![]() |
Quote:
Ha a tanárok szívatnak, már az is jó, ha átmész - van 1-2 kar, ahol három jegy létezik (egyes, kettes és csillagos kettes :D), és nem (csak) azért, mert nem tanulnak a hallgatók. - Bár szerintem ezt Te is tudod :D Nálunk szimplán rendesek, és ha tanulsz, tudod az anyagot, nem tesznek direkt keresztbe :) |
megvolt az új kor első ütése :D
|
Köszi Monrónak az összejövetelt, ha bírja idegileg, lehetne idén még egy... :D
|
Végre számomra is vége a vizsgaidőszaknak!
5,13 lett a vége :) |
Quote:
Bar 10-es skalan az nem olyan jo... :) |
Quote:
Korrigált Kredit Indexnek nem rossz :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tehát mondjuk így alakulnak a jegyeid (zárójelben a kredit): 5(5) 4(5) 3(5) 4(5) 3(4) 3(3) 2(3) Ekkor a KKI-d (5*5 + 4*5 + 3*5 + ... + 2*3) / 30 = 110/30 = 3,57 A "rendes" átlagod 3,42 lenne. Ezzel súlyozzák a tantárgyakat, a fontosabb és nehezebb tantárgyak jobban beleszámítanak az átlagodba, a könnyebbek, mivel kevesebb kreditet érnek, így kevésbé. A példában azért a KKI a nagyobb, mert a fontosabb tantárgyak sikerültek jobban, és a kevésbé fontosak rosszabbul. Egy félévben felvehetsz többet, vagy kevesebbet is, mint 30 kredit. Egy szak elvégzéséhez félévenként átlag 30 kredit szükséges. (Tehát ha 7 félévig végzel egy szakot, akkor a 7 félév alatt 210 kreditet kell teljesítened) Ha a 210 kreditet a 7. félév végén több, mint 10%-al túlléped, akkor fizetned kell, ezzel biztosítják, hogy ne vegyél fel túl sok kreditet, szóval legfeljebb félévente átlagosan 33 kreditet érdemes felvenni. A plusz kreditek viszont plusz tantárgyat jelentenek, azaz sok plusz tanulnivalót. Bukás esetén nem 1-el szorozzák a kreditet, hanem 0-val, tehát elbukott tantárgy nem javít a KKI-n. A hallgatók a KKI alapján kapnak ösztöndíjat, nem pedig számtani átlag alapján. Emiatt a számítási rendszer miatt lehet 5.0 feletti eredmény, ha pl. 31 kreditet csinálsz meg 5-ösre. |
Quote:
És elvileg úgy megy, hogy 1 kredit heti 45 perc tanórát foglal magában egy szemeszteren keresztül. ELVILEG :p |
Quote:
A tanóra és a kredit szerintem nálunk nincs összefüggésben. Van, hogy ugyanannyi órában tanuljuk azt, ami 3 kreditet ér, és azt, ami 5-t. |
Quote:
Nálunk általában szoros az összefüggés a kreditérték és az óraszám között. |
Nekem ebben a félévben 16 tárgyam volt, összesen 30 kreditért :eek: Ez 13vizsgát jelentett, és nem voltak annyira egyszerűek, mint amennyire kellett volna...
|
Nálunk úgy van felépítve a BME-n, hogy kreditenként kb 30 óra ráfordított munkával tudod teljesíteni a tárgyat... ebben benne vannak a kontakt órák, a házi írásra és a vizsgára/ZH-ra készülés ideje. Nálunk 2-8 kredites tárgyak vannak, de a legtöbb 5 kredites. Teljesen mindegy mennyi előadás van belőle, a lényeg az össz meló. A 8 kredit pl teljesen itthon végzendő feladat ebben a félévben nekem.
|
Nekem annó 6 kredit volt a legtöbb. :) de jó volt még, mikor fősulis voltam :)
|
Quote:
egyetemen úgy rémlik hogy 5 kredit volt a plafon, a diplomaírásra meg 30kreditet adtak.....de már nem biztos:D |
Quote:
én meg az első olyan évben jártam fősulira, mikor bevezették a kredit rendszert :D:D kísérleti patkány voltam :D |
Jeee, sikerült az Airsoftot fölvennem \o/
(Éjfélkor nyitották meg a tesikurzus felvételt, 5 perc múlva már be is telt az AS :p) |
Az én vizsgaidőszakom is véget ért. 4.0 átlaggal :)
|
Quote:
Most majd lehet menni ünnepelni ;) |
Quote:
|
jó utat :)
|
Mágikus 1300, köszönöm. :)
|
Ma külsős pályafutásom során először kaptam privát üzenetet! :D hurrá (és rögtön 2x is ugyhogy dupla hurrá) ;)
|
Grat az egyetlen jelenlegi 8 szemesnek! :p
Pool (#160521) (8) |
Quote:
Ui: a kupára nem 8-as van írva, úgyhogy bocs, de ebből egy személyiséget majd el kell, hogy vegyek. Vicc volt! :p :D |
Quote:
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Ez mijez, egyébként?
|
Sárkánynevelős játék olyan emberek számára, akik valamivel szeretnének pötyögni a gépen, de csak napi 10 percük van erre...
Semmi extra. |
Hódító, gyerekeknek... :D
Etetni kell, "bányászni", vannak tágyak, amik növelik bizonyos tulajdonságaidat (mint a tudománytekercsek), lehet tárgyakat előállítani, és van piac, lehet kereskedni is... Meg aranyos... :D:D |
Nekem meg ide kéne egy kis segítség :D
http://ateukoo.mybrute.com Már 15-ös szinten van a harcosom :D |
jöttetek páran köszi!
Ő a legjobb " New pupil: jzujghjkjhk ! " Ritka nevet választott valaki:D |
Quote:
|
Quote:
Gratulálok a győzelmedhez :) |
Quote:
Nő hát. Napi 1000-1200 látogatást hozok össze magamnak... Bizonyos programok segítségével :D:D |
Quote:
azért köszi. Quote:
Olvastam ,hogy megoldják páran a trükközést ebben a játékban is. Van olyan ember, aki alatt már 200.000 pupils van, de ha én rakok magam alá, akkor azért nem kapok pontot. |
All times are GMT +1. The time now is 16:45. |