Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Valezius 05-20-2008 13:52

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175563)
Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...

De az ég szerelmére mitől lenne gyengébb 10000hektáron, mint 3000-en? :eek: A %-ok szamítanak, azok meg ugyanazok.
Quote:

Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...
Egy szóval nem mondtam, hogy el kell menni 300-ig, csak bele vettem azt is, hogy látni lehessen miről is beszélünk...

Quote:

VAGY:

2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...

Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!

Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...

Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!
Fölöslegesnek látom, A-ban 2000hekin is találkozunk élezett orival az ember, akik lenyomnák ezt a hullát is. Tehát ha ott eléri a maximumot, az szerintem nem gond.

Remedy 05-20-2008 13:55

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 175565)
Remi, itt az emberek nagyrésze egy játszhatatlan fajt akar játszhatóvá tenni. ha te nem akkor, mint előttünk is mondták mellőzd a témát és ne olvasd. és persze ne hurrogj le így mindenkit ;)

Nem jatszhatatlan.

Csak feljebb...

Ez alapjan adjuk az embernek es a felelfnek 60% hadivedelmert, mert nem jatszhato magasabb szinten...

Druida 05-20-2008 14:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 175570)
Nem jatszhatatlan.

Csak feljebb...

Ez alapjan adjuk az embernek es a felelfnek 60% hadivedelmert, mert nem jatszhato magasabb szinten...

butaság...
a hulla lent is csak azért játszható mert lent sok a kezdő, a félelf az egy jó faj, ha jól irányítják. az ember az egy nagy sz*r mindenhol ez ok. de nyithatunk egy topikot ember erősítése miatt is:D:D

Valezius 05-20-2008 14:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 175570)
Nem jatszhatatlan.

Csak feljebb...

Igazad van.
Eddig is kapott, feljebb: 10,20,30,40%-ot. Ami igazából viccnek jó.
Vagy kapjon rendeset, vagy akkor inkább ne is kapjon semmit.
Mert mit ér ez a 30-40%, ha B-ben alig van hulla, A-ban meg még annyi se?

Dus 05-20-2008 18:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175568)
De az ég szerelmére mitől lenne gyengébb 10000hektáron, mint 3000-en? :eek: A %-ok szamítanak, azok meg ugyanazok.

OK, igaz, ezt én néztem el, bocsi :)

Akkor ha a %-ok számítanak, miért nem egy fix bónuszt adunk neki és akkor máris el van intézve az egész... :)

Valezius 05-20-2008 18:52

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175658)
OK, igaz, ezt én néztem el, bocsi :)

Akkor ha a %-ok számítanak, miért nem egy fix bónuszt adunk neki és akkor máris el van intézve az egész... :)

Mert a hulla ott játszható, ahol kevés az élezett ori, egy kezdő kezébe inkább ne kerüljön egy felturbózott hulla. (Valósznűleg ez az alapötlete a mostani szintenkénti bónusznak, csak sajnos szerintem ez nem az igazi :) )

Abban a magasságban nehéz most vele játszani, ahol már kevés a rosszul felépített ország.
Tehát ahol most is jó, nem kell, sőt nem is szabad erősíteni. Ahol most nem jó ott kell rajta segíteni, és az én képletem szerintem pont ezt csinálja :)

Dus 05-20-2008 20:02

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175662)
Mert a hulla ott játszható, ahol kevés az élezett ori, egy kezdő kezébe inkább ne kerüljön egy felturbózott hulla. (Valósznűleg ez az alapötlete a mostani szintenkénti bónusznak, csak sajnos szerintem ez nem az igazi :) )

Abban a magasságban nehéz most vele játszani, ahol már kevés a rosszul felépített ország.
Tehát ahol most is jó, nem kell, sőt nem is szabad erősíteni. Ahol most nem jó ott kell rajta segíteni, és az én képletem szerintem pont ezt csinálja :)

Tehát most (ahogy már 1x írtam) 3. szinten a legkritikusabb, hiszen azért ott már kevesebb jóval az amatőr...
Azért az vicces lenne, ha 3. szinten nehezebben lehetne vele játszani mint A-ban :)...

Jó, oké, meg lettem győzve, hogy esetleg némi finomításokkal jó lenne az ötleted...Nehezen ment, de oké:D

Druida 05-21-2008 08:01

kellene vmi szavazás, hogy kinek melyik ötlet tetszene, és hogy egyáltalán tetszene-e neki...

