Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94350)
egy másik kérdés: ki mondta hogy pénz nélkül kell jáccani???
és még 1: Melyik mf ori életképes hosszútávon ha nincs tartaléka??? elég egyszer összeakadnia egy agresszivabb szövivel és bármelyik mf sirhat...

Miért kell feltétlen a pénzre alapozni?

Bármejik MF életképes hosszútávon, nagy tartalék nélkül is. Csak nem kell agyatlanul ütni mindenkit. A legtöbb orim mf és a normálban spec a 3. szintig simán felkocogtak úgy, hogy nem volt bennük tartalék. Mivel nem voltak elég csábos pénzezzsákok a szöviknek.

Phoenix 05-08-2007 12:29

Itt elsődlegesen nem azzal van baj, hogy gyengítve lett, mint ahogy azt egy páran már leírtuk, hanem az hogy ez túl sok lett, mert "kellett egy békés faj" alapon de persze ugyanazon az oldalon azt mondják, hogy azért hódító, mert támadni kell. De mivel az isten szerelmére...ne hadizzunk elfel...ha azt akarna a sok emberke, akkor más fajjal lenne (óriás, gnóm, törpe ork). Akkor be is akarjátok skatulyázni, hogy nem lehet se tolis, se varis, akkor mi legyen? Ja hogy csak kajatermelésre és védekezésre, csendben felfedezésre? Hmmm...gondoljunk bele:
1, Kajatermelés: kifizetődő? NEM!
2, Nyersanyag: hát jó lenne, de kevesebb termelés, és mi leszünk a következő törp jelölt!
3, Felfedezés: dejódejó...felfedeztem 30 hekit, másnap visszacsapnak 70et, utánna meg jön a felfedezési arány, hogy bocsi, de nem fedezhetsz többet, inkább támadj. De mivel is? Ja hogy nem kaptam minuszt a Hadseregre? Hááát, azért nem hiszem, hogy be tudna ütni egy óriást, vagy akármilyen fajt, hacsak nem kezdő az illető. Kitámadott ori? Nem rossz megoldás, de amint kimész egyből mennek rád a hiénák (bocs ez nem személyeskedés :D ) és megint lent leszel a csopi alján. Seregcsere? Mindenki ezt írja, de tood azért erre össze is kéne szedni a pénzt. De honnan?
4, Szövi, nem szövi: ez is egy jó kérdés. Szöviben szép és jó volna, de minek? Haszont szerezni? Akkor inkább félelfet, mert jobb a tolvaja. Hadisnak? Áááá...inkább akkor más fajt. Varisnak? Hogyisne...egy szöviháború első körében elhalálozik.

Most hirtelen ennyi jutott az eszembe :)
Kérem az ellenérveket ;)

Tomas-bpm 05-08-2007 12:32

ráadásul épp olyan alapon írják a változtatásokat hogy aki 3-4x tud belépni max, legyen elf, és békés meg minden...de a seregcsere az nem éppen egy 3-4x belépős dolog, szerintem...

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 12:33

Phoenix :)
Egyetértés.

Vagy ha már "békés" fajnak lett kikiáltva akkor legyen szabad neki a felfedezés 225kati/heki akár a végtelenig. Elvégre ők csak békésen terjeszkednek nem?

lacqa 05-08-2007 12:34

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 94340)
1 ;)

Még 9-et várok. :p

Köszi a jótanácsot. Törlöm mind a 12 orimat, és indítok valamit, amivel megtanulok játszani. :)

nagyon off, személyeskedő off, demagóg off:
szóval te, akinek most épp nincs elfje, de van egy, és most négy elfed van anarchban, de az országaid (12 db.) 80%-a nem elf, azaz... mi lenne, ha a bohóckodás, hőbörgés és hazudozás helyett visszamennél az anarchba játszani, amig le nem higgadsz, és képes leszel értelmes hozzászólásokkal előbbre vinni a játék fejlesztését. többek között - vagy inkább első sorban - a te demagóg személyeskedő hozzászólásaid következménye, hogy ahelyett hogy valami értelmes konszenzus, vagy legalább kompromisszum alakulhatott volna ki konstruktív vita során, Ati bekeményített és némileg hasraütésszerűen kitalált valamit. és ebben a valamiben a többség számára (sőt egy-két hozzászólásod szerint neked is) "csak" a mértékkel van baj. vagyis simán lehetett volna sokkal jobb a helyzet. de köszönd magadnak, és akik - mint azt írták páran - törölnek esetleg emiatt, azoknak üzenem hogy köszönjétek Pax-nak és társainak.

