Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   dvd,mozi filmek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2592)

J.Ati 01-31-2010 10:51

Adam Sandler főszereplésével megnéztem a "Ki nevel a végén?" című filmet. Nekem tetszett :)

Aki nem látta még, de szereti a filmjeit az nézze meg:)

Ati 01-31-2010 11:51

Hú, sikerült jegyet kapnom az Avatar IMAX 3D-re... Hát nem volt egyszerű... :D

Remedy 01-31-2010 12:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 239197)

Mennyibe kerul?

Ati 01-31-2010 13:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239204)
Mennyibe kerul?

1800, de nem is ez a probléma, hanem az, hogy ameddig jegyet lehet rendelni, addig végig teltház van.

Vent 01-31-2010 21:31

Isten haragja
Isten neveben gyilkolni kezd egy csaladapa, amibe gyermekeit is belevonja. Ugy gondolja, hogy a demonok, akiket eltuntet, nem emberek, igy nem gyilkossagot kovet el, csak a feladatat teljesiti, ami kivaltsag. Munkajat nem tudja befejezni, igy kisebbik fia lep a nyomdokaiba..
A tortenet elso fordulata kiszamithato, a masodik csavar viszont jobban sikerult. A kedvenc filmjeim koze sorolom.

Csapatleepites
Egy angol vallalat emberei Magyarorszagra erkeznek csapatepito treningre, am egyaltalan nem ugy alakul a hetvegi kirandulas, mint ahogyan azt elterveztek - a csapat szama fogyatkozni kezd..
A film mufaja horror, vigjatek - az utobbi dominal, es pont emiatt erdemes egyszer megnezni (tobbszor nem).

Pandorum
Sci-fi es horror. A sci-fit utalom, de mivel ismerosom zengedezett rola, adtunk neki egy eselyt.
A Fold elpusztul 2200 korul, nehanyezer ember a modern Noe barkajan keresi azt a bolygot, ahol uj eletet kezdhetnek, am az urhajon mutansok jelennek meg, es hatalmas meszarlas-zabalasba kezdenek..
Kinszenvedes volt, de vegigneztuk - nagyon gagyi, bar az alapsztori jo otlet.

BeeLord 02-03-2010 00:06

Hagy ajánljak nektek két vígjátékot.

Kabluey:

Nem vált ki különösebben mély érzelmeket az emberből, de érdekesebb és kevésbé kitülemkedő poénok teszik élvezetessé a filmet. Kellemes, könnyed kikapcsolódást jelent, nézzétek meg, megéri.

Fapofa:

Matthew Perry talán végleg bebizonyította ezzel a filmjével, hogy nem csak a Chandler-féle figurára képes. Hogy ez most vígjáték, dráma, vagy romantikus film-e? Tudja a franc, talán mindből egy kicsi. Mindenesetre nem ajánlott felhőtlenül boldog és/vagy felpörgött állapotban, mert ez esetben lassúnak és unalmasnak hathat.

Ati 02-10-2010 06:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 239197)

Azt hiszem túl nagyok voltak az elvárásaim a filmmel szemben... :(

J.Ati 02-10-2010 10:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 240408)
Azt hiszem túl nagyok voltak az elvárásaim a filmmel szemben... :(

Ismerősöm is rossz véleménnyel volt róla, de neki nem voltak nagy elvárásai.

Ati 02-10-2010 11:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 240412)
Ismerősöm is rossz véleménnyel volt róla, de neki nem voltak nagy elvárásai.

Hatalmas rekordokat döntögető film, én valami újra számítottam. A történet az elejétől fogva kiszámítható volt, sőt nemhogy kiszámítható, de pontosan ugyanezzel a történettel már nagyon sok helyen találkozhatott az ember, csak akkor nem így hívták a szereplőket. Ha nem imax 3d-ben nézem, valószínűleg totál elunom magam, mert ez volt az egyetlen előnye. Leszámítva a magyar feliratot, amit képtelenek voltak úgy megcsinálni, hogy 3d szemüveggel is olvasható legyen. Nagyon mókás beülni egy 3d filmre szemüveggel, ahol ha olvasni akarod a feliratot, akkor nem látod a filmet. :D A terem legeslegközepén ültem, tehát a hangzásnak tökéletesnek kellett volna lennie, mégis a 3 órás filmből talán 10 perc volt olyan, amire azt mondtam, hogy ezért jöttem, a több az átlagon aluli hangzás. Ez lehet, hogy a szinkron miatt volt, sajnos szinkronnal nagyon el tudnak szúrni filmeket. :( Sajnos nem volt választás, csak magyarul adták. :(

J.Ati 02-24-2010 18:39

Ez egy jó kis vígjáték :) ==> Keresd a nőt!

