![]() |
Úgy érzem, hogy a játékhoz elég kevéssé illeszkedő erősítést kap, megint szintenként. Szerintem voltak ettől jobb ötletek is!
Ha ez így marad, akkor szerintem A-ban kialakul a forgós országoknál, hogy hullával mennek, hipp-hopp felcsapnak a TOP-ba, majd lefordulnak. Igazán akiknek árt, azok valszeg nem tehetnek ellene majd semmit, mert az egyéni pontlistán tőlük távolabb lesz, a többieknek meg nem biztos, hogy lesz érdeke betegséget összeszedni... Ellenben megfontolandó, hogy egy klánból 2 ember felhoz egy-egy hullát, mellé bemegy mondjuk egy elf meg egy törpe, és fel lehet őket juttatni elég szépen, mert ha kigyúrják mind a 4 országot, akkor max sereggel valszeg még az elf klánokat is be tudják ütni. Ez a jelenlegi nagy klánokban, ahol anyagi fedezet van erre, a termelők nagyarányú feljebbjutását eredményezheti... Nem tudom, furcsa lesz A-ban... (Von kicsit megelőzött... :)) |
Furcsa, és cseppet sem unalmas, mint most 400k-1000k+ értékig:)
|
Ezek szerint kár volt 100 oldalakat irogatni itt a fórumon, ha az lesz a hulla nagy változtatása, hogy kap nagyon-nagyon sok hadibónuszt, és megmarad a (szerintem rossz) szintenkénti erősítés.
Hamarabb is beírhattad volna Ati, hogy fölösleges ötletelni, mert egy ilyen "megoldás" lesz a vége. Nem is értem mit lehet erről ennyit írni. 1/A-ban ezentúl hullával kell lenni, mert verhetetlen, aki nem látja miért, azt majd beütik és rájön. |
Quote:
|
Quote:
Viszont klánban, ha nem veszed észre, hogy rád állt (nemtom mennyi elfklán szokta az ilyet észrevenni, van egy tippem, hogy egy sem), akkor véged mint a botnak, nem tudsz semmit sem csinálni. Ez az amiért túlzásnak érzem ez az erősítést. |
Quote:
Bárki számoljon utána mire lesz képes ezentúl az élőhalott klánban. Magasabb hekin pedig a betegség lesz szuper... Ráadásul még a védelme sem lesz olyan kicsi. |
Quote:
Szerintem meg van a képlet, A-ba a termelők felhúzására... |
Quote:
|
Egy igazi hulla nem számolgat, hanem megy mint a mentő ha kell ha nem;)
|
Quote:
|
1/A-ban egy hulla felállhat majd úgy, ha jól saccolom, hogy kb 54% üres terület és 46% barakk. Túlélő szemet választva alig lehet ártani neki.
Jó lenne ez? |
Elképesztően meggondolatlan ötlet!
Főleg A ban! Klánütésnél 1 ork barakk 588,2 1 Hulla barakk 691,12 Támadóerőt képvisel. A hullának kevesebb ház fog kelleni mint egy orknak. Ha berakok 19% házat, és 25 bankot akkor maradhat 80% katonai épülete. És még a gyujtást is jól fogja bírni! 3000 heki felett sokkal durvább a pestis is. 10000 hekin kb kipusztul a lakosságod mire meggyógyulsz. Ha ilyen hullából bevennék hármat a klánomba akkor 5 napon belúl az összes elf bunker felnyílna a top környékén. Jönnének ide tömegével sírni, hogy abbahagyják, ha nem csinál Ati valamit. És igazuk is lenne. Ati hallgass a tapasztalt játékosok intelmeire! |
Quote:
|
:eek:
Én is a hulla erősítése mellett voltam, de szerintem ez a mostani verzió a ló túloldala... kétszer. A hulla gyengéi kb annyian vannak, mint egy kocsma/templom nélküli orknak. Ezen felül van egy betegsége is, az orknak nincsen semmije. Ha egy így felépített orkkal mérnénk össze a támadóerejét (még a vérszomjtól is eltekintve), akkor is egy erős fajt kapnánk, a lehető legnagyobb ütőerővel. A mostani javaslat kb 19%-kal erősebb fajt eredményez ennél a teoretikus orknál. Ha az orknak 4% templomot is adunk (hogy ténylegesen legyen esélye legalább a vérszomjra), a hulla előnye növekszik. Gyakorlatilag olyan lesz így a hulla, hogy egy erős ork támadóerejének megfelelő sereget kiküldve marad annyi serege otthon, amennyit az élezett, ügyes ork esetlegesen koptatni tud kísérése esetén. Ez nem kicsit túlzás! |
Ideális klán a 8 hulla 2 törpe.
