![]() |
Quote:
tévedésben vagy ... az a jksz ha megbeszélt ütés, ha direkt nullára kipakol és válogatás nélkül bárki ütheti, az nem jksz |
Quote:
Tanulság: nem szabad távolozni :D Lyra szerintem éppen az gerjeszti a JKSZ-t, hogy le kell üttetned magad. nem mindenki akar 2hetet várni, hogy leüssék, nekem annyi időbe telt :o Bár nem érzem akkora problémának ami 200hekin történik :) |
Quote:
Ezzel gondolom nem leszek népszerű, de számomra ez élethűbb. |
Taktika része, ha pl. valaki alulról 5 körről szivat varival, mert igen gyakran előfordul ilyen valljuk be, hogy amíg mellette vagy, megmozdulni sem mer, mikor meg eltávolodsz egyből felbátorodik ..... van olyan, hogy jobban megéri leüttetni magad mellé, mint bebontani. Szeretném megkérdezni, hogy ez pl. hol jksz?
Ati azt mondta hogy ezek a dolgok sem jelenthetők ki kategórikusan jksz-nek, hanem egyénileg kell elbírálni őket. Nyílván ha neked az a célod, hogy lejjebb kerülj a pontlistában, és ha ezt úgy éred el, hogy kipakolsz és mindenki számára válogatás nélkül üthetővé teszed magadat, nem fogsz anarchiába kerülni érte. |
Sajnos probléma...
Mégpedig mert jelenleg jkSz gerjesztő hatású az ábra... MEg lehet oldani anélkül ez igaz, időbe telik igaz, de hányan buknak el mikor 2 hét után se verik le őkat, hányan írogatnak h nem kérsz-e földet a kezdőbb oriknak? Véleményem szerint elég sokan. ÉS a szabályoknak nem az a lényege hogy tiltsanak de közbe, minden a csalásra ösztönözzön, a "nagykapu" használatára. Meg a másik dolog, nem értem mért lennék én távol után mindenképp köteles megtenni mindent , hogy kivédjek egy ütést? :o Ha én úgy itélem meg, h 1 lehet nem tudom védeni, vagy túl drága nekem ezt védeni, mert utána se hagy békén, vagy nincs időm erre, vagy szimplán belátom jobb ha most leüt rólam földet, mert nem jól van kiépítve az orim és csak nyüglődnék abban a kornyezetben??? Szal ha nem védem ki akkor az már elég ahoz hogy jkSZ miatt átrakjanak? Azért azt kétlem. ide még kell sok dolog, közös szövi múlt + hasonlóak.. Reni nincs igazad , amikor azt mondod nem látsz benne akkra csalási lehetőséget vagy csak épp csukva van a szemed. Szerintem nagyon sokan a régi játékosok közül elkövették már azt a tévedést, hogy esetleg megbeszélt ütésként jutottak 199 hekire, mert mindenki azzal nyugtathatja magát, hisz nem ártottunk senkinek, mindenki jól járt.. stb... De a csalás még csalás marad, amely lehet később tovább burjánzik és a játékos nem tudja hol a határ, és ezt az ártatlan csalásnak köszönhetően indul el a lejtőn.. |
Egyébként megérne egy próbát, regelni ötödik szinten egy orit, beépíteni mindent, full nullára kipakolni, semmi pénzt benn tartani ... nem tudom elhinni, hogy ilyen körülmények között kell 2 hét mire végre leföldel valaki.
