Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Forma-1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=67)

Eke 03-28-2009 16:18

Hát szerintem a mcLaren kitalál valamit és Hamilton megnyeri a vb-t.De mindazonáltal nagyon örvendek hogy Mercedes tultengés van a F1-ben:):):)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 206272)
Hatha ez segit :)

..........A földközeli áramlást gondosan elvezetik a padlódeszka alatt és körül. büntetése nélkül hoz létre leszorító erőt. .............Ezért akarjuk, hogy a kocsi minél közelebb legyen a földhöz, de anélkül, hogy a deszka elkopjon.

Hálistennek ez nincs a mercedeszekben:DVagy legalábbis én ugy tudom,de lehet hogz tévedek

szamóka 03-28-2009 17:34

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 206275)
Hálistennek ez nincs a mercedeszekben:DVagy legalábbis én ugy tudom,de lehet hogz tévedek

Biztos van, mert kötelező. Ha a futam végén a megengedettnél vékonyabbra kopik, akkor az adott autó elért eredményét -egyéb retorziók nélkül- törlik.

Diffúzor:

http://kepfeltoltes.hu/090328/588722...toltes.hu_.jpg

Sutir 03-28-2009 19:22

Én csak annyit mondok, h. hajrá Kubica. :)

laci 03-28-2009 19:28

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 206294)
Én csak annyit mondok, h. hajrá Kubica. :)

És én egyetértek :)

Peti 03-29-2009 08:38

Nem volt gyenge ez a verseny :P Szegény Vettel, meg Kubica :(

Sutir 03-29-2009 08:52

Tényleg szupi volt, izgalmas és sokat előztek végre. :)
Kubica és Vettel is bámulatosak voltak. Lesz még idejük pontokat is hozni. (Azért picit nagyon "vérzik a szívem" most.) Hajrá Kubica. :)

laci 03-29-2009 09:53

Nekem is tetszett, jó slusszpoénnal. A legnagyobb tisztelet Trullinak :)

Bogár 03-29-2009 10:09

Buttonre tippelek, hogy ő lesz a világbajnok. Ja, és Barrichello el van átkozva. Ő az örök másodhegedűs. :D

Egyébként sohasem értettem, hogy anno miért Barrichellot vitték a Ferkához, és nem Buttont vagy vki másat. Barrichello szerintem sohasem volt a legtehetségesebb versenyzők között.

Ha még lehet tippelni, akkor a Ferrarinak feledhető éve lesz, a McLarenben Hamilton fogja tartani a lelket. A Renault-tól számítok egy olyan bravúrra, mint amilyent a tavaly is bemutattak. Ja, és szeretném, ha idén a Williams nem csak az utcai pályákon remekelne. Jó lenne az is, ha Heidfeld végre magához térne, és megmutatná, hogy ő jobb Kubicánál.

Peti 03-29-2009 10:31

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206315)
Buttonre tippelek, hogy ő lesz a világbajnok. Ja, és Barrichello el van átkozva. Ő az örök másodhegedűs. :D

Egyébként sohasem értettem, hogy anno miért Barrichellot vitték a Ferkához, és nem Buttont vagy vki másat. Barrichello szerintem sohasem volt a legtehetségesebb versenyzők között.

Ha még lehet tippelni, akkor a Ferrarinak feledhető éve lesz, a McLarenben Hamilton fogja tartani a lelket. A Renault-tól számítok egy olyan bravúrra, mint amilyent a tavaly is bemutattak. Ja, és szeretném, ha idén a Williams nem csak az utcai pályákon remekelne. Jó lenne az is, ha Heidfeld végre magához térne, és megmutatná, hogy ő jobb Kubicánál.

Barichello sosem volt jó versenyző, a rajtnál is láthattuk hogy állva hagyta mindenki, esélye s lett volna a dobogóra, csak a körülmények felhozták. A ferrari szerintem legkésőbb az 5.-6. futamra magához fog térni, de addigra lehet már késő lesz, valamit kifognak találni az tuti, és a meclaren is felfog jönni.

