Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minden ami 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=55)

Dragi 08-04-2008 20:30

én bevallom nem értem miért bunkóság. vagy kitől bunkóság ?

Steve 08-04-2008 20:32

Én pont fordítva gonbdolkodnék. Ha ki tud venni vki egy teljes piacot akkor a szegényt mindig veri a gazdag. Ha tele a piac akkor nagyobb a sansz, kiszámíthatóbb a játék, a harci stratégiákat nehezebb piaccal megfogni. Tudom ezis kettős megítélést kap, én spec jobban szeretem ha harcban dől el a csata, de különbözünk és ez jó :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 20:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185467)
En nem ertek ezzel egyutt, ez nem variacios lehetoseg, hanem bunkosag. Legalabbis szerintem. :)

ha piacra pakolsz az azt jelenti h a cuccod L akarod adni szal mé lenne bunkoság? :D:D:D

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 20:37

"A piac nem raktár. Csak akkor tegyél a piacra árut, ha azt valóban el szeretnéd adni, és csak olyan áron, amennyiért reális kereslet van az adott árura. "

idézet a súgobol szal ezentul nem bunkoság :)

Remedy 08-04-2008 20:38

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 185471)
ha piacra pakolsz az azt jelenti h a cuccod L akarod adni szal mé lenne bunkoság? :D:D:D

Nem ezt mondtam.

Pl van egy kisklan. Egyseget nem tart benn, hanem keszpenzt, mert draga a kaja. Erre egy nagyklanbol 2-3 tag raall, es a nagy klan kiveszi az egysegeket a piacrol. Igy a kisklan hiaba tudna vedeni az utest, nem tud egyseget venni, ezert beverik oket. Visszatamadni sem tud. (ezt tartom bunkosagnak)

Na ezt, most mar nem lehet megcsinalni, es en ennek orulok. Remelem igy mar ertitek, bar azt hittem eddig is vilagosan beszeltem. :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 20:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185473)
Nem ezt mondtam.

Pl van egy kisklan. Egyseget nem tart benn, hanem keszpenzt, mert draga a kaja. Erre egy nagyklanbol 2-3 tag raall, es a nagy klan kiveszi az egysegeket a piacrol. Igy a kisklan hiaba tudna vedeni az utest, nem tud egyseget venni, ezert beverik oket. Visszatamadni sem tud. (ezt tartom bunkosagnak)

Na ezt, most mar nem lehet megcsinalni, es en ennek orulok. Remelem igy mar ertitek, bar azt hittem eddig is vilagosan beszeltem. :)

hogyne értenénk csak néha olyan jo kötözködni :p

és Remy a nagyklánoknál mi a helyzet ? :):rolleyes:

Remedy 08-04-2008 20:46

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 185474)
hogyne értenénk csak néha olyan jo kötözködni :p

és Remy a nagyklánoknál mi a helyzet ? :):rolleyes:

A nagy klan meg amugyse tudja televenni magat keszpenzbol a 4.2-es limit miatt (nem sajat egysegbol), igy neki mas strategiakhoz kell folyamodnia, ha haborus a helyzet... :)

De amugy nemtom mit akartal kerdezni :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185475)
A nagy klan meg amugyse tudja televenni magat keszpenzbol a 4.2-es limit miatt (nem sajat egysegbol), igy neki mas strategiakhoz kell folyamodnia, ha haborus a helyzet... :)

De amugy nemtom mit akartal kerdezni :)

de a súgó szerint tartaléknak nemszabad használni a piacot :)
szoval ha esetleg tartaléknak használja vki a piacot akkor az szabályellenes? :)

Remedy 08-04-2008 20:52

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 185476)
de a súgó szerint tartaléknak nemszabad használni a piacot :)
szoval ha esetleg tartaléknak használja vki a piacot akkor az szabályellenes? :)

Ezt meghagyom koltoi kerdesnek :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185477)
Ezt meghagyom koltoi kerdesnek :)

hmmhmm :rolleyes:;)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 21:01

lehet idelye lenne a piac sugot átfogalmazni mert mindenki aki piacon tárol egységet , tekit , nyerse....stb az szabálytalan szal anarch jár érte legalábbis ahogy én értelmezem

