![]() |
Quote:
Én régóta Real szurkoló vagyok, de engem is nagyon felháborít ez az átigazolási taktika, hogy csak előre vesznek embert hátra meg a Castillaból feljövő tapasztalatlan játékosokkal akarják megváltani a világot. Pl én most nem is értem, hogy szegény Robbent elakarják adni, s helyette Riberyt odavinni, mikor Robben egész évben a legjobbja volt a Madridnak, inkább Ribery helyett megtartanák Robbent, s hátra vennének 2 jó védőt. Értem én, hogy Casillas a világ legjobb kapusa, de akkor is kell elé egy megbízható védelem. (véleményem szerint nem véletlen, hogy ilyen jó a spanyol válogatott, hisz egy olyan kapusuk van akit minden meccsen bravúrokra kényszerítenek a klub csapatában, a válogatottban meg van védelme) |
Annak idején láttam egy meccset. Talán Hollandia-Portugália volt, már nem tudom, de a lényeg a holland válogatotton van. Cocu akkoriban még a Barcelonában focizott, Stam pedig vagy a Lazioban, vagy a Milánban.
Abból kaptak gólt, hogy Cocu hátrapasszolt egy labdát, de Stam kb 15 méterrel hátrébb állt, mint ahova az átadás érkezett, így kvázi az ellenfél csatára kapott egy remek indítást. A különbség abból adódott, hogy az előbbi játékos egy támadószellemű futballkultúrából érkezett, utóbbi pedig egy olyanból, amely a biztonságra és védekezésre épít. Hiába játszana egy Real Madrid 6 védővel 3 középpályással és egy csatárral, semmi jó nem sülne ki belőle. Ha nem hisztek nekem, érdemes visszagondolnotok a decemberi El Classicora (0-2 a mi szempontunkból, mert igen, én egy Real-szurkoló vagyok :) ). Vagy hogy ne menjünk messzebb, vegyük számba a legutóbbi BL-döntőt. Vajon minek köszönheti az FC Barcelona, hogy a ManU nem tudott gólt szerezni? Víctor Váldésnek? Vagy a zseniális Piqué-Touré védelmi tengelynek? Szerintem a labdatartásnak, amelynek az Iniesta-Xavi páros, illetve a támadótrió(Messi-Henry-Eto'o) volt az alapja. És még valamit a védőkről... A teljesség igénye nélkül a következő védők igazoltak Madridba az utóbbi pár évben: Walter Samuel, Jonathan Woodgate, Sergio Ramos, Marcelo, Fabio Cannavaro, Cristoph Metzelder, Gabriel Heinze, Pepe. Összesen kb. 100-150 millió euró értékben. |
De hogy ne csak offoljak: a C.Ronaldoért kiadott 94 millió euró valóban túlságosan sok (most hagyjuk, hogy ez az összeg Peréz vagy Calderón hibája-e) és igazából abban sem vagyok maximálisan biztos, hogy kellett-e az a pojáca a csapatba.
Ugyanakkor Kaká már teljesen más tészta. Zidane visszavonulása óta nincs normális irányító az együttesben. Guti formája borzasztóan ingadozó, Sneijdernek nem igazán ez a posztja, Van der Vaart nem feltétlen tudott beilleszkedni. Annak idején Capello még Raúlt is játszatta ezen a poszton, ami valljuk meg, igencsak a hiány bizonyítéka. Értem én, hogy menő dolog volt a 11 döntő, a foggal-körömmel, vért izzadva való győzelem, de a nézők vajon erre kíváncsiak, vagy arra, hogy Roberto Carlos, Figo, Zidane, Raúl és Ronaldo hülyét csinál az ellenfélből? |
"Idén nyáron negyed-billió eurót költött játékosokra a Real Madrid!A legújabb vételár felkúszott a dobogóra: Karim Benzema 35 millió eurós játékjoga messze elmarad a Kakáért kifizetett 65 és a Ronaldóért kicsengetett 94 millió eurótól." stop.hu
Először a viccek topicba szerettem volna berakni, de talán itt jobb helye van. És hogy ne csak offoljak: Kaká(65 millió euró), C.Ronaldo(94 m), Raúl Albiol(15 m) és most Benzema(35 m) - ez így 209 millió euró. Eddig csak Saviola igazolt el (Benfica, 5 m), de még sokan távozhatnak. Kíváncsi leszek, lesz-e elég kereslet és pénz az európai futballpiacon ahhoz, hogy elkeljen egy Sneijder, egy Van der Vaart, egy Robben, egy Van Nistelrooy, vagy éppen egy Drenthe. |
Hozzáteszem, személy szerint már nagyon várom a következő szezont. Borzasztóan kíváncsi vagyok, milyen futballt látunk majd az új Real Madridtól.
Casillas - S.Ramos, R.Albiol, Pepe, Heinze(?) - Gago(Xabi Alonso?), Higuaín, Kaká, C.Ronaldo - Raúl, Benzema - tyűűű, mi lesz itt?! |
Quote:
Én nem vagyok Madrid fan, de mindjárt el is mondom miért: amit most is csinálnak, nevezetesen az ésszerűség teljes mellőzése a csapatépítést illetően, egy vicc... Bár a Madrid mindenben a lehető legtávolabb áll bármitől amit az intelligenciával szinonim kapcsolatba lehetne hozni. Hozzátenném, nem is utálom a Realt, nem fröcsögni akarok ellene, de róluk mindig a szánalom jut eszembe. Pff. |
Quote:
|
DVSC - Levadia Tallin 1:0 Utánanéztem a dolgoknak. A sorsolást pénteken tartják. A bajnokok ágán 10 csapat játszik a következő körben, ezek közül 5 kiemelt. 1. kalap: Olympiacos CFP (GRE) FC Köbenhavn (DEN) PFC Levski Sofia (BUL) Maccabi Haifa FC (ISR) FC Zürich (SUI) 2. kalap: FC Salzburg (AUT) APOEL FC (CYP) FK Ventspils (LVA) Debreceni VSC (HUN) FC Sheriff (MDA) Van esély a továbbjutásra? |
Quote:
a görögök ellen a legkevesebb, a többiek ellen 50-50%-ot adok... első meccs itthon, ha hozzák kapott gól nélküli győzelemmel, akkor bármi lehet... de az EL csoport már biztos, az is kb. 1 milliárd ft |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:45. |