Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Sami 08-17-2010 22:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260773)
A-ban nem.

Tobbiektol kerdeznem, hogy ti az alap fordulasra otleteltek, vagy a dupla korre?

Én az alapra...

Remedy 08-17-2010 23:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260592)
Összefoglaló, arról az irányvonalról, amit az eddigiek alapján elfogadhatónak tartok. Csak címszavakban:

• Marad a mostani top30%-os fordulás, ahogy van.
  • Marad a 2/B-ből való fordulás, ahogy van.
  • Könnyítésként bekerül, hogy egy alacsonyabb, fix hektárról is fordulni lehessen. Ebben az esetben ezt a kedvezményes fordulást 2x kell megcsinálni ahhoz, hogy plusz személyiséget kapjon az ország.
  • Több személyiséggel magasabb hektár legyen ez a bizonyos fix hektár? Ez elől nem zárkózom el, de nem is vagyok biztos benne, hogy erre szükség van.

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260774)
Én az alapra...

Na ettol feltem. Akkor itt van Ati beirasa, es tessek ertelmezni. :)

Sami 08-18-2010 06:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260776)
Na ettol feltem. Akkor itt van Ati beirasa, es tessek ertelmezni. :)

Amiket Ati javasol, vagy amerre próbálja terelni a javaslatok sodrását, ezek közül sztem egyik sem könnyítés. Az összefoglalásában az első-két pontban változás sincs. A 3. pont az nem könnyítés! Mitől könnyítés az, ha egy szemért kétszer kell végigmenni a csoportrendszeren, még akkor is, ha az A-ból kevesebb hektárról fordul? 20 emberből talán 1 fogja ezt az utat választani, ergo a másik 19 nem fog tapasztalni semmilyen könnyítést. A 4. pont még-úgysem az és ráadásul, akinek van már 2 szeme tuti nem ezt fogja választani. Tartom magam ahhoz, hogy Pool első ötlete a könnyítés eddig, amiket olvastam., ha már nem fix heki.

Sami 08-18-2010 06:46

Én azt mondom, hogy ne választás elé legyenek kényszerítve az emberek, hanem valóban valamilyen módon könnyítve legyen a lefordulás A-ból MINDENKINEK!

Ati 08-18-2010 07:55

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260783)
Én azt mondom, hogy ne választás elé legyenek kényszerítve az emberek, hanem valóban valamilyen módon könnyítve legyen a lefordulás A-ból MINDENKINEK!

Úgy érzem, hogy ezt semmi nem indokolja. JÁTSSZ az A-ban. Ha nem tetszik az A, akkor legyen választásod.

Sami 08-18-2010 08:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260787)
Úgy érzem, hogy ezt semmi nem indokolja. JÁTSSZ az A-ban. Ha nem tetszik az A, akkor legyen választásod.

Ati, én nem a saját szekeremet tolom! Hála Istennek nem 3000 hekin vagyok A-ba. Igaz, még lehetek ott. :)

Ati 08-18-2010 08:46

Quote:

Originally Posted by Palinkas (Post 260790)
Ati, én nem a saját szekeremet tolom! Hála Istennek nem 3000 hekin vagyok A-ba. Igaz, még lehetek ott. :)

Nem kell ezt személyesen venni, ez általánosságban mindenkinek szól.

Kétféle ember lehet: aki szeret az A-ban játszani, és aki nem szeret az A-ban játszani.

Aki szeret az A-ban játszani, az játszik, nem kell a forduláshoz könnyítés neki.

Aki nem szeret az A-ban játszani, az nyilván az alsóbb szinteken szeret játszani. Úgy érzem, hogy ez a javaslat őket célozza meg. Szerezhessen plusz személyiséget a lenti szinteken való játékkal is. Ez ne legyen egyszerű, tartson tovább, de ezt az időt olyan közegben töltse, amit szeret.

Én úgy gondolom, hogy ez a javaslat célja.

Van persze egy harmadik csoport is, aki sem az A-ban, sem a lentebbi szinteken nem szeret játszani (vannak ilyenek is), de azt gondolom, hogy őket nem lehet fő szempontként szem előtt tartani a fejlesztésekkor.

Ati 08-18-2010 09:21

Persze javítsatok ki, ha nem erről szólna a téma. Én teljesen erre álltam be, hiszen számos példa fel lett hozva arra, hogy normál esetben gond nélkül teljesíthető a fordulási feltétel.

monro 08-18-2010 12:20

Nem halat kell adni az ehes embernek hanem horgaszbotot.

Aki nem szereti az 1A-t az ne jatszon fenn de ne is akarjon plusz szemeket!