Valezius 05-21-2008 11:06

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175744)
A hullával az a különös eset áll fent, hogy nagyon könnyű belőle a maximum közeli erősségét kihozni, azaz nem igényel különösebben magas szintü játéktudást. Így ha meg lenne erősítve, akkor egy kezdő számára is nagyágyú lenne a hulla és a tapasztaltabb, de más fajjal játszó játékosoknak is ellenfélnek bizonyulnának, ami nem lenne korrekt. Vannak fajok, amelyekkel jó játszani az alsóbb szinteken (ember, fél-elf, hulla), más fajok viszont a fentebbi szinteken jobbak (elf, ork), és vannak, amelyek minden szinten beválnak (gnóm, óriás). Ez hozzá tartozik a játék változatosságához. Nem látom értelmét felturbózni a hullát.

Az elejével maximálisan egyet értek, éppen ezért nem szabad alacsony hektáron megerősíteni.

Viszont én nem látom be, miért változatosabb, ha mindenki elf, ork, gnóm
és néhol látni óriást és törpét is.
Ahelyett, hogyha ebbe a sorba beállna a hulla is.
Szerintem ez éppenhogy növeli a változatosságot, és nem csökkenti.

tulip 05-21-2008 11:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175761)
Az elejével maximálisan egyet értek, éppen ezért nem szabad alacsony hektáron megerősíteni.

Viszont én nem látom be, miért változatosabb, ha mindenki elf, ork, gnóm
és néhol látni óriást és törpét is.
Ahelyett, hogyha ebbe a sorba beállna a hulla is.
Szerintem ez éppenhogy növeli a változatosságot, és nem csökkenti.

A törpe kimaradt a felsorolásomból, azt a gnóm és óriás mellé pakolnám, a mindehnol jól játszható fajok közé.
Szerintem az óriás és a törpe egyáltalán nem ritka a felsőbbi szinteken, hogy csak úgy odaveted a futottak még kategóriába.
Ha az elejével egyetértettél, akkor beláthatod, hogy a hulla erősítése egyszerűen elrontaná a játékot a leírt okok miatt. Ha vigyáznál arra, hogy alsó szinteken ne erősödjön, de a felső szinten erősítenéd, akkor csak fent rontanál rajta. :)
A változatosságot globálisan értettem, nem csoportokon belül legyen minden változatos. Változatos, mert a lentebbi szinteken valószínűleg más fajjal játszik az ember, mint a fentebbi szinteken.

Valezius 05-21-2008 11:44

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175762)
A törpe kimaradt a felsorolásomból, azt a gnóm és óriás mellé pakolnám, a mindehnol jól játszható fajok közé.
Szerintem az óriás és a törpe egyáltalán nem ritka a felsőbbi szinteken, hogy csak úgy odaveted a futottak még kategóriába.
Ha az elejével egyetértettél, akkor beláthatod, hogy a hulla erősítése egyszerűen elrontaná a játékot a leírt okok miatt. Ha vigyáznál arra, hogy alsó szinteken ne erősödjön, de a felső szinten erősítenéd, akkor csak fent rontanál rajta. :)
A változatosságot globálisan értettem, nem csoportokon belül legyen minden változatos. Változatos, mert a lentebbi szinteken valószínűleg más fajjal játszik az ember, mint a fentebbi szinteken.

(Akkor is tény, hogy A-ban láthatóan kevesebb a törpe, mint az ork, gnóm, elf.)

Szerintem rosszul látod, nem más fajokkal játszik az ember. Lenn játszanak mindennel (nemcsak a kezdők miatt), míg fönn ez beszűkül. Ez nem változatosság.
A kiemelt rész szerintem egyszerűen nem igaz. Illetve ha igaz is, az egyszerűen kényszerből fakad.

A hulla felfele gyengül, amire korábban felfigyeltek ezért kapott 10-20-30-40% haderő bónuszt. Az irány jó volt, de az idő bebizonyította, hogy ez nem érte el a kívánt célt. Így ideje korrigálni :)

tulip 05-21-2008 12:17

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175764)
(Akkor is tény, hogy A-ban láthatóan kevesebb a törpe, mint az ork, gnóm, elf.)

Szerintem rosszul látod, nem más fajokkal játszik az ember. Lenn játszanak mindennel (nemcsak a kezdők miatt), míg fönn ez beszűkül. Ez nem változatosság.
A kiemelt rész szerintem egyszerűen nem igaz. Illetve ha igaz is, az egyszerűen kényszerből fakad.