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 94244)
Most minden bizonnyal összeomlott akkor ez a stratégiád, mert bár a védelmed erősebb lett, és más változás nem érint, most mégis ööö... egész pontosan azon kívül, hogy erősebb lett a védelmed, mi is változott számodra? Semmi.

No akkor egész pontosan mi is a probléma? Ezt még mindig nem fejtetted ki.

Te mindég és mindég azzal a rohadt +10%-kal jösz! És mi lett ebből, megszavaztuk hogy legyen meg az elfnek a súgóban leírt +10%.
Erre mindenki képébe bele vágjátok azt hogy 3-al jobban fáradnak a varik, 5x több rúna és hogy nem lesznek tolis elfek. Mert szerinted az felfedezgetős faj!
Mennyémá! Én jó ha minden elf orimmal 2-2x fedezgettem!
Az elf igenis tolis varis! Még akkor is ha az 1/A-ban ő a védelem meg a kajamaster! De kit érdekel most az A? Van még 4 szint amiben az elfeket határozottam megkeserítettétek! Kidobják a szövikből, és beindul a pulykavadászat! [u]:mad: [u]

Tudod mit akkor álljon vissza a régi rend! Gőzöm nem volt hogy az elf maluszokat fog kapni! És sok másnak sem!

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 12:35

Bocs a durva hangnemért!:o

Dr Rozi rendel 05-08-2007 12:40

Nah... végére értem az irományoknak...
Phoenix-el énis egyetértek, nem ragozom tovább ezt a részét.
A probléma az szerintem, hogy egyik hértől a másikra kiszúrtak egy csomó emberrel.
Mert ugye ha a boltban megveszek egy terméket, tetszik, de a következő héten hiába veszek ugyanolyat, nem azt találom a dobozban!!
És még ne is emeljek szót érte!!??:confused:
Ha már békés fajnak titulálták sokan, akkor meg se lehessen támadni, se ártózni.... ez is ugyanolyan nonszensz, mint amit most kapott...

Arwen 05-08-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 94364)
A probléma az szerintem, hogy egyik hértől a másikra kiszúrtak egy csomó emberrel.
Mert ugye ha a boltban megveszek egy terméket, tetszik, de a következő héten hiába veszek ugyanolyat, nem azt találom a dobozban!!
Ha már békés fajnak titulálták sokan, akkor meg se lehessen támadni, se ártózni.... ez is ugyanolyan nonszensz, mint amit most kapott...

Alkalmazkodni kell a változásokhoz. A boltban sem ugyanazt kapod pl fél évvel később, csak nem veszed észre, mert nem szólnak előre.

Dr Rozi rendel 05-08-2007 12:48

...hogy alkalmazkodjak a változáshoz, ha azt egyik napról a másikra jelentik be???:)

Tomas-bpm 05-08-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 94367)
Alkalmazkodni kell a változásokhoz. A boltban sem ugyanazt kapod pl fél évvel később, csak nem veszed észre, mert nem szólnak előre.

most hülyeséget írtál, ne haragudj, de nem így működnek a dolgok, a boltban muszáj szólniuk, cimkézniük, stb. ez a jogrendszer, és ez a jogbiztonság, ha nem így lenne, nem lenne hír a tv-ben hogy átcímkézték, becsaptak stb...de ez egy másik kérdés, mindenestre, inkább ne vonj ilyenekkel párhuzamot...szerintem

