Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

Iron 11-23-2006 19:46

Na ez a marhaság...

-Fegya- 11-23-2006 20:53

Ez volt a megszavazott javaslat:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 40174)

4. verzió:

Felfedezéshez szükséges katonák száma:
0-1500 hekiig (terület/100)^2 katona
1500-2948 hekiig 225 katona
2948 heki felett: (terület/100)^1.6 katona*(1+fedezési arány*2)

Így 100k heki elérése szinte lehetetlen fedezéssel, annyira emelkedik az exponenciális görbe, a mostani top országok még akár tudnának fedezni, de eléggé sokban lenne nekik, alacsonyabb hekiken pedig marad a régi.

Kérdésem:

Hogyan számolódik a fedezési arány?
Az világos, hogy szintenként nullázódik. De ha valaki feljut az 1A-ba 2000 hekivel és csak felfedez még 2000 hekit, akkor 100% a fedezési aránya vagy 50%?

Ati 11-23-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 45737)
Ez volt a megszavazott javaslat:

Kérdésem:

Hogyan számolódik a fedezési arány?
Az világos, hogy szintenként nullázódik. De ha valaki feljut az 1A-ba 2000 hekivel és csak felfedez még 2000 hekit, akkor 100% a fedezési aránya vagy 50%?

Ilyenkor 50%. Viszonylag nehéz 100%-ot elérni ezáltal, de azt hiszem, hogy ez így is van jól, nem muszáj mindenképp minél magasabbra tenni ezt a mércét, eleve magas az alap számok miatt.

csavo 11-23-2006 22:40

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 45729)
A 600k feletti orik már nem bizonyították a rátermettségüket ahoz hogy leforduljanaka az 5-be? Nem a felfedezést kellene itt módositgatni csak bevezetni hogy az A-ban is egy bizonyos top kör után essen a morál persze itt töb legyen mitn az alsóbb csopikban. Meg oldodna a holt sáv problémája is asszem.

tudtommal a jatek celja nem az h minel tobbszor fordulgass, ugyhogy szerintem az ilyen otleteket hanyagold

Mephisto 11-24-2006 07:54

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45754)
tudtommal a jatek celja nem az h minel tobbszor fordulgass, ugyhogy szerintem az ilyen otleteket hanyagold

Csavo, azért becsülöm benned, hogy írsz ide, csak kicsit gondolkodhatnál. Szóval mert most a törpénk nem fog ütni, ne is legyen A-ban. (Klánszinten meg nem fogunk, pénz hiányában.)
Amúgy voltam A-ban ork is. De majd rákényszerít az élet, hogy dolgozz vagy tanulj ezerrel, nem fogsz itt ennyit okoskodni. Amúgy meg ha nem haragszol mivel ezzel a klánnal együtt vagyok több mint egy éve, nem a Te kedvedért fogom abbahagyni a játékot A-ban.
Ha meg termelek és csinálom a pénzt másoknak, megérdemlem, hogy fordulhassak én is! Mert hiába ütsz, próbáld ki ezt egyedül tartossan, légy tanyamentes, és élj meg egyedül...
A top klán se ütött mindig, csináltak (most is) csinálják a pénzt.
Gondolokozz, és ne arcoskodj. Kössz.

McLoad 11-24-2006 23:09

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 45794)
Csavo, azért becsülöm benned, hogy írsz ide, csak kicsit gondolkodhatnál. Szóval mert most a törpénk nem fog ütni, ne is legyen A-ban. (Klánszinten meg nem fogunk, pénz hiányában.)
Amúgy voltam A-ban ork is. De majd rákényszerít az élet, hogy dolgozz vagy tanulj ezerrel, nem fogsz itt ennyit okoskodni. Amúgy meg ha nem haragszol mivel ezzel a klánnal együtt vagyok több mint egy éve, nem a Te kedvedért fogom abbahagyni a játékot A-ban.
Ha meg termelek és csinálom a pénzt másoknak, megérdemlem, hogy fordulhassak én is! Mert hiába ütsz, próbáld ki ezt egyedül tartossan, légy tanyamentes, és élj meg egyedül...
A top klán se ütött mindig, csináltak (most is) csinálják a pénzt.
Gondolokozz, és ne arcoskodj. Kössz.

