Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Forma-1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=67)

Bogár 11-01-2008 22:30

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 195263)
mikor lesz a verseny?:D

Holnap... :D

dreaman68 11-01-2008 22:35

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 195264)
Holnap... :D

ééés időre lebontva?:D rtl adja am? mert az időmérőt is csak msot ismétli-.-"

Redback 11-01-2008 22:56

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 195265)
ééés időre lebontva?:D rtl adja am? mert az időmérőt is csak msot ismétli-.-"

17:30-kor, és léőben adja :)

laci 11-01-2008 23:29

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 195251)
ne légy naiv, a VB cím sokat jelent... nem fogsz semmilyen szándékosságot látni, olyan profik, hogy elhiszed nekik, hogy bénázni is tudnak :)

Jaja, főleg hogy manapság mindenkit minden koccanásért büntetnek, majd pont a mindent eldöntő futamon néznének el egy "véletlen" ütközést... szerintem ha Massáéknak van egy csöpp kis eszük, akkor úgy vigyáznak Hamiltonra mint a hímes tojásra, és reménykednek, hogy le tudják győzni.

Nekem amúgy szerencsém van, mert egyformán kedvelem Massát és Hamiltont, úgyhogy részrehajlás nélkül élvezhetem majd a futamot, és bízom benne hogy sportszerű versenyen győz a jobbik.

(Na, nem. Mondjuk úgy hogy sportszerű versenyben mindketten Kubica mögött maradnak :))

dreaman68 11-02-2008 12:19

hát még mindig azt mondom h alonsotól kitelik és neki semmi köze a ferrarihoz...

Peti 11-02-2008 18:47

ilyen gyöngyörü versenyt... hihetetlen nagy volt

Fefe013 11-02-2008 18:47

Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fefe013 11-02-2008 18:48

Grat Vettelnek!:)

Izgalmas verseny kár, h a világbajnoknak nem sok szerep jutott a versenyben...

Druida 11-02-2008 18:49

ezt nem hiszem el. az utolsó kanyar

Tsobi 11-02-2008 18:50

Gratulálok Hamiltonnak :) Piszok szerencséje volt,mindenki korrektül játszott :) Bár Kimi részéről azthittem ez a hullámzás valami csel lesz :p

Bogár 11-02-2008 18:51

Nagyon nagy verseny. :)

Bogár 11-02-2008 18:52

Ezután meg igazán elhallgathatnak a paranóiás Hamilton rajongók. ;)

Redback 11-02-2008 19:07

Nos, jó verseny volt, utolsó 3 kör fergeteges volt.Talán ha az eső 10 mp-vel később esik le, talán ha glock 10 mp-cel gyorsabb lett volna, talán ha Hamilton kisesik, Massa lett volna volna a világbajnok.Egy baj van, sok a talán benne.

Nem szeretem Hamiltont, bár tényleg tehetséges, csak nagyképű, de megérdemli:
Gratulálok!!!

Redback 11-02-2008 19:08

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 195386)
Gratulálok Hamiltonnak :) Piszok szerencséje volt,mindenki korrektül játszott :) Bár Kimi részéről azthittem ez a hullámzás valami csel lesz :p

EGy pillanatra csökkent a vérében a véralkohol, azért esett vissza :p:p:p :D:D

BeeLord 11-02-2008 19:14

Ejj de sajnálom, hogy nem Massa lett a világbajnok. Glock még egy kicsit kitarthatott volna igazán.

Vettel meg igazán megérdemelne végre egy normális autót. Sokkal szívesebben látnám az egyik ferrariban, mint Raikönnent. Tehetségesebbnek tartom.

Fefe013 11-02-2008 19:15

Na, kicsit lenyugodva......

Grat a Ferrarinak a konstruktöri vb címhez!:)
Grat Massának szépen versenyzett!:)

Grat Hamiltonnak is

Hornet 11-02-2008 19:17

Sajnálom Massát,pedig nem vagyok Ferraris.
Eredetileg Hamiltonnak drukkoltam még az év elején,de valamiért megutáltam.Az a gáz,hogy köze nem volt ahhoz,hogy megérdemelje ezt a VB címet.Massa teljesítette azt amit kellett neki.Hamilton meg ......
Na mindegy ,
Azért grat neki.
De remélem jövőre Massa visszavág:rolleyes::rolleyes:

laci 11-02-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 195381)
ilyen gyöngyörü versenyt... hihetetlen nagy volt

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 195383)
...Izgalmas verseny kár, h a világbajnoknak nem sok szerep jutott a versenyben...

