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
2 szál zellerzöld,
2 evőkanál ecet,
1 teáskanál liszt,
ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.

Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zellerzöldet. Liszttel elkevert fél dl vízzel besűrítem, és jól kiforralom, közben folytonosan kevergetem. Aki szereti a csípős ízeket, az fűszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.

Ezt egy szakácskönyvben találtam és a párom nagyon szereti.
Aki szereti a pacalt annak ajánlom, próbálja ki.:)

Topsy 02-06-2008 06:35

kérdés

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 156577)
Mexikói-chilis pogácsa

Ez a recept is nagyon tetszik. ki is fogom próbálni.:) Annyi lenne a kérdésem, hogy a pogácsa szaggatásakor nem potyog-e ki a töltelék, esetleg sütéskor :eek:.

All times are GMT +1. The time now is 09:50.