Tsobi 08-04-2008 21:05

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 185480)
lehet idelye lenne a piac sugot átfogalmazni mert mindenki aki piacon tárol egységet , tekit , nyerse....stb az szabálytalan szal anarch jár érte legalábbis ahogy én értelmezem

Szerintem meg túl sokan vagyunk szerencsétlenek,hogy a tengernyi árunkat mindig túl magas áron rakjuk ki és így nem veszik meg .. aztán meg csak gyűlik,gyűlik .. :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-04-2008 21:08

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 185481)
Szerintem meg túl sokan vagyunk szerencsétlenek,hogy a tengernyi árunkat mindig túl magas áron rakjuk ki és így nem veszik meg .. aztán meg csak gyűlik,gyűlik .. :)

a rablok meg L lophatnák mind :D
csak aza baj h Pl.: kint vn 3 milla paci 17k ért és kint vn 80 milla 35k ért és a 40k s paci se veszik L :)
és aki a jelen ár 2* éért teszi nemondja senki h L akarja adni :p

Tsobi 08-04-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 185482)
a rablok meg L lophatnák mind :D
csak aza baj h Pl.: kint vn 3 milla paci 17k ért és kint vn 80 milla 35k ért és a 40k s paci se veszik L :)
és aki a jelen ár 2* éért teszi nemondja senki h L akarja adni :p

Nem kérdezi senki :)

Zounok 08-04-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185467)
En nem ertek ezzel egyet, ez nem variacios lehetoseg, hanem bunkosag. Legalabbis szerintem. :)

Természetesen sikerült elferdítened a mondandómat....te is tudod, hogy nem erről beszéltem a piaccal kapcsolatban, hogy az a jó, ha teljesen ki lehet szedni a piacot ! Ne lehessen teljesen kiszedni, de én inkább arra szerettem volna rámutatni, hogy az sem jó, ami most van már !

Pl.Nézzük a következőt....rátok áll a TOPklán...és az egységeitek alá kiteszi a mag x millió egységét. Esélyetek sincs arra, hogy hozzájussatok a sajátjaitokhoz, mert éppen a 4,2-es limit miatt meg tudtok venni x mennyiséget és kifújtatok....az általad is emlegetett bőség éppen az ellenkezőjére fordul. Megöli a piacot. Egy nagy klán kivégzi a piacot, és azt tesz az ellenfelével, amit akar utána! Ez fordítva is igaz! Ti is megtehetitek! Nem hinném, hogy ezt tovább kellene ragoznom. Azt ugye nem kell ecsetelnem, hogy több klán összejátszása esetén lehet csak ez ellen tenni valamit, ami ugye teljesen szabályellenes, és unfair....egyetértünk??? :) Vagy szerintetek ez az út a járható? Hogy a TOP-ot így lehet és kell kivégezni, nem pedig harccal?

Na azt hiszem ez a bunkóság, nem az, hogy a piacnak legyen értelme is!

Északföld 08-04-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185473)
Nem ezt mondtam.

Már miért ne lehetne ezt megcsinálni? :confused:

Északföld 08-04-2008 22:10

Quote:

Originally Posted by Zounok (Post 185464)
én nem annyira örülök ennek....a seregek végeláthatatlan sora, a millió, sőt tízmilliószámra piacon lévő egységek nem hinném, hogy egészségessé teszik a játékot....érdekes, mikor nem volt íjas a piacon, akkor is meg lehett oldani sokmindent pl. elittel....gyanítom jelenleg nincs az egész csoportnak annyi készpénze, amivel ki lehetne vásárolni az egységeket...márpedig akár tetszik, akár nem, ez a játék a piacról is kellene hogy szóljon, ez a része pedig már ki van iktatva a játék variációs lehetőségei közül :(

Zou nincs igazad, én kiszámoltam 6 év alatt 10 restartos orival és persze 4 milliárddal (restartonként) pont ki lehetne vásároln ia piacot, de feltétel, hogy közbe senki ne termeljen. Menni fog? :D

Északföld 08-04-2008 22:17

Quote:

Originally Posted by Zounok (Post 185484)
Természetesen sikerült elferdítened a mondandómat....te is tudod, hogy nem erről beszéltem a piaccal kapcsolatban, hogy az a jó, ha teljesen ki lehet szedni a piacot ! Ne lehessen teljesen kiszedni, de én inkább arra szerettem volna rámutatni, hogy az sem jó, ami most van már !

