![]() |
Quote:
Igazából csak azt tudnám tanácsolni, amit akkor alkalmazok, amikor egyik jk nem tudott jönni, de a karaktere azért ott van a szituban. Előre kikérem a jk elképzelését egy amolyan általános harcra, illetve bizonyos szimulált eseményekre. (pl orvlövész, látványos mágia, mikor hogyan menekülne, ha tud milyen varikat alkalmazna védelemre, támadásra, stb) Így végül is lett egy cselekvési modellem, hogy kb mit csinálna ha ez van, vagy az van, és ezek értelmében irányítom a karit. Jelen esetben ez úgy segítene neked, ha szintén bekérnéd ezeket a jk-tól és ha nem érkezik x időn belül üzi, akkor a model alapján cselekedtethetnéd (ez nem egyszerű szó:eek:) az aktuális karit. Lehet Enkidu tolija inkább menekülne, ha közel csapódnak hozzá a nyilak, míg Z bátran harcolna... Ezzel elvileg lehetne gyorsítani, ha nem pörögnek kellően az üzik. Persze a fő kérdés a bizonyos "'X idő után" meghatározása lenne. |
Quote:
Az meg más kérdés kinek mennyi az ideális mennyiség a harcból... :rolleyes: :p Quote:
Más eset az, amikor a játékos hosszabb ideig nem tud gépnél lenni (pl nyaralni megy, stb, de az ilyesmiket általában előre tudja az illető, így lehet rá készülni). Mesélőnként változik, hogy ki hogyan oldja meg azt a helyzetet, mikor a játékos hiánycikk. Van akinél ilyenkor a karakter nem cselekszik, van akinél cselekszik, de csak korlátozott mértékben. Szerintem helyzettől függ, hogy épp melyik változat alkalmazása a célszerűbb. |
Quote:
|
Quote:
|
Z: a törpök kemény legények, ez a minimum...:D
Chris: Quote:
Nálam gyakoriak (főleg magasabb 5-7 Tszen) a tömegjelenetek, amikor a nyáljka kalandozó tucat ellenféllel is felveszi a harcot. Ilyenkor aztán van minden, peregnek az események, hiszen minden kínálkozó lehetőséget és ismert cselt be kell vennie, mert különben a létszámfölény begyűri. Ezt próbáltam hirtelen fejben lejátszatni ilyen "levelezős" formába és erre bukott ki belőlem a drasztikus jelző, hisz ez kb 150 levélváltásba is éppenhogy csak beleférni. nyilván ez a forma megkövetel egy "lazább" (kevésbé aprólékos harctéri szimulálást, kicsit egyszerűbb vonalvezetést, főleg a sok a benne résztvevő elem. (ez megint általános elmélkedés mindössze) De mint írtam még anno, nem sok "ilyet" (online levelezős mesét) láttam, nyitot szem vagyok tehát, hisz tanulni jöttem ide.;) |
Quote:
Quote:
(Bár az egy érdekes kérdés honnantól számít valami aprólékosnak...) OFF SR-t nem lenne kedved játszani? OFF |
Chris:
Mondjuk én ilyen aggódó típus vagyok, de igazad van, majd kiforrja magát ha eljő az ideje. Lehet, hogy csak 1 vagy 2 kari keveredik harcba, ott meg nem is jönnek elő ezek a problémák. Quote:
Elég nagy mélységet is lehet keríteni egy egy harcnak, csak az igények szabnak neki határt. (Néha azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy segítse az elképzelést, képi megjelenítést a fejekben, nem vagyunk egyformák, nem mindenki (eléggé) vizuális típus.) Erre gondoltam az alatt, hogy nyilván ez a formátum inkább a lazább, kevésbé aprólékos harctéri szimulálást támogatja, javallja, nem az igénytelenség, hanem a speciális adottságai miatt. Na de eleget zagyváltam itten össze vissza, várom "türelmetlenül" a mese folytatását. Engedjük át magunkat a hangulatnak, az ostoba szabályokkal meg foglalkozzon a KM. :D Off: SR (gondolom Shadowrun) nagyjából ismerem, meg van a szabálykönyv, el is olvastam, de nem az én világom. Ókor rajongó vagyok, így inkább magus, max vampire ha már a modernebb dolgokhoz is nyúlni kell. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Bölcs arc ez a Buddha...:D Lehet tényleg meg kéne fogadnom a tanácsát. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:53. |