Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   M.a.g.u.s. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=32)

Chris 07-19-2006 09:31

Quote:

Originally Posted by Massza Rex
Lesz folytatása?

Persze hogy lesz. Miért ne lenne? :eek: :confused:

Massza Rex 07-19-2006 09:45

Még új vagyok ezen a forumon, szokatlan a dolgok elhelyezése, benéztem a dátumokat :confused:

Hirtelen azt hittem januárban volt az utolsó bejegyzés, holott múlthéten még javába szerveződött a party...:p

Majd figyelmesebb leszek a jövőben és érdeklődve várom a fejleményeket.

thx a gyors választ

Massza Rex 07-19-2006 10:00

Chris: ha már Abasziszba készül/utazik a party van a tarsolyomba Quironeia-i óra elnevezés is.

Erion / Pyarron / Shadon / Gorvik / Quironeia
1. Éjközép Éjközép Exterminus Éjfél Éjközép
2. Lámpás Darton órája Vér Holtak Fáklyagyújtás
3. Macskakő Csend Bosszú Boszorkányok Holdak
4. Függöny Uwel órája A Vörös Hold órája Vérivók Áldozat
5. Ébredés Krad órája Napkelte Patkányok Szélkelte
6. Haladás Dreina órája az Élet teremtőjének órája Papok Hullámverés
7. Piac Adron órája a Gyógyító órája Bajvívók Cápák
8. Tömeg Istentisztelet Sietség Harcosok Halak
9. Hőség Della órája Szélfúvás Parasztok Imádság
10. Forróság Tudás a Tanító órája Hóhérok Felhőjárás
11. Napközép Kyel órája a Hit védelmezőjének órája Kereskedők Napközép
12. Szieszta Béke Napközép Kocsmárosok Sirályok
13. Munka Gilron órája a Jóság forrásának órája Tolvajok Pelikánok
14. Örömök Ellana órája Szeretet Lovagok Füstölők
15. Pénz Arel órája Küzdelem Grófok Léptek
16. Család Alborne órája Templom Bárdok Macskák
17. Fáklya Antoh órája Félhomály Örömlányok Baglyok
18. Sötétség Noir órája A Kék Hold órája Fejvadászok Horgonyvetés
19. Álnokság Félelem Eretnekek ostorának órája Gyilkosok Ájtatosságok
20. Alvilág Pusztítás Fekete Angyal órája A Kosfejes órája Csillagok

Chris 07-19-2006 10:31

Quote:

Chris: ha már Abasziszba készül/utazik a party van a tarsolyomba Quironeia-i óra elnevezés is.

Köszönöm szépen! :) :) :)

ui: honnan vannak az elnevezéesek? nagyon ismerősek, nem valami regény vagy novelláskötet hátulján a függelékben találtad? (a válasz privát üziben is jó)

Pettyes 07-19-2006 11:02

Quote:

Originally Posted by Chris
Jól látod a dolgot, a játék elkezdődött... szívesen mondanám, hogy be lehet még szállni, de már így is egy kisebb hadsereg lesz karakterekből (ha mindenki játszni fog, aki jelentkezett). Abban az esetben tudok csak helyet biztosítani neked a játékban, ha valaki visszamondja a részvételt.
Viszont a másik fórumon ahol a Shadowrun játékról van szó, és szintén online játék szervezésén ügyküdünk, emberhiány van. Ha szeretnéd kipróbálni az online szerepjátékot, jelentkezz ott. A mesélőt és a játékosokat ismerve jó buli lesz az is... ;)

Értem!
Sajnos a Shadow runról, ugyan hallottam, de arról semmi infóm nincs még annyit sem tudok, hogy egy karaktert hogy kell kitölteni, hogy milyen ott a hangulat abban a világban, hogy mit hogyan. Ugyan egyszer meséltek róla, elég bonyolultnak tűnt, persze lehet, hogy azért, mert először hallottam róla, szóval szerintem ott eléggé hátráltatnám a csapatot és tudom, hogy milyen az ha egy kezdő szerencsétlenül csak kérdezősködik, így szerintem azt kihagyom, maximum annak az eseményeit is majd nyomonkövetem, hátha egy picit okosabb leszek!:)
Köszönöm a válaszod

Chris 07-19-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Pettyes
Sajnos a Shadow runról, ugyan hallottam, de arról semmi infóm nincs még annyit sem tudok, hogy egy karaktert hogy kell kitölteni, hogy milyen ott a hangulat abban a világban, hogy mit hogyan. Ugyan egyszer meséltek róla, elég bonyolultnak tűnt, persze lehet, hogy azért, mert először hallottam róla, szóval szerintem ott eléggé hátráltatnám a csapatot és tudom, hogy milyen az ha egy kezdő szerencsétlenül csak kérdezősködik, így szerintem azt kihagyom, maximum annak az eseményeit is majd nyomonkövetem, hátha egy picit okosabb leszek!:)

A Magus online fórum mellett van a Sharowrun online. Olvasd el az Aúú által írt ismertetőt a világ történelméről, az sokat elárul a hangulatból ;)
A karakter alkotásban szívesen segítünk. Nem hiszem hogy hátráltatnál minket (kezdésnek úgy is valami ütő karit ajánlanánk) azzal könnyebb játszani, és hiányzik is a csapatból. Gondolod át :)
Persze nem erőszak a disznótor...

Massza Rex 07-19-2006 11:18

Chris:
Jövőre lesz kerek 10 éve, amióta magust mesélek szinte töretlenül.

Van némi gyűjteményem a témában (összes hiv kieg, rengeteg nem hiv. kieg, összes eddig megjelent regény, stb)

Tehát a pontos forrásra már nem emlékszem, de elég jónak (hangulatosnak) tűnik arra, hogy használni lehessen.

