![]() |
az én ízlésemnek jobban megfelelnek E.P.,Füst Milán vagy Parti Nagy Lajos könyvei...
de mondhattam volna Hrabalt, Kunderat, Vonnegutot, Günter Grassot, heinrich Böllt, etc bár lehet, hogy a mágusos könyveknek is van valami mondanivalója:) érdekelne, hogy mit értesz a világ valamilyen szintű ismeretén?:))) |
Quote:
Amúgy abban igazat adok, hogy a vers megértséhez nem sok köze van, olyan ez szerintem mint egy szép madár felboncolása sem visz közelebb a szépség megértéséhez....:eek: Viszont én szeretem a verseket és " normális" emberek nem is tudnak igazi verseket írni, kell ahoz némi hibbantság ami vagy veleszületett vagy a környezete váltott ki.Szerintem a világot fenttartani a normális emberek tudják, előrevinni viszont a bolondok :D |
sunyi dolog ez a piroskázás:)
mert leírtam a véleményemet és nem tetszik egyből osztod a pirosat? azt hittem arra való a fórum, hogy véleményt nyilvánítsunk... legalább privát üziben írd meg mi a bajod:) amúgy a véleményemet változatlanul fenntartom, osztogassad a pirosakat nyugodtan továbbra is |
Quote:
|
Quote:
emígyen ha nem tetszik valami, amit írtak, akkor az illető adott beírására nemtetszésünk jeléül lehet adni egy pirosat :) |
Quote:
|
Szerintem az irodalom órának az a lényege, hogy javítsák az emlékező képességet. Illetve egy másfajta gondolkodásmóddal ismertetne meg..
Egyetemen is van 1-2 olyan tárgy aminek nem láttam semmi értelmét, mert olyan hosszú és bonyolult több oldalas levezetéseket nyomtak az arcunkba (úgy hogy soha nem fogom azokat használni), de így a tárgy után azt hiszem ez egésznek csak az volt a lényege hogy egy bizonyos gondolkodásmóddal megismertessen. Ellenben az irodalmat én se szerettem. De így utólag talán volt értelme a sok hüle versnek. :p |
hogy mások hozzászólásáról kinyilvánítsuk a véleményünket arra szerintem nem a piros festék a legmegfelelőbb, de kétségen kívül egyszerűbb, mint érvelni
ha vki erre gerjed, ám tegye:P |
én már csak azt nem értem, aki nem szereti az irodalmat, az miért jön a Könyvek, azaz ki mit olvas éppen... topikba? :confused: azt hittem, ez pontosan az irodalomról szól... hogy annak melyik műfajába, az embere válogatja, hisz különbözőek vagyunk, de ez szerintem természetes. Pont így szélesítheti az ember a látásmódját. Szvsz.
On: Anne Rice - The Vampire Lestat :) |
Az irodalom óra lényege, hogy olyan emberekről hallasz, akikről korábban nem tudtál semmit.
Ha veled nem történt ilyen az irodalomórán, akkor tényleg semmi szükséged rá. Talán még kedvet is kapsz, hogy elolvass tőle valamit, és jó könyvet olvasni jó :) Miért kell verset elemezni? Mert magadtól sosem vennél észre dolgokat. De ha utána egy bármilyen verset a kezedbe fogsz, akkor már magadtól is észreveszed. Nem olvasok sok verset, de néha azt is kell. |
All times are GMT +1. The time now is 08:44. |