En csak az 1A-ban jatszom 10 eve! A legtobb 5-6 szemes ori gazdija azt se tudta akkor meg hogy mi is az a Hodito. En nem jatszom lenn igy nincs is tobb szemelyisegem.

Hogy van az hogy amig a nemszeretjuk az egyAt sracoknak lessuk a kivansagait hogyan is lehetne meg konnyebb dolguk addig nekem pld 10 ev utan is be kell ernem az alap orival? Mitol jobb az aki nemszereti az 1A-t annal aki szeretié

Ati nekem mikor talalsz mar ki valamit, hogy karpotolodjak a ringlispirjatekosokkal szembené

Alg 08-18-2010 12:27

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260813)

En csak az 1A-ban jatszom 10 eve! A legtobb 5-6 szemes ori gazdija azt se tudta akkor meg hogy mi is az a Hodito. En nem jatszom lenn igy nincs is tobb szemelyisegem.

Hogy van az hogy amig a nemszeretjuk az egyAt sracoknak lessuk a kivansagait hogyan is lehetne meg konnyebb dolguk addig nekem pld 10 ev utan is be kell ernem az alap orival? Mitol jobb az aki nemszereti az 1A-t annal aki szeretié

Ati nekem mikor talalsz mar ki valamit, hogy karpotolodjak a ringlispirjatekosokkal szembené

Senki nem akadályoz meg benne, hogy lent forogj egy másik országgal...

monro 08-18-2010 12:37

teged mi akadalyoz hogy elerd az 1A top30-at a fellepeshez? Minek ez a topic egyaltalan?

Ezzel a hozzaallassal ciki megszolalni ilyen temaju topicban ahol konnyitesert pedalozol, de a masik jatekosra nagyivben teszel...

Kutyuleee 08-18-2010 12:46

Quote:

Tökéletesen egyetértek. anno amikor A-ba léptem nem terveztem hosszabb maradást,csak fordulok és jön fel a többi ori,azt majd ha lesz pár szemem akkor probálkozom meg vele, nah ez volt úgy 3éve, és még azóta sincs meg a kék számom:D:D:D sőt az egyéb országok is szabiztak.
bár ha minden jól megy akkor meg lesz az első heteken belül,de az is megy vissza szabira a fordulás után:)

Dragi 08-18-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260816)
Tökéletesen egyetértek. anno amikor A-ba léptem nem terveztem hosszabb maradást,csak fordulok és jön fel a többi ori,azt majd ha lesz pár szemem akkor probálkozom meg vele, nah ez volt úgy 3éve, és még azóta sincs meg a kék számom:D:D:D sőt az egyéb országok is szabiztak.
bár ha minden jól megy akkor meg lesz az első heteken belül,de az is megy vissza szabira a fordulás után:)

Nekem eddig 2 orim volt A-ban azóta az 1.-ik lefordult most L-ben csücsül szabin :D a másik pedig lassan 8300 kör óta csücsül A-ban :) de azelőtt Claív is vagy 4-5000 kört volt A-.ban

Én szeretem az A-t! :)

Ati 08-18-2010 13:06

Quote:

A játék EGYIK lehetséges célja az 1/A-ban legjobbnak lenni.

A játék egy MÁSIK lehetséges célja minél több személyiség összeszedése.

A kettő együtt nagyon ritkán találkozik.

Felmerült problémaként, hogy micsoda elf mocsár alakult ki, amivel nem lehet kezdeni semmit. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a felfedezgető elfek miatt egyre feljebb megy a top30% határa. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan csak tamagocsiznak az A-ban, hogy más országukkal foroghassanak, és ez milyen rossz hatással van az A-ra is, és nekik is milyen rossz. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan eleve úgy kezdenek neki az A-nak, hogy betonelf, és ki se próbálják, hogy milyen ott igazából játszani, mert féltik a nehezen megszerezhető földet, ami kell a forduláshoz, vagy a másik országuk fordulásához. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a nagy klánból kis klánba kiválás, majd visszalépés problémás a leadandó föld miatt. Közvetve -- egyre több aktív klánnak esélyt adva a top30%-ra, ezáltal a leadandó földre kedvezményt kapva -- itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy bármilyen könnyítés "ront" az eddigi személyiségek értékén. Úgy érzem, hogy ezzel a megoldással ez ki van küszöbölve, hiszen a könnyítésért cserébe máshol kell játszani, semmivel se szerzi meg előbb a plusz személyiséget senki. Az egyetlen változás, hogy közben szórakozik, nem csak tamagocsizik.

Mik az ellenérvek?

