![]() |
Quote:
szerintem csak 3k heki felett használodjon el. effektive A-ban a szakadékok áthidalására lett kitalálva az ötlet. Aki hosszútávon akar A-ban maradni, az gyakran az alsobb szinteken hosszú ideig termel, tekit ír. és ez nem biztos,hogy erre a hadis fajok a legjobbak, és amikor szüksége lenne rá,nincs kedvezményes fedezése. ez egy elég 22es csapdája lenne úgy. végig termelek/tartalékot képzek 4szinten keresztül, hogy jóval többért fedezésre költhessem, vagy végig ütök 5szinten keresztül a szakadékig, de hiába van több k kedvezményes fedezésem, ha nincs miből fedeznem;) akik meg fordulnak,azokról ha olcsobban fedeznek(ergo gyorsabban a legtöbb esetben) többet tudnak leütni róla, akik felfele törekednek:D:D:D |
Quote:
A kedvezményes felfedezés jutalom, annak jár, aki megérdemli. Tényleg megérdemli valaki csak azért, mert szöviben szeret játszani? tényleg megérdemli, mert eljutott valahogy az A-ba és ezt csapatjátékosként tette? De igazából nem tartom túl fontos kérdésnek, hogy most kap-e vagy sem. Csak az elv nem tetszik. |
Quote:
|
Quote:
Ráadásul a gyújtogatás erősödésével a topok megritkulnak(tak). Ütéssel fel lehet menni szépen. Taktikailag jobb lenne, ha minden fedezéssel fogyna a kedvezmény. Mert ha A-ba tartasz akkor minden fedezés előtt fel kell tenned magadnak a kérdés, hogy megéri-e. Viszont ha lenn nem ad kedvezményt valóban nem fair, ha el tud fogyni. |
Quote:
Szerintem ne használódjon el. Én erre mondtam, hogy igazából mindegy, mert a 3k heki alatti kedvezmény nem fogja túlzottan befolyásolni a játékot. Egyre kevesebb az olyan csoport, ahol bárki jelentősen fel tudná ütni magát, tehát az így az alsóbb csoportokban megszerzett kedvezmény mértéke is egyre marginálisabb lesz. Ennek jelentősége csak az A-ban 8-10k hekiig történő felütés után lesz, ahol már ténylegesen szükség is lesz a fedezésekre a távolságok áthidalása miatt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
tehát lehetséges, hogy Aba úgy lépjen egy ország 2400 hektáron, hogy akár 4000 kedvezményes fedezést is "összegyűjthetett" lentebbi szinteken? holott csak 2400 hekin van? Kutyalee utalt erre a kérdésre, de senki nem ugott rá :D szerintem a fenti probléma miatt, a maximális föld 1/4-énél több kedvezményt ne lehessen összegyűjteni. Ha valaki feljebb üti magát, mert termelni szeretne 1-1 csoportban annak a lehetősége adott, de ezért további kedvezmény ne járjon A-ban. így 2400 hekis ország max 600 kedvezményes hektárral tudna lépni. ha egyáltalán logikus, hogy teljesen más csoportokban, más közegben "kivívott" kedvezményeket A csoportba lehet kihasználni :) ám legyen, de csak a valóban felhasznált azaz 2400 hektár föld mértékéig. ez sokkal lényegesebb kérdés, mint az hogy el lehessen e használni a kedvezményes fedezést. |
Quote:
|
Szerintem 3000 hektár alatti fedezésnél ugyanúgy fogyjon a kedvezmény, mint afelettinél. Ha már gyűlik a lentebbi csoportok ütése nyomán a kedvezmény, akkor logikus, hogy ugyanúgy el is fogyjon lentebbi csoportokban fedezés esetén.
Az Ákos által felvetett probléma is valós első ránézésre. A fellépési határ feletti ütésekre csak nem kellene vonatkoztatni a kedvezményt, és akkor nem fordulhat elő az a helyzet, hogy 2400 hekis ori 4000 hektár kedvezményes fedezéssel lépjen A-ba. És visszatérve az eredeti hozzászólásomra: A legjobb és legegyszerűb az lenne, ha szintlépéskor nullázódna, és senki nem vinne fel kedvezményes fedezést magával az A csoportba. Az eleve kizárja ezeket a problémákat, meg ki tudja hányat még, ami eddig nem jutott eszünkbe. |
All times are GMT +1. The time now is 14:10. |