Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

RicsiPi 01-10-2009 21:48

A hulla egyetlen fegyvere a hadsereg, azt kellene erősíteni. Viszont egy szimpla erősítés nem lenne túl egyedi, azzal azt érnénk el, hogy hasonlítana más fajokra.
Van egy ötletem, illetve több is de azt csak zárójelben mondom, az első kiegészítése gyanánt.

1/ erősítsük a hadierejét szintenként, hasonlóan mint most, de nagyobb mértékben. És csak 1 tábornoka legyen! A hullák "buta" népség, egyfelé mennek és nagy tömegben.
Így még a tábornok személyiségnek is lenne értelme.

(
2/ Mivel kitámadáskor nagy kockázatot vállal, ezért kapjon minden támadásra, (függetlenül, hogy sikeres-e vagy sem) azonnali katonai morál növekedést.
Pl.: 75% volt, akkor támadás után ugorjon fel 78%-ra
a támadás sikerességétől függő módosító ugyanúgy leviszi a morált, ha sorban nem mennek be a támadások
)
Szerintetek mennyire használható ötlet? Külön-külön vagy együtt!?

empty 01-10-2009 23:55

Ez gond, nem is kicsi, bár némi bűvészkedéssel biztos lehet segíteni rajta.
Ha viszont a hulla az üres területeivel együtt hasonló pontszámot érne el mint bármely más faj, akkor indokolt lenne az erősítés. pl a 40+ hely/ ha.
Megoldás sokféle lehet, de ezt igazán a fejlesztő látná, hogy miként lehet azonos szintre tenni őket. Tippem volna, de valószínű hogy hibás lenne.

Andrew 01-11-2009 00:09

Én mondjuk nem tartom jó ötletnek, hogy a gyújtás, rengetés és a pusztítás egyaránt hatástalanná válna ellenük...

csabi 01-11-2009 00:11

nem lenne egyszerűbb kedvezményes építes, pl -10% és plussz férő hely +5%? :rolleyes::D

vityu 01-11-2009 00:37

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 193877)
Gondolkodtam kicsit a hullán.

Arra gondoltam, hogy egy egyszerű, kb 50%(csak írtam egy számot) haderőtöbbletet kaphatna. Ezt pedig kis ellensúlyozással elfogadható szintre lehetne hozni. Ami meg az, hogy a népe (ami tök normális lenne) fogyasztana kaját. A hadsereg NEM!!! Tehát tanyára lenne szüksége. Persze, hogy ne lopja át mindenki, ezért csak 1 raktárat kellene tartania, és kb 5-10% tanyát, így nem lopná minden 1kocsmás a kajáját, mert nincs sok neki benn.
50% haderőbónusszal majdnem verné az óriást és a gnómot haderőben. A-ban a hadisok sokkal több barakkot tartanak, ott a klánraktár miatt nem kellene tartson tanyát, így ezzel ott sem gyengül. (persze ott még mindig nem tud sereget engedni...)
Az 1 raktárral viszont újabb gond merül fel, hogy nem tud rendesen fegyvert termelni, csak folyamatos katonaképzés mellett, ezért háborúban minden elhulló egység után kapna 1 fegyvert (mondjuk összeszednék az elhullót :)), ami a sereg beérkezésekor érkezik meg.
Nagy vonalakban ez lenne.
Mit gondoltok? Nagyon nagy hülyeség?

Szerintem ez mág mindig nem rossz gondolat... :o

csabi 01-11-2009 00:45

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 201476)
Szerintem ez mág mindig nem rossz gondolat... :o

nem rossz, csak teljessen eltér a többi fajtól, így a játéktól is, amugy pár hete olyanszépen bevert egy hulla 5ös csoportban, h az csuda.. :D

vityu 01-11-2009 07:19

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 201477)
nem rossz, csak teljessen eltér a többi fajtól, így a játéktól is, amugy pár hete olyanszépen bevert egy hulla 5ös csoportban, h az csuda.. :D

Bocsi, ez gáz! :) Tekercset írsz? Engem egynek sem sikerült full sereggel gnómot 10% toronnyal. Pedig többször is bepróbáltak!

csabi 01-11-2009 09:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 201497)
Bocsi, ez gáz! :) Tekercset írsz? Engem egynek sem sikerült full sereggel gnómot 10% toronnyal. Pedig többször is bepróbáltak!

nem, szövim éjjel elhívta a seregem egy részét támadni és íjakat hívott magához védekezni.. :o

Padlócsempe 01-12-2009 22:49

Meg szeretném kérdezni, hogy miért van szinte minden egyes erősítési javaslata az élőhalottnak szinthez kötve.
Mintha lenne különbség a szintek között.
Pedig elméletileg egyetlen közvetlen különbség van, mégpedig a maximum hektár. (kivéve 1/A)
Persze közvetetten bejön a piaci árak változása és a játékosok játékereje, de minden más százalékosan változik, (kivéve 3000 hektár feletti módosítások, illetve épületfenntartási költség) ráadásul az ország mérete és az, hogy melyik csoportban játszik valaki, nem feltétlenül következik egymásból, bár az utóbbi idők változtatásai miatt ettől most eltekinthetünk.

Nem értek egyet azzal, hogy szintenként kell változnia az élőhalott bónuszának.
Mikor játszottam vele, már az ötös csoportban is harmatgyengének tartottam, és a 40%-os bónusz ellenére eszembe sem jutott azt választani 1/A-ban.

Egyetértek azzal, hogy a gyújtogatás ellen élvezhetne több védelmet, elvégre tolvajok és varázslók ellen teljesen kiszolgáltatott.
De hadügyi bónuszként jobban el tudnék képzelni valami állandót, és nem feltétlenül támadó jellegűt. Ha nagyon kiélezi magát egy élőhalott, akkor tud találni célpontot, csakhogy amint kitámad hazakísérik jópáran látva a könnyű prédát. Persze lehet azt mondani, hogy akkor hajnali 3-kor kell ütni, de hiába zombik, lehessen velük játszani nappal is.
Szóval mi lenne, ha mondjuk a barakkok területből elfoglalt arányával növekedne a védőerő, amikor az orkhoz hasonlóan a kint lévő sereget támadóereje nagyobb, mint az otthon lévő védők védőereje.
Vagy az elfhez hasonlóan a tornyokba vonuló íjászok ne 6, hanem 8 plusz védőpontot kapjanak.

Valamint segíteni kéne, hogy egy szövetségnek hasznos tagja legyen az élőhalott, mint a hadseregért felelős ország.
Például, hogy a rá nyitott térkapun keresztül végrehajtott alvilági akciók csak 33%-os hatásfokúak.

Vagy akár, hogy az élőhalott seregek szövetségi segítségként egy körrel hamarabb érnek oda a célországhoz segíteni a védekezésben, persze a 2 kör minimum megmaradna. Így egy vándor élőhalott egész hasznos tud lenni egy háborúban.

Elnézést, ha már felvetett javaslatot írtam volna le újra, igyekeztem minél több hozzászólást elolvasni a témában.

laci 01-13-2009 08:29

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 201501)
nem, szövim éjjel elhívta a seregem egy részét támadni és íjakat hívott magához védekezni.. :o

Na jóóóó, még szép hogy egy majdnem kiürített országot be tudott verni, már megijedtem hogy létrejött egy táltoshulla :)

All times are GMT +1. The time now is 08:14.