Quote:
Originally Posted by Zsáni
(Post 82886)
Én csak azt nem értem mi alapján mondjátok, hogy a többség nevében...ez nem elfogadható országnév...majd ha megkérdeztetek mindenkit, és nem felel meg a sokaság legalább 51%-ának, na akkor igazatok lesz..
de ez titeket nem érdekel, tudom...
|
Ez egy nagy marhaság volt, remélem érzed:)
Vagyunk egypáran akiket érdekel ez a téma, ennek a párnak az 50% + egy fője már többség. Így volt ez eddig mindenben. A fedezés módosítást kb 18 szavazat döntötte el, igen szoros eloszlásban, azaz valami 6 fő volt a többség, a több ezer játékos többsége. Asszem a többségi vélemény itt már megvan.
A magam részéről a 666-nak meg a sorszámos birodalmaknak sose tulajdonítottam jelentőséget, nem tudom melyik az a többségi játékos, amelyik sértésnek veszi ha a IV. Birodalommal kell csatáznia. Ettől még az Auswitz-Birkenau igenis sértő.
És külön kérdés: ha a III. Birodalom nem elfogadható, akkor a Szovjetúnió miért maradhat meg?
Nekem semmi személyes rossz élményem nincs Auswitz-al kapcsolatban, sőt tudtommal a családomnak se. Mindkét nagyapám Horthy katonája volt, egyik szerintem még Szálasinak is őszinte híve, de nem érdekel. Auswitz-Birkenau nekem akkor is a történelem eddigi legnagyobb halálgyárát jelenti a gázkamrákkal, krematóriumokkal, meszes gödrökkel és csontőrlő gépekkel.
Ha egy mód van rá, ne keverjük a Dzsingisz kán féle mészárlásokat meg a hirosimai atombombát ide. Mindkettő rengeteg áldozattal járt ugyan, de a náci haláltáborok előtt soha senki nem végzett ilyen tervszerű népirtást, nem épített rá igen komoly iparágat, és senki nem helyezte a népirtást előttük a katonai célok elé. Ennek az éveken át tartó tömegmészárlásnak pedig Auschwitz-Birkenau lett a legközismertebb jelképe...
|