Mephisto a játék neve Hóditó. Ha a cél az lenne, hogy felfedezzen mindenki akkor Felfedező-nek hivnák. Lehessen felfedezni is azért, de ha valaki az 1/a topjába akar kerülni talán nem nagy elvárás töle ha játék nevének megfelelően 1-2hektárt hódit is.

lacqa 11-25-2006 00:00

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46047)
Mephisto a játék neve Hóditó. Ha a cél az lenne, hogy felfedezzen mindenki akkor Felfedező-nek hivnák. Lehessen felfedezni is azért, de ha valaki az 1/a topjába akar kerülni talán nem nagy elvárás töle ha játék nevének megfelelően 1-2hektárt hódit is.

a foci neve arra utal hogy lábbal kell érinteni a labdát, de azért ugye szabad örülni a fejesgólnak is?

McLoad 11-25-2006 00:15

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 46063)
a foci neve arra utal hogy lábbal kell érinteni a labdát, de azért ugye szabad örülni a fejesgólnak is?

Persze, de ugye ez egy stratégiai játékos forum vagy én tévedtem el?:)

Remedy 11-25-2006 00:19

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46067)
Persze, de ugye ez egy stratégiai játékos forum vagy én tévedtem el?:)

A fedezes nem strategia?

Gyula 11-25-2006 00:32

Quote:

Ha megengeded majd eldöntöm hogy miylen ötleteket hanyagolok :) Köszi :)

McLoad 11-25-2006 00:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 46069)
A fedezes nem strategia?

Hány stratégiai játékban láttál te már olyan gyöztest aki csak termelgetet? Nem tudom de én az összes stratégiai játékban amit on-line játszanak eddig mindig azt láttam, hogy az ellenfelekkel kell harcolni.

Synkel 11-25-2006 02:37

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46080)
Hány stratégiai játékban láttál te már olyan gyöztest aki csak termelgetet? Nem tudom de én az összes stratégiai játékban amit on-line játszanak eddig mindig azt láttam, hogy az ellenfelekkel kell harcolni.

Azért a stratégiai játékok többségében termelni is kell, nem csak harcolni. Egyebek mellett ettől stratégiai- meg kell teremtened a harc feltételeit. Ehhez a törpének bánya kell, azt meg tuti nem fogja ütéssel elhozni az orktól. Elf eteti a klánját, neki is fedezni kell, mert kaja nélkül a többiek zúgolódni fognak. Meg hasonlók...
És mint magad is mondtad, lehessen fedezni. Csavo javaslata ha jól belegondolunk elveszi a fedezést mint lehetőséget azoktól akik a klán érdekei, pénzhiány, időhiány vagy akármi miatt nem tudnak ütni.

Szecsa 11-25-2006 07:42

Quote:

tudtommal a jatek celja nem az h minel tobbszor fordulgass

Persze, hogy nem az. A celja, hogy egyreszt jol erezd magad a jatekban, masreszt pedig hogy 1/A-ban a Ti klanotok legyen a legjobb.
De azert tobb szemelyiseggel, lenyegesen egyszerubb az utobbi cel elerese, hiszen tobb bonuszt kapnak az egyes klan tagok.

McLoad 11-25-2006 09:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 46105)
Azért a stratégiai játékok többségében termelni is kell, nem csak harcolni. Egyebek mellett ettől stratégiai- meg kell teremtened a harc feltételeit. Ehhez a törpének bánya kell, azt meg tuti nem fogja ütéssel elhozni az orktól. Elf eteti a klánját, neki is fedezni kell, mert kaja nélkül a többiek zúgolódni fognak. Meg hasonlók...
És mint magad is mondtad, lehessen fedezni. Csavo javaslata ha jól belegondolunk elveszi a fedezést mint lehetőséget azoktól akik a klán érdekei, pénzhiány, időhiány vagy akármi miatt nem tudnak ütni.

Hát jó szervezéssel az elf lebontja a tanyáit pár körig megoldják az etetést majd üt a klán vagy az elf egyedül. Tudtommal a top10%-ban is vannak elfek amit ugye felfedezéssel nem oldhattak meg. A törpének ahogy csávó írta ha nincs 50%bányája hanem mondjuk csak 25% akkor neki is megoldható.
Melesleg valahol fel volt vetve egy 5000hekis javaslat, hogy inentöl kezdve sszámit. Ha 5000 hekitöl számitana akkor 10k-ig fel lehetne fedezni és akkor mindenki körbe tudna fordulni.