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 195387)
Nagyon nagy verseny. :)

Hmm... ugyanazt a versenyt láttuk? :eek:

Az utolsó 3-4 körig semmi nem történt, Massa vezetett kb. 3 utcányival, Hamilton a világbajnokságra még éppen jó helyezéseken biztonsági autózgatott, szóval mindketten azt tették amit kellett.

Ezen kívül gyakorlatilag semmi igazán érdekes nem történt, egészen a verseny végi esőig, ami aztán (együtt Kubica marhaságával) elvezetett az utolsó körig, ami tényleg hajmeresztő volt.

Stev 11-02-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 195393)
Ejj de sajnálom, hogy nem Massa lett a világbajnok. Glock még egy kicsit kitarthatott volna igazán.

Vettel meg igazán megérdemelne végre egy normális autót. Sokkal szívesebben látnám az egyik ferrariban, mint Raikönnent. Tehetségesebbnek tartom.

A hsz első 2/3-ára ment a kezecske, igazából csak a Kimire vonatkozó résszel nem értek egyet. Azért ne felejtsük el, hogy tavaly ő vert helyzetből, megérdemelten lett világbajnok, még ha kellett hozzá Massa is. De azt idén törlesztette.

Debilke 11-02-2008 19:57

Háááát.... az egyik szemem sír a másik nevet, annyira nagyon Massának drukkoltam (ha már Kimi nem lehet világbajnok idén), viszont... Unokatestvéremmel és lányommal néztük a futamot (lányom, Eperke 4 éves és fanatikus Hamilton rajongó, de ezt úgy képzeljétek el, hogy nem is egyszer mondtam neki, hogy "na de Epcsi, a Raikkonen-nek kell drukkolni", próbáltam anyai "szigorral" is hatni rá, de mindig az volt a válasz: "én a Hamiltonnak drukkolok") Unokatesómmal az utolsó körben állva ugráltunk, és kiabáltuk Massa Massa, ezzel szemben Epcsi, aki kb a csípőnkig ér, dettó ugrált, csak Ő azt kiabálta: Hamilton :D
Szóval Hamilton nyert, mi kicsit elszomrodtunk, de Ő arcán hatalmas vigyorral ment aludni :D

csabi 11-02-2008 20:15

Quote:

Originally Posted by laci (Post 195399)
Hmm... ugyanazt a versenyt láttuk? :eek:

Az utolsó 3-4 körig semmi nem történt, Massa vezetett kb. 3 utcányival, Hamilton a világbajnokságra még éppen jó helyezéseken biztonsági autózgatott, szóval mindketten azt tették amit kellett.

Ezen kívül gyakorlatilag semmi igazán érdekes nem történt, egészen a verseny végi esőig, ami aztán (együtt Kubica marhaságával) elvezetett az utolsó körig, ami tényleg hajmeresztő volt.

mi volt Kubica marhasága? lehet tényleg nem ugyanazt néztük.. :o:)

laci 11-02-2008 20:18

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 195404)
mi volt Kubica marhasága? lehet tényleg nem ugyanazt néztük.. :o:)

Ne mondd, hogy pontszerzésre teljesen esélytelenül, az utolsó előtt körben, lekörözéskor sok értelme volt nekiállni visszaelőzgetni? Kubicának szurkolok, de ha nem ez lett volna a vége a dolognak, és miatta bukja el Hamilton a vb-t, most nagyon nagy háborgás lenne.

Ez igenis indokolatlan kakaskodás volt részéről.

Eke 11-02-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 195402)
Háááát.... az egyik szemem sír a másik nevet, annyira nagyon Massának drukkoltam (ha már Kimi nem lehet világbajnok idén), viszont... Unokatestvéremmel és lányommal néztük a futamot (lányom, Eperke 4 éves és fanatikus Hamilton rajongó, de ezt úgy képzeljétek el, hogy nem is egyszer mondtam neki, hogy "na de Epcsi, a Raikkonen-nek kell drukkolni", próbáltam anyai "szigorral" is hatni rá, de mindig az volt a válasz: "én a Hamiltonnak drukkolok") Unokatesómmal az utolsó körben állva ugráltunk, és kiabáltuk Massa Massa, ezzel szemben Epcsi, aki kb a csípőnkig ér, dettó ugrált, csak Ő azt kiabálta: Hamilton :D
Szóval Hamilton nyert, mi kicsit elszomrodtunk, de Ő arcán hatalmas vigyorral ment aludni :D

Talán Eperke a maga tiszta lelkével tudja ki a legnagyobb:)és ha nem cenzurázod le akkor mond meg neki hogy kitartás jövöre hamarabb megnyeri Hamilton a vb-t

:)Végül de nem utolso sorban GRATULÁLOK HAMILTONNAK hip hip hurrá:)

Bogár 03-11-2009 21:26

Button egy másodpercet vert Massára a Brawn GP-vel

Nagyon kíváncsi vagyok már erre a Brawn GP-re. Kívánom, hogy élesben is legyen legalább ennyire jó. Emlékszem egy kb. 10 éves beszélgetésre, amikor valaki azt mondta, hogy Button egyszer valamikor világbajnok lesz. Lehet, hogy sohasem fog már eljönni az a nap, de tény, hogy ő a mezőny egyik legjobb pilótája, és csak egy jó autó kell a hátsója alá.