Baaangg 05-08-2007 12:50

Üdv mindenkinek!
Félretéve mindenfajta személyeskedést, pro- és kontra érveket az elfek érdekében, illetve ellenében( az előttem szólók mindezeket már jócskán túlcifrázták ), azt gondolom, hogy a nagy probléma a változások bevezetésének módja, mikéntje volt. Alapból volt egy probléma - mondhatni, hogy hiba , ami korrigálásra került, miután meg lett vitatva, sőt szavazás is volt róla, mindenki elmondhatta a véleményét, meglátásait, ezt Ati
kivesézte,összegezte, majd meghozta a döntését. Természetesen a súgóban szereplő védelmi bónuszról, a +30%-ról beszélek. Ezzel nincs is semmi baj, ez így volt helyes, a játék eddigi menetébe, koncepciójába ez így illeszkedett.
A baj ott volt, szerény meglátásom szerint, hogy ezzel egyidőben olyan változások is életbe léptek ( az elfek máluszai ), amik minden elffel, ( hm, és nem elffel ) játszó játékost igen érzékenyen érintenek. Erről viszont nem volt megbeszélés, vita, szavazás; nem volt semmi előzmény, amiből ezt tudni lehetett volna, hogy ezekkel a változásokkal immár számolni kell. A véleményem az, hogy akkor, amikor ennél kisebb horderejű kérdésekben heteken, sőt hónapokon keresztül lehetett vitatkozni és elképzeléseket előadni, akkor egy ilyen jelentős változást ( mert azért ez elég jelentős, ugye ) bevezetni hirtelen, ez nagyfokú meggondolatlanságra utal. Volt ugyan szó valahol, valamikor az elfeket érintő változásról, de azt hiszem az a téma süllyesztőbe került, vagy legalábbis nem volt semmi eredménye.
Én azt gondolom, hogy nyilván lesz majd finomítás, mert ez szerintem is elég durva, ami most van, csak az a sajnálatos, hogy egy jó időben és jó helyen elindított, "Mi legyen az elf bónuszaival" című topik mindezt az egész cirkuszt megelőzhette volna.
Sajnálatos...

Cassandra 05-08-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 94364)

Szintén Phoenixel értek egyet és látom, hogy újra és újra ugyan azokat a köröket rójuk.
Túl erősek ezek a maluszok, akárki, akármit is mond.

Nem egyik hétről a másikra... egyik napról a másikra!
Ennél sokkal pitibb, elhanyagolhatóbb hülyeségeket hónapokig vitattak itt. Az elmúlt időszakban minden változás jóelőre be lett jelentve, mindenkinek volt ideje rákészülni, de gondoljunk csak bele... mi van azokkal, akik vasárnap szintet léptek, kiválasztották az elfet és hoppá hétfőtől az elf már "nem is elf"...
Vagy azokra, akik valailyen irányba élezték az elf országukat, esélyük nem volt picitis rákészülni a módosításra, esetleg átépíteni, semmi...

Dr Rozi rendel 05-08-2007 12:54

Akárki akármit mond, az elf országom nem ugyanazt éri, és nem ugyanazt tudja, mint egy hete.... Hiába haladok vele egy meghatározott eredmény felé...

tdomo 05-08-2007 12:56

Tegyetek már hideg vizes borogatást a csuklótokra. :)
94 oldal ment le a témában, és mégis két kezemen meg tudnám számolni, hogy hány hozzászólásban tett akárki is érdemi javaslatot, hogy a jelenlegi helyzet helyett hogyan legyen. Ahelyett, hogy csomóan "sírnak", hogy mennyire kiherélték az elf orijaikat, inkább gondolkozni kellene és a személyeskedések helyett konszenzusra jutni. Mindenkinek jobb lenne...

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 12:59

Eggyetértek, túl sok a sírás kevés tett! Csináljuk meg! Azt hogy minden visszamegy.
Hogy miért:
1, meggondolatlan döntés született
2, nem volt bejelentve, és nem lehetett felkészülni
3, azért ezek a maluszok túl erősek.