Alg 08-18-2010 13:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260815)
teged mi akadalyoz hogy elerd az 1A top30-at a fellepeshez? Minek ez a topic egyaltalan?

Ezzel a hozzaallassal ciki megszolalni ilyen temaju topicban ahol konnyitesert pedalozol, de a masik jatekosra nagyivben teszel...

Az offhoz csak annyit: van országom A topjában, a többire meg no comment, nem is értem mi a bajod: szerintem az a ciki hogy a 10 éves múltaddal példálózol, miközben... áhh mindegy hagyjuk

ON: én Ati javaslata melett állok, azaz maradjon a mostani, plusz könnyítve dupla forgás. (Bár akár maradhatna minden úgy ahogy van, elvégre van országom top30-ban, és ahogy monro kolléga megállapította, a többiekre nagy ívben teszek)

Kutyuleee 08-18-2010 13:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260820)
A játék EGYIK lehetséges célja az 1/A-ban legjobbnak lenni.

A játék egy MÁSIK lehetséges célja minél több személyiség összeszedése.

A kettő együtt nagyon ritkán találkozik.

Felmerült problémaként, hogy micsoda elf mocsár alakult ki, amivel nem lehet kezdeni semmit. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a felfedezgető elfek miatt egyre feljebb megy a top30% határa. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan csak tamagocsiznak az A-ban, hogy más országukkal foroghassanak, és ez milyen rossz hatással van az A-ra is, és nekik is milyen rossz. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan eleve úgy kezdenek neki az A-nak, hogy betonelf, és ki se próbálják, hogy milyen ott igazából játszani, mert féltik a nehezen megszerezhető földet, ami kell a forduláshoz, vagy a másik országuk fordulásához. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a nagy klánból kis klánba kiválás, majd visszalépés problémás a leadandó föld miatt. Közvetve -- egyre több aktív klánnak esélyt adva a top30%-ra, ezáltal a leadandó földre kedvezményt kapva -- itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy bármilyen könnyítés "ront" az eddigi személyiségek értékén. Úgy érzem, hogy ezzel a megoldással ez ki van küszöbölve, hiszen a könnyítésért cserébe máshol kell játszani, semmivel se szerzi meg előbb a plusz személyiséget senki. Az egyetlen változás, hogy közben szórakozik, nem csak tamagocsizik.

Mik az ellenérvek?

Érvnek erős,de véleményként itt van 1:
Az elfmocsár nem fog eltünni, se lejjebb menni. nem hiszek abban hogy bármelyik elf gazda is változtatna a játékstilusán.Sztem minden egyes mocsári elf úgy lesz a módositással,hogy ha már eddig felfedezett,nem fogja leforditani,mert B-ből így is tud majd forogni, anélkül hogy 2x kéne A-ban járnia. Ami teljesen érthető, hiszen több ezer kör munkáját hagyná ott, azért hogy dupla annyi idő legyen 1országa fordulása.Ez pedig rögtön egybe esik a 2.ponttal,hogy a top30% úgyanúgy felfele fog kúszni tovább.
3.pont is ehez kapcsolodik, nem azért fog valaki felhagyni a tamagocsival és játszani,mert időben többe fog neki kerülni a fordulás, ugyan kevesebb hekiért, hanem azért, mert vmiért megszereti a játékot ott fent.

4.pont, az egyetlen lényegében amivel egyetértek hogy érdemileg változtat a játékon vmit is ez. Az új fellépőknek nem lesz olyan kilátástalan a helyzet, és talán tényleg bemerik válalni a hadit, amivel lehet hogy maradnak és a top30 fölé is másznak. Emmellett azoknak is kedvezne akiknek nincs idejük és még nincs fent elfjük a mocsárban. Akik már felmásztak oda azok sztem ott fognak meggebedni amig esetleg abba nem hagyják a játékot.

az 5.pontot nem egészen értem, de ha ez azt jelenti hogy nem csak a top30% határától, hanem már a fix hektártól számitana a belépési kedvezmény, az mindenképpen pozitiv a feltörekvő klánoknak:) és ez hatalmas segítség lenne nekik.

monro 08-18-2010 13:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260820)

? mi lenne a megoldás erre?
Én lehethogy nem látok minden hszt a topicban?

Quote:

Erre megoldás a fix határ valóban.
Ellenérv: Új csoport kialakulása az 1A-n belül...

Quote:

Mi a megoldás rá? Hogy 5000 hekiig tamagocsiztatjuk őket és közben csinálunk egy "uj" 1A/b csopit" a többieknek?

Quote:

Na ezen aztán semelyik javaslat nem segít... Talán az enyém... talán!