Tsobi 03-12-2009 03:33

S mi lelte a McLarent? Ron Dennis távozta ekkora csapás lenne?

laci 03-12-2009 15:42

Mondom én hogy a legnagyobb sztárok és a "futottak még"-ek között az alattuk levő autó és a körülöttük levő csapat teszi a különbséget ;)

(Egyszer tényleg megnézném, milyen lenne ha a nagy sztárokat tennék mindenféle Arrowsokba és Force Indiákba, és a kisebb neveket a Ferrarikba és McLarenekbe, de ilyen sosem lesz.)

Peti 03-12-2009 16:43

Quote:

Originally Posted by laci (Post 205366)
Mondom én hogy a legnagyobb sztárok és a "futottak még"-ek között az alattuk levő autó és a körülöttük levő csapat teszi a különbséget ;)

(Egyszer tényleg megnézném, milyen lenne ha a nagy sztárokat tennék mindenféle Arrowsokba és Force Indiákba, és a kisebb neveket a Ferrarikba és McLarenekbe, de ilyen sosem lesz.)

Raikönnen, Massa, Alonso egyik se nagy csapatban kezdett, hanem a tehetségük miatt kerültek be.

laci 03-12-2009 19:01

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 205368)
Raikönnen, Massa, Alonso egyik se nagy csapatban kezdett, hanem a tehetségük miatt kerültek be.

Minden versenyző a tehetsége miatt kerül az F1-be (kivéve akit bevásárolnak egy csapatba), de nem mindegyik jut el oda hogy olyan autót építenek alá, amelyikkel esélye is van futamgyőzelmekre.

Peti 03-13-2009 13:56

Quote:

Originally Posted by laci (Post 205387)
Minden versenyző a tehetsége miatt kerül az F1-be (kivéve akit bevásárolnak egy csapatba), de nem mindegyik jut el oda hogy olyan autót építenek alá, amelyikkel esélye is van futamgyőzelmekre.

Jó, de azért van különbség f1es pilóta és f1es pilóta között. Mindig vannak szuper tehetségek meg tehetséges versenyzők. Én nem tudnám pl a Fisichella, Trulli, Barichello típusú másodhegedűsöket világbajnokként elképzelni. Nagyon jó versenyzők, de valahogy hiányzik belőlük, ami a győzelemhez szükséges, valami elszántság, vagy nem tudom mi, de nem lesznek olyanok soha se mint Raikönnen, Massa, Alonso, Hamilton. Szóval hiába építenek nekik világbajnok esélyes autót, egyszerűen nem tudják azt a teljesítményt hozni, mint amit pl a másik 4 úriember tudna hozni, akikhez hozzávehetjük, még Kubicát, Vettelt.

laci 03-13-2009 14:02

Ezt sosem fogjuk tudni sem bizonyítani, sem cáfolni, mivel sosem lesz rá lehetőség.

Úgyhogy marad az elmélet, nekem a sajátom, másoknak az övék ;)

Bogár 03-28-2009 07:14

Hihetetlen időmérő! :)
Nagyon jó látni végre Buttont egy versenyképes autóban. :)

Szerintem az egyik legjobb idény lesz ez, hacsak nem lesz egyértelmű egyeduralom egész évben...

Peti 03-28-2009 07:30

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206242)

Szerintem az egyik legjobb idény lesz ez, hacsak nem lesz egyértelmű egyeduralom egész évben...

Nekem is ez a véleményem, nagyon izgi lesz ez az idény, egy új korszak kezdetén vagyunk, nagyon remélem hogy a Ferrari és a Meclaren is megtalálja Barcelona környékére a jó beállításokat s ők is versenyképesek lesznek. Nagyon jó ez a Brawn merci, Vettel is iszonyat jó, nagyon nagyon jó lesz az idény, ha beérik Buttonékat a többiek. Kíváncsi leszek mi lesz ennek a diffúzor kérdésnek a vége, ha ilyen jól megy majd a Brawn Mercedesnek szerintem tuti Barcelonára leszedetik amit ígértek, hogy csak 4 futamon engedik indulni így őket. Ez Kers rendszer is érdekes elsz majd verseny közben. Csupa új dolog :D De hol van Palik Laci, mert nélküle nem az igazi a dolog :D

