Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Tamás 12-28-2007 00:45

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 147111)
Én úgy veszem észre, h össze vissza dumálsz, most akkor mi van? 5ös szinten, ahová olyan nagyon jó a szövid, ilyen előkészületek egy lopáshoz? Tartalékod van? Mert ha előbb ártózol és utána próbálsz lopni viszel is vmit? A félelfnek pont az a lényege, h sunnyogjon sztem....

Elmondom újra:
Nem 5 támadós 2 védős szövikkel meg félelfekkel kezdek ki.
A taktics: kv előtt nem sokkal kapu nyitás, lelopom az ellenfél tolisát, lerengetem az egyik hadist.(Ha szükséges, előtte varis akció a tolira, hogy lopható legyen.)A társaim akcióznak ugyanígy az ellenfélre, rengetik a hadisokat, leölik az ellenfél varisát, lemérgezik az ellenfél tolisát, stb, adott helyzethez illően.(Vagyis ahogy előtte megbeszéltük.)Pontosan kv-kor az akció végetér.
Ha jól dolgoztunk, kv után az ellenfél hadisai 3 körbe vagy annál messzebb vannak, a tolisuk szét van lopva és a lényeg ennek az idilli állapotnak a fenntartása, bizonyos időközönként rengetés, bűvészmutatványok, ima stb. által, hogy a hadisok ne kerüljenek közel.Ha mégis közel jönnek és kitámadnak, és ezt látom, azonnal kimegyek földre egy felettem lévő gyenguska 5 védős 132 bányás orira az elitjeim egy részével.(Csak azután megyek ki, miután látom, hogy jön felém a sereg.)Egyszer beütnek, aztán ismét 3-4 körbe leszek, ahonnan tovább ártózom, miután az eladott tekikből pótolom a veszteségeket.Esetleg még tovább lopom meg varizom a leamortizált tolit, és a többiek csinálják az ártózást a másik háromra.

Ha az ellenséges szövi a kezdeményező és nem mi, akkor kicsit rosszabb a helyzet, ugyanúgy, mint akkor ha a háborút nem tudod gyorsan lezárni, és elhúzódik, vagy ha esetleg az ellenfél hadisa nem a megszokott mészárra, hanem pusztira jön ki rád egyből.

Fefe013 12-28-2007 00:55

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147112)
Elmondom újra:
Nem 5 támadós 2 védős szövikkel meg félelfekkel kezdek ki.
A taktics: kv előtt nem sokkal kapu nyitás, lelopom az ellenfél tolisát, lerengetem az egyik hadist.(Ha szükséges, előtte varis akció a tolira, hogy lopható legyen.)A társaim akcióznak ugyanígy az ellenfélre, rengetik a hadisokat, leölik az ellenfél varisát, lemérgezik az ellenfél tolisát, stb, adott helyzethez illően.(Vagyis ahogy előtte megbeszéltük.)Pontosan kv-kor az akció végetér.
Ha jól dolgoztunk, kv után az ellenfél hadisai 3 körbe vagy annál messzebb vannak, a tolisuk szét van lopva és a lényeg ennek az idilli állapotnak a fenntartása, bizonyos időközönként rengetés, bűvészmutatványok, ima stb. által, hogy a hadisok ne kerüljenek közel.Ha mégis közel jönnek és kitámadnak, és ezt látom, azonnal kimegyek földre egy felettem lévő gyenguska 5 védős 132 bányás orira az elitjeim egy részével.(Csak azután megyek ki, miután látom, hogy jön felém a sereg.)Egyszer beütnek, aztán ismét 3-4 körbe leszek, ahonnan tovább ártózom, miután az eladott tekikből pótolom a veszteségeket.Esetleg még tovább lopom meg varizom a leamortizált tolit, és a többiek csinálják az ártózást a másik háromra.

Ha az ellenséges szövi a kezdeményező és nem mi, akkor kicsit rosszabb a helyzet, ugyanúgy, mint akkor ha a háborút nem tudod gyorsan lezárni, és elhúzódik, vagy ha esetleg az ellenfél hadisa nem a megszokott mészárra, hanem pusztira jön ki rád egyből.