Quote:

Tényleg ugy tűnik hogy kimaradtak hsz-ek, mert erre a problémára nem is értem hogy jelentene megoldást a fix határ vagy a 2x forgunk körbe :eek:

Quote:

Ezt talán el is tudom fogadni.

Quote:

Mik az ellenérvek?
Amire lehetett érvet felhozni ott van. A többi "felmerült problémaként..." kezdetű és "itt a megoldás" végű beirás egy nagy PR kampány.

Egyik problémát sem kezeli egyik javaslat sem.

Elfmocsár ellen fixhatár? :) Nemááá, ez nem kezelés ez "leválasztás" az 1A többi részétől az elfmocsarat.

Kisklán-nagyklán leadandó föld? Mi köze ennek a topichoz egyáltalán???
Betonelfeken kivül nem próbálunk ki mást...
Ezen hogy fog segíteni a fixhatár? A felfedezés olcsóbbá tétele talán! De ez sem biztos a játékosok egyénisége miatt.

Tamagocsi az 1A-ban?
Nem a top30-ig van tamagocsi, hanem a felfedezés mértékének 1000 katona feletti értékeinél. Itt már nemsok srác mer kimenni mert akár 4milliárdot is bukhat. Inkább tamagocsi... A fixhatár ezen sem segít! Sem a 2x járok körbe megoldás.

Mindent összevetve Ati ez a hosszú kampánycikked inkább nem is mondom mit ér... Ugyis te döntesz ugyhogy felesleges ilyen maszlagokat ideírni aminek annyi köze van a valósághoz mint Münchaüsen meséinek. :(

Kutyuleee 08-18-2010 13:41

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260822)
Az offhoz csak annyit: van országom A topjában, a többire meg no comment, nem is értem mi a bajod: szerintem az a ciki hogy a 10 éves múltaddal példálózol, miközben... áhh mindegy hagyjuk

ON: én Ati javaslata melett állok, azaz maradjon a mostani, plusz könnyítve dupla forgás. (Bár akár maradhatna minden úgy ahogy van, elvégre van országom top30-ban, és ahogy monro kolléga megállapította, a többiekre nagy ívben teszek)

Ne haragudj, de Monró amikor nem játszott is, folyamatosan probált segíteni módositások behozatalával az A-n,és baromira nem maga miatt, mert sokáig nem is akart újra játszani...
és sztem nem ciki olyan múlttal példálozni az A-ban mint amit Monró elmondhat, de ha te esetleg vezettél már top klánt akkor elnézést.

Ati 08-18-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260826)
Elfmocsár ellen fixhatár? :) Nemááá, ez nem kezelés ez "leválasztás" az 1A többi részétől az elfmocsarat.

Ez most is megvan, ráadásul egy sokak számára elérhetetlen(nek tűnő) magasságban.

Quote:

Mellékhatásként erre is pozitív hatással lehet.

Az 1/A-ban annyira összetett játék folyik, hogy egy apró módosítás sokminden másra is kihatással lehet. (És ezeken felül ki tudja mi van még, amire egyelőre nem is gondolt senki.)

Quote:

Ezen hogy fog segíteni a fixhatár? A felfedezés olcsóbbá tétele talán! De ez sem biztos a játékosok egyénisége miatt.

Ezen nagyon egyszerűen segít.

A javaslat célja, hogy azokat segítse, akik a lenti csoportokban szeretnek játszani. Lehet beszélni olyanokról, akik folyamatosan betonelffel végigfedeznek, nekik biztos nem lesz semmi változás, de ők vajon tényleg szeretnek játszani? Nem hiszem, hogy nekik szól ez a javaslat. Azoknak szól, akik lent szeretnek játszani, de A-ban azt a stílust választják, hogy muszáj bevédeniük magukat, ha meg akarják kísérelni elérni azt a magasságot, ami most a top30%. Ha nincs ez a "kényszer", ha egy belátható cél van előttük, akkor sokkal inkább választják ugyanazt a játékstílust, amit lenti csoportokban is, és ténylegesen játszanak, nem csak a betonvédelem mögül néha fedeznek.

Quote:

Tamagocsi az 1A-ban?
Nem a top30-ig van tamagocsi, hanem a felfedezés mértékének 1000 katona feletti értékeinél. Itt már nemsok srác mer kimenni mert akár 4milliárdot is bukhat. Inkább tamagocsi... A fixhatár ezen sem segít! Sem a 2x járok körbe megoldás.

Aki íjas elf, annak fellépéstől kezdve tamagocsi van.

none 08-18-2010 13:48

Quote:

? mi lenne a megoldás erre?
Én lehethogy nem látok minden hszt a topicban?