Elf nem kell, mert a hulla is nagyot véd klánnal egyéniben meg visszaüt 2 sereggel ha beférnek hozzá. :) De a törpéknek komoly túlélési gyakorlat lesz az biztos :D |
Miért baj az, hogy született egy erősebb faj, az orknál?
|
Quote:
|
Predikciom:
Az 1/A fele szkn lesz hamarosan, a masik fele meg szetutve, vipet meg csak par kobor hulla fog fizetni... Igy tessek belegondolni, fejlesztoi szemmel is.... :) |
Ha ez bevezetésre kerül, akkor az 1A játékosállományának fele a tesztidőszak alatt ha hulla kerül a közelébe (egyénileg vagy klánnal) kimegy szk ra a maradék játékosokat jó esélyel beverik.
|
Nos, kicsit én is elképedve olvastam amit Ati beírt. De meg kell hagyni, hogy CSAK hadizni tud a hulla, tehát elméletileg neki kell lennie a legerősebb hadi fajnak.
Vélemény: - A szintnkénti bónuszrendszert max akkor tartanám jó ötletnek, ha van valami szintenkénti malusza is. Pl.: Minden szintlépés után 15%-kal hatásosabbak a házgyújtások. Ha ilyenek nincsenek bent, akkor teljesen indokolatlan szerintem, hogy szintenként kap bónuszt, ráadásul ilyen nagy mértékben. Így egyre feljebb jutva nemhogy nehezedik, hanem egyre könnyebb a játék majd hullával (nyílván annak aki elviseli a sok gyújtást). - Ha ennyi hadi bónuszt kap, akkor azért még 2 plusz lyukat beraknék neki. Elvenném a következő bónuszokat tőle: a földrengés csak minimális károkat okoz ; hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés. - A betegség így nagy hekin, ahogy előttem is írták, többen is szerintem, szinte ellehetetlenítené azokat az országokat, akik beverik a hulltát. Márpedig nem jó, ha senki nem meri megütni. Így a betegséget kicsit módosítanám, úgy, hogy 3000 hektáról, a 3000 körön felül kapott betegség az csak 75%-ban számít, továbbá 6000 hektártól csak 50%-ban. Példa: 3500 hekis hullát bevernek, akkor az 3000+500*0,75=3375 , míg 8000 hekin mondjuk: 3000+3000*0,75+2000*0,5=6250. Tehát összefoglalva: Én támogatom a hatalmas hadi és férőhely bónuszokat, ha: - El lenne véve ez a két bónusz: a földrengés csak minimális károkat okoz ; hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés. - Minden szinten 10-15%-kal javulna az ellene irányuló gyújtogatás hatásfoka - A betegség a fent leírt módon, nagy hektárokon csökkenne. Indok: Így tényleg mindent elsöprő terminátor lenne, viszont ha egy-két gyengítést beraknánk neki nem hadi oldalról, akkor azért már nehezebben lehetne vele haladni. Mert ha így felturbózzuk az erejét, akkor egy közepes játékos is lazán felkapaszkodna A-ba és fordulna. Tehát azt gondolom, hogy megérdemli a hatalmas ütőerőt, de legyen még sebezhetőbb tolival / varival, és a betegség nagy hekin kicsit legyen visszavéve. |
Quote:
Quote:
(Bocs az offért) |
Quote:
Dus: a javaslatod nem lenne visszatarto ero, es semmit nem valtoztatna. A hulla "en nyertem" taktikajan, es ellene sem lehetne semmit sem tenni. :) Bar, azt megneznem, hogy Ati megallitja. :) Kb, mint csuzlival a tankot... :) |
Quote:
Szóval, komolyabban, azért meg lehet fúrni a hullát, akár 1 kocsmás orkkal is, főleg ha A-ban már 60%-os bónusz lenne gyújtásra. Elég erősen hullanának a házak, és ugye, a többlet férőhely miatt, ezek jobban számítanak kv-kor, az ember elmenetelnél. És a kint lévő seregek is elmennek, ha nincs hely. Kellemetlen tud lenni... :) De persze, ezt még lehet finomítani, csak pár ötletet írtam. |
Quote:
Nem szabadna ennyire elszállnia az erejének. |
Quote:
Na most véleményem szerint vagy egyik bónuszt kapja vagy a másikat.. Mert ez így ..... Tényleg túl durva ne hozzuk fel egy ork szintjére de legyen azért a gnóm felett szvsz. de minimum érjen a közelébe a gnómnak törpének :p |
Már tudjuk ki kapta az elf heréjét.. :D
|
Ati remélem, hogy csak április 1-jét hoztad kicsit előre...
|
bocs ha belepofátlankodok a topikba :)
De szerintem jó lesz ez csomóan átváltanak hullára és mivel több ember fog beférni a házaiba több ember fog jönni az ember lopáskor is. ;) Végre üthetek egy csomó hullát és ha beteg leszek annyi embert lophatok mint más fajtól :) |
Quote:
De azert varjuk a tobbi hasonloan okos, es atgondolt ervet is. :) |
Nem tetszik ez így...