Pont azon fáradozom mostanság hogy rendbeszedjem, indexeljem eme gyűjteményt valami (nem csak számomra) átlátható rendszerré. :o

Azért is érdekel az online mesélés/játék, mert egyre nehezebb összerántani a csapat rendszeres gaméra. Minden csapitagnak van/lenne rá ideje, csak nem mindig egy napon vagy egész napon...:(

Ha jól sejtem/látom a dolgokat, akkor Hozzád özönlenek az üzik árja, amiből te (moderált) végkifejletet helyezed vissza a mese forumjába.
Mi a helyzet a harcal, amikor szegmensekben mérik az életet?
Elvileg kénytelen vagy megvárni az összes kari üzejeit, hisz mind részese lehetnek a harcnak, és elég komoly az egymásra való hatás. Hagyományos formátumban ez nem olyan nehéz, hisz ott ül mindenki és mondja, de itt hogyan oldod meg?

Chris 07-19-2006 11:28

Quote:

Jövőre lesz kerek 10 éve, amióta magust mesélek szinte töretlenül.

Ni-ni egy öreg róka :) Remélem nem égek be előtted... :o
Quote:

Ha jól sejtem/látom a dolgokat, akkor Hozzád özönlenek az üzik árja, amiből te (moderált) végkifejletet helyezed vissza a mese forumjába.

Ez így van, jól látod :)
Quote:

Elvileg kénytelen vagy megvárni az összes kari üzejeit, hisz mind részese lehetnek a harcnak, és elég komoly az egymásra való hatás. Hagyományos formátumban ez nem olyan nehéz, hisz ott ül mindenki és mondja, de itt hogyan oldod meg?

Nem bonyolult. Dobok mindenkinek kezdeményezést, majd kiírom a fórumra milyen sorrendben következnek a játékosok. Ők ebben a sorrendben beírják mit szeretnének tenni. Az első játékos elküldi az özenetet, én elvégzem a dobásokat és a hozzászóláshoz hozzáírom a cselekménye követkzményeit, majd kiengedem a szöveget a fórumra. Ez után a második játékos küldi el az üzenetet és így tovább. Ha az ellenre kerül a sor akkor meg csak egyszerűen beírom, hogy mit tett és milyen eredménnyel.
(Bár ez egyelőre még elmélet, mert eddig nem volt harc. De úgy sem ússzák meg... mu-ha-ha... :D)

Massza Rex 07-19-2006 11:49

Quote:

Ni-ni egy öreg róka Remélem nem égek be előtted...
A játékosaid ítélik meg majd a KM-i képességeidet, ha nekik tetszik, akkor jó KM vagy...:D

Harc:
Tehát kénytelen vagy megvárni, míg bejön az üzi. (hmm...)
Nem lesz így nagyon lassú a harc ha pl 4 kari harcba keveredik 6 njk-val és 6-8 körön keresztül megannyi harci cselt, trükköt, pszit, mágiát bevetve ütlegelik egymást?

Pl: X kari írja, küldi az üzit reggel 9kor, megpróbálok mögé kerülni
Y kari jönne, de ő csak este 9kor küldi az üzit, hogy parancsvarázst büvől X kari célpontjára...

Most akkor este 9-ig nem halad a harc?

Egyébként a harc mindig kell. Van olyan szitu amikor eleve elkerülhetetlen, de igazából ez adja meg az igazi ízét (no meg a mágia:cool: ). Persze mértékkel, hisz a legfinomabb étel is unlamas lesz 1 hét után, ha csak azt eszed...

Chris 07-19-2006 12:10

Quote:

A játékosaid ítélik meg majd a KM-i képességeidet, ha nekik tetszik, akkor jó KM vagy...:D

Majd kiderül, mit szólnak hozzám... :rolleyes:
(Más így mesélni, mint barátoknak, akik ezer éve ismernek. Fel kell gyűrnöm a gatyaszárat, pláne hogy nem zártkörű a fórum...)

Quote:

Harc:
Tehát kénytelen vagy megvárni, míg bejön az üzi. (hmm...)
Nem lesz így nagyon lassú a harc ha pl 4 kari harcba keveredik 6 njk-val és 6-8 körön keresztül megannyi harci cselt, trükköt, pszit, mágiát bevetve ütlegelik egymást?

Pl: X kari írja, küldi az üzit reggel 9kor, megpróbálok mögé kerülni
Y kari jönne, de ő csak este 9kor küldi az üzit, hogy parancsvarázst büvől X kari célpontjára...

Most akkor este 9-ig nem halad a harc?

Ez van. Másképp nem nagyon lehet, mert a cselekmények hatással vannak egymásra (te is pont ezt írtad az előző hozzászólásodban).
Az élő játékkal ellenben az online nem olyan gyors és pörgős, viszont folyamatos. Előnyök, hátrányok, valamit valamiért...
Neked esetleg van valami más ötleted a harc lefolytatására online közegben?

Quote:

Egyébként a harc mindig kell. Van olyan szitu amikor eleve elkerülhetetlen, de igazából ez adja meg az igazi ízét (no meg a mágia:cool: ). Persze mértékkel, hisz a legfinomabb étel is unlamas lesz 1 hét után, ha csak azt eszed...

Alapból nem szeretem a hentelős sztorikat, de egy kis hentelés elkerülhetetlen (igény van rá). Személy szerint jobban szeretem a titkokkal, cselszövésekkel teli történeteket, és ha csak a saját fejem után mennék nem sok harc lenne egy-egy mesémben, de a történetnek nem csak nekem kell megfelelnie, hanem a játékosoknak is, így lesz bunyó is meg minden, ami belefér :)

All times are GMT +1. The time now is 15:29.