Másik dolog ami érdekes lesz most ez a 8 motor per éves szabály. Magyarán 8 motort lehet elhasználni, de mi van akkor ha a 14-15. versenyre a fél mezőnynek elfogy a 8 motorja? Tehetnek-e be 9.-10.-et vagy akkor vége a szezonjuknak, s az utolsó 2 futamra 10-12 kocsi gurul ki, vagy a tesztpiloták fognak versenyezni? Valahogy én úgy vettem ki hogy a csak 8 motorjuk lehet szóval aki megfőzi a 8 motorját akkor ő be is fejezi a versenyt... Tehát az elég vicces lenne hogy az utolsó versenyen a jelenlegi pilótákból fele a vakációját töltené s a teszt piloták versenyeznének :d

laci 03-29-2009 11:17

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206315)

Szvsz azért mert nem sokan lennének hajlandóak arra hogy kizárólag csak másodhegedűsnek szerződtessék le egy csapathoz.

Viszont ezzel együtt Barrichello jól csinálta, sokkal jobb eredményeket ért el örök másodikként a Ferrarinál mint egy sor élversenyző gyengébb csapatokban.

Buttonékkal meg csak óvatosan, azért engem annyira nem győztek meg. Ok, megnyerte a versenyt, de ehhez kellett Kubica balesete is, de még előtte is végig ott volt Vettel a nyakában. Emlékszem amikor egyik szezonban a McLaren nagyon belekezdett, na ott Hakkinen és Coulthard is LEKÖRÖZTE a 3. helyen futó Ferrarikat, nem 4-5 másodperccel vezettek... és akkor is az lett hogy a szezon második felére feljavultak a Ferrarik és ugyen már nem nyertek VB-t, de szorossá tették a versenyeket.

Bogár 03-29-2009 20:14

Quote:

Originally Posted by laci (Post 206318)
Buttonékkal meg csak óvatosan, azért engem annyira nem győztek meg. Ok, megnyerte a versenyt, de ehhez kellett Kubica balesete is, de még előtte is végig ott volt Vettel a nyakában.

Button a nyilatkozatában azt mondta, hogy szerinte Kubica nem tudta volna megelőzni. Szándékosan ment gyengébb köröket, hogy vigyázzon a gumikra. Ahogy a nyilatkozatokból kivettem, nagyon sok apróbb hibát követtek el a verseny során, vagyis lehettek volna jobbak is. Egyébként az ok, hogy Barrichello nem élversenyző, de egy F1-es pilóta nem szokott folyamatosan olyan hibákat elkövetni, mint ő a rajtnál. Ez bárkivel előfordulhatott volna.

A fejlődésről meg annyit, hogy idén nem lesznek tesztek, csak a pénteki napokon. Ez szerintem édeskevés lesz bármilyen forradalmi fejlődéshez.

Engem sem győzne meg egyébként egyetlen verseny, de az elég sokatmondó, hogy a többi csapat értetlenül áll a hihetetlen gyorsaság előtt.

laci 03-29-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206327)
Button a nyilatkozatában azt mondta, hogy szerinte Kubica nem tudta volna megelőzni. Szándékosan ment gyengébb köröket, hogy vigyázzon a gumikra. Ahogy a nyilatkozatokból kivettem, nagyon sok apróbb hibát követtek el a verseny során, vagyis lehettek volna jobbak is. Egyébként az ok, hogy Barrichello nem élversenyző, de egy F1-es pilóta nem szokott folyamatosan olyan hibákat elkövetni, mint ő a rajtnál. Ez bárkivel előfordulhatott volna.

A fejlődésről meg annyit, hogy idén nem lesznek tesztek, csak a pénteki napokon. Ez szerintem édeskevés lesz bármilyen forradalmi fejlődéshez.

Engem sem győzne meg egyébként egyetlen verseny, de az elég sokatmondó, hogy a többi csapat értetlenül áll a hihetetlen gyorsaság előtt.

Hát persze, én is azt mondanám hogy hagytam magam ;) No de komolyabban: ez már sosem fog kiderülni, úgyhogy kár spekulálni rajta. A tény az hogy Kubica és nem érte utol Buttont. Slussz, nincs "de" és "ha" :)

A fejlődésről: teszt ide vagy oda, fogadjunk hogy nem lesz végig ilyen fölényben a Brown.