Gaben 02-24-2010 19:48

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 241961)
Ez egy jó kis vígjáték :) ==> Keresd a nőt!

Ez nekem is tetszett :D

Redback 02-24-2010 21:36

Pókerpárbaj:
Egy egyetemen tanuló srácot, aki elég jól pókerezik, a szárnya alá vesz egy 25 éve visszavonult profi pókeres. A közös munka jól indul, majd bonyolódik, végül a srác emberséget tanúsít. Szerintem érdemes megnézni, remélem nem mondtam túl sokat róla :)

Tsobi 02-24-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 241978)
Pókerpárbaj:
Egy egyetemen tanuló srácot, aki elég jól pókerezik, a szárnya alá vesz egy 25 éve visszavonult profi pókeres. A közös munka jól indul, majd bonyolódik, végül a srác emberséget tanúsít. Szerintem érdemes megnézni, remélem nem mondtam túl sokat róla :)

Én láttam.. tényleg nem rossz. :)

BeeLord 02-27-2010 13:20

Nem tudom, szerepelt-e már a topicban, de én csak tegnap láttam életemben először:

Azt hiszem, a maga nemében tökéletes film. Rám nagyon nagy hatással volt és még most sem igazán találok rá szavakat. A történet, a színészi alakítás, a zene... szóval minden a helyén volt. Már nem mai darab, de ha valaki nem látta volna még, ki ne hagyja!

A trailer láttán még most is kiráz a hideg.

BeeLord 02-27-2010 13:22

Az Egek Ura c. filmet látta valaki? Megéri megnézni?

Pepa 02-28-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 242654)
Az Egek Ura c. filmet látta valaki? Megéri megnézni?

Egek ura ne feledd el ki a bűnös, egek Ura ne feledd el kire sújtson iszonyú halál...

Bár ez kissé más.

J.Ati 03-03-2010 00:59

Ez egy jó film!
Kis csihi-puhi, meg a szokásos szép lány, szép fiú sztori :D

Jake Tyler új városba költözik a családjával. A fiatalember belekeveredik az illegális küzdelembe, amelyben különböző küzdősportok képviselői mérik össze erejüket. A harcban nincsenek szabályok, csak az számít, ki nyer. Bár Jake alulmarad az összecsapásban, nem engedik kiszállni. A családját és a barátait is veszély fenyegeti, ha nem vesz részt a következő menetben. Jake a veterán, visszavonult harcművészhez, Jean Roquához fordul segítségért, hogy felkészítse az összecsapásra. A kemény edzések után eljön a pillanat, amikor szembe kell néznie ellenfelével.

Von 03-06-2010 12:30

Tegnap éjjel megnéztem a The Fourth Kind című filmet, mivel valami jó kis feszültséggel teli (pszicho)thrillerre vágytam :)
Az az igazság, hogy szoktam horrort és pszichothrillert nézni, nem nagyon szoktak meghatni (felkavarni), de ez a film engem sokkolt :eek:
A film igaz történetet mesél el, és az hagyján, de érdekes mixben keverik a filmes jeleneteket az eredeti hang- és videofelvételekkel (!)
Megmondom őszintén az elején nagyon hatásosnak éreztem az eredeti felvételek belekeverését, egy idő után azonban határozottan megfogalmazódott bennem az igény, hogy remélem kiírják a végén, hogy kamu volt az egész, mert kezd átlépni minden határt... De nem írták ki... sőt...
Szerintem alapvetően nem ijesztő a film, úgy, mint mondjuk akár melyik horror, igazából ami sokkoló benne, az az, hogy igaz történet, és különösen az eredeti felvételek. Némelyik eredeti felvétel - amellett, hogy kb halálra ijesztett -, állva hagyott abban az értelemben, hogy fogalmam se volt/sincs, hogy mit higgyek.

