Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Smooth Scroller 11-08-2006 17:52

miert? az nem nez ki hulyen, hogy 799 heki utan +1 es hirtelen erosebb vagy?

a szintlepes utan minden jon tiszta lappal, kapja meg a bonuszt akkor. uj szint uj vilag.

Csokibácsi 11-08-2006 18:53

A lich tök jó dolog, nekem is kéne otthonra egy, nyírná a füvet, levinné a szemetet, locsolná a virágokat meg elmosogatna. A postást is jobban meg tudná ugatni, mint a kutya.
Hagyjuk már ezt a más játékban ez így van, meg úgy van dolgot, én sem rohanok kaszát lengetve az AD&D hegesztőihez, hogy depedig a Hódítóban láttam ezt meg ezt, aminek köze nincs az AD&D világához, de tegyétek bele az új verzióba, mert baróállatübersirálymegasüti dógok ám azok.

Szóval csak semmi hulla hókuszpókusz, varik tartásával tekik hiányában csak a seregét gyengítenénk tovább, amiben elvileg erősnek kéne lennie. Kéne.
A többi ellen jelenleg nincs kifogásom, ezektől még sereggel ugyanúgy szétcsaphatja a hullákat bárki, aki akarja. Mint ahogy eddig is.

Láma 11-08-2006 19:28

most

1000 heki

235 ház 11750 nép
765 barakk 30600 elit

+20% férőhely

1000 heki

200 ház 12000 nép
800 barakk 38400 elit

hát nem tom, sokat nem kéne vele szenvedni így se, de azért ez majdnem 25% al több haderő, és így legalább létszámban a többiek fölé nőhet, ami szöviben kifejezetten hasznos.

Senki 11-08-2006 19:35

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41847)
miert? az nem nez ki hulyen, hogy 799 heki utan +1 es hirtelen erosebb vagy?

a szintlepes utan minden jon tiszta lappal, kapja meg a bonuszt akkor. uj szint uj vilag.

az nem hülyeség hogy 599 heki és 600nál hirtelen többet kopsz? vagy 199 heki, nem kopsz több millió tekercsel, +1 és hirtelen több 10k teki eltűnik? :D

ennyi erővel... szerintem hiába furcsa, még mindig jobb. mint szintenként, ezzel a hullát a minimummal való lépésre ösztönözzük, hogy inkább fent szerezzen több földet, mert lent már nem tud...... :rolleyes:

Senki 11-08-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 41930)
A lich tök jó dolog, nekem is kéne otthonra egy, nyírná a füvet, levinné a szemetet, locsolná a virágokat meg elmosogatna. A postást is jobban meg tudná ugatni, mint a kutya.
Hagyjuk már ezt a más játékban ez így van, meg úgy van dolgot, én sem rohanok kaszát lengetve az AD&D hegesztőihez, hogy depedig a Hódítóban láttam ezt meg ezt, aminek köze nincs az AD&D világához, de tegyétek bele az új verzióba, mert baróállatübersirálymegasüti dógok ám azok.

Szóval csak semmi hulla hókuszpókusz, varik tartásával tekik hiányában csak a seregét gyengítenénk tovább, amiben elvileg erősnek kéne lennie. Kéne.
A többi ellen jelenleg nincs kifogásom, ezektől még sereggel ugyanúgy szétcsaphatja a hullákat bárki, aki akarja. Mint ahogy eddig is.

szerintem mostmár senki nem akar hulla hókuszpókuszt szóval lazíthatsz...

Med: nekem tettszik a felosztásod.

Smooth Scroller 11-08-2006 19:40

csakhogy nyilvan sokkal konnyebb lenne hozzacsapni a 10% hadero novekedeshez a az ujabb erositeseket amiket emlitettem. hiszen az mar mukodik, csak 1szeruen ki kellene egesziteni, 1szeru melo lenne, talan atit is konnyebb lenne erre ravenni. es meg 1szer mondom: uj szint uj vilag (es erosebb hulla).

Senki 11-08-2006 20:01

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41956)
csakhogy nyilvan sokkal konnyebb lenne hozzacsapni a 10% hadero novekedeshez a az ujabb erositeseket amiket emlitettem. hiszen az mar mukodik, csak 1szeruen ki kellene egesziteni, 1szeru melo lenne, talan atit is konnyebb lenne erre ravenni.

na ez már egy megfontolandó érv viszont... :)

Med 11-08-2006 20:29

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 41930)

Kicsit keserédesek a hozzászólásaid egy csokihoz képest, csokibácsi ;)

De amit itt állítasz, az több sebből vérzik... a D&D és a Gyűrűk Ura az alapja minden fantasy játéknak, így ennek is. Vagy pedig felejtsd el a fajokat, és a varázslókat is - és bizony ezek a világok mindig is ragaszkodnak egyfajta saját következetességhez, amit az adott kontextusban "realitásnak" lehet nevezni. Ebbe pedig beleférnek azok, amiktől a hátad borsózik :)

De nyugodj meg, a lych témát nem erőltetem (de ha lesz egy ilyened, föltétlen küldj egy fényképet, amint lábonleheli kékeslilás gőzzel a postást ;)), viszont az elvi kérdésben nem értek egyet Veled.
Bizony, ha tetszik, ha nem, a Hód nem stílusalapító világ, hanem egyfajta fantasy adaptáció (vagy klón, ha úgy tetszik), így alapként hivatkozni rá kissé túllő a célon. Jó játék, ezért is játsszuk szívesen, és ezért is próbáljuk közös erővel javítani. Ebben pedig a Te erőd is benne van :)
...és most egyetértünk a hullában is - százalékot neki :) már csak az a kérdés, hogy csopinként vagy hekinként...

ezt viszont döntsük el most: ugyanis a hód elvi rendszere mindkét megoldást tartalmazza - csopinként is bónuszol, meg hekinként is (ld. tekik kopása).
Abban kéne megegyezni, melyik paradigmába soroljuk a hullát inkább...

Csokibácsi 11-08-2006 20:36

Quote:

Originally Posted by Med (Post 42012)
... így alapként hivatkozni rá kissé túllő a célon.

Akkor sikerült, a felesleges köreidet megfutottad, mivel állítani nem állítottam semmit, csak próbáltam valamire rávilágítani ;) Asszem be kell szereznem valami brutál reflektort ...

Atit kéne meginterjuvolni, hogy ami eddig keletkezett, arról mi a véleménye, mert ha nem a válasz, akkor felesleges a hektár vs. csoport dolgon tanakodni.

Amúgy tudod mi az az étcsoki? :P

Ati 11-08-2006 20:39

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 42017)
Atit kéne meginterjuvolni, hogy ami eddig keletkezett, arról mi a véleménye, mert ha nem a válasz, akkor felesleges a hektár vs. csoport dolgon tanakodni.

Jópár témát átdobtam ma a megfontolás alatt levők közé, most más témákkal nemigen foglalkozom. Majd... :)

All times are GMT +1. The time now is 13:14.