Eke 03-29-2009 22:53

Quote:

Originally Posted by laci (Post 206329)
A fejlődésről: teszt ide vagy oda, fogadjunk hogy nem lesz végig ilyen fölényben a Brown.

Igazad van a McLaren veszi kezébe az irányitást.De ha nem hát nem.Mindenesetre mercedes a két Brown is ,+a két Force India is, +a két safety car is .:):):)

Bogár 04-02-2009 16:19

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 206336)
Igazad van a McLaren veszi kezébe az irányitást.

Úgy tűnik, az egy kicsit odébb lesz:

Hamiltont utólag kizárták, Trulli visszakapta 3. helyét
Az FIA szerint bizonyított a McLaren vétkessége
Nyilvánosságra hozták Hamilton rádióbeszélgetését

Az még rendben van, hogy kiharcolnak +1 pontot, de ne úgy, hogy szándékos félrevezetéssel elvetessenek minden pontot egy másik pilótától...

csabi 04-02-2009 17:01

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206604)

Az még rendben van, hogy kiharcolnak +1 pontot, de ne úgy, hogy szándékos félrevezetéssel elvetessenek minden pontot egy másik pilótától...

az utolsó link kommentjei érdekessek..

Peti 04-02-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206604)

különösebben nem kedvelem Hamiltont, de itt nem ő hibázott hanem a csapat csinált butaságot, szóval őket kellett volna büntetni

Redback 04-02-2009 17:44

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206608)
különösebben nem kedvelem Hamiltont, de itt nem ő hibázott hanem a csapat csinált butaságot, szóval őket kellett volna büntetni

Hamilton ült a kocsiban, nem a csapat, és ha Hamiltom azt mondja nem, akkor a csapat sem tud mit tenni, szerintem.

csabi 04-02-2009 17:45

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206608)

Hamilton ott hibázott, h azt mondta, h nem ő engedte el Trullit, pedig de.. ha elmondták volna, h igen, elengedtük szándékossan, akkor nem lettek volna kizárva..

laci 04-02-2009 19:03

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206609)
Hamilton ült a kocsiban, nem a csapat, és ha Hamiltom azt mondja nem, akkor a csapat sem tud mit tenni, szerintem.

Szvsz lehet hogy Hamilton a sztár, de tutira nem ő a főnök.

Redback 04-02-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 206614)
Szvsz lehet hogy Hamilton a sztár, de tutira nem ő a főnök.

Utólag átgondolva, tényleg igazad van, hülyeséget mondtam.Amit csabi mondott az akkor is igaz, hogy akkor bevallhatta volna, hogy igen kaptam.

Peti 04-03-2009 20:34

Holnap maláj nagydíj időmérője, ma a Ferrarik és a williemsek és a Red Bulok voltak elemükben, a Brawn Mercik is csak picit voltak lemaradva, asszem holnap megint jó kis izgi időmérő lesz :D

laci 04-03-2009 20:38

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206695)
Holnap maláj nagydíj időmérője, ma a Ferrarik és a williemsek és a Red Bulok voltak elemükben, a Brawn Mercik is csak picit voltak lemaradva, asszem holnap megint jó kis izgi időmérő lesz :D

Igazából én sosem nézem az időmérőket, valahogy nem érdekelnek. Azt hiszem, a régi Indy Car-ban volt olyan, hogy az időmérőn elért helyezésért is adtak valahány pontot, és így már önmagában egy verseny volt.

Peti 04-05-2009 11:08

Mekkora fazon ez a Timo Glock :D ha nem is nyer, vagy nem is szerezne pontot, akkor is hatalmas amit művelt ma :D :D

laci 04-05-2009 11:38

A futam elején eszembe jutott hogy a múltkori verseny után előjött hogy Barrichello nem egy csúcspilóta, lám-lám, hogy elrontotta a rajtját. Hát most Buttonnak sikerült elszúrnia a startot, de eszembe jutott hogy Schumacherről is azt tartották hogy elég gyenge rajtoló.