Én értem, de te nem vágod, h mi mit mondunk, a szövi hadisai ha mennek, hiába látod, ált úgy szoktak menni, h az egyik hadi megy kettéoszott sereggel így a másik hadi seregének fele otthonmaradt, a varis ha krónikázik és ált így van látja, h kimentél, rosszabb eset, ha meggömböz miután kimentél, így nem kísérnek, hanem szembe megy a másik hadi, v akár a vari is, ha íjj-elites, na ez lesz a puszti ...
Hadiztál már? Félelfet pusztítottál már magad alá? Mert az elég komoly hiba! pusztítani csak akkor kell, ha lépne elfelé...
Nem rossz, amit írsz értsd már meg! Na!;) De nem jó minden helyzetben és mindenki ellen és ha ellépsz se menekültél meg, mert ha ezek a szövik utólérnek, akkor lesz még gond, főleg ha egyszere ér utól két ilyen szövi, de ez már nagyon ritka és szélsőséges eset, de megtörténik méghozzá,akkor amikor nem kellene:D

Megyek alszok, mert már nem jönnek a betük, Jó éjt!

Tamás 12-28-2007 01:07

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 147113)
Nem rossz, amit írsz értsd már meg! Na!;) De nem jó minden helyzetben és mindenki ellen és ha ellépsz se menekültél meg, mert ha ezek a szövik utólérnek, akkor lesz még gond, főleg ha egyszere ér utól két ilyen szövi, de ez már nagyon ritka és szélsőséges eset, de megtörténik méghozzá,akkor amikor nem kellene:D

Megyek alszok, mert már nem jönnek a betük, Jó éjt!

Én sem mondtam, hogy ez a "villámháborús" taktika mindenki ellen és mindig működik, sőt felsoroltam, hogy mikor nem jó.
Az én célom az, hogy a megelőző támadás és a lopás után minél előbb végetérjen a háború, mivel a kilopott tekiket nem akarom elherdálni, hanem szeretnék megtartani belőle lehetőleg minél többet.
Általában némi diplomáciai ráhatást is szoktam alkalmazni az ellenre, hogy hagyjon fel a hiábavaló hadakozással...és az esetek nagy többségében ez bejön, és küldik az mnt-t!(Főleg akkor van ez így, ha csak engem ismernek a szövimből, mivel a többieket nem tudják felmérni.):)

Csak az esetek nagyon kis százalékában szoktak visszavágni a hadisok.

Synkel 12-28-2007 02:32

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147114)
Én sem mondtam, hogy ez a "villámháborús" taktika mindenki ellen és mindig működik, sőt felsoroltam, hogy mikor nem jó.
Az én célom az, hogy a megelőző támadás és a lopás után minél előbb végetérjen a háború, mivel a kilopott tekiket nem akarom elherdálni, hanem szeretnék megtartani belőle lehetőleg minél többet.
Általában némi diplomáciai ráhatást is szoktam alkalmazni az ellenre, hogy hagyjon fel a hiábavaló hadakozással...és az esetek nagy többségében ez bejön, és küldik az mnt-t!(Főleg akkor van ez így, ha csak engem ismernek a szövimből, mivel a többieket nem tudják felmérni.):)

Csak az esetek nagyon kis százalékában szoktak visszavágni a hadisok.

Egyszer belopsz egy közepesen felépített szövihez és el is menekülsz 200 hekiről 20-30k tekivel a tarsolyodban. Jó taktika és bőséges tartalék a továbbiakra, gratulálok...