Remedy 11-25-2006 10:02

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46151)
Tudtommal a top10%-ban is vannak elfek amit ugye felfedezéssel nem oldhattak meg.

Ezek nem feltetlen utessel kerultek oda.

McLoad 11-25-2006 10:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 46172)
Ezek nem feltetlen utessel kerultek oda.

Nöttek mint a gomba nem?:)

Remedy 11-25-2006 10:08

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46175)
Nöttek mint a gomba nem?:)

Talald ki... :P

Mephisto 11-25-2006 10:26

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46047)

McLoad, mondom voltam ork is az A-ban. De ha nem haragszol nem fogom egyik szövimtől sem elvárni, hogy üssön, aakor amikor örül, hogy hazaér a melóból, és annyi ideje van, hogy aludjon egyet és már megy is vissza dolgozni... De ugyanez igaz arra az egyetemistára is, aki reggel 8ra megy, és este hatkor hazaér... Van aki tanul is az egyetemen...
Tehát lehesen felfedezni, max nehezebben.

Deni 11-25-2006 10:30

amúgy ha most a fedezés ennyire szúrja sokak szemét.. meg mindenki mondja h támadni kell nem fedezni.. megömmm.. csakaháború.. akkor minek van egyáltalán ilyen menüpont?? most komolyan..
gondolom ha nem lenne a játék szerves része, akkor nem lenne ilyen opció.. ha meg már ugye van ilyen opció, akkor miért is bűn használni?
nem értem sokak hozzáállását a dologhoz..

McLoad 11-25-2006 13:24

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 46189)
amúgy ha most a fedezés ennyire szúrja sokak szemét.. meg mindenki mondja h támadni kell nem fedezni.. megömmm.. csakaháború.. akkor minek van egyáltalán ilyen menüpont?? most komolyan..
gondolom ha nem lenne a játék szerves része, akkor nem lenne ilyen opció.. ha meg már ugye van ilyen opció, akkor miért is bűn használni?
nem értem sokak hozzáállását a dologhoz..

Nem azzal van a baj, hogy ne lehesen fedezni hanem azzal, hogy a Hóditó nevü játék csucsára igen is csak olyanok jussanak fel akik háboruzni is tudnak. Nekem ez a véleményem ezzel lehet egyetérteni is meg nem.

Bálintka 11-25-2006 13:27

Bevallom őszintén hogy 1/Aban vagyok a TOP45-ben :P Óriással. 5/Xben támadtam meg 3 orit és kész. azóta csak felfedezek. és békésen nyomulok felfelé

Bocsi és mivan ha valaki tolis vagy varis? az hogy háborúzzon?

Ati 11-25-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 46264)
Bocsi és mivan ha valaki tolis vagy varis? az hogy háborúzzon?

Elég sok másik téma foglalkozik azzal, hogy mi értelme például tolisnak lenni az A-ban, amikor úgyse hozol senkitől semmit magasabb hektárokon...

csavo 11-25-2006 14:49

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 46185)
McLoad, mondom voltam ork is az A-ban. De ha nem haragszol nem fogom egyik szövimtől sem elvárni, hogy üssön, aakor amikor örül, hogy hazaér a melóból, és annyi ideje van, hogy aludjon egyet és már megy is vissza dolgozni... De ugyanez igaz arra az egyetemistára is, aki reggel 8ra megy, és este hatkor hazaér... Van aki tanul is az egyetemen...
Tehát lehesen felfedezni, max nehezebben.

ezzel nincs is semmi baj. joga jatszani annak is, aki 1 heten 1x nez ra az orszagara. de az soha nem lessz a legjobbak kozott.
lehet sokan felreertettek amikor azt irtam hogy "egy felfedezos orszagnak nincs helye a hodito nevu jatek topjaban". NEM a TOP30%-rol beszeltem, hanem azokrol az orszagokrol, akiknek a legtobb foldje van. engedjetek meg hogy idezzek a hodito kezdooldalarol valamit: "Időutazás egy középkori világba, ahol a Te döntéseidtől függ egy egész ország sorsa. Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb...".

csavo 11-25-2006 15:01

ja es remedy: igenis vannak olyan elfek a top orszagok kozott akik utessel jutottak fel oda. hadd ne soroljam fel oket :)

Szecsa 11-25-2006 15:10

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 46296)
ja es remedy: igenis vannak olyan elfek a top orszagok kozott akik utessel jutottak fel oda. hadd ne soroljam fel oket :)

Hogy mashogy jutottak volna oda?!