Erre megoldás a fix határ valóban.
Ellenérv: Új csoport kialakulása az 1A-n belül...

Mi a megoldás rá? Hogy 5000 hekiig tamagocsiztatjuk őket és közben csinálunk egy "uj" 1A/b csopit" a többieknek?

Na ezen aztán semelyik javaslat nem segít... Talán az enyém... talán!

Tényleg ugy tűnik hogy kimaradtak hsz-ek, mert erre a problémára nem is értem hogy jelentene megoldást a fix határ vagy a 2x forgunk körbe :eek:

Ezt talán el is tudom fogadni.

Amire lehetett érvet felhozni ott van. A többi "felmerült problémaként..." kezdetű és "itt a megoldás" végű beirás egy nagy PR kampány.

Egyik problémát sem kezeli egyik javaslat sem.

Tamagocsi az 1A-ban?

Mindent összevetve Ati ez a hosszú kampánycikked inkább nem is mondom mit ér... Ugyis te döntesz ugyhogy felesleges ilyen maszlagokat ideírni aminek annyi köze van a valósághoz mint Münchaüsen meséinek. :(

ha 4k hekiig kell felmenni könnyen lehet hogy többen merne bevállalni mást is elf helyet mivel kisebbek a veszteségek.. egy ütés miatt nem veszíti el 1 hónap "munkáját".. kevesebb pénzből is el lehet érni amit a feljövetel aaltt simán össze lehet szedni.. ha nem kell attól félnie hogy elbukja a hónapok alatt összefedezgetett földet talán még kedvet is kap néhány ember az 1/A-hoz.. a te javaslatod semmit nem változtat..
elfmocsár eltüntetésem miért cél? ha nem lenne elfmocsár akkor lenen ott egy szakadék.. lehet elfeket nehéz beverni, de a semmit még nehezebb:)
új csoport kialakulása.. erre lehetne jó az amit Tsobi mondot.. személyiségenként növekvő top (egy fordulással +szem de mindig az Aban vagy bben többszemes orihoz mért top elérése szükséges) ez a megoldás semmilyen szétszakadást nem jelentene hosszútávon.. az Aban kezdőknek nagy segítség lenne aki meg 10 szemmel szaladozik kicsi nehezítést kapna..
erre az az ellenérv se helytálló, hogy ez nehezítés, mert a cél az Aban kezdőknek való könnyítés.. a javaslat nekik nagy könnyítést jelent(lehet a jobbaknak nehezítés, de amiért a topik elindult arra megoldást jelenthet) és akár fel is lendítheti a csoportot bár ezt nem lehet megmondani előre..

Alg 08-18-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260827)
Ne haragudj, de Monró amikor nem játszott is, folyamatosan probált segíteni módositások behozatalával az A-n,és baromira nem maga miatt, mert sokáig nem is akart újra játszani...
és sztem nem ciki olyan múlttal példálozni az A-ban mint amit Monró elmondhat, de ha te esetleg vezettél már top klánt akkor elnézést.

Én tisztelem Monro-t meg a múltját, de mikor valaki ilyet ír hogy "10 éve itt vagyok az A-ban mások meg azt se tudják mi az a Hódító, én majd megmondom a tutit" akkor azért kinyílik a bicska, bárkiről legyen is szó. És nem, nem vezettem topklánt, sőt még közelében sem voltam egynek sem, bocsánat ha nincs akkora e-Peen-em mint nektek, én csak játszani, szórakozni járok ide már vagy 10 éve(nem tartom számon, akkor jött be a többfajos rendszer mikor kezdtem).

Legyetek szívesek az ötletelésnél figyelembe venni azokat a játékosokat is, akik nem időmilliomosok, nincsenek nagyklános kapcsolataik, de szeretnek és úgy-ahogy tudnak is játszani, és ezért szerintem megérdemlik a kéket. Köszönöm.

Ati 08-18-2010 13:52

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260825)
Az elfmocsár nem fog eltünni, se lejjebb menni. nem hiszek abban hogy bármelyik elf gazda is változtatna a játékstilusán.

Az elfmocsár azért "van", mert egyre újabb és újabb országok kerülnek a kiesők helyére. Ha van egy alternatíva ajánlva, ami sokkal teljesíthetőbb, akkor szerintem sokkal kevesebb lesz az utánpótlás. Lesz továbbra is, aki inkább marad folyamatosan A-ban betonelfként, ez egészen biztos. Aki most ott van, azok közül szinte mindenki marad, ez is egész biztos. Ezért EZEN nem fog egy pillanat alatt változtatni egy alternatív lehetőség bevezetése. Vannak viszont kiesők az elfmocsárból. Én úgy képzelem el a jövőt, hogy több kieső lesz, mint ahányan nekivágnak, ezáltal a "mocsár" egy kis tavacskává húzódik össze.

monro 08-18-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260830)
Én tisztelem Monro-t meg a múltját, de mikor valaki ilyet ír hogy "10 éve itt vagyok az A-ban mások meg azt se tudják mi az a Hódító, én majd megmondom a tutit" akkor azért kinyílik a bicska, bárkiről legyen is szó.

