![]() |
Quote:
az A-s orim és annak 292--- volt a sorszáma, csak vettem neki egy fiatalabbat :D |
Quote:
Quote:
|
Tegnap este a keszthelyi Balaton Színházban megrendezésre került második alkalommal a Míg a világ címet viselő táncmese. Oly izgatottan vártam a kezdést, mint annak idején A Gyilkos-tó legendájánál, s bár ismerőseim úgy nyilatkoztak, hogy utóbb említett színpadi mű sokkal szebb, szívmelengetőbb volt, nem kellett csalódnom a táncmesében sem.
Míg figyeltem az előadást, oly érzések keringtek bennem, melyeket nagyon sokáig megfogalmazni nem tudtam... Látni azt, hogy kicsik ( 5-6 éves kortól) s nagyok (45-60 éves korig) azon fáradoznak, hogy hagyományainkat felelevenítve maradandót adjanak a nézőközönségnek, s általa azon polgártársaink figyelmét is felhívják Örökségeinkre, kik a mindennapok sűrűjében azokat elfeledték, jó érzéssel töltött el. Nincs minden veszve ezekben a nehéz napokban, mikor a minket elnyomni kívánó hatalom oly bőszen fáradozik ellenünk. Néptánc, népdalok, élő zene hegedű, koboz, furulya, kaval, szaxofon, doromb, nagybőgő, dob, gardon s zongora hangszereken, vidám arcok a színpadon. Könnyeket csalt szemembe. Mindezek segítéségével elevenítették meg történelmünk egyes szakaszait, a Honfoglalástól kezdve napjainkig. S eközben éreztem azt, amit fentebb említettem, s amiről nagyon ritkán beszélek: ismét éreztem minden porcikámban az Őseim erejét, azt a sok győztes csatát követő büszkeséget és örömöt, azt a rengeteg fájdalmat, melyet sokszor nem az idegen okozott, hanem a saját vérünk. Erő és büszkeség volt bennem. Magyar vagyok én is. "Ma is ugyanazok a vén hegyek intenek feléd,ugyanaz a folyó kíséri utad,s ugyanaz a hit éltessen,hogy helye lesz itt a magyarnak,helye,míg a világ.." |
Lassan már semmit nem kell agyalni a játékon, mert mindent a szánkba rág...
Pl. ez a mostani tekercskopásos dolog. Most már nem kell tudni, mikor hol a max, mikor eshetsz max alá... Már várom, amikor egy gömbölés után a tanácsadó kiírja, hogy beüthető az ori a seregeddel, vagy sem... Hol marad a játék stratégiai része? Tényleg szükség van ilyenekre, ettől lesz vonzóbb a játék? Én erősen kétlem... |
Quote:
Pont ez az a fejlesztés, amire nagyon nem lett volna szükség szerintem. Bár lehet, hogy a kezdőknek ez támpont, de engem speciel nagyon zavar a szín a tanácsadókban. |
Quote:
|
Quote:
Szeretném, hogy opcionális legyen és minél előbb ki tudnám kapcsolni. |
Quote:
Csatlakozom, teljesen felesleges.. de gyanítom marad, akkor legalább legyen kikapcsolható. |
Mélységesen egyetértek az előttem szólókkal.
Az előbb keveredtem ma először géphez és azzal a szándékkal jöttem ki külsőre, hogy szót emeljek e borzalom ellen. |
Engem csak az érdekelne, hogy wap_on is látszik?
Mert ha nem vagyok otthon, attól még nagyon is érint, mikor kopik tekim max alá... Nehogy baj legyen... |
All times are GMT +1. The time now is 10:57. |