Killer 12-28-2007 07:40

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147106)
Nem én voltam.
20 mészárt kapott az illető?Meddig nem lépett be az orijába?Vagy nem figyelt eléggé...esetleg nem használta a diplomáciai képességeit, pedig a jó diplomáciai készség csodákra képes.Vagy nem elites volt.
És különben is: Az ilyenek elkerülése végett mi mindig a hadisokat intézzük el először, hogy ne legyenek két körbe, és utána lopunk.(Ahogy fentebb leírtam.)Ha a gömbök után úgy látjuk, hogy a hadisok két körben vannak és nem tudjuk a lerengetni őket min. 3 körbe, felesleges akciózni.(Mondjuk ha óriás hadisokról van szó, akkor már tárgytalan is a dolog.)Én nem veretem szét a nehezen felépített országomat 10-20000 tekiért.Persze ha a hadisok le vannak rengetve, onnan már egyszerű mint az egyszer egy.

nem azonnal kapta az áldást,mert ez a toli is gondosan ügyelt rá hogy alulról 4-5 körről hajtsa végre az akcióit!;) kb 2 hét múlva amikor megelőzött minket a szövije,este megkezdtük,és mivel éppen 2 hadi 1 hadivari 1 tolis volt a szövink rögtön kapott 6 mészit:)reggel megpróbált felfelé elmenekülni, de mivel "véletlenül" volt róla gömb azt nagyon megszívta:D délutánra mire le tudott szabizni teljesen rommá volt verve;)

Kós00792 12-28-2007 07:58

Ez egy soha véget nem érő vita lesz:D:D

Grabi 12-28-2007 08:00

majd meglátjuk ki a nagyobb legény a gáton a fiktív szöviháborúban ;)

Tamás 12-28-2007 08:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 147130)
Egyszer belopsz egy közepesen felépített szövihez és el is menekülsz 200 hekiről 20-30k tekivel a tarsolyodban. Jó taktika és bőséges tartalék a továbbiakra, gratulálok...

200 hekire az alap felállást írtam le.A taktika magasabb hektárokon, 300-400 működik jól.
Csak akkor ütök felfele földre -a te olvasatodban menekülök- ha a hadisok 2 körbe kerülnek a háború során (vagyis amatőr módon nem tudtam/tudtuk elintézni, hogy az ellenséges szövi hadisai 3-4 körbe kerüljenek rögtön a háború elején) és a hadis kitámad rám sereggel.Máskor nem ütök földre.Ha a hadisok 3-4 körben vannak, felesleges földre kimenni, csak lennt kell őket tartani, ami nem nehéz.
És különben is:
Szerinted mennyi hekit szerzek egy ütéssel?10-15-t max.Arra jó, hogy elkerüljek a hadisoktól és még tovább leamortizáljam az ellenséges tolit.Ilyen ritkán van.Általában az szokot lenni, hogy a "villámháború" után küldenek egy-két morcos üzenetet, kapnak még egy kis rengést, mégegyszer gyorsba lelopom a tolit, aztán felajánlom, hogy küldhetnek mnt-t és küldik is.Van a tolisukon egy nyitott kapu, de egyébként azt sem tudják kivel vagyok együtt szöviben!Szerinted ki mernek rám jönni?

Szintlépés előtt a legszebb:
Lelopom a kiszemelt tolist, lerengetjük a szöviseimmel a társait, kapnak hideget-meleget, zúzda vagy amit akartok, aztán szintlépés.:)
Ha netán a hadis kijön rám, akkor meg egyértelmű, hogy szintlépés.
4-be meg úgysem ilyen taktikát alkalmazok...
Lehet vitatkozni.Valaki menekülésnek hívja, én viszont azt mondom: Nyertem több 10000 tekit, és nem bírtak beütni.Nekem semmi veszteségem nincs, az ellenségnek pedig...

Ha hadizni akarok, vagy szemtől-szembe játékot, akkor nem tolist fogok indítani.

Andrew 12-28-2007 08:35

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 147141)
majd meglátjuk ki a nagyobb legény a gáton a fiktív szöviháborúban ;)

játszunk 'Ki tud nagyobbat mondani?' versenyt? :D:D

Grabi 12-28-2007 08:44

tamás én őszintén kívánom neked, hogy ne akadj össze egy normális szövivel akiknek az ilyen apró támadásaid meg se kottyannak és tönkrevernek mint a pinty.

amúgy pedig a félelfek ideje szerintem már régen lejárt. régen nagy félelfes voltam én is, rengeteget loptam, de mostanság törpével 5-6* annyit szedek össze ha okosan csinálom mint egy élezett félelfel.
nyílván a játékélmény kicsit más :)

All times are GMT +1. The time now is 06:46.