Sutir 03-28-2009 08:25

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 206242)

Nem igazság, én meg suliban ülök... :(

Purode 03-28-2009 08:46

Az a szabályrendszer már él 2009-ben, hogy az nyer majd a végén, akinek a legtöbb futamgyőzelme van, vagy csak 2010-re szerették volna bevezetni (ha nem ellenkezett volna minden csapat és versenyző)?

laci 03-28-2009 09:13

Quote:

Originally Posted by Purode (Post 206246)
Az a szabályrendszer már él 2009-ben, hogy az nyer majd a végén, akinek a legtöbb futamgyőzelme van, vagy csak 2010-re szerették volna bevezetni (ha nem ellenkezett volna minden csapat és versenyző)?

Ha jól tudom, nem. Amúgy szerintemz egy irtózatos nagy marhaság lett volna.

Peti 03-28-2009 10:11

Most kíváncsi vagyok így 0 versennyel a szezon elején ki mire tippel ki lesz a világbajnok? Én Raikönnenre tippelek annak ellenére hogy gyenge most a Ferrari, vagyis inkább remélem hogy ő lesz :D

laci 03-28-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 206251)
Most kíváncsi vagyok így 0 versennyel a szezon elején ki mire tippel ki lesz a világbajnok? Én Raikönnenre tippelek annak ellenére hogy gyenge most a Ferrari, vagyis inkább remélem hogy ő lesz :D

Az a helyzet hogy annyira nem vagyok képben hogy tippelni tudjak, csak 1-2 információmorzsát csipegettem össze az elmúlt néhány napban. De gondolom hogy a hagyományos "nagyok" ott lesznek az élmezőnyben, aztán a Brawn is jól muzsikál, bár azért ahogy a puding próbája az evés, úgy a versenyautóé a verseny... szóval nevet nem mondanék :)

BeeLord 03-28-2009 14:21

Kicsit lemaradtam, hiszen se a mai időmérőt nem néztem és az elmúlt hetek híreit se követtem nyomon. Valaki összefoglalná nekem kérem, hogy mi az a diffúzor, mi vele a probléma, és miért verte - Massa szavai szerint -tönkre a mezőnyt a Brawn GP?

Illetve milyen változások történtek autó- és pilótaügyben? Az stimm, hogy a Brawn GP a BAR Honda helyét vette át, de pl ki az a Buemi? Illetve Senna kapott végül szerződést valahova?

laci 03-28-2009 14:45

Valami okosat csinált Ross Brawn, aztán megy a vita hogy szabályos volt-e vagy sem, és van egy alkatrész, amiről még sosem hallottam (diffúzor) - na kb. ennyit tudok a témáról :)

Most gondolom sokat segítettem :)

Remedy 03-28-2009 15:25

Quote:

Originally Posted by laci (Post 206268)
Valami okosat csinált Ross Brawn, aztán megy a vita hogy szabályos volt-e vagy sem, és van egy alkatrész, amiről még sosem hallottam (diffúzor) - na kb. ennyit tudok a témáról :)

Most gondolom sokat segítettem :)

Hatha ez segit :)

A leszorító erő egy másik forrása a kocsi alatt futó légáramlás, főképp a kocsi hátsó részén. A földközeli áramlást gondosan elvezetik a padlódeszka alatt és körül. Ez az áramlás, a kocsi és az út közötti szűk helyen a venturi hatás miatt összenyomódik. Innen a kocsira szerelt hátsó diffúzor gyorsítja fel a levegőt. A diffúzor alakja határozza meg a kocsi alatt lévő hely méretét, és alakítja a levegő űrtartalmát. Mint a repülők szárnya, az alacsony nyomású levegőt felgyorsítva alakít ki emelő erőt a domború felszínen, csak a diffúzor úgy gyorsítja fel a levegőt a kocsi faránál, hogy az ellenkező módszerrel: egyszerűen kihúzza a levegőt a kocsi alól. Ez a szívó erő a légellenállás büntetése nélkül hoz létre leszorító erőt. Ezért nagyon hatékony. Az alacsony nyomású leszorítás úgy nő, ahogy a hasmagasság csökken. Ezért akarjuk, hogy a kocsi minél közelebb legyen a földhöz, de anélkül, hogy a deszka elkopjon. A hasmagasságot elsősorban a rugó utak határozzák meg, amelyek méretét a vezethetőség szerint állítják be. Emellett a hasmagasságot a felfüggesztés tolórúdjánál (push-rod) finomhangolják.

All times are GMT +1. The time now is 03:27.