Esetleg ellehet kezdeni körbevarizni a környéket 10 varival, ha mindenkinél bebuksz inkább előbb, mint utóbb felfigyelnek rád és megkívánnak :) |
Quote:
Amúgy meg sztem az ütés beengedés helyzet függő... nem úgyanazt jelenti a top tetején vagy lentebb.sűrű mezönyben lehet taktika része de távol a "civilizációtól" már meggondolandó mennyire éri meg hagyni leütni magad a fedezési határ felett... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azé kell tul lihegni, mert adott egy szabály, ami ráhuzható olyan esetekre ahol senki nem árt ugy senkinek és mégis szabály ellenes és ezt 200-on elég sokan elkövetik. Azt mondod hulljon a férgese, de kérdem én hogy ki hullik az összes férges, mert Arra is utalt rá hogy tuti hogy nem! Ha pedig van ami megmarad azt nagyon keményen tovább rohasztja a környékét, és erre nincs szükség. Mégpedig akkor vmit ki kellene találni, és a valódi férgese ennél ugyis komolyab szabálytalanságokat fog elkövetni ,és ki is fog hulni egyértelmü esetekben, aki meg nem az megérdemli h ha tisztán játszik játszon.. Én értem h egy újabb izgalmas taktikai elem esik így ki a játékból, de szerintem mivel ezt már mindenki ismeri ,nem lenne akkora baj az elvesztése, ha pedig mindenki ,aki akarja le tud jutni 199-re, akkor mér zavar titeket az h ne kelljen lejutni oda. Mert a mi problémánk, h a játékba már 200-on is olyan országok tudjanak elindulni felfelé, aki megharcoltak , megfizettek a földjükért! |
Nekem az lenne a jó ,ha 299 hekinél se kopna a teki!
Akkor tuti nem lenne jksz ,mert az emberek felütnének:) Amúgy meg ilyen alacsony hekin kevesebb vizet zavarnak az ilyen orik ,mint magasabb hekin a hasonló tulajdonságúak.;) Szóval ,hogy 199 heki vagy 200 hát... |
Quote:
Ahol teki van, ott kopjon. 1-399 heki között kopjon 1%, azt jóvan. Aki meg alacsony hekin akar tartalékot gyűjteni, az olykor lépjen be, és tegye piacra... |
Quote:
|
Quote:
nem ártunk vele senkinek... Ám azt az egyszerű tényt nem veszik figyelembe,hogy lekésni a vonatot 1 vagy 50 perccel ugyanaz. Jómagam nem csaltam és nem is fogok sem ebben a játékban sem az élet más területén és mindenkit aki csak úgy képes egy játékban nyerni, hogy jogosulatlan előnyökhöz próbál jutni sajnálok... |
Quote:
Én ettől határozottan elzárkózom, ha elment a vonat, akkor elment, az 1 perces késés is késés volt. Különösen ha figyelembevesszük, hogy senki nincs megfosztva a játéktól, szinte a legnagyobb csalás után is tovább játszhat; igaz olyan helyen, ahol mások is hasonlóan játszanak, mint ő. Éppen ezért továbbra is teljes mértékben ellenzem, hogy az ilyen jellegű szabályszegések között mértékbeli különbségeket tegyünk. Ennek ellenkezőjéről meggyőzni se fogtok tudni. Aki csak egy picit szeretne csalni, mert azért még nem kap büntetést, az rossz játékban van. |
Quote:
|
Quote:
Nem mondom hogy nézzük el! Sosem mondanám, hogy hunjunk szemet a szabálytalanság felett. Én azt mondom az 1 perc és az 50 perc között van jó sok perc különbség, és ha van rá mód a kaller, kalauz se indítja el ha látja h rohannak a vonathoz... Lehet elég burkolt voltam... A lényeg ,én azt mondom ne essen egy ugyanazon bírálat alá az aki 1 percet késik mint az aki 50et.. Ahogy Tuvalu is vhogy így fogalmazta kicsit irónikus ha kenyér lopásért akasztanak fel egy sorozat gyilkost...- ez a gondolat sokat sejtető még sok más dologra is.. Mert spec így az 50-et késő sokkal jobban jár (mindjárt jön a következő vonat) Lehet nagyon elvont vok és csak én értem mit írtam akkor sorry. De megértem h a szablyszegések efajta megkülönböztetése, lehet több problémát rejtene magába mint a jelenlegi... esetleg több terhet. Viszont ha ez így is van erre való tekintettel, mégiscsak másik irányból tenni kéne valamit azonkívül, h megpróbálunk elrettenteni, és bízni a játékosok lelkiismeretében... Én megpróbáltam, volt szövim akiről hírből mindenki tudta , hogy nem játszik tisztán, bevettem a szövetségbe, azzal a feltétellel hogy itt nem csalhat, abba a csoportba amelyikben épp vagyunk semmi szabálytalanságot nem tűrök, ment is a dolog, de mikor jöttek a nehézségek, egy idő után nem bírta ki... Így szétment a szövetség... Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, h csalók mindig is lesznek, és az ártatlnok, becsületes játékosok védelmében is kötelességünk lenne az olyan szabályok finomítása, kidolgozása, amely segíti a becsületes játékosok védelmét a csalókkal szemben és gátolja a csalókat. Tehát Arra javaslata is valami ilyesmit célzott, meg hamár csalnak és nem repülhet minden csaló, akkor gátoljuk meg máshogy őke a csalásba... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
és nem úgy hogy rakjunk rá majonézt... |
a földleadást ugy kéne büntetni hogy vkinek x ideig tilos tekipiacra lépni :p
|
Quote:
Az, amiért figyelmeztetés jár, és a jksz nem ugyanaz a kategória. |
Quote:
Ha megtörtént akkor se így gondoltam ,szerintem az összes írásomból jól kitünik, hogy miről, és mi mellett és mi ellen beszélek. Még 1x én ilyet nagy valószínűséggel, hogy nem írtam, arról viszont írtam, a megoldást keresve, hogy esetleg kapjanak a terhelő bizonyítékok vmilyen formában nyílvánosságot , hogy egy ügy se kelltsen ekkora visszhangot ezek után... Ha nyilvánvaló hogy csaltak. Ja és ha visszakeresnéd pont, hogy ellene voltam mondván ne legalizáljuk 1 alkalomra se a csalást ;) |
Azt hiszem lassan ideje, hogy egy hivatalos álláspontot is leírjak a jksz kapcsán.
Kezdem azzal, hogy sokak kérése ellenére NEM tervezek semmiféle enyhítést a szabálytalanságok elbírálása tekintetében. Nem fog figyelmeztetést kapni senki az első szabályszegésre, nem fog a másodikra egy nagyobb ejnye-bejnyét kapni, nem fog a harmadikra mégnagyobbat kapni, és nem csak a negyedikre fog átkerülni. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak nagyon tetszene, hogy teljesen legálisan meg lehet szegni a szabályokat X alkalommal minden komolyabb retorzió nélkül, de ilyen irányba nem fog a Hódító elmenni. Ezek után pedig örülök, hogy ilyen témák kerülnek mostanában terítékre, hiszen ez három dolgot jelent:
Sokan érdeklődnek időpontok után. Mi mikor várható. Semmivel kapcsolatban nem mondok időpontot. A legnagyobb szoftvercégek is sok esetben elcsúsznak a meghirdetett időpontoktól, ezért igérgetni teljesen felesleges bármit is. Ami biztos, hogy a jelenleg folyamatban levő módosítások néhány héten belül lezárulnak, ezután veszi kezdetét egy nagyobb bővítés, ami az ilyen irányú módosításokat is tartalmazni fogja. Sok olyat, ami itt fórumon, publikusan is elhangzott, sok olyat, ami esetleg még el fog hangzani, és sok olyat, ami sem addig, sem azután nem lesz publikus. A szabályszegések elbírálása azonban addig is megtörténik, és addig is várhatóak emiatt anarchista csoportba helyezések, senki ne gondolja azt, hogy akkor most még egy ideig szabadon szegheti meg a szabályokat. Tisztában vagyok vele, hogy sokan prioritásnak érzik, hogy a szabályszegéseket olyan módon előzzük meg, hogy azok meg se történhessenek, hiszen ez egy kényelmes módja annak, hogy bármit lehessen tenni, függetlenül a szabályokban foglaltaktól. Én azonban nem érzem ezt ekkora prioritásnak, ezért ha valaki a normál csoportban szeretné tartani az országát, nem szeretne anarchista csoportba kerülni, akkor továbbra is csak egyetlen dolgot tudok neki javasolni: tartsa be a szabályokat. Ne arra várjon, hogy olyan körülmények legyenek, ahol még elolvasni se kell a szabályokat. Vicces lenne az életben is, ha a boltban nem lehetne kést kapni, csak azért, mert azzal lehet ölni is. A szabályok betartása továbbra is kötelező. Köszönöm a figyelmet. :) |