Tomas-bpm 05-08-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 94374)
Tegyetek már hideg vizes borogatást a csuklótokra. :)
94 oldal ment le a témában, és mégis két kezemen meg tudnám számolni, hogy hány hozzászólásban tett akárki is érdemi javaslatot, hogy a jelenlegi helyzet helyett hogyan legyen. Ahelyett, hogy csomóan "sírnak", hogy mennyire kiherélték az elf orijaikat, inkább gondolkozni kellene és a személyeskedések helyett konszenzusra jutni. Mindenkinek jobb lenne...

adják meg a lehetőséget azoknak akik fajt akarnak cserélni ,és az ehhez járó 3 nap védelmet...szerintem

Hóhér 05-08-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm (Post 94378)
adják meg a lehetőséget azoknak akik fajt akarnak cserélni ,és az ehhez járó 3 nap védelmet...szerintem

hát ez jó lenne a faj csere, főleg A ban...

:D

Deni 05-08-2007 13:04

csak egy halk megjegyzés, az "elf mint homokzsák" témához..
véleményem szerint (hangsúlyozom, az én saját véleményem szerint) nem lett az elfből homokzsák.. én például, ha nem muszáj, akkor azért nem támadok elfet, mert túl sebezhető az országom, ha elfre megyek.. nem érdekel, hogy ártózni fog, vagy gyújtogat.. egy hadis ori ezt megszokta már sztem.. tehát emiatt, sztem több támadás nem fogja érni hadis részről a vinnyogó elfeket.. főleg, hogy most még nehezebb beütni mint eddig.. mert ugye nem mindenkinek van lehetősége gömböt csinálni, vagy éplistát, hogy ha hatékony támadó sereget is akar tartani..
de továbbra is hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem.. és mivel nincs elf országom, külön kérek, minden fújtató és méregtől prüszkölő elfet, hogy kövezzen is meg akár.. :rolleyes:

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:04

Quote:

Ha más nem megy akkor legyen ez. De ha ez se akkor menjen vissza minden bónusz meg malusz! A védelem 20% lesz ha ez az antielfeseket megnyugtatja. :D

Phoenix 05-08-2007 13:05

Saját véleményem az hogy a következő maluszokat kapják az elfek:
1, Az ártó szándékú tolvajakciókra és a haszonszerző tolvajakció is 30% malusz legyen.
2, Az ártó szándékú és mindkét célra használható (tk nyitás) ne 3% készültségcsökkentést jelentene pluszba, hanem legyen 1%.
3, Ha már ennyire békések az elfek, akkor a bányatermelést is kapják meg 100%-osan (töröljék ezt a hátrányt).

Kérem a véleményeket!

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:08

Quote:

Ez biztos jól jönne azoknak akiket most érint közvetlenül a dolog. Így is buknának rendesen az átálással, de lényegesen kevesebbet, mintha továbbra is fennt akarnák tartani a jelen formájú orijukat.
Plussz némi türelmi idő kellene nekik (mi van azokkal akik esetleg szabin vannak és nem tudnak hirtelen váltani?), vagy a legjobb talán az lenne, ha a maluszok bevezetésekor meglévő orijaikat kapnák meg fajváltáshoz.

lacqa 05-08-2007 13:09

Quote:

ez a javaslat már napokkal ezelőtt elhangzott, továbbra is támogatnám, ha nincs jobb. (elkerülő megoldás)

de tőlem akár direktben is csökkenhetnek a maluszok valahová a korábban meglévők, és a mostani közé. (kompromisszumos megoldás)

és ha már itt tartunk, amit a leginkább támogatok, az az utoljára Xeper által felhozott javaslat, miszerint a támadó maluszok csökkenjenek egy olyan országgal szemben, aki x időn belül támadó akciót intézett az elf ellen. vagy valami hasonló megoldás. (konszenzusos megoldás)

Artúr 05-08-2007 13:12

Sziasztok

Nem akarok újra beszálni a vitába, pláne nem a személyeskedésbe. Ami észérv lehetett azt kb tegnap estig ki lett tárgyalva. Bár szívesen olvastam volna egy-két elismert játékos véleményét is a változtatásokról (Fegya, Monro, Wand stb). :)

Szóval én azt mondom várjunk 1-2 hetet. Addig mindenki picit lehiggad. :) Nézzük meg hogy muzsikál a dolog a gyakorlatban. Aztán vizsgáljuk felül a kérdést még egyszer - okosabban mérlegelve. Bőven lehet jobb kompromisszumot találni. Csak kellően nyitotnak, empatikusnak kell lenni.
Ati úgy sem fog most rögtön visszakozni amíg nincs valami konkrét tapasztalat a dologról. Viszont remélem ha beigazolódik, hogy rossz volt az arány picit jobban figyelembe veszi az egyébként már leírt javaslatokat. :cool:

Kutyuleee 05-08-2007 13:14

Quote:

Originally Posted by -(0Kristóf0)- (Post 94362)
Te mindég és mindég azzal a rohadt +10%-kal jösz! És mi lett ebből, megszavaztuk hogy legyen meg az elfnek a súgóban leírt +10%.
Erre mindenki képébe bele vágjátok azt hogy 3-al jobban fáradnak a varik, 5x több rúna és hogy nem lesznek tolis elfek. Mert szerinted az felfedezgetős faj!
Mennyémá! Én jó ha minden elf orimmal 2-2x fedezgettem!
Az elf igenis tolis varis! Még akkor is ha az 1/A-ban ő a védelem meg a kajamaster! De kit érdekel most az A? Van még 4 szint amiben az elfeket határozottam megkeserítettétek! Kidobják a szövikből, és beindul a pulykavadászat! [u]:mad: [u]

Tudod mit akkor álljon vissza a régi rend! Gőzöm nem volt hogy az elf maluszokat fog kapni! És sok másnak sem!

erre csak annyit, hogy nem megszavazva lett a döntés!!! a szavazatokra Ati semmit sem ad. Atit egyedül egy dolgok érdeklik azok pedig az érvek a hozzászólásokban. nagyon nagyon sokan érveltek azzal hogy a bunker elfek ártozgatnak, meg szinte sérthetetlenül is simán tud ártani másoknak így változtatott!!! de sztem a legmegfelelöbb az lenne,hogy az Elfek malusza dinamikus legyen. akár a tornyok százéláktól mint irtam máshol, akár vmi hasonló rendszer alapon mint az autó védelem, csak nagyobb léptekkel, így a békés/békén hagyott elfek nehezen tudjanak gyújtani, varit gyilkolni, viszont akire rászálnak, annak, csökkenjen a malusz és így vissza tudjon vágni.

1 gondolat, ha tolis-varis orival voltál akkor meg a legnagyobb kamu hogy nem fedezgettél mert 5önen még meglehet csinálni a top30at de már 4-en is nehézkes így, 3.on meg végkép... vagy ha tudtál ütni, akkor nem voltál igazi tolis-varis, mert akkor egyikben se lehettél erős...

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 94382)
Saját véleményem az hogy a következő maluszokat kapják az elfek:
1, Az ártó szándékú tolvajakciókra és a haszonszerző tolvajakció is 30% malusz legyen.
2, Az ártó szándékú és mindkét célra használható (tk nyitás) ne 3% készültségcsökkentést jelentene pluszba, hanem legyen 1%.
3, Ha már ennyire békések az elfek, akkor a bányatermelést is kapják meg 100%-osan (töröljék ezt a hátrányt).

Kérem a véleményeket!

4. felfedezés költségeinek csökkentése mondjuk 25%-al és a felfedezhető föld 130%. Így naggyon békések lennének sztem. (meg nem vágná őket annyira le a földvitel, ha tényleg vissza tudnák fedezni.)

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:20

vagy ha tudtál ütni, akkor nem voltál igazi tolis-varis, mert akkor egyikben se lehettél erős...[/quote]

Az elfet én mindenes fajnak használom! Legyen némi vari toli és sereg.
Annyi vari hogy a gyenge varisokat tudjam gömbözni, annyi toli hogy a gyenge orkokat tudjam lopni. Akkora sereg amivel lehet védekezni, de még lehessen támadni. Marad az aranyközépút és nem a túlspecializódás...:cool:

Kutyuleee 05-08-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 94389)
4. felfedezés költségeinek csökkentése mondjuk 25%-al és a felfedezhető föld 130%. Így naggyon békések lennének sztem. (meg nem vágná őket annyira le a földvitel, ha tényleg vissza tudnák fedezni.)

