Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Serg 05-19-2010 21:10

Sziasztok!
A megoldás egyszerű:csak az 1A ból lehet fordulni és mindjárt nem lesz ott egy halom ország ami csak a 2B ből való fordulás miatt van odabetonozva.

Serg 05-19-2010 23:10

Látom fáj az igazság:D

Remedy 05-19-2010 23:21

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 252922)
Látom fáj az igazság:D

Szerintem csak tisztelnek annyira, hogy ne hulyezzenek le. De kimondom en: szerintem ez oltari nagy butasag. :)

Xeper 05-20-2010 00:37

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 252907)
Áháá!

Most nézem: Xeper és Ati 1/A-ban eltöltött körökről beszéltek, én pedig az 1/A topjában eltöltött körökről.

Javaslatom: Aki több, mint 2000 köre van bent 1/A-ban a top30-ban, az kerüljön ki a topszámításból, azaz a nélkülük vett országokra kelljen teljesítenie a top30-t annak az országnak, aki 1/A-ból szeretne lefordulni.

Aki B-ből szeretne forogni, annak pedig a mostani követelményeknek kell megfelelnie.

Ezzel szerintem valamelyest lejjebb csúszna azok számára a tophoz szükséges hektár, akik le szeretnének fordulni, és csak az teheti meg, hogy A-ban tart orit és lent forog, aki tényleg szeretne A-ban is játszani, és ezért van szüksége a B-ből való forgásra.

Ha pedig ezek után is lenne egy réteg akiknek egyre feljebb kúszik a top30, mert fedezgetnek és lent akarnak forogni, azok problémájával nem kell foglalkozni, mert maguknak generálják, megtehetnék, hogy játszanak A-ban és teljesítik a könnyebb követelményeket. Ha B-ben sikerül megcsinálniuk a szintet, akkor A-ban is mennie kell.

Hozzátenném, hogy szerintem teljesen mindegy, hogy topkörökről, vagy sima körökről beszélünk, hiszen az A többségében betonozandó országokból áll, (szerintem ez a jövőben sem fog nagyon változni) erősen 'öregedő' állományú, a topkörök így futótűzként fognak felkúszni, ezáltal idő kérdése, és majdhogynem mindenkinek meglesznek a topkörei, akik sokáig maradnak a csoportban. Tehát kb azonos eredményre jutunk, ha kicsit magasabbra emeljük az 'eltöltött köridő' szűrőt. A játék alapvető megközelítéséhez viszont tényleg a topkörök passzolnak jobban.
A futótűz effektus miatt egyébként érdemes egy minimum hektárt, vagy valamilyen határt meghatározni, mert különben idővel eljuthat a csoport az 'eltöltök 1000 kört a csoportban akárhogyan, aztán fordulok' helyzetbe.
Esetleg azzal is elejét lehetne venni a dolognak, illetve még talán ésszerűbb határt is határozna meg, hogy a Padlócsempe javaslata szerinti topkörök alapján Xezer kör után nem számítana az ország, ha a tényleges pontlistán benne van az adott top%-ban. Tehát egy szűrt lista alapján topkörrel rendelkező ország ne kerülhessen kiszűrésre.
Így maximum a csoport 30%-a kerülhetne szűrésre a követelmény ellenőrzésekor, de kellően magas topkör limitet meghatározva nem ésszerűtlenül csökkentené a határt ez sem.

Ati: topkörök alapján való szűréssel pl 6000 topkörös országok esetén egy top30% mekkora hekire kerülne? :)

Kutyuleee 05-20-2010 00:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 252926)
Hozzátenném, hogy szerintem teljesen mindegy, hogy topkörökről, vagy sima körökről beszélünk, hiszen az A többségében betonozandó országokból áll, (szerintem ez a jövőben sem fog nagyon változni) erősen 'öregedő' állományú, a topkörök így futótűzként fognak felkúszni, ezáltal idő kérdése, és majdhogynem mindenkinek meglesznek a topkörei, akik sokáig maradnak a csoportban. Tehát kb azonos eredményre jutunk, ha kicsit magasabbra emeljük az 'eltöltött köridő' szűrőt. A játék alapvető megközelítéséhez viszont tényleg a topkörök passzolnak jobban.
A futótűz effektus miatt egyébként érdemes egy minimum hektárt, vagy valamilyen határt meghatározni, mert különben idővel eljuthat a csoport az 'eltöltök 1000 kört a csoportban akárhogyan, aztán fordulok' helyzetbe.
Esetleg azzal is elejét lehetne venni a dolognak, illetve még talán ésszerűbb határt is határozna meg, hogy a Padlócsempe javaslata szerinti topkörök alapján Xezer kör után nem számítana az ország, ha a tényleges pontlistán benne van az adott top%-ban. Tehát egy szűrt lista alapján topkörrel rendelkező ország ne kerülhessen kiszűrésre.
Így maximum a csoport 30%-a kerülhetne szűrésre a követelmény ellenőrzésekor, de kellően magas topkör limitet meghatározva nem ésszerűtlenül csökkentené a határt ez sem.