Mint mindig most sem értetted meg a hsz-t. Olvasd el ujra aztán mutasd meg hol mondom a "tutit"...

Épp azt ecsetelem, hogy én sosem kuncsorogtam uj személyiségekért mert tudom hogy nem jártam ki az alsós osztályokat ami ehhez kell. Ellentétben másokkal akik a felsőt akarják kihagyni de a személyiségeket NEM!

Alg 08-18-2010 14:02

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260832)
Mint mindig most sem értetted meg a hsz-t. Olvasd el ujra aztán mutasd meg hol mondom a "tutit"...

Épp azt ecsetelem, hogy én sosem kuncsorogtam uj személyiségekért mert tudom hogy nem jártam ki az alsós osztályokat ami ehhez kell. Ellentétben másokkal akik a felsőt akarják kihagyni de a személyiségeket NEM!

Szerintem inkább hagyjuk, mert elbeszélünk csak egymás mellett...

Ahogy Ati is írta, a játéknak nem az egyetlen célja az A-ban minél magasabbra jutás, ezt kellene megértened. Ne nézzük/nézzétek le azokat, akik csak "szállóvendégek" az A-ban, és inkább lentebb játszanak a plusz szemekért. Ők is ugyanolyan játékosok.

Takanohana 08-18-2010 14:22

Quote:

A B-ből való fordulás nem gond? Esetleg mivel Te nem fordulsz B-ből, meg kéne szüntetni. Igazi játékos nem B-ből forog.

Tsobi 08-18-2010 14:25

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260836)
A B-ből való fordulás nem gond? Esetleg mivel Te nem fordulsz B-ből, meg kéne szüntetni. Igazi játékos nem B-ből forog.

Nyiss ennek új témát :)

Ati 08-18-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260832)

A több személyiséget összegyűjteni vágyóktól azt gondolom, hogy ugyanolyan jogos kérés, hogy az A topban ne lehessen akármeddig ellenni, hanem le kelljen fordulni, mint az ottlevőktől az, hogy ezt ne kelljen.

Ebben a kérdésben a folyamatosan A-ban játszani akaról "nyertek". Ideje a másik oldalnak is adni valamit, hiszen a játéknak nem csak EGY lehetséges célja van.

Remedy 08-18-2010 14:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260838)
A több személyiséget összegyűjteni vágyóktól azt gondolom, hogy ugyanolyan jogos kérés, hogy az A topban ne lehessen akármeddig ellenni, hanem le kelljen fordulni, mint az ottlevőktől az, hogy ezt ne kelljen.

Ebben a kérdésben a folyamatosan A-ban játszani akaról "nyertek". Ideje a másik oldalnak is adni valamit, hiszen a játéknak nem csak EGY lehetséges célja van.

En pl. mind a ket oldalon ott vagyok, akkor most kinek szurkoljak? :)

Szerintem nem kell ez a "rakenyszeritem a masikra ami nekem jo" mentalitas. Legyen valasztasi lehetoseg, es kesz.

Szemely szerint ezt a fix hektaros fordulasi konnyitest csak jonak tartom. Semmi rosszat nem latok benne, hogy lesz egy ilyen extra lehetoseg.

Ati 08-18-2010 14:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260839)
Szemely szerint ezt a fix hektaros fordulasi konnyitest csak jonak tartom. Semmi rosszat nem latok benne, hogy lesz egy ilyen extra lehetoseg.

Még nem biztos, hogy lesz. Bár bevallom egyre jobban tetszik a javaslat.