Remedy 11-25-2006 15:12

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 46296)

az en mondatombol nem kovetkezett, hogy nincsenek ilyenek....

tanultal logikat? :)

csavo 11-25-2006 15:16

remedy: igaz :P

szecsa: meg van 1 modja az elfeknek h utes nelkul feljussanak a legnagyobb orik koze. cseles modszer :)

Synkel 11-25-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 46300)

szecsa: meg van 1 modja az elfeknek h utes nelkul feljussanak a legnagyobb orik koze. cseles modszer :)

Nem is olyan cseles. Törölni kell az előtte állókat, és voilá:)

lacqa 11-25-2006 17:42

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 46300)

annyira azért nem cseles... :p bár kétségkívül eltelt pár év mire eszébe jutott valakinek. :)

Xeper 11-25-2006 18:34

mi lenne az a csel?
nagy a titkolózás -lehet hogy nincs is semmi módszer, csak mondjátok? :p

monro 11-25-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 46328)
annyira azért nem cseles... :p bár kétségkívül eltelt pár év mire eszébe jutott valakinek. :)

Volt akinek eszébe jutott, de kevésbé volt türelmes és félúton abbahagyta. Mondjuk nem baj a módszerhez ha a topklán tagja az illető :D

Synkel 11-25-2006 20:09

Arra ugye nincs esély, hogy valami jótét lélek elárulja egy szerencsétlen elfnek, mi is az a módszer? Adnék cserébe ződet, meg esetleg söröket is:)

Gyula 11-25-2006 20:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 46366)
Arra ugye nincs esély, hogy valami jótét lélek elárulja egy szerencsétlen elfnek, mi is az a módszer? Adnék cserébe ződet, meg esetleg söröket is:)

Synkel üzi ment.

Gyula 11-25-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 46261)
Nem azzal van a baj, hogy ne lehesen fedezni hanem azzal, hogy a Hóditó nevü játék csucsára igen is csak olyanok jussanak fel akik háboruzni is tudnak. Nekem ez a véleményem ezzel lehet egyetérteni is meg nem.

Azért szerintem akik fent vannak azok ütöttek egy párat :) Javits ki ha tévednék :)

Egy orit tudok akit úgy húztak fel felfedezésel, de ahoz előtte másik kilencnek fel kellett ütnie magát, hogy a 10-et csak felfedezésel fel tudja rángatni a topba.

McLoad 11-25-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 46370)
Azért szerintem akik fent vannak azok ütöttek egy párat :) Javits ki ha tévednék :)

Egy orit tudok akit úgy húztak fel felfedezésel, de ahoz előtte másik kilencnek fel kellett ütnie magát, hogy a 10-et csak felfedezésel fel tudja rángatni a topba.

Erröl beszélek én is, hogy a felfedezéssel ne lehessen elérni a csucsott. Olvassd vissza az elözményeket.

Arwyl szelleme 11-27-2006 16:52

Emberkék! Jól számolok?

20k hekis ori 500 hekit fedezett "életében" azaz 2,5%-ot.

A képlet szerint:

(20,000/100)=200
ez az 1,6-on= 4804
és ez szorozva (1+2,5*2)=6-al
azaz az eredmény: 28826 katona/1 heki

Magyarul nagyon sok házzal 1 heki/nap?

Tényleg így van? Vagy valamit rosszul értelmezek?

Ati 11-27-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 47071)
és ez szorozva (1+2,5*2)=6-al

A 2,5 az 250%-ot jelentene. A 2,5% az 0,025.

Szecsa 11-27-2006 17:01

Rosszul ertelmezed :)
Mert a felfedezesi arany mas, megpedig ez: fedezett terület az adott szinten/összes jött terület.

Tehát az esetben 0,025*2 :)
A képlet ez lenne: 200^1,6*(1+0,025*2)

Az en szamitasaim szerint, bar lehet en is tevedek.

Szecsa 11-27-2006 17:03

Nalam ez 5045 katona/hekire jon ki :)
Az se kevesebb :D

Arwyl szelleme 11-27-2006 17:25

Értem! Köszi!

Így már azt mondhatom hogy tök korrekt így ahogy van!

All times are GMT +1. The time now is 13:07.