Direkt nem írok le semmit arról, hogy konkrétan miről szól a történet, szerintem aki meg akarja nézni, az elég ha tudja, hogy ez a film, TÉNYLEG alkalmas a nyugalom megzavarására :)
Már az eleje is nagyon érdekes, mikor a főszereplő, Milla Jovovich bemutatkozik, és elmondja a kis felvezető monológját, majd kihangsúlyozza: "In the end, what you beleive, is yours to decide"
Hát én a végén csak abban vagyok biztos, hogy fehér baglyot nem szeretnék látni egy ideig, és aki sumérül mer megszólalni azt biztos le fogom ütni :D

Vent 03-07-2010 16:40

Von kedveert es azokert, akik meg nem lattak a filmet :)

Von 03-07-2010 16:48

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 243993)
...

Hmm, ezt örülnék ha kitörölnéd, hisz nyilván igazad van, de nekem pl pont azért jött be nagyon, mert én is hasonló felvezetést olvastam, és szerintem az egész filmnek ez az esszenciája, hogy úgymond milyen prekoncepcióval kezded el nézni... :) :p

Plusz én is olvastam hasonló véleményt, mint amit most te írtál, szerintem félreértetted simán a készítők célját azzal, amit kritizálsz :)

Vent 03-07-2010 18:50

Quote:

Originally Posted by Von (Post 243996)
Hmm, ezt örülnék ha kitörölnéd, hisz nyilván igazad van, de nekem pl pont azért jött be nagyon, mert én is hasonló felvezetést olvastam, és szerintem az egész filmnek ez az esszenciája, hogy úgymond milyen prekoncepcióval kezded el nézni... :) :p

Plusz én is olvastam hasonló véleményt, mint amit most te írtál, szerintem félreértetted simán a készítők célját azzal, amit kritizálsz :)

jol van, olvastam a levelet is :D

Pepa 03-07-2010 18:57

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 241978)
Pókerpárbaj:

Emiatt néztem meg és tényleg jó, csak ajánlani tudom.

Tsobi 03-08-2010 16:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 243865)
Tegnap éjjel megnéztem a The Fourth Kind című filmet, mivel valami jó kis feszültséggel teli (pszicho)thrillerre vágytam :)
Az az igazság, hogy szoktam horrort és pszichothrillert nézni, nem nagyon szoktak meghatni (felkavarni), de ez a film engem sokkolt :eek:
A film igaz történetet mesél el, és az hagyján, de érdekes mixben keverik a filmes jeleneteket az eredeti hang- és videofelvételekkel (!)
Megmondom őszintén az elején nagyon hatásosnak éreztem az eredeti felvételek belekeverését, egy idő után azonban határozottan megfogalmazódott bennem az igény, hogy remélem kiírják a végén, hogy kamu volt az egész, mert kezd átlépni minden határt... De nem írták ki... sőt...
Szerintem alapvetően nem ijesztő a film, úgy, mint mondjuk akár melyik horror, igazából ami sokkoló benne, az az, hogy igaz történet, és különösen az eredeti felvételek. Némelyik eredeti felvétel - amellett, hogy kb halálra ijesztett -, állva hagyott abban az értelemben, hogy fogalmam se volt/sincs, hogy mit higgyek.

Direkt nem írok le semmit arról, hogy konkrétan miről szól a történet, szerintem aki meg akarja nézni, az elég ha tudja, hogy ez a film, TÉNYLEG alkalmas a nyugalom megzavarására :)
Már az eleje is nagyon érdekes, mikor a főszereplő, Milla Jovovich bemutatkozik, és elmondja a kis felvezető monológját, majd kihangsúlyozza: "In the end, what you beleive, is yours to decide"
Hát én a végén csak abban vagyok biztos, hogy fehér baglyot nem szeretnék látni egy ideig, és aki sumérül mer megszólalni azt biztos le fogom ütni :D

No, megnéztem én is. Belőlem is valami hasonlót váltott ki, mint belőled. (:eek:)

A filmet az elejétől végigborzongtam, most konkrétan fogalmam sincs mit is gondoljak. Azoktól a mesterien bevágott eredeti felvételek nem csak megzavarták a nyugalmam, de egy ízben fel is kellett állnom, hogy sétáljak egyet és átgondoljam mit is láttam.

