Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Paliking 03-19-2008 13:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165991)
Ezzel az A-ba sem éri majd meg 1 hektárral érkezni, mert teljesen felesleges ott az alsó régiókban harcolnia, ha azért úgysem kap semmiféle felfedezési kedvezményt.

Szerintem nem lehet már az Aba 1 hekivel érkezni a minimum föld miatt. Ahogy néztem B-ben a top alja kb. 1500 heki körül lehet, vagyis minimum 1300 heki körüli orival lehet fellépni.

Egyébként szerintem az egész kérdést megoldaná, ha az alsóbb szinteken max. 600 heki kedvezményt lehetne összeszedni.

Grabi 03-19-2008 13:36

akkor hátrányban vannak akik már fent vannak. ez miért lenne igazságos? alapvetően két részre kéne bontani a fedezést. miért fedez az ember az A-ban?
1. nem mer/akar támadni, pedig lenne ellenfél, biztonságos, fix föld (ezt én speciel nem gondolom h támogatni kéne kedvezményes földdel)
2. nincs ellenfél, szakadék van, ez ami főleg önző érdekből engem érint, mivel pont ez érinti alapvetően az első 30-40 országot.
én fedeztem már a mostani árakon, ki lehet bírni, ha vki beleteszi azt a munkát az alsó szinteken, amit mondjuk én és hoz fel tartalékot bőven. aki viszont csak az A-ban termel annak a mostani fedezés is lehet drága.

amennyiben pedig ezek a tulajok nem kapnak kedvezményes földet fedezéssel akkor nem értem minek jönne be ez az alternatíva.

Valezius 03-19-2008 13:39

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165999)
Szerintem nem lehet már az Aba 1 hekivel érkezni a minimum föld miatt. Ahogy néztem B-ben a top alja kb. 1500 heki körül lehet, vagyis minimum 1300 heki körüli orival lehet fellépni.

Egyébként szerintem az egész kérdést megoldaná, ha az alsóbb szinteken max. 600 heki kedvezményt lehetne összeszedni.

Most éppen nem, de van földleadási javaslat a megbeszélések között, ha jól tudom.

Synkel 03-19-2008 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165991)

Javaslat: a kedvezményes hektárokat csak akkor kapja, ha az országa az előző és az aktuális szint maximuma között van.

Példa: 5. szinten a maximum föld 600 hektár, 4. szinten 1100 hektár. Ha 4. szinten foglal földet, akkor a kedvezményt csak akkor kapja, ha az országa 600 és 1100 hektár között van. Ezzel elkerülhető, hogy szándékosan minél lejjebb akarjon valaki kerülni indulásnak, hogy minél több kedvezményt összeszedhessen, valamint túlságosan felmenni sem éri meg, hiszen kedvezményt már nem kap, viszont a fellépéshez szükséges minimum területe növekszik.

Ez nekem azért nem tetszik, mert 2 ori L-ben 800 hekin elkezdi egymást beföldelni. Hol egyik, hol másik megy, illetve szembemennek egymással. Ugye nem jksz, mert harcolnak mint állat, veszteségük csak annyi amennyi sereg elhullik útközben és a csatában, mert a földek kb egyformán lesznek elosztva a végén is, a sok sikeres ütés miatt a moráljuk se esik szét, és közben kapnak egy csomó hektár kedvezményes fedezési lehetőséget. Én ebben érzek komoly visszaélési lehetőséget.

Valezius 03-19-2008 14:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 166003)
Ez nekem azért nem tetszik, mert 2 ori L-ben 800 hekin elkezdi egymást beföldelni. Hol egyik, hol másik megy, illetve szembemennek egymással. Ugye nem jksz, mert harcolnak mint állat, veszteségük csak annyi amennyi sereg elhullik útközben és a csatában, mert a földek kb egyformán lesznek elosztva a végén is, a sok sikeres ütés miatt a moráljuk se esik szét, és közben kapnak egy csomó hektár kedvezményes fedezési lehetőséget. Én ebben érzek komoly visszaélési lehetőséget.

Én nem értem, amit mondasz...
A javaslat végig úgy szólt, hogyha beütnek, akkor a kedvezményből is veszítesz.
És nulla alá is mehet.

Synkel 03-19-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 166004)
Én nem értem, amit mondasz...
A javaslat végig úgy szólt, hogyha beütnek, akkor a kedvezményből is veszítesz.
És nulla alá is mehet.

Jogos. Kritika visszavonva:)

Kutyuleee 03-19-2008 14:08

Quote:

Synk lehet csak nekem maradt ki vmi, de sztem nem.
sőt visszanézve tuti nem:D ezzel semmit nem érnének el
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165665)
..."Ilyen lehetőséget a sikeres földfoglalások után kapnak az országok, a sikeres foglalások növelik, a tőlük vitt föld csökkenti a kedvezményes felfedezés lehetőségét..."

Synkel 03-19-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 166006)
Synk lehet csak nekem maradt ki vmi, de sztem nem.
sőt visszanézve tuti nem:D ezzel semmit nem érnének el

Leírom még egyeszer: jogos.
Még valaki?:)

Ati 03-19-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165999)
Szerintem nem lehet már az Aba 1 hekivel érkezni a minimum föld miatt.

Most nem lehet, de onnantól, amikortól a felfedezés változik, már lehetséges lesz ismét, ahogy régen is lehetséges volt.

Ati 03-19-2008 14:43

Quote:

Nem kapnak, mivel a vesztett csaták CSÖKKENTIK a kedvezményt. Így ha oda-vissza egymást pofozzák, akkor végül nullásan jön ki mindkét fél.

All times are GMT +1. The time now is 09:48.