Pl.Nézzük a következőt....rátok áll a TOPklán...és az egységeitek alá kiteszi a mag x millió egységét. Esélyetek sincs arra, hogy hozzájussatok a sajátjaitokhoz, mert éppen a 4,2-es limit miatt meg tudtok venni x mennyiséget és kifújtatok....az általad is emlegetett bőség éppen az ellenkezőjére fordul. Megöli a piacot. Egy nagy klán kivégzi a piacot, és azt tesz az ellenfelével, amit akar utána! Ez fordítva is igaz! Ti is megtehetitek! Nem hinném, hogy ezt tovább kellene ragoznom. Azt ugye nem kell ecsetelnem, hogy több klán összejátszása esetén lehet csak ez ellen tenni valamit, ami ugye teljesen szabályellenes, és unfair....egyetértünk??? :) Vagy szerintetek ez az út a járható? Hogy a TOP-ot így lehet és kell kivégezni, nem pedig harccal?

Na azt hiszem ez a bunkóság, nem az, hogy a piacnak legyen értelme is!

Régen ritkaság számba ment volna az ilyen az biztos, de teljesen egyet kell értsek Zou-val. Ehhez még hozzáteszem azt, hogy ilyen sereg mennyiség mellett lehet 100% barakkos orikkal is harcolni, pusztán a fokozásokra építve és egy 100% barakkos orit elég necces védeni vagy beverni is. Márpedig ilyen orik ellen a harchoz komoly barakk mennyiség kell, ahhoz meg haderő és ezen a piacon ha nincs 200 milliárdod, vagy éppen nem haver a TOP a seregedhez hozzá sem tudsz jutni, pont ahogy Zou írta.

Északföld 08-04-2008 22:23

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 185465)
sokkal kisebb orikkal ,klánnal megfogtunk 2 milla lovat tőletek miből gondolod hogy 6 milla ló gondot jelentene?

Öööö talán mert akkor hadi orikkal játszottatok, nem termelő orikkal, no meg a kis bányászok sem voltak jelen a hadi klánotokban. :) Szval 6M lovi tuti beverné az egész klánt úgy ahogyan van. Főleg egy 04-05h közti támadás...felétve hogy Miki már nincs veletek ;)

Északföld 08-04-2008 22:30

Egyébként csak szólok Remy, hogy kissé elterelődöt a szó a rekesz sörről. Szval?:)

Remedy 08-04-2008 22:33

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185487)
Már miért ne lehetne ezt megcsinálni? :confused:

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185455)
Ebbol kiindulva akkor inkabb abba fogadjunk, hogy mikor bomlik az mnt. :)

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185493)
Egyébként csak szólok Remy, hogy kissé elterelődöt a szó a rekesz sörről. Szval?:)

1-re valasz: mert mar nem kiveheto 40 milliardbol a katpiac.

2-re valasz az idezetem: sajnos csak ebben tudunk fogadni, ha a masik klan nem akar most harcolni barmi ok miatt, az egyik fel nem tudja eroltetni. :)

Serg 08-04-2008 22:46

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185491)
Öööö talán mert akkor hadi orikkal játszottatok, nem termelő orikkal, no meg a kis bányászok sem voltak jelen a hadi klánotokban. :) Szval 6M lovi tuti beverné az egész klánt úgy ahogyan van. Főleg egy 04-05h közti támadás...felétve hogy Miki már nincs veletek ;)

Nem ismered a klánt(vagy talán már lehet szk-n térkaput nyitni?) és olyanon vitatkozol amit én jobban tudok :D ez elég érdekes

Északföld 08-04-2008 22:55

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 185497)
Nem ismered a klánt(vagy talán már lehet szk-n térkaput nyitni?) és olyanon vitatkozol amit én jobban tudok :D ez elég érdekes