A-ban nagyobbat üt mint egy ork, nem eszik(!) mindig felmegy a vérszomj(!) és gyakorlatilag csk gyújtani lehet, amire szerintem elég hamar megkapja minden hulla az autovédelmet, ha nagyon rászállnak, csak üt egyet (bárkit, mert úgyis befér) és máris kint van a 10K pontból... Ráadásul ott a betegség, kórházat kell építeni ellene -> még annyira sem lehet megfogni Nem szeretnék olyan országoka látni a játékban, amivel úgy lehet bárkit beütni, hogy nem kell pénzt költeni rá (etetni), ha meg esetleg visszaütöd, még azt is te szívod meg... Ez még betegség nélkül is durva, fele hadibónusszal tudnám elképzelni (azaz a mostanival) |
Az elején még tetszett is Ati módosítása, aztán átgondolva túlzásnak gondolom. Több hadi javaslat, személyiség, stb azért lett elvetve, mert egyensúlyt borogat ne erősítsük tovább a gnómot, óriást, stb-t mert azért mégse legyen már annyira közel a támadóereje az orkéhoz... és akkor itt egy hulla ami nem hogy az orkot közelítené meg, hanem túllépi azt, ráadásul nem is kicsivel... ezek mellett eltörpül a Faltörő, Szövetségi harcos, Tábornok módosítás, stb bónusza, amik még csak be sem kerültek megfontolás alá, mivel már túl nagy erősítésnek számítanának (:confused:)... (bár személy szerint csak az utolsót sajnálom... :p)
|
Quote:
hulla: 25% ház a hullánál*60%plusz férőhelyel az mondjuk 2000 hekin= 500 ház(25000 ember) a 60% bonusszal:40000 lakos törpe: 20% a faji bonusza 30%teki 17% ház 2000 hekin= 340 ház(17000 ember) a 20 és 30% kal tehát: 17000*1,56=26520 lakos én nem vagyok olyan okos mint egyesek és csak 3 éve játszok a hoddal de itt nekem többnek tűnik a hulla lakosság mint a törpe lakosság :) |
Nem hiszem, hogy annyival több lakost fog tartani a hulla, hogy több ezer ember feleslegesen legyen. Inkább húz barakot a helyére, és két sereggel püföl :)
|
De mondjuk azt is mondhatjátok hogy A ban minek neki 60% bonusz mellett 25% ház
visszatérve 2000 hekire és az 1500 barakk esetére aminek a nép igénye: 22500 fő ezt leosztom 80 al: 281 ház mondjuk legyen 300 ház 15% házzal az is 24000 lakos tehát majdnem annyi mint ami a törpénél van Tehát A ban igen is lehet lopni embereket hullától. |
Quote:
|
egy kérdésem lenne még:
Mikortól kezdődik ez a teszt időszak? :confused: |
hát nem tudom én túl erősnek érzem ezt a hullát, ez lentebbi szinteken belefér, de A-ban beverhetetlen lesz. egy jó játékos megeröltetés nélkül végig veri vele az egész mezőnyt, és hogy erősebb legyen az orknál támadásba.. és nagyobb hekin nem hátrány, hogy nics vari meg toli a nagy távok miatt.. fokozással és kör előtti bontásokkal verhetetlen lesz.. szerintem ezen finomítani kellene.
|
Quote:
Meg egy utolso nekifutas. Egyszeru peldat irok, ugy erzem, szukseg van ra. Adott egy orszag, kell neki 1000 nepesseg, hogy mukodjenek az epuletei, ezert ugy gondolja, neki 1000 nepessege lesz. Akar regi hulla, akar uj hulla, akar torpe, akar faj nelkuli, _mindenkeppen_ ennyi nepessege lesz. Csak a hazak szama valtozik. Ergo tok ugyanugy lopod tole az embert, mint a javaslat elott. Vilagos igy mar vegre? Amugy a fejtegetesed vegre sikerult bebizonyitanod, hogy epp annyi lakosa van, mint a torpenek adott hekin, amivel rogton meg is cafoltad a sajat otleted, csak eszre sem vetted. :) De tudod mit, legyel elf, en meg hulla, beverlek 14% foldre klanban nevetve, Te meg lopjal le szepen emberre... :) |
Quote:
|
Quote:
Ettöl függetlenül kíváncsian várom a hulla újításokat. |
All times are GMT +1. The time now is 11:25. |