![]() |
Eszembe jutott egy másik lehetőség:
Az a probléma, hogy több egymást kioltó dologra van hatással a népesség értéke. Egyrészt az extrém távolságok áthidalása bontással/fokozással azt eredményezi, hogy: -bontás+visszaépüléssel megközelítő ország visszatámadható legyen --> kell fokozás -fokozással extrém messziről érkező támadó ellen lehessen "védőtávra" fokozni, mert bontva gyakorlatilag csak ront az ember a helyzeten, ilyen hadakozás A fokozás lehetőségével viszont olyan országok is élnek, akiknek gyakorlatilag indokolatlan az elfokozása, egyszerűen kényelmesebb eltávolodni, mikor vissza is támadhatnának gyakorlatilag azonos feltételekkel (kb azonos méret, ebből fakadóan amilyen országot építesz, olyan lesz az eredmény). Ha sem a védés, sem a visszatámadás nem megy, szerintem legalábbis nem indokolt az elfokozással nullázható eredmény. Ezt a két csoportot kellene különválasztani, és még jó lenne a méretekből fakadóan idővel elenyésző 100k különbséget is valahogy arányosítani. Szerk: végét töröltem, bocsánat, aludnom kellett volna irkálás helyett :( |
Ez kissé bonyolult szerintem.
(a legcélszerübb megoldás az lenne, ha terület arányos lenne az elfokozás határa,vagyis ne legyen ugyanannyi katona 10k hekin mint 30k-n és drasztikusan válzotatni kéne a pontszámitáson, hogy ne legyen ekkora súlya az üres hekiknek, ha nagyából pariba hoznánk a ráfokozhatósággal, akkor már nem gond egy távoli ráállás. pl egy 8k-s és egy 10k-s ori esetén ne kelljen majd 6k-t lebontania a 10k-s orinak. hanem mondjuk csak 3at.) azért is tettem zárójelbe, mert nem látok hozzá rációt,hogy esély lenne a megvalósulására... én még mindig amellett vagyok,hogy ne lehessen 0hekit ütni, viszont ahoz tényleg meg kell oldani az irreális ráállás problémáját. ezen sztem tényleg lényeges lenne agyalni. |
Quote:
Pofon egyszerű számolni, a legtöbb kifogásolt pontot orvosolná, és nem kellene megpiszkálni az amúgy jól működő pontrendszert. Szerk: a helyesen összeírt javaslatomat hamarosan megírom, alapelvei a környező hozzászólásokban megtalálhatóak |
Quote:
|
Quote:
Nem mellesleg ha megfelelő mértékűre állítjuk a példám végén 20%-nak választott terület arányt, akkor elvileg nem okoz problémát. A pontszámítást pedig nem kellene szerintem átalakítani, mert alacsony területeken szépen működik minden, ezt az idilli állapotot kellene kiterjeszteni a 100k pontos rész rugalmas eltolásával. Valamihez kötni kell a foglalás nagyságát módosító paramétert. Két lehetőséged van: ponthoz, vagy hektárhoz. Mindkét lehetőség lehet fix, vagy arányos. Ha fix ponthoz vagy hektárhoz kötöd a foglalás csökkentését, az ezt a méretet meghaladó országok esetén előbb-utóbb jelentkezik a 0 foglalás problémája, az értéket nagynak választva pedig azt érnénk csak el, hogy semmi jelentősége nem maradna. A rugalmas érték megválasztásához érdemes megfontolni, hogy mi az a határ, ami fölött megengedhető a foglalás nullázása -ha egyáltalán megengedhető. Egy foglalás kb 13% pont különbséget jelent eredményül a vesztes szemszögéből. A fokozás jelenlegi korlátja kb 23%. Szélsőséges esetben, ha mindenki maximálisat fokoz, akkor a ponttávolság kb 15% lehet. Fél ország bebontásával kb 80% méretű ország mellé lehet lesüllyedni. Ezek alapján sávokat lehet húzni, hogy melyik ország mekkora volt/lesz, mekkora az arányuk... elkezdtem összeírni a lehetőségeket, de nagyon hosszú lett, inkább csak a lényeg: 2 ország között 15%-nál valamivel nagyobb differencia esetén célszerű engedni a nullázást, közelebb pedig nem (erőviszonyok alapján elvárható győzelem/védés/revans lehetősége összesítéséből kb ez jön ki). Javaslatom pedig kb erre a sávra helyezné ezeket az arányokat. |
Quote:
de max elodázni tudtam volna a leverést és vitathato ugyan jo dontést hoztam e de félálomban ez volt a cél akkor hogy alá essek de csak kicsivel ami sikerult is ha az elfokozást mondjuk le akarod reagálni az egy törp-gnom csatában igencsak nehéz egy torpnek legyen az el vagy utánafokozásrol kozel nem beszélhetunk egyenlo felekrol még ha a torpben 1 db bánya sincs akkor sem magyarul az hogy hatékonyan le tudod e kovetni a seregelengedést fajfuggő templomfuggő is info nélkul nem megy ami nem feltétlenul korrekt csata az egy dolog hogy az ember a gazdasági folényt kihasználja de azért lássuk be az hogy ekkora aduászt kap a kezébe hogy 0 hekit tudnak csak tole vinni az nem fairplay sehogysem olyan mint a tultoltés a sereget kuldo ori beverhető tény de cserébe egyedul bevitt egy klánt :) itt meg cserébe egy egész klánnak akár a seregeit is kijácchatja és meguszhatja 0 hekivel az emberek pontját levinni szerintem sem kéne mert elérhetetlen orikat gyártanánk csak vele de valamit szerintem csinálni kéne mert ez igy megoli a játékot nagy hekin |
Quote:
500K körül is láttunk mostanában több elfokozásos védekezést. Kimegy a támadó full barakkal, nem figyel nem enged el, mert majd elfokoz támadás után. Szeretnék már végre látni egy esetet amikor a figyelmetlen full barakkos támadóra visszaküldenek 4-6 sereget, és utána is fokoznak, és a szart is kiverik belőle! Ilyet miért nem lehet látni? Nem igaz, hogy ezt csak én látom így. |
Quote:
Pontkülönbség (510k vs. 500k) 2% Hektárkülönbség 25% 2 / 25 * 100.000 = 8.000. Mivel 10.000 érték van köztük, így 0-t fog vinni a támadó. |
Quote:
|
Quote:
Alapvetően kb 90%-ra gondoltam, de most látom, hogy az hülyeség lenne... tehát úgy kellene, hogy a kiinduló mérték alá nem lehet menni. Ez most a 100k pont differencia, viszont azt is látom, hogy az éjszakákon át tartó tanulás az agyamra ment, és sikerült totál hülyén megírni az egészet, a konkrét képletes részt így engedelmetekkel inkább kiveszem, így nem jó. :( Amint magamhoz térek, megírom. |
All times are GMT +1. The time now is 17:44. |