![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:D Szeretem ezt a 'szabadságot'! :mad::(:(:( |
KAjak annyi, de annyi rasszista és zsidózó megnyilvánulást olvastam ezen a foumon, ami két éve még nyomokban sem volt meg :( úgy látszik cserélődött a társaság egy mérsékeltebb része kicsit radikálisabbra. Mondhatnám az index közönségét felváltotta a kurucinfo.:(
Viszont a rasszistázással csínján, valószínüségszámításból az egyedüli dolog amit megtanultam a szemináriumok alatt, hogy ki a rasszista és ki nem, márpedig mindenkire ezt mondjuk! |
A mai magyarban a rasszista megnyilvánulások, már általános szóhasználosak. Amikor régen azt montuk cigány, akkor egy barnább börű emberre gondultunk. Amikor ma kimondjuk cigány, akkor egy koszos, büdös, munkanélküli, alkoholosta emberre gondolunk és ezt ki is mondjuk. Amikor egy gazdag emberről beszélünk, akkot általában egy zsidó szátmazású emberre asszociálunk.
|
egyiket sem gondolom "általánosságnak"!
|
Quote:
|
hát lehet...ma pl. kocsmában néztük többen a meccset és kicsit ittas öreg bácsika atlétában lenácizza a németeket...bölcsész barátom természetesen már ugrik a hülyeségre és egy laza "miért" kérdésre bácsika arrébb vonul.
én pedig pont azt vettem észre h ezzel tudják az okosságokat megmondani a másiknak és a másikra rákenni a saját hülyeségüket, gyengeségüket. a barátja pedig egyértelműen bólogat, hogy hát igen a cigányok meg a zsidók meg az xy (tetszőleges helyettesítés). simán primitívség. |
Én nem azt mondtam, hogy a felső 10000 használja ezeket közhelyként, hanem az átlag emberek.
|
All times are GMT +1. The time now is 14:48. |