NewJackCity 08-18-2010 15:28

szerintem attol hogy lessz egy ilyen menekulőút A-bol az semmin nem változtat
max lessz ilyen is
de még mindig nagyságrendekkel konnyebb lesz egy orit tartani A-ban top30-ban és B-bol forogni feleannyi hekirol igazi szemekért mint két-háromszor akkora hekirol fél szemért
szerintem ugyanugy fog továbbra is egyre foljebb menni a top30 a mocsárbol az életbe nem lessz tavacska a menekulőut ellenére se
max magashegyi mocsárrá változik

igazábol nem is látok jó megoldást a dologra
viszont normális megoldás ugy se fog szuletni ami mindenkinek jó hisz két teljesen ellentétes erdek áll szemben
nyilván a nagyobb oriknak nem erdekuk hogy elveszitsék a foldutánpotlást ami a top30-ert tolongásban kialakul és kisklánban le lehet aratni....

végulis elfér egy ilyen menekulőút hogy fix hekirol 2szer fordulva kapjon szemet
ha valaki nagyon ugyetlen de szeret jáccani annak legalább nem torlodnak fol az orijai egymás mogé ugy hogy nem tud lépni bármit csinál

Takanohana 08-18-2010 16:47

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 260841)
szerintem attol hogy lessz egy ilyen menekulőút A-bol az semmin nem változtat
max lessz ilyen is
de még mindig nagyságrendekkel konnyebb lesz egy orit tartani A-ban top30-ban és B-bol forogni feleannyi hekirol igazi szemekért mint két-háromszor akkora hekirol fél szemért
szerintem ugyanugy fog továbbra is egyre foljebb menni a top30 a mocsárbol az életbe nem lessz tavacska a menekulőut ellenére se
max magashegyi mocsárrá változik

igazábol nem is látok jó megoldást a dologra
viszont normális megoldás ugy se fog szuletni ami mindenkinek jó hisz két teljesen ellentétes erdek áll szemben
nyilván a nagyobb oriknak nem erdekuk hogy elveszitsék a foldutánpotlást ami a top30-ert tolongásban kialakul és kisklánban le lehet aratni....

végulis elfér egy ilyen menekulőút hogy fix hekirol 2szer fordulva kapjon szemet
ha valaki nagyon ugyetlen de szeret jáccani annak legalább nem torlodnak fol az orijai egymás mogé ugy hogy nem tud lépni bármit csinál

Nem biztos, hogy ügyetlen, de nem ez a lényeg. Akinek már van országa top 30-ban és B-ből forog, az persze, hogy nem fogja a kétszer körbemenetelt választani. Aki viszont most ér fel A-ba, meggondolja, hogy felvigye-e az országát a topba (ami egyre messzebb van), vagy inkább még egyszer körbemenjen. Legkésőbb akkor rájön, melyik neki a kedvezőbb, mikor eléri a könnyített fordulás fix hekijét. Megnézi, ez meddig tartott neki, a meredeken emelkedő fedezési költségekkel mennyi idő lesz még a top, és dönt.

monro 08-18-2010 21:19

Quote:

Originally Posted by none (Post 260829)
ha 4k hekiig kell felmenni könnyen lehet hogy többen merne bevállalni mást is elf helyet mivel kisebbek a veszteségek.. egy ütés miatt nem veszíti el 1 hónap "munkáját".. kevesebb pénzből is el lehet érni amit a feljövetel aaltt simán össze lehet szedni.. ha nem kell attól félnie hogy elbukja a hónapok alatt összefedezgetett földet talán még kedvet is kap néhány ember az 1/A-hoz.. a te javaslatod semmit nem változtat..
elfmocsár eltüntetésem miért cél? ha nem lenne elfmocsár akkor lenen ott egy szakadék.. lehet elfeket nehéz beverni, de a semmit még nehezebb:)
új csoport kialakulása.. erre lehetne jó az amit Tsobi mondot.. személyiségenként növekvő top (egy fordulással +szem de mindig az Aban vagy bben többszemes orihoz mért top elérése szükséges) ez a megoldás semmilyen szétszakadást nem jelentene hosszútávon.. az Aban kezdőknek nagy segítség lenne aki meg 10 szemmel szaladozik kicsi nehezítést kapna..
erre az az ellenérv se helytálló, hogy ez nehezítés, mert a cél az Aban kezdőknek való könnyítés.. a javaslat nekik nagy könnyítést jelent(lehet a jobbaknak nehezítés, de amiért a topik elindult arra megoldást jelenthet) és akár fel is lendítheti a csoportot bár ezt nem lehet megmondani előre..

Ha ezt nekem címezted lécci fordítsd le magyarra. Ha másnak akkor kérlek ne engem idézz elötte. Semmit nem értettem belőle bocsi :(

monro 08-18-2010 21:28

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260836)

Nem. Fordulhatna mindenki a 2B-ből akkor nem kéne ez a topic. És az onnan fordulók menjenek 2 kört vagy választás alapján a szerzett személyiséget adhatják az 1A-s orinak(ők akkor természetesen nem kapnak) akkor nem kell mégegy kört menni. A konkrét 1A lefordulók pedig azonnal kapnak uj szemet... Nem is lenne gond a fenntartott elfekkel.

