![]() |
Emlékeim szerint Gunos országok még nem ütöttek 0 hekit, pedig volt vagy 12-15 csatánk 1 milla pont felett is.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is fogunk, de azt mindenképpen mutatja, hogy magas hekin is lehet eredményesen hadakozni. A 12-15 földet eredményező támadás egyértelműen bizonyítja, hogy bár sokaknak van pénze fokozni a helyzet kezelhető. Ráadásul limitált a kp, limitált a piac így sokszor nincs Budán kutyavásár. Olyan klánok is élnek a fokozásos menekülés lehetőségével akik csak klánjuk egészének veszélyeztetésével tehetik meg ekkora kp-vagyon elköltését. Szeretnék már látni egy olyan szövetségi támadást amit a védő klán egyes országának 1-2-3 szori elfokozása előzött meg. Na ebben az esetben vajon mit tenne a védő klán? tételezzük fel, hogy nem tudnak olcsóbban kilépni 3 körre szk-ra mint a kláncsata esetleges vesztesége. |
Quote:
ps.:régebben példáloztál azzal,hogy hogy védjük meg a törpénket,ha vki messziről ráfokoz. meghogy semmit nem tudok az akkora hekin történő esélytelen védésről. Nekünk megfelel ha van lehetősége visszaütni,sőt akár 2sereggel. Folyamatosan a ráfokozást hoztad fel érvnek az elfokozás védelmére.viszont ha probáljuk a 2problémát valahogy közösen orvosolni, a saját taktikai nagyságotokat hozzátok fel,hogyha ti megtudtátok csinálni,akkor más is. rendben aláirom te vagy a hóditó egyik,ha nem a legnagyobb stratégája és taktikai mógulja, de mindezt olyan anyagi és ezáltal piaci háttérrel, aminek előteremtése lehetetlen minden átlagos ,feltörekvő,klán számára,aki nem újrázott szintenként x yardot. Kiváncsi lennék mennyibe is került nektek az,hogy ne üssetek 0-át, mert igy saccra, olyan termelés mellett,hogy ne veszélyeztesse a klán és az orik védelmét, legalább fél év lenne. Vityuék meg még jó pár klán a játék miatt játszik, és nem akar úgy járni mint pl az Ovi,hogy érdektelenségbe fullad a várakozás, nem fognak, fogunk, és nem is tudunk éveken át termelgetni, mert nem követi el senkise azt a hibát még1x mint a pannon,hogy éveken át hagy egy klánt termelni és ennyire megerösödni. mert alattatok már mindenhol teli a pontlista. |
Quote:
persze kijohetett volna rosszul is ha a szerencse is johelyre pártol tényleg 500K-tol kezdodik a problémás rész és igazadvan lehet saccolni hogy mi lessz a reakcio akár sikeres kombó is kijohet belőle ha az ember kikémleli a célpont szokásait feltéve ha nem kiszámithatatlan tipus :) a tobb sereggel utanamenetel (amit hiányolsz) szerintem azért nagyobb anyagi befektetést igényel ráállás-rajtamaradás+500k lakos az elfokozást barmelyik 8-10 fos klán megcsinálja lazán 5mrd nem nagy osszeg egy nagyobb letszámu klánnak és még 2-3 után is marad elég pénze ha tartanak benn egységet védhetnek egy nagyobb nemtul élezett sereget lazán ha rájukmoccan valaki klánban a kozepes létszámu klánokban foleg ha tobb extrém ori is van átgondoltan lehet csak megoldani hogy jusson is meg maradjon is a sastojásból 2-3 fos klánok meg aztán végképp nem engedhetnek meg maguknak ekkora koltekezést legyenek bármilyen ugyesek amugy szoval ahol van lé ott nem sratégián mulik hanem szerencsén egy ráállás rajtamaradás+500k katis támadásnál azért 2*meggondolja az ember hogy belerakjon e annyi pénzt egy szerencsejátékba vagy inkább hagyja a francba szerintem ezért nem látni ilyen lekovetem és jol szájbaverem tipusu hazakisérést amit hiányolsz kislétszámuaknál meg gondolkozni sem kell ajta hogy elkoltsék e a pénz mert nagy pofon lehet belőle klánban... |
en amugy visszaraknám a progit ami régen bennvolt es valamikor kikerult
hogy a 2x nagyobb 0 hatékonyságu a feleakkorával szemben és forditva is pussz megbabrálnám a jelenlegi vedelmet hogy 0%ra ne lehessen fokozással levinni a hatékonyságot és a 100k kulombség ne jelentsen csak 50% maluszt ez megoldaná a problémát és nem is szulne másikat valami ilyesmi modositás lenne az igazi szerintem |
Quote:
|
Quote:
akkor nemtom kutty mi lenne a jo megoldas :confused: amugy a terminátorzombik ugyis elintéznek mindenkit fajra felépitésre lévő tekintet nélkul :DDD |
Quote:
Éppen ezen agyalunk már több mint 1 éve:) eddig a legjobb megoldásnak xepi ötlete tűnik, annyival kiegészítve,hogy ott is hektárnak az előző körváltás elejit nézze a képlet, és akkor a szembemenetelre kísérésre, pontosan ugyanannyi a malusz mint a támadónak, a távoli ráállás elöl, pedig minimális fokozással is ellehet kerülni a veszteséget,(de fenthagyja az utána fokozás lehetőségét is:)) ez az ötlet csökkentené a különbséget az átlagos és az übergazdag klánok között,leglábbis a ráforditandó anyagiak miatt. ugyanakkor a közelről indult támadás esetén kényszeritené az orikat a tényleges játékra.ugye a 2probléma gyökere ugyanaz csak 2 külön okozattal. csak egységesen lehet hozzányúlni, mert különben fatálisan rossz irányba megy el a dolog. |
Quote:
Szerintem ha komplexen nézzük ezt a dolgot akkor még mindíg a jelenlegi rendszer okozza a legkisebb neházságet. Próbáljátok úgy nézni a dolgot, hogy ha valaki elfokoz azzal csak időt nyer, mert pár kör múlva ha visszaesett ujra meg lehet támadni, és már gyengébb katmorálja lesz, kevesebb Katonapiaca, Kevesebb eltivornyázható tartalék a klánban. Ha meg fokoz a célpont 120K-ra, akkor ha mész felé 4 sereggel és utánafokozol 50K-t akkor a következő dolog történik (Természetesen feltételezve, hogy a 4 sereg befér) Az első sereg megcsapja alulról 70K ról. Foglalás 30% Következmény a célpont jön lefelé, a támadó megy felfelé. Azonos klánlétszámnál a foglalás 7% 7*0,3= 2,1% lesz az első ütés Legyen a 2 ország eredetileg a hektáruk alaján 0,5 millió pontos az egyszerűség kedvéért. foglalás 10,500pont (a ledőlt épületek miatt a védekező lejjebb jön 10,500 pontot a támadó fentebb megy kb 9,500 pontot Távolság az 1. sereg beütése után 70,000-10,500-9,500=50,000 pont. A második sereg megcsapja alulról 50Król. Foglalás 50% Következmény a célpont jön lefelé, a támadó megy felfelé. Azonos klánlétszámnál a foglalás 7% 7*0,5= 3,5% lesz a második ütés után Második foglalás 489,500*0,035=17,000 pont Védekező ennyit jön lejjebb a támadó kb 15,000 pontot fentebb. A harmadik sereg megcsapja alulról 18Król. Foglalás 82% Foglalás kb 27,000 pont Támadó kb 25,000 pontot emelkedik. Ezzel az ütéssel már fölé is kerül a támadó a védőnek Most a helyzet foglalt a támadó 9,500+15,000+25,000 =49500 pontot Védő veszített 10,500+17,000+27,000 = 54500 pontot. Védő 620,000 ról lejött 565500-ra Támadó 550,000 ről felment 599,500-ra Utolsó sereg megcsapja 34,000 pontról felülről. Foglalás 0,03*0,66 = 0,0198% Eredeti pont 450,000*0,0198= kb 8900 pont. Támadó 8,500 pontot nyer Az elfokozott védő összes vesztesége: 63,400 pont Nos a számításaim kicst spongyolák, nem mérnöki pontosságúak, de szerintem a hibahatár 10%-on belűl van. Nem molyoltam végig a földterület alapján biztosan pontosabb lett volna. Célom a szemléltetés volt, és bízok benne, hogy ezt sikerült elérni. |
sziasztok :)
Szeretném, ha ez a téma újra elő lenne hozva :) az elmúlt napokban több 0-ás ütés is volt az 1/A csoportban. és ez kezd idegesítő lenni. ezek a nullás ütések a fenti játékot teljesen megölik, én már legfőképpen ezért nem megyek ki ütni, mert minek is, úgy is elfokozzák előlem a célpontot. és nem fogok belemenni fokozóversenye az biztos. sajnos sok játékosnak gondok vannak a gerincével, és a tiszta harc az annyira nem kóser. de csak a fenti okok miatt ne maradjon a játékban ez a kiskapu a földvesztés elkerülésére. szerintem sokkal több harc lenne a játékban, és nem csak azok a klánok boldogulnának fent, akiknek nem gond elfokozni 1-1.5 milla egységet. elhiszem, hogy ha van ráfokozás, akkor legyen elfokozás is, de nem mind1, hogy én 100k egységgel fokozok rá valakire, és ő meg elfokoz több mint 1 milla egységet csupán parábol. ez szerintem beteges és abszurd. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:38. |