Honnan tudod, hogy jobban todod és nem ismerem a klánt? :D

Serg 08-04-2008 22:59

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185499)
Honnan tudod, hogy jobban todod és nem ismerem a klánt? :D

Mert egyenlőre még én vagyok itt a klánvezér és tudtommal Te még nem vagy tag:D

Északföld 08-04-2008 23:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185494)

2-re valasz az idezetem: sajnos csak ebben tudunk fogadni, ha a masik klan nem akar most harcolni barmi ok miatt, az egyik fel nem tudja eroltetni. :)

Remy, ha nem 40-ből akkor 140-ből, ha nem 140-ből akkor 500-ból...egyébként ahogy Zou is mondta nem kell kivenni, csak megfelelő mennyiséget rakni alá, megfelelő áron. :)

Persze, most jön a kidumálás, szval mégis csak marad a két TOP klán egybe fonódása, nem lesz itt semmiféle harc..mintha ezt mondtam volna az elején is nemde? :D:D:D:D:D:D:D

Remedy 08-04-2008 23:06

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185502)
Remy, ha nem 40-ből akkor 140-ből, ha nem 140-ből akkor 500-ból...egyébként ahogy Zou is mondta nem kell kivenni, csak megfelelő mennyiséget rakni alá, megfelelő áron. :)

Persze, most jön a kidumálás, szval mégis csak marad a két TOP klán egybe fonódása, nem lesz itt semmiféle harc..mintha ezt mondtam volna az elején is nemde? :D:D:D:D:D:D:D

1. Ez mar egy teljesen mas teszta, es mas taktika, igen, ez valoban megvalosithato most is. (de ez az altalam felvazolt problemara nem megoldas, mert kis klan orul az olcsobb egysegnek, es vigan ved... a ti taktikatok mar teljesen mas, nagy klanokra van kitalalva, en nem errol beszeltem)

2. Nem erzem kidumalasnak, osszefonodas sosem volt, es... nem is lesz.
De majd meglatod :) Kibickent minden konnyebb :)

Északföld 08-04-2008 23:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185504)
1. Ez mar egy teljesen mas teszta, es mas taktika, igen, ez valoban megvalosithato most is. (de ez az altalam felvazolt problemara nem megoldas, mert kis klan orul az olcsobb egysegnek, es vigan ved... a ti taktikatok mar teljesen mas, nagy klanokra van kitalalva, en nem errol beszeltem)

2. Nem erzem kidumalasnak, osszefonodas sosem volt, es... nem is lesz.
De majd meglatod :) Kibickent minden konnyebb :)

Persze, még egy rekesz sör se motiválja a csatát, hát mi kellene még? :D

Remedy 08-04-2008 23:53

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185508)

Engem ez teljesen motival, fogadj serggel egy autoban vagy vmi, es akkor tuti lesz csata :)

Serg 08-05-2008 00:05

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185508)

Mivel utálom a sört valami egészen más:D

Redback 08-05-2008 08:01

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 185510)
Mivel utálom a sört valami egészen más:D

off
első hódítós azt hiszem, aki utálja :)
/off

Északföld 08-05-2008 08:04

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 185500)
Mert egyenlőre még én vagyok itt a klánvezér és tudtommal Te még nem vagy tag:D

Jól van, akkor íme egy kis eszmefuttatás. :) Nekem az úgy sincs az ellenfeleim szerint tehát nem kell komolyan venni. :D Én úgy saccolnám, hogy a klán átlag hektára 25.300 heki. átlagolva 65% barakk és 45% teki. Ez úgy cca 16.445 barakk / ori, az cca 950.000 * 9 egység. Tehát ha nem tornyokban utaznak a hadi orik is, elég 6M lovi, mondjuk 04-05h környékén. :D:D:D:D:D Persze ha eltartja magát az összes ori és 50% barakk 10% torony, és állandó az íjász készültség. Akkor rátennék 2M lovit. :) Nah majd ha visszajövök megnézem. ;)

Északföld 08-05-2008 08:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 185494)