Ati: topkörök alapján való szűréssel pl 6000 topkörös országok esetén egy top30% mekkora hekire kerülne? :)

Ebben még mindig ott a legnagyobb gond,hogy az egész probléma okozója, az,hogy többen akarnak A-ban egy stabil országot és B-ből fordulni,mint amennyi top hely van A-ban. sztem az Elfek jó részének már így is van 5-6k top kör. most ha ezt túllépik akkor mi lesz? nem számit bele a topba???ezzel ugyanúgy megszivatjuk az összes aktivan játszó top klánost is. Ha meg neki is mennek a top körei, csak a többi országnak nem veszik figyelembe ezt, akkor meg kb úgyanaz mintha a top30 helyett a top50% számitana...

Serg 05-20-2010 01:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 252924)
Szerintem csak tisztelnek annyira, hogy ne hulyezzenek le. De kimondom en: szerintem ez oltari nagy butasag. :)

:D Szerintem meg ami neked nem tetszik azok 99%-a szerinted butaság(A maradék 1%-ot Ati mondja és neki nem mered ezt írni)Azért mert akkor rá lennél kényszerítve hogy lefordítsd az A-ból az oridat ez nem butaság csak neked kényelmetlen.
Felhívnám a figyelmedet hogy ha esetleg még egyszer burkoltan lehülyézel akkor félreteszem az úri modoromat és nem teszed zsebre amit kapsz!

NewJackCity 05-20-2010 01:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 252926)
.

szerintem folyamatosan esne és végul nagyon alacsony lenne
a mostani top 30 fele kb kiesne azonnal
1éven belul még 30% kiesne és a a végén azert lenne nyitva egy uj topik hogy nehezitsuk mert tul alacsony a kovetelmény
anarcban hogy a max heki 15szöröse folotti orik kiesnek a topszámitásbol
az is ugy levitte a top30at hogy 150k ponttol (durván 3200hekirol tudnak fordulni az 1szemes orik ) a tobbszemeseknek viszont egész normálisan fol kell már menni és nekik annyira nem konnyű
attol amit javasoltok kiesne egy ido után a komplett állando A-tag emberke orija és tul konnyu lenne !

NewJackCity 05-20-2010 01:35

az hogy a csopilétszámba beleszámolodjanak az szk-orik (pontlista maradna ugyanugy csak a gombünkön alul a komplett csopilétszámot irná)
az szerintem nem bonyolitana tul semmit
kiváncsi lennék ugy tényleg hogy alakulna a top30 :)
de a legjobb egy fix hekis dolog lenne szemenként nehezitve
ahogy már korábban valaki javasolta elottem

ati felhozta problémaként hogy egyre olcsobb a piac
csak az olcso piachoz az is hozzátartozik hogy bank nélkul igen nevetséges osszegeket lehet kigazdálkodni ha már elfogyott a folvitt pénzecske és termelgetni kényszerul az ember
a piaci árak olcsosága maximum a felvitt max pénz elverésekor jelentenek valamit
amugy ha nem termelo hanem haszonépuletmentes (hadi/betonelf)valaki édesmindegy hogy a katik ára mennyi ugyanugy tud haladni
szoval oszeségeben az hogy olcso a cucc az egy csalóka kép

NewJackCity 05-20-2010 02:10

szerintem az lehetne a megoldás hogy nem topkor hanem heki alapu rendszer
szám nélkul 4800heki és utána fordulásonként +1K(lehet csiszolni rajta hasamra utottem)
és hogy tényleg korrekt legyen ha B-bol fordul az ember ezért csekkolnák hogy melyiknek orinak van nagyobb száma és aszerint kéne teljesiteni a feltételeket A-ba
vagy valami hasonló
de szerintem igyhagyni nem szabad mert tobb ember akar forogni mint amennyi az A-létszámának 30%-a
és ezért igy a jovoben is folytatodni fog a verseny a top30ban maradásért
ami folyamatosan tolni fogja ki a top30at

djibron 05-20-2010 07:17

Tényleg nem nagyon értem, hogy miért nem elfogadható, hogy terület szabná meg a fordulást az A-ból?
Aki játszani akar azt nem befolyásolja. Aki meg forogni akar az hagy menjen.

All times are GMT +1. The time now is 02:34.