Ventust nem értem mi késztette vigyorgásra a filmen, lehetne rajta sírni és ordítani, de nevetni? :confused:

Ajánlom minden erősebb idegzetű szkeptikusnak.

(Bárcsak a "Close Encounters of the Third Kind" is hasonló lett volna. :))

Redback 03-09-2010 19:45

Azt hiszem én is megtekintem eme nagy porral járó filmet :) The Fourth Kind.

Rheia 03-10-2010 01:34

Én is megnéztem, és elég érdekesnek találtam.. Elgondolkodtató volt, megérte megnézni :)

puma 03-10-2010 20:39

Háború a nemzet ellen

magyar dokumentumfilm

rendező: Jelenczki István

Kizárólag erős idegzetűeknek!!!
Csak a tények semmi más.

J.Ati 03-10-2010 20:46

Quote:

Originally Posted by puma (Post 244467)
Háború a nemzet ellen

magyar dokumentumfilm

rendező: Jelenczki István

Kizárólag erős idegzetűeknek!!!
Csak a tények semmi más.

Az első két részt már megnéztem.
Én is csak ajánlani tudom.

Pepa 03-12-2010 19:09

500 days of Summer ( 500 nap nyár)

Megismerkedéstől számított 500 nap egy kapcsolat életében. Logikátlan, heves, kiszámíthatatlan, örök, mint minden ifjúkori kapcsolat. Egyszer érdemes megnézni.

Ati 03-12-2010 19:12

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 244845)
500 day to Summer ( 500 nap Summer)

Ennek komolyan ez a magyar címe? :eek::eek::eek:

Andrew 03-12-2010 19:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 244847)

Ne aggódj, az angol sem :D

Ati 03-12-2010 19:20

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 244848)
Ne aggódj, az angol sem :D

Láttam, hogy az se teljesen stimmel, de ott a legtöbb szó jó volt. :)

Pepa 03-12-2010 19:25

Nem beszólni, már töröltem a torrent file-t. És valami hasonló a címe.

J.Ati 03-12-2010 19:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 244847)

Csak Petinél :D

Nálam ezt a címet dobta a kereső

500 Days of Summer (500 nap nyár)

Pepa 03-12-2010 19:43

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 244852)

De ha valaki látta a filmet akkor tudja, hogy Summer, mint név szerepel benne, így a magyar fordítás értelmetlen.

Válaszolj, ha pm-et küldök.

J.Ati 03-12-2010 19:44

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 244853)
De ha valaki látta a filmet akkor tudja, hogy Summer, mint név szerepel benne, így a magyar fordítás értelmetlen.

Válaszolj, ha pm-et küldök.

Még nem láttam a filmet.

Válaszoltam, de nem voltam gépnél.
Nem ülök minden másodpercben itt ;)

Ati 03-12-2010 19:45

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 244852)

Ez se tűnik sokkal jobb fordításnak azután, hogy a Summer az egyik szereplő keresztneve... :D

J.Ati 03-12-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 244855)
Ez se tűnik sokkal jobb fordításnak azitán, hogy a Summer az egyik szereplő keresztneve... :D

A filmek nagyrészét bénán fordítják :)

Pepa 03-12-2010 19:48

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 244856)
A filmek nagy részét bénán fordítják :)

Csak a címüket;)

J.Ati 03-12-2010 19:51

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 244857)
Csak a címüket;)

Jogos lenne, de ha már így belekötöttél, akkor azt kell mondjam, hogy magát a filmet is másképp fordítják.

Sok esetben a poénok át se jönnek szinkronnal, de van ez fordítva is.

Nem lehet egy az egyben lefordítani, mert bután nézne ki, és értelmetlenek lennének a párbeszédek, de majd küldök neked egy linket, hogy ezek a szinkronizálások milyen munkákkal járnak ;)

J.Ati 03-12-2010 19:52

Egyébként tehetsz egy próbát is.

Nézz meg egy filmet angolul, aztán szinkronnal :)

All times are GMT +1. The time now is 12:42.