![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Senki sem kénytelen, vagy ahhoz, hogy az legyen, valamit először el kell rontani. Ha pedig szeretnél valamit, amire semmi esélyed nincs saját erődből, akkor arról vagy lemondasz, vagy mégis valahogy megoldod saját erőből mondjuk hosszabb távú tervezéssel, lemondással, plusz munkával, teljesítményed javításával, bármivel amit össze tudsz hozni. Vagy hitelt veszel fel, és beletörődsz, hogy a könnyebb útnak ára van. Vagy nem kell nem szeretni a mobil létet. Amit mondasz, számomra hangzik nevetségesen. Ha valaki szeretne valamit, annak ára van. Aki CHF alapon vett fel hitelt, az két dolgot szeretett volna egyszerre: olyan lakást, amit saját maga nem tud megoldani, és mellette még jól járni a HUF hitelesekhez képest. Én őszintén nem tudom, hogy csak azért, mert valaki szeretne valamit, és ezt a legfelelőtlenebbül, más pénzéből, beláthatatlan kockázatokat felvállalva akarja véghezvinni, majd belebukik, az miért sajnálatra méltóbb annál, aki nem rakja fel rulettre a saját megélhetését csak azért, mert el akar valamit érni. De ez mindenkinek a saját döntése: lehet nagyot kockáztatni, de aztán együtt kell élni a következményekkel. |
Quote:
Szorítsd össze a fogad és vond le a történet tanulságait. Ami az, hogy hitelt akkor szabad felvenni, hogyha 100%-ig biztos benne valaki, hogy a legrosszabb körülmények esetén is vissza tudja fizetni. Ilyen eset van, de nagyon ritka, és egy sem lakossági hitel esetében. Hisz láthatod, hogy milyen elképesztő kockázata van akkor is, ha minden tökéletesnek tűnik az elején. |
Nekem a fizetésem 9 év alatt emelkedett 10.800-at, most kapok 108.000-et (itt lehet röhögni) de a reálértéke gondolom nem ennyit romlott...
Amikor tavaly felvettük a pénzt, akkor tudtam mit vállalok, nem tescos tv-re, kocsira, hűtőre kellett, hanem hogy legyen saját házunk a párommal... Az OTP adott 25 évre 9.2M-t 65k-ért forint alapon. Ha a munka meglesz, akkor fizethető. Nem nyerészkedni akartam, meg spekulálni, mint a devizások... Azt gondolom, hogy ne én fizessem már meg (közvetve az államon keresztül) mások elbaszott lépéseit... Ennyi... Von, te a szívemből szóltál... Köc, hogy meg tudtad elegánsabban fogalmazni, mint én |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem tudom mennyire vágod, ez azt jelenti, hogy ha munkanélkülivé, tartósan beteggé vagy rokkanttá válsz (ne válj), akkor a biztosító fizeti a törlesztőrészleted. Általában összesen max 36 havit, egy-egy esetben csak max 6 hónapnyit, és két hónappal az biztosítási esemény bekövetkezte után (tehát munkanélkülivé válás utáni 61. napon fizet leghamarabb). Apróbetűst el kell olvasni nyilván. Viszont ez tökéletes arra, hogyha valami bever (mint Red példájában a combtörés), akkor a biztosító fizet, nem szakad a nyakadba az ég egyből. Halál esetén a biztosító kifizeti a tőkerészt (ami ha nincs elmaradásod, akkor a teljes hiteled). Másik, teljesen véletlen jutott eszembe erről: sokan azt hiszik, hogy a hitel öröklődik. Ez nem igaz, ha az örökös lemond az örökségről, akkor a hitelt nem veszi át. Lemondani viszont csak a teljes örökségről lehet, csak a hitelről nem. Tehát ha van nagy fedezet a hitel mellé, akkor megéri elörökölni (eladja a fedezetet + kifizeti), ha nincs elég fedezet az örökségben a hitel mellé, akkor pedig lemond az emberfia róla, és nem kell a nyakába vennie mások hitelét. |
Quote:
Igenis én boldogulni próbálok, hát próbáljon meg más is... Ez nem tipikus magyarság, más nemzet polgára se szamaritánuskodik... orbánra meg szarok nagy ívben, ha a befizetett 65.000 neki megy, menjen, de lett egy olyan otthonunk, amilyet álmodtunk... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:04. |