még csökkenjen 25%-al???:eek: a felfedezhető föld 130% semmi se jelentene, túl magasra kerülne egy fedezéssel és úgyanúgy visszavernék... a 30%malusz az meg semmit se jelentene, az a 10% a mostanihoz a képest semmi... a varinál én is sokkalom 3%ot, de az 1% az meg kevés... sztem 2% már jó lenne...

vulpi 05-08-2007 13:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 94323)
Ez az, ami miatt érdemi irányba nem viszem el jelenleg a témát. :) Majd... :)

Nem gondolod, hogy a "majd.." az talán később lesz?
Lehet meg kellene adni azt a lehetőséget , hogy akik elffel játszottak, még reménykedhessenek egy kis változásban! Jelenleg rengetegen csalódtak, értelmetlennek tartják az elf orijuk fenntartását, mert nem ezt választották! Fajt váltanak, törölnek stb.... Lehet 2 hét múlva azt mondod, hogy : "legyen egy kis enyhítés"... Nem lesz az már túl késő?? És vajon küldenél 1-1 bocsánatkérő levelet mindenkinek, akinek ezáltal tönkretettétek a játékát?

Nekem is lenne 1 javaslatom : Mi lenne ha csak a varizásra vagy csak a tolizásra lennének megszorítások? Így a bunkerezés mellett vagy megmarad tolis fajnak vagy varisnak! Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Artúr 05-08-2007 13:27

Korábban dobtam fel egy toronyszázalékkal emelkedő malusz javaslatot. Kis módosítással leírom megint:

Maradna az alap 20% zsákmány mínusz a támadó toliakcióknál. De ez növekedne a tornyok 20% fölötti százalékarányának két vagy háromszorosánál. Remélem érthető, ha nem akkor példa:

Kétszeres szorzóval:
0-20% toronynál, marad 20% a malusz.
21% toronynál, 22% malusz
....
25% toronynál, 30% malusz
....
30% toronynál, 40% malusz
...
35% toronynál, 50% malusz

Háromszoros szorzóval

0-20% toronynál, marad 20% a malussz.
21% toronynál, 23% malusz
....
25% toronynál, 35% malusz
....
30% toronynál, 50% malusz
...
35% toronynál 65% malusz

És így tovább. Minnél üthetetlenebb sereggel, annál inkább deffenzív játékra kényszerül. Ha pedig kevesebb tornyot tart 20%-nál maradna a korábban használható tolis. Ez a verzió az 1/A-ban játszó hadisok számára sem lenne olyan rossz.

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94391)
még csökkenjen 25%-al???:eek: a felfedezhető föld 130% semmi se jelentene, túl magasra kerülne egy fedezéssel és úgyanúgy visszavernék... a 30%malusz az meg semmit se jelentene, az a 10% a mostanihoz a képest semmi... a varinál én is sokkalom 3%ot, de az 1% az meg kevés... sztem 2% már jó lenne...

Mert mi lenne vele a baj? Hogy túl békés lenne? Elvégre a játékleírásban sincs ott, hogy kizárólag harcolásra van az egész Hód kiélezve. Vagy de?
A 130%-ot a "felfedezési arány" százalékára értettem.

Kutyuleee 05-08-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by vulpi (Post 94392)
Nem gondolod, hogy a "majd.." az talán később lesz?
Lehet meg kellene adni azt a lehetőséget , hogy akik elffel játszottak, még reménykedhessenek egy kis változásban! Jelenleg rengetegen csalódtak, értelmetlennek tartják az elf orijuk fenntartását, mert nem ezt választották! Fajt váltanak, törölnek stb.... Lehet 2 hét múlva azt mondod, hogy : "legyen egy kis enyhítés"... Nem lesz az már túl késő?? És vajon küldenél 1-1 bocsánatkérő levelet mindenkinek, akinek ezáltal tönkretettétek a játékát?

Nekem is lenne 1 javaslatom : Mi lenne ha csak a varizásra vagy csak a tolizásra lennének megszorítások? Így a bunkerezés mellett vagy megmarad tolis fajnak vagy varisnak! Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Nem gondolod hogy az elmélet gyártás általában nem tükrözi a valóságot??? nem gondolod, hogy legalább 1-2 hét kell neki hogy kiderüljön mennyire marad így egyensúlyban a játék? nem gondolod, hogy csak akkor derül majd ki hogy hány nagypofáju (igen te Pax) fog rászállni az elfekre, vagy kiderül majd hogy hoppá csak a szájuk nagy és az elfek vissza tudnak vágni???