Quote:
"Kaphatok-e részletes magyarázatot az áthelyezésemet illetően? Látni akarom a bizonyítékokat! [...] Pontos bizonyítékokat nem áll módunkban adni, tekintettel a rendszer működési elvére, és arra, hogy ez a rendszer a jövőben se legyen kijátszható ezen információk ismeretében." Ezt a kitételt regisztrációkor is elolvastad, és elfogadtad, így tisztában kell azzal lenned, hogy nem fogsz semmi bizonyítékot kapni. Se most, se később. Ezügyben sem fog változás történni. |
Quote:
De mikor azt írod Játékon kívüli Szövetség ,vagy egyéb, ezt ki lehetne fejteni bővebben, hogy ki és mit tett , mikor tette pontosan , amikor ezt kimerítette... Ha ez is abba a kategóriába esik amely miatt esetleg kiismerhetővé válik a rendszer akkor jó. Ettől függetlenül örülök az állásfoglalásnak! :D:D:D |
Quote:
|
Azért Ati kiváncsi lettem volna a tekikopási határral kapcsolatos gondolatodra:-)
Vissza olvastam de azzal kapcsolatban nem láttam semmit.... Vagy vak vagyok esetleg?:-))))) |
Quote:
|
Quote:
Köszi:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Lényeg, mondataim pont azt a próbálták kifejezni, semmiféle csalást a LEGkissebbet sem lehet megengedni, mert ez a tisztességesen játszókat károsítja. A Warkraft-ban volt olyan, hogy Rank: Cheater!! Igen, aki nem képes a szabályok adta keretek között eredményt elérni az ne is játszon... Inkább jussak el valameddig a játékban önerőből mint legyek a top tetején csalásból... Lényegében ennyit szerettem volna mondani: :) Talán annyit még hozzátennék, hogy ez a probléma nem csak itt a játékban hanem a való életben is igen komoly. |
Quote:
ezért itt is, akárcsak a valóságban a csalás teljesen általános dolog, néha még a határvonal sem egyértelmű, mi is a csalás, mi nem ha vki érvényesülni akar, azt roppant nehéz vmiféle csalás nélkül itt a lényegi kérdés, hogy a büntetés is olyan hébehóba módon, és vitatható sorrendben csap-e le, mint a való életben is engem pl. bosszant, hogy a csoportban, ahol az egyik orim van, nyiltan tápol a fenti 5 db. ori egy 4-es szövit heteken keresztül, amit csak az adminok nem látnak, vagy nem akarnak látni, ám máskor meg egy sima földátadás anarchot ér a kis tizessel rendelkező orinak sokáig volt ebben a játékban, hogy sok országot vitt mindenki, pedig tilos volt, aztán csak hopp. egyszer csak százával lettek törölve, pedig előtte évekig nyugodtan "csalhattak" jó lenne egy egzakt csalásfigyelő rendszer, pusztán a kiszámíthatóság végett de miután a való élet sem igazságos a legcsekélyebb mértékben sem, ezért valószínűleg ilyen nincs és nem is lesz :) |
Quote:
Hát elnézve az utóbbi idők eseményeit a hébe - hóba/kirakatper verzió nyert :D Legalább nem veszi el az ember annyi idejét a játék, ha teljesen érdektelen :) Nézzük mindennek a pozitív oldalát ;) |
Quote:
Csak a saját felvetéseddel foglalkozzon mindenki, amit más felvetett, az mind hátrébb való, és kevésbé fontos. Nehogymár olyan dolgokkal foglalkozzunk, amit nem te vetettél fel, mert az hogy nézne már ki. Azok mind mellékesek, csak az kell, amit te mondasz, minden mást azonnal felejtsünk el. Elég vicces hozzáállás ez azért, nem mondta még ezt senki neked? :) A kb 40 aktuális téma közül csak ezzel akarod, hogy foglalkozzunk, minden mást hagyjunk a fenébe, mert azokat más javasolta, és bár azoknak sokkal nagyobb hatásai vannak, nem érdekesek, mert nem te mondtad őket. Huhh. Egy picit azért érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy nem te vagy az egyetlen játékos, és nem személyreszabottan a te ízlésed szerint kell, hogy alakítsuk a játékot. Tudom, tudom, átkerült anarchba a szövid, amit sérelmezel, és más is dögöljön már meg. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez nagyon gyerekes. Tudom, más témákat nem olvasol, mert nem te indítottad őket, nem a te javaslatod, és ezért nem fontosak. Azok a témák sem, amiket én indítok a fejlesztések menetéről és aktuális állásukról, vagy arról, hogy mi mikor fog bekerülni. Mindezekután egyetlen dolgot tudok neked javasolni: Ha a Hódítóban való részvétel nem okoz örömöt, vagyis nem éri el nálad a célját, akkor keress valami olyasmit, ami örömet okoz. És ezt teljesen komolyan mondom. Nem áll ugyanis szándékomban a te egyéni igényeidnek megfelelően ugrálni és alakítgatni többezer ember játékát. Még akkor sem, ha a szövetségesed bevallottan csalt. Ha valaki legköztelebb megtámad, akkor újra alakítsuk át a játékot, mert milyen dolog az, hogy földet vittek tőled? Szemmel láthatóan olyan elvárásaid vannak, amik figyelmen kívül hagyják a többség érdekeit, és csak a saját érdekeid érvényre jutásáért harcolsz. Márpedig a Hódító célja nem az, hogy Arrakis jól szórakozzon mindenki más kárára. |
Quote:
Értem Atilla, és köszönöm az útmutatásod :) Azt hittem bármely topicba írhatok, de már sajnálom, hogy éppen ebbe tettem. Nézzük csak az elvárást, ami figyelmen kívül hagyja a többség érdekét: " csalás visszaszorítása" . Ezennel elnézést kérek a többségtől, önző mivoltom nem tagadom. Köszönöm szépen az elmúlt 5 évet, sok élményt, és ismeretséget adott nekem, és boldoggá tett a játék. Bele is untam, meg bizonyos körülmények is arra sarkallnak, hogy ne folytassam tovább, így nekem ehhez valóban nincs kedvem, Attila. Ha sokaknak így tetszik a játék, akkor az így jó, én valóban nem kellek hozzá, mert változtató szándék volna bennem, aminek semmi foganatja nincs, hiába írok itt bármit :) Minden kedves baráttól, és ellenségtől búcsúzom, ez egy jó játék volt Veletek, harag nincsen, a jó kapcsolat pedig bízom benne, hogy megmarad :) Egy szolgáltatásért fizettem, mely szórakozásom szolgálta hosszú időn keresztül, már valóban nem azt nyújtja. A kifizetett szolgáltatást még igénybe veszem, az azt követő időszakra pedig minden kedves játékostársamnak sok sikert kívánok mind a játékban, mind az életben! Legyetek jók. Üdv, Arra |
Quote:
Quote:
Folyamatos vesszőparipád, hogy minél többen kerüljenek anarchba. Azt gondolom, hogy ez nem egy egészséges hozzáállás. Ez a játék nem azért van, hogy minél több embert büntetni kelljen. Ha a Hódítóban az okozza számodra az örömet, hogy másokat áthelyezve látsz, akkor ez egy olyan öröm, ami nem szolgálja a többség érdekeit. Ezt kárörömnek hívják, és nem lehet ez a Hódító fő fejlesztési irányvonala. Sajnálom. Köszönöm az eddigi játékot, örültem, hogy velünk voltál. Nem tudom, hogy mi változtatta meg a hozzáállásodat és szellemiségedet ilyen irányba, hogy csupán mások kárának örülj, de ez valóban nem egy olyan dolog, ami célja a Hódítónak. Szia! |
Rég el határoztam hoghy iylen kényes témákhoz nem szólok hozzá mert mindig rosszul jövök ki belölle.
Most még is megteszem. Ati, Arra, nekem az az érzésem hogy kölcsönösen nem akarjátok érteni egymást és nem értem hogy miért húzzátok a másik agyát? Arra: Én személy szerint nagyon sajnálnám ha egy butaság miatt kellene a játékod és a társaságod nélkülözni. Ati sokszor másképp lát dolgokat vagy másképp értékel helyzeteket. Sokszor nem értek egyet a döntéseivel, de ezt az utóbbi időben nem hangoztatom mert nem látom értelmét. Csak játszom, mert vannak még olyan emberek akiknek az oldalán szivesen játszom és vannak akiket nem kedvelek, néha hangos szócsatákat vívok velük a fórumon, vagy ha arra kerül sor örömmel csatázok velük a játékbvan. Neked is valami hasonlót kellene csinálnod. Aki pedig csal, vagy csalni akar hát tegye. Én nerm bánom. |
Arra, csatlakozom Gyulához. Ne csinálj hülyeséget, ennyiért nem éri meg...
|
All times are GMT +1. The time now is 05:55. |