![]() |
Elcsépelt szavak fölött görnyedezve
Ködös tekintettel, hosszan merengve Igéretet, vágyat, hitet feledve Kusza gondolatokat kevergetve Szavakkal játszva, eltévejedve Könnyeket fagyos semmibe temetve Éjjelt a csodás nap elé helyezve Elmúlt napokat folyton hesegetve Ülök szobám mélyén a semmibe révedve Ülök szobám mélyén egy jobb napot remélve.... 2006.07.04. |
Ma jobb kedvem van, sőőőt...:D
És mégis kisüt a nap... Bohókásan játszó Kócos felhők között, Vadul felragyog a nap... Vágyat ébreszt, hogy Magam is bánatot feledve Szabadon szaladjak... Ez este sem sötét már, Hisz csillagok borítják Mindenütt az eget... Ime egy nap Mit ember szíve Sohasem feledhet.... :) 2006.07.06. Szegény cím nélkül nem maradhatott :) |
Quote:
Lehet ez részedről szándékos volt (fel akartad rázni az olvasót?), nem tudom, de engem kizökkentett az olvasásból. |
Köszönöm, örülök, hogy tetszenek. :)
Jól látod kilóg és igazad is van.Szándékos volt, mert az eredeti szóval (eredetileg "Kacáran felragyog a nap" lett volna) 1. marha bután hangzott, 2.nagyon, talán túlzottan is pajkos lett volna, egy kicsit ez a pajkosságot volt hivatott kicsit ellensúlyozni, előfordulhat, hogy nem a legtökéletesebb módon sikerült ezt kivitelezni, előfordul az ilyen, egy önjelölt, amatőr költőpalántánál meg főképp.;) Nekem már az is jól esik, ha egy-egy ember elismeri, amit elkövettem a világ ellen.:D |
Cassandra! Stílusosak és hangulatosak a verseid és szerintem sok ember meg irigyelhetné, hogy így ki tudod fejezni magad. Van értelme foglalkoznod az írással, mert tehetséges vagy.:) Na ennyi elég, nem fényezlek tovább, hagyok másoknak is belőle:D Inkább kérem a tisztelt hódítós társadalmat, olvssa első trilógiámat, amelyet nem kell túl komolyan venni. Hajnalban költöttem, mert unatkoztam.
|
Részeges Pista
Tüzesen süt let a nyári nap sugara, Az ég tetejéről a részeg alkeszra. Mi történt vele az éjjel, mi rettenet, Hogy így elterült kerékpárja melett? Szaga bűzös, alkoholszag árad belőle, Egyértelműen megártott neki a sok lőre. A távolban sötét alak, Bözsi néni az, ki erre ballag. Mikor közelebb ér már látja: Részegen alszik az árokban eme szegény pára. Lökdösi, bökdösi, hangjával ébresztgeti, De hősünk figyelmét ez mind elkerüli. Bözse rövid idő után feladja, hisz a piac bezár, Elmegy, s fél óra elteltével arra jár egy pizzafutár... Ismerős neki az alak, s csak hamar megszólítja: "Na mi van veled cimbora? Csak nem megint beittál Pista?" De Pista kussban maradt ismételten, Futár koma tovább is indult, de hirtelen, Hisz a kolbászos, pepperonis pizza ki nem hűlhet, Hősünkön pedig nem ő lesz, ki segíthet. Tüzesen süt le a nyári nap sugara, Az ég tetejéről részeges Pistánkra. Hagy aludjon, ne is zavarjuk tovább, Halkan távozzunk a következő részre át. |
Álom Júliáról
Hol vagyok, miféle hely ez? Mi táj, hova utam vezetett? S e vigyázó szempár kinek ékszere? Hisz ő Júlia, életem szerelme. Lágy keblén ringat ez az angyal, Hogyan is törhetném meg a pillanatot szavammal? Kedvem szerint maradnék halálomig, De tudom, jelenlétem nem lehet való itt. Múlt éjjel ott haltam volna a borozóban? S hogy-hogy a mennyben vagyok és nem a pokolban? És ha ez a csoda nékem megadatott, Tehetem-e, hogy szavammal elrontom? Kérdezzek, vagy maradjak? Lágy ölén szép angyalomnak. Ebben a szép világban, Boldog hangulatban, Éji égbolt alatt, Legszebb álmomban, Életem magasán, Találok-e csókot kedvesem ajakán? De egyszercsak, s hirtelen, Júlia eképpen szól: "Ébredjen fiatal ember! Keljen fel az árokból!" Hisz ez Maris néni, de hová lett az álom? Nem rég oly közeli volt, s most oly távoli. Júliámat valaha még megtalálom? Nincs a Földön, ki ezt meg tudná mondani. De ki vagyok én, hogy ilyet számon kérjek? Csak részeges Pista vagyok, s maradok míg élek. |
Halál előtt, élet után
Pista végre kelj fel, s határozd el magad, Büszkeségeden kívül lassan életed sem marad! Lehetőséged volt, de több nem lesz talán, Változz meg vagy jöjjön érted a halál. Volt egy szép őrzőangyalod, Júlia, De te nem becsülted őt eléggé, S most hiába fordulsz önmagadba, Nem adja vissza már neked Őt az ég. Életed eljátszottad, s most már nincs más hátra: "Szedd össze magad, s kezd az egészet újra!" Ezek csak szép szavak, de tudom jól: Családod, szerető Júliád nincs már, ez elmúlt, S szíved mélyén a tűz kialudt. Megtört lélek a tiéd, Jövőd reménytelen, Keserű neked a vacsora s az ebéd, Menj hát utolsó utadra halálraítélt! Az élet kegyetlen, S Pista tudta mit tegyen: Kést fogott, s erősen megragadta... Többé övé nem lehet szép Júlia. |
Kicsit sok lett, bocsánat:o
|
Patkányok között
Itt lent a patkányok között,
De egyszerű az élet! Itt nincsenek illúziók, Sem hős kalandregények. Csak földre hulló maradék És aki kapja-marja! Hunyd le csillogó szemeid! Mert azt is kikaparja A sötétség, a vaskarom, Az irigy, aki szenved. Mert ˝nem kell ide semmi tűz Tartani kell a rendet!˝ Igyál meg minden alkoholt, Vegyél be minden vegyszert! Szerezz magadnak kötelet! Vagy magad ellen fegyvert! Akkor majd nem lesz semmi baj, Szépen mutatsz a sorban! Visíthatsz utcahosszakat, Az éltető mocsokban. S ha futásunk majd véget ér, Nem nyugszunk puha párnán! Mint kidőlt villanyoszlopok, Úgy maradunk a járdán! És lecsapja vasfedelét, A Csatornáknak Atyja! -Az lesz dicstelen életünk Kongó lélekharangja! |
All times are GMT +1. The time now is 14:40. |