A 2. pont csak most esett le..szval ha nem akar hacolni, nincs harc. Ez azért érdekes. :D Mondjuk ha úgy dönt kirak egy tagot és hajnalban dob egy zöldet, hogy "bocsi mégis harcolni akarok, jah és az a 10M lovi felétek csak megerősíti ezt, mintegy nyomatékosítja"- akkor már lesz harc?
Egyébként nektek pont egy hasonló ori kellene mint Észak pontban....:D

Redback 08-05-2008 08:16

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185515)
A 2. pont csak most esett le..szval ha nem akar hacolni, nincs harc. Ez azért érdekes. :D Mondjuk ha úgy dönt kirak egy tagot és hajnalban dob egy zöldet, hogy "bocsi mégis harcolni akarok, jah és az a 10M lovi felétek csak megerősíti ezt, mintegy nyomatékosítja"- akkor már lesz harc?

NE haragudj, de szerintem Pannonfölde vezérében, és az egész klánban van annyi gerincesség, hogy nem azt mondja hogy most harcolni akarok, vagy holnap harcolni akarok, hanem hagy felkészülési időt a Big Gunnak szerintem.

Dragi 08-05-2008 08:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 185516)
NE haragudj, de szerintem Pannonfölde vezérében, és az egész klánban van annyi gerincesség, hogy nem azt mondja hogy most harcolni akarok, vagy holnap harcolni akarok, hanem hagy felkészülési időt a Big Gunnak szerintem.

a Big Gunnak kell felkészülési idő ?:) Kényszerítetzte őket valaki hogy átépüljenek termelésre ?:D De Szerintem nem kell félteni a Bigget tutira veszem hogy eléggé fel vannak készülve minden esetre

Arwen 08-05-2008 08:22

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185515)

Nincs szükségünk több orira. Amúgy sem akar velünk harcolni senki sem.

Quote:

Vagy fordítva. :p

Redback 08-05-2008 08:36

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 185518)
Vagy fordítva. :p

fórdítva is igaz persze.

Északföld 08-05-2008 08:52

[quote=Arwen;185518]Nincs szükségünk több orira. Amúgy sem akar velünk harcolni senki sem.

Nemrég Remy azt mondta, hogy teljesen jó ez a TOP kör megvalósítás ami most van, és hogy ez nem körhinta vagy hasonló, hogy forogni kelljen. Ha nem csatázik veletek senki, akkor mit csináltok?
Amúgy ezt nem értem (nah jó ezt se..:D), hiába eltelt sok idő, de régen valahogy úgy működött, hogy odaálltunk egy klán alá és elindult a sereg, nem volt előtte megbeszélés, hogy most éppen nem jó az időpont, csatázzunk később. :D:D:D Mi sem kérdeztük soha Monrótól és Ő se tőlünk. Mondjuk mikor hajnalban beverték Mekk-et, mondhattuk volna, hogy nem ér, kérjük vissza a földet, nem voltunk lelkileg felkészülve és valójában nem is akarunk csatázni?:D Előtte építünk pár 1000 tornyot, hogy még véletlenül se férjetek be..:D

Északföld 08-05-2008 08:53

Quote:

PErsze ez teljesen reális, sőt, szerintem azt is megbeszélhetnék ki mit hogyan épít...:D

Arwen 08-05-2008 09:06

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 185520)

Nemrég Remy azt mondta, hogy teljesen jó ez a TOP kör megvalósítás ami most van, és hogy ez nem körhinta vagy hasonló, hogy forogni kelljen. Ha nem csatázik veletek senki, akkor mit csináltok?

Azt hiszem nem titok, hogy ha már idáig eljutottunk, nem fogjuk feladni. Rengeteg munkát, időt, energiát beleöltünk a játékba, és nem azért, hogy leforduljunk a második helyről.

sutike31005 08-05-2008 09:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 185513)
off
első hódítós azt hiszem, aki utálja :)
/off

pff.. Én is rühellem a sört.. sőőt mindenféle alkoholt rühellek.. .. mi alapján Serg az első? Én akarok lenni az első :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 13:58.