![]() |
Quote:
ezt gondold át még 1x... esetleg írd be a képletbe hogy jön ki az a 100 heki ledolgozása, mikor mennyi egység kell hozzá, a felhozott példában... kíváncsian várom ;) |
Quote:
egyébként volt 1 (inkább úgy, mondom, hogy legalább 1 :o) durva elírás a hsz-emben: Quote:
|
Quote:
gondoltam, mivel te megkérdőjelezed a javaslatot azzal, hogy ha 100 hekit fedez egy 1000 hekis ország, és 100 hekit egy 10000 hekis ország, akkor hogy alakulnak a fedezéshez szükséges katonák száma, az eltelt körök függvényében... vagy hogy érted azt, hogy a nagy ori könnyebben "ledolgozza"... úgy érted hogy hamarabb kell neki kevesebb egység a következő fedezéshez? esetleg lehetne számokkal is igazolni? mint írtam korábban én nem vagyok valami profi ebben a témában, de konkért adatokkal jobban megértem az érvelésed... előre is thx. |
Quote:
Én is gondolkoztam a közel egyforma klánok esetén, de 2 klán(szövetség) már sok lenne -de ha valaki első, viselje a terhet szerintem. Ha viaskodnak, akkor az is tatikai elem lehetne, hogy előreengedi a másikat egy időre :) Azért éreztem szükségét a kiegészítésnek ('szerencsétlen topklán' ellen :p ), mert sokszor monopol helyzet kialakítására képes egy csoport teteje -legalább így ne legyenek tápolva. |
Quote:
szerencsétlen fejem, minek vetettem fel ezt a módosítást? :confused: keresnem kell egy kisebb klánt magamnak... :D :D :D |
Quote:
az a baj hogy nehéz meghúzni a határt hogy hol csökkenjen:S |
skacok így enyhén alkohol mámoros állapotban ötlöt meg bennem egy gondolat.
mivel a felfedezési arány egy adott arány azért, nem kéne hogy csökkenjen, viszont ha beleteszünk egy plusz változót ami mondjunk egy adott érték között mozoghatna, lehetne ezt befolyásolni, hiszen (ha belevesszük hogy a leütött hekik által csökken az arány fegya koncepciója alapján is) akkor a folyamatosan fedező orik hátrányba kerülnek, ami célja volt a felfedezés modositásának, viszont a folyamatosan ütő orik pedig áttudnák hidalni a szakadékokat. vmi olyasmi rendszerre gondolok, hogy fedezés növeli ezt a változót, a háborúban szerzett terület csökkenti, és általában egy adott értékhez tart. annyiban lenne jobb a fedezési arány csökkentésénél, hogy a folyamatosan ütö orik aránya és változója is alacsonyan lenne így könnyebb lenne szakadékokat átfedezni, a fedező orik helyzete maradna úgyanilyennehéz mint most. de pl a topklán tagjainak sem lenne künnyü a helyzetük csak ha sokat háborúznak ,vagyis ha azt a helyzetet tételezzük fel hogy 2klán harcol a top helyért akkor egyik sem élvez hátrányt, sem elönyt,viszont ha vmelyik klán magasan "üldögél" a fenekén akkor annak folyamatosan romlik a helyzete... |
Quote:
Szerintem semmi más nem történne, csak az, hogy bonyolult módon mindenkinek könnyebbé tesszük a felfedezést. Mindenki felfedezhet körönként 1 hektárt (vagy 1000 körönként 1000 hektárt) úgy, hogy nem nő a felfedezési rátája. Nézzünk 2 országot. Mindkettő most jutott fel 2000 hektárral az 1A-ba. Az egyik felfedez feljutása után 1000 hektárt, a másik foglal 1000 hektárt. Mind a kettő 3000 hektáron áll. Az egyik felfedezési hányada 0%, a másik felfedezési hányada valamivel kevesebb, mint 33.33%. Innentől kezdve mind a két ország harccal jut el 12000 hektárig. Mondjuk több, mint 1000 kör alatt jutnak el ide. Mindkét ország felfedezési rátája 0% lesz. Mindkettőnek 1 hektár felfedezéséhez 2121 katona kell. Ha itt egy nagy szakadék van a pontlistában, akkor egyik sem tud áthaladni a szakadékon felfedezéssel. Tehát nem értünk el mást, csak azt, hogy mindenki napi 24 hektárt felfedezhet a felfedezési ráta növekedése nélkül. Tegyük fel, hogy okfejtésemmel meggyőztelek, hogy lehessen negatív is a felfedezési hányad, hiszen így valamivel könnyebb lenne a pontlista nagy szakadékait átugorni. Nézzük ezekután meg, hogy mit jelent, ha a felfedezési arányból körönként levonunk 0.01%-t (én javaslatom) vagy levonunk 1 hektárt (Te javaslatod) Egy tízezer hektáros 10% felfedezési hányadú országnak 1000 kör után a felfedezési hányada mindkettőnk javaslata szerint 0% lesz Egy 1000 hektáros 10% felfedezési hányadú országnak az én javaslatom szerint a felfedezési hányada 1000 kör után 0% lesz, a Te javaslatoddal számolva pedig -90%. Ezekután azt tudom mondani, hogy az én javaslatom az igazságosabb. |
Quote:
|
Tetszik Fegya javaslata.Jol atgondolt, peldakkal es szamokkal illusztralt otlet :) Az alapelv jo!
Kifejezetten a torpere leirt javaslat tetszik, lenyegesen egyszerubb lenne vele a haladas. Az teny, hogy tenyleg meg lesz bonyolitva a fedezes, de szerintem egy jo sugo megirasaval ertelmezheto a dolog. A lentebbi szintekre valo "rahuzast" pedig hagyjuk egyelore szerintem. |
All times are GMT +1. The time now is 15:29. |