Most izgulok folytatják-e a futamot, vagy lefújják. Szívesen nézném még ezt a cirkuszt :)

Ehhh.. nem folytatták :(

Tsobi 04-07-2009 03:00

Barichello sem azért rontotta el a rajtját,mert annyira ketoid.. :)

laci 04-07-2009 07:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 206871)
Barichello sem azért rontotta el a rajtját,mert annyira ketoid.. :)

Így van, amint utólag kiderült :)

Debilke 07-25-2009 20:41

Szegény Massa, remélem hamarosan újra csatasorba áll... nagyon durvát kapott, félelmetesen nézett ki a bukója is...

Dragi 07-29-2009 20:49

és a Szujó kiabálhatja és Jön Schumi Schumiiiiiiii előőőőzzz!!! Schumiiiiiiii győőőőzzzz :)))

Debilke 07-29-2009 21:02

Szujó nem szokott kiabálni futamon, mert nem közvetít :D
Tényleg nagyon várom, hogy rajthoz álljanak ebben a felállásban... kiváncsi leszek a stratégiára :)

Tsobi 07-29-2009 21:28

Gondolsz itt a Ferrari Kimi, Schumi felállására? :)
Schumi miatt nem szerettem a Ferrarit,Kimi miatt szerettem meg. Most mindketten ott vannak és teljes dilemmában vagyok :D

szamóka 07-29-2009 21:30

Toro Rosso Ferrari?;)

Valezius 07-29-2009 21:38

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 220356)
Szujó nem szokott kiabálni futamon, mert nem közvetít :D
Tényleg nagyon várom, hogy rajthoz álljanak ebben a felállásban... kiváncsi leszek a stratégiára :)

A Ferrarinál egyszerű a stratégia, valahogy el kell jutni a célig :D

Bogár 07-29-2009 22:36

Egyszerűen hihetetlen. Schumit mégegyszer élesben a pályán látni... Hihetetlen. Már alig várom. :)

Eke 07-30-2009 06:33

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 220385)
Egyszerűen hihetetlen. Schumit mégegyszer élesben a pályán látni... Hihetetlen. Már alig várom. :)

Hmm hány rugo maradt a merciben?Barichello jol céloz majd?Remélem nem sérül meg maradandóan,nem venném a szivemre.

szamóka 07-30-2009 09:24

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 220421)
Hmm hány rugo maradt a merciben?Barichello jol céloz majd?Remélem nem sérül meg maradandóan,nem venném a szivemre.

Poénnak nagyon gyenge, komolynak nagyon szánalmas...

Eke 07-30-2009 19:11

Engedd meg hogy ne tetszen nekem Sumi képe.Meg aztán probálj olvasni a sorok közt.

Bogár 07-30-2009 23:27

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 220479)
Engedd meg hogy ne tetszen nekem Sumi képe.Meg aztán probálj olvasni a sorok közt.

Egy soros mondatnál nincs amit olvasni a sorok között.

Amúgy bármennyire antipatikus is, ő mégis minden idők egyik legjobb versenyzője. Elég már csak a statisztikákra nézni.

Az ilyen hangvétel lehet, hogy normális az akármilyen utolsó Forma-1-es fórumokon, de itt azért kicsivel nagyobb a színvonal. Mindig is kedveltem ezt a témát, mert valamilyen szinten mindenki tiszteli úgy a versenyzőket, mint pedig a csapatokat.

Bogár 07-30-2009 23:49

Ez az igazán sportszerű nyilatkozat:

"Felcsigázott Michael Schumacher visszatérésének lehetősége, feltéve, ha tényleg összejön. Nemcsak izgalmas lesz látni, hogy miképp készül fel a nagydíjra, hanem kitüntetés is, hogy először versenyezhetek ellene. Minden jót kívánok neki."

Lehet találgatni, hogy ki mondta. ;)

Tsobi 07-31-2009 05:13

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 220505)
Lehet találgatni, hogy ki mondta. ;)

Barkóba.

Ööö.. Tárgy? Na jó,személy. Ööö.. fehér? Na jó,feka :D
Rákérdezhetek? Ööö.. Hamilton?

laci 07-31-2009 06:56

Szerintem Jaime Alguersuari.

:)

All times are GMT +1. The time now is 05:21.