Ati 08-18-2010 21:31

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260847)
Nem. Fordulhatna mindenki a 2B-ből akkor nem kéne ez a topic. És az onnan fordulók menjenek 2 kört vagy választás alapján a szerzett személyiséget adhatják az 1A-s orinak(ők akkor természetesen nem kapnak) akkor nem kell mégegy kört menni. A konkrét 1A lefordulók pedig azonnal kapnak uj szemet... Nem is lenne gond a fenntartott elfekkel.

Ezt nem tartom jó ötletnek. Nagyon nem részletezem, hogy miért, elég csak pár üzenetet visszaolvasni, hogy olyanokkal találkozz, akik soha nem akartak A-ban játszani, de mivel "kellett", ezért belevágtak, és most imádják. Ha ők B-ből forognak, az A-t sose próbálják ki, akkor ma szegényebb lenne velük a felső csoport.

Alg 08-18-2010 21:33

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260847)

És ti szépen eljátszogatnátok az A-ban olyan... hányan is? Ötvenen-hatvanan? Előbb-utóbb az Aréna sorsára jutna az A is.

monro 08-18-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260848)
Ezt nem tartom jó ötletnek. Nagyon nem részletezem, hogy miért, elég csak pár üzenetet visszaolvasni, hogy olyanokkal találkozz, akik soha nem akartak A-ban játszani, de mivel "kellett", ezért belevágtak, és most imádják. Ha ők B-ből forognak, az A-t sose próbálják ki, akkor ma szegényebb lenne velük a felső csoport.

Ebben mondjuk igazat adok neked...
Először ma :)

monro 08-18-2010 21:39

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260849)
És ti szépen eljátszogatnátok az A-ban olyan... hányan is? Ötvenen-hatvanan? Előbb-utóbb az Aréna sorsára jutna az A is.

Alg téged tuti valami "Kandikamera" küldött rám...

Kutyuleee 08-19-2010 00:33

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260851)
Alg téged tuti valami "Kandikamera" küldött rám...

Sajnos ebben az egyben igazat kell adnom neki,ha csak azok játszanának az A-ban akik tényleg ott akarnának akkor 2-3év alatt oda jutnánk mint az aréna, azzal a különbséggel,hogy ott legalább 2havonta van egy csekély esélyük az új belépőknek:(:(

Kutyuleee 08-19-2010 00:44

Amúgy du. volt egy félreértésem sztem (és tán monrónak is)... bár még mindig nem értem Ati-t hogy a fix hekis fordulás hogy befolyásolná a klánbelépéseket és a kedvezményeket akár közvetetten is...
De ha már tévútra futottam, sztem nem lenne egy haszontalan ötlet az,ha a klánbalépési kedvezményeket nem a top30-hoz kötnénk,hanem a fordulási fix hekihez (feltéve ha egyáltalán bekerül ez a változtatás). Ez amellett hogy nagyban segítené a feltörekvő klánokat az elf mocsár átugrálásában,még 1 indok is lenne,hogy miért probálja meg a top30-at az ember egy nagyobb klánban akár. főleg,hogy egy jó betonelf minden nagyklánban elfér kaját termelni és a védelmet erősiteni:)

Remedy 08-19-2010 08:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260867)
Amúgy du. volt egy félreértésem sztem (és tán monrónak is)... bár még mindig nem értem Ati-t hogy a fix hekis fordulás hogy befolyásolná a klánbelépéseket és a kedvezményeket akár közvetetten is...
De ha már tévútra futottam, sztem nem lenne egy haszontalan ötlet az,ha a klánbalépési kedvezményeket nem a top30-hoz kötnénk,hanem a fordulási fix hekihez (feltéve ha egyáltalán bekerül ez a változtatás). Ez amellett hogy nagyban segítené a feltörekvő klánokat az elf mocsár átugrálásában,még 1 indok is lenne,hogy miért probálja meg a top30-at az ember egy nagyobb klánban akár. főleg,hogy egy jó betonelf minden nagyklánban elfér kaját termelni és a védelmet erősiteni:)

Ez szerintem felejtos, hiszen ez a kedvezmeny, mint kiderult, tobbet art, mint hasznal sajnos, a rallaskori kidobalasok miatt. Ne terjesszuk mar ezt ki meg jobban... :) Ertem ez alatt azt, hogy aki kihasznalja, es atmegy mas klanba, hogy tudjon utni, pofara esik, mert a masik klan is kihasznalja, es kidobalja a tagjait... (Persze ha megvalosul a tobb koros klanbol kitetel, akkor nincs gondom az otlettel) :)

All times are GMT +1. The time now is 09:27.