![]() |
Quote:
Az anarchban nem igazán látom nyerőnek a drasztikus változtatást a kék számokkal kapcsolatban, mert így is kevesen tudják teljesíteni a feltételeket már a 2-eshez is, hisz akkora hekin kezdődik a top alja a 2/d-ben (ahonnan ugyibár a végső fordulást lehet csinálni), amivel 1/a-ban símán az első lenne bárki úgy, hogy 300 körön belül senki nem lenne egyéniben hozzá az tuti... azt meg megnézném, hogy valaki megpróbálna feljutni az első helyre a legtöbb anarch csoportban, mert ott általában pont az egész csoportot ellátó termelő orik és azokat védő orik vannak, így oda nem engednek fel senkit (és ezért szoktak mélyrepülésbe kezdeni az Atis által emlegetett akár 3e heki-vel átrakott orik is). Összességében én egészen jó ötletnek tartom a nehezítést és a heki csökkenést a top felett, de igazából a kék 7-9-hez tartozó drasztikus feltételeknek semmi értelme nincs, mert oda általában csak olyan személyiségek kerülnek, amelyek megléte nem igazán lényeges, max azért csinálná meg az ember, mert jól mutat (pld én tuti jól el lennék a túlélő, a tolvaj és a varázsló nélkül is csak úgy példaképpen). Ráadásul sok fajt ezzel eleve kizárnánk a lehetséges játszhatók közül, mert elffel, törpével, élőholttal, emberrel és fél-elffel az életben nem lesz senki pld a 2-on első helyezett... |
Ráadásul ha nagyon drasztikus lesz a szigorítás, akkor az valamilyen szintű bíztatás lesz a csalásra, hisz a jksz és a multi jelentősen megkönnyíti a haladást és ez megintcsak negatívan befolyásolná a játékot.
Így én azt javasolnám, hogy a 9-es személyiséghez se kelljen a top 10-nél magasabbra küzdenie magát senkinek ahhoz, hogy fordulhasson, mert azt szerintem minden csoportban lehet teljesíteni csalás nélkül is, ugyanakkor elég nagy kihívást is tud jelenteni így is... Azt az ötletet semmiképpen nem támogatnám, hogy az 1/a-ban KÖTELEZŐEN ott lévő orit összefüggésbe rakjuk mégjobban az esetleges második, vagy harmadik..stb. orival, mert az megintcsak előhozná a miért is ne kössük össze az orikat és játszunk multizva, vagy jksz-elve szindrómákat, ami pont az átlag játékos életét keserítené meg és sokkal halottabbá tenné az 1/a-t is... |
Az 1/A-ban is könnyű teljesíteni a top10-et? Ott most, mikor ezt írom, 552 ori van, az én 5%-os javaslatom is azt jelenti, hogy az illetőnek legalább a 27. helyre kell felküzdenie magát! 9 személyiség ide vagy oda, azért ez nem semmi mutatvány! :p
Aúú, abban viszont igazad van, hogy a játékos összes oriját nézni nem egy szerencsés ötlet, és lehet, nem is lehet megvalósítani. Ettől függetlenül azért a 2/B-ben lévő orit figyelembe lehetne venni... Ez szintén sántít több szempontból is: elvileg a B-ben lévő ori mindig cserélődik, csak ritka esetben fordulhat elő, hogy egy-egy ori véglegesen, aktívan marad ott. Ilyenkor mindig van legalább egy kis idő (legrosszabb esetben is csak néhány perc, esetleg azonban több év is lehet!), amíg az adott játékosnak nincs ott orija! Meg az is érdekes lehet, ha egyszer valamikor lesz egy olyan eset, hogy megnyílik a C csoport is, és onnan is lehet majd lépkedni az A-ba! De ilyesfajta kapcsolatra szükség van, elvileg az A azért van, hogy ott az ember megállapodjon egy orival, amely aztán nem forog körbe, hanem ott tör a csúcsra. Hát legyen egy oka, hogy az egyre újabb személyiségek nélkül is törjön a csúcsra... (Logikailag egyszerűbb a játékos összes oriját nézni de lehet, hogy a játékon belül ez nem is oldható meg...) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ha van A-ban orid, akkor fordulhatnál B-ből az első helyről...
azért az A első helye nekem is nagyon durvának tűnik. ezt csak akkor tartanám elképzelhetőnek, ha valamivel rávennénk az A-s orikat is, hogy muszáj legyen fordulni. viszont szerintem nem sok pártfogóra találnék azok között, akik évek óta ott vannak, és sokan lehurrognának... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:02. |