Kutyuleee 05-08-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 94396)
Mert mi lenne vele a baj? Hogy túl békés lenne? Elvégre a játékleírásban sincs ott, hogy kizárólag harcolásra van az egész Hód kiélezve. Vagy de?
A 130%-ot a "felfedezési arány" százalékára értettem.

akkor bocsi a 130at félre értettem...
a másikra csak annyit:

Előnyök:
...
a felfedezéshez szükséges pénz mennyisége és katonák száma 30%-kal kevesebb.

ennyi erővel az elfek fedezhessenk 10000hekiig 1katon/1arany/hektár áron...

Phoenix 05-08-2007 13:32

Akkor nézzük külső szemszögből:
1, Tolvajlás: eddig 20%al kevesebbet lopott és mostmár 80% kevesebbet gyilkol. Ennek a közepe 50% lenne, de az akkor a lopást nagyon gyengítené, de a 30% ot keveslik. Akkor legyen 35% ami egy türhető érték lenne, mert az elfek is elfogadnák, de a többi fajnak is jobb lenne, ha csak egy harmaddal kevesebb egysége hullik el.
2, Varázslás: 3% a jelenlegi malusz az egyet keveslitek, de a gnómnál mégis sokalják sokan. Ezért szvsz legyen az elfek MINDEN varázslatára 1% malusz, így nem úgy jön elő a készülicsökkenés, hogy ártózok és elfogy hirtelen.
3, Felfedezés: hát ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, mert aki akarja tényleg beüti bármelyik elfet (itt most az extrém helyzetektől tekintsünk el)

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94398)
akkor bocsi a 130at félre értettem...
a másikra csak annyit:

Előnyök:
...

Nekem tetszik :D

Kutyuleee 05-08-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 94394)
Korábban dobtam fel egy toronyszázalékkal emelkedő malusz javaslatot. Kis módosítással leírom megint:

Maradna az alap 20% zsákmány mínusz a támadó toliakcióknál. De ez növekedne a tornyok 20% fölötti százalékarányának két vagy háromszorosánál. Remélem érthető, ha nem akkor példa:

Kétszeres szorzóval:
0-20% toronynál, marad 20% a malusz.
21% toronynál, 22% malusz
....
25% toronynál, 30% malusz
....
30% toronynál, 40% malusz
...
35% toronynál, 50% malusz

Háromszoros szorzóval

0-20% toronynál, marad 20% a malussz.
21% toronynál, 23% malusz
....
25% toronynál, 35% malusz
....
30% toronynál, 50% malusz
...
35% toronynál 65% malusz

És így tovább. Minnél üthetetlenebb sereggel, annál inkább deffenzív játékra kényszerül. Ha pedig kevesebb tornyot tart 20%-nál maradna a korábban használható tolis. Ez a verzió az 1/A-ban játszó hadisok számára sem lenne olyan rossz.

mint mondottam nekem ez még mindig teccik...

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:38

Egy 900 hekis oriból 1 nap alatt lenne 1000 hekis. Csak levernének mint vagy a poharat

Kutyuleee 05-08-2007 13:40

Quote:

Originally Posted by -(0Kristóf0)- (Post 94402)
Egy 900 hekis oriból 1 nap alatt lenne 1000 hekis. Csak levernének mint vagy a poharat

itt te vmit nagyon nem értettél akkor, úgyanazt amit én értettem félre:D

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94403)
itt te vmit nagyon nem értettél akkor, úgyanazt amit én értettem félre:D

Akkor megártott az ebéd :D

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94398)
Előnyök:
...

Támogatom ezt a javaslatodat. :) Ennek örülnének az elfek és örülne az ellen is. az elf, mert simán visszafedez oda ahonnan leverték, az ellen meg azért, mert ha figyel akkor simán beüti a fedező elfet még mielőtt beburkolhatná az új területet.

All times are GMT +1. The time now is 14:43.