A hulla felfele gyengül, amire korábban felfigyeltek ezért kapott 10-20-30-40% haderő bónuszt. Az irány jó volt, de az idő bebizonyította, hogy ez nem érte el a kívánt célt. Így ideje korrigálni :)

Számszerűen fogalmam sincs, hogy hány törpe és hány ork van az A-ban, de tény, hogy a nyersanyagot az A-ban is megtermeli valaki és az nem ork lesz. A törpén kívűl a többi faj jó ha saját magának képes megtermeli a szükséges nyersanyagot. Tehát törpe van, lesz és mindig annyi, amennyire szükség van.
Az alsóbb szinteken sem az elf, sem az ork nem előnyös. Lehet velük játszani, az kétségtelen, de nem jön ki az nagy előnyük, ami miatt a fentebbi szinteken annyian választják ezeket a fajokat. Hogy mégis van belőlük jó sok az alsó szinteken, az azért van, mert ott még sok kezdő játszik. Nem a fajok választása szűkül be, hanem a játékosok lesznek fentebb haladva egyre tapasztaltabbak és választják tudatosabban a szintnek megfelelő fajokat.

Remedy 05-21-2008 12:28

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175773)
Az alsóbb szinteken sem az elf, sem az ork nem előnyös. Lehet velük játszani, az kétségtelen, de nem jön ki az nagy előnyük, ami miatt a fentebbi szinteken annyian választják ezeket a fajokat. Hogy mégis van belőlük jó sok az alsó szinteken, az azért van, mert ott még sok kezdő játszik. Nem a fajok választása szűkül be, hanem a játékosok lesznek fentebb haladva egyre tapasztaltabbak és választják tudatosabban a szintnek megfelelő fajokat.

Ez mar teljesen off, de egyaltalan nem ertek vele egyet, sot. Teljesen tokeletes az elf, es az ork is alsobb szinteken is :)

Elonyuk pedig epp annyi van, mint a felsobb szinteken, az okfejtest nem igazan ertem, nincs szintenkenti bonusz... Ja kerem, hogy tobben tudjak piszkalni? Az nem faji hatrany :)

Valezius 05-21-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175773)
Számszerűen fogalmam sincs, hogy hány törpe és hány ork van az A-ban, de tény, hogy a nyersanyagot az A-ban is megtermeli valaki és az nem ork lesz. A törpén kívűl a többi faj jó ha saját magának képes megtermeli a szükséges nyersanyagot. Tehát törpe van, lesz és mindig annyi, amennyire szükség van.

Úristen egyetértünk Remyvel :)
Akkor neked is egyet kell értened abban, hogy most azokon a szinteken nem megfelelő a hulla. De ha azzá lehet tenni, úgy, hogy mást ne rontsunk rajta, akkor ezzel színesítjük a játékot.

tulip 05-21-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175782)
Úristen egyetértünk Remyvel :)
Akkor neked is egyet kell értened abban, hogy most azokon a szinteken nem megfelelő a hulla. De ha azzá lehet tenni, úgy, hogy mást ne rontsunk rajta, akkor ezzel színesítjük a játékot.

Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a hulla nem a megfelelő faj a fentebbi szintekre. A különbség csak az, hogy szerintem ez így jól is van, szerinted pedig meg kellene változtatni.
De önmagadnak mondasz ellent, amikor egyetértettél azzal a véleményemmel, miszerint könnyen ki lehet a hullából hozni a faj által megengedett maximumot, ami azért nem jó, mert kevés játéktudással egy feltuningolt hulla a tapasztalt, de más fajt választó játékosok erős ellenfelévé válik, ami nem jogos előny.
Ha felerősíted a hullát annyira, hogy az A-ban is játszhatóvá válik, akkor kevés játéktudás mellett is képesek lesznek sokan teljesíteni a legfelső szintet. Ez nem lehet cél, mert a játék az értelmét vesztené el ezzel.

Valezius 05-21-2008 13:01

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175783)
Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a hulla nem a megfelelő faj a fentebbi szintekre. A különbség csak az, hogy szerintem ez így jól is van, szerinted pedig meg kellene változtatni.
De önmagadnak mondasz ellent, amikor egyetértettél azzal a véleményemmel, miszerint könnyen ki lehet a hullából hozni a faj által megengedett maximumot, ami azért nem jó, mert kevés játéktudással egy feltuningolt hulla a tapasztalt, de más fajt választó játékosok erős ellenfelévé válik, ami nem jogos előny.
Ha felerősíted a hullát annyira, hogy az A-ban is játszhatóvá válik, akkor kevés játéktudás mellett is képesek lesznek sokan teljesíteni a legfelső szintet. Ez nem lehet cél, mert a játék az értelmét vesztené el ezzel.

Ha kevés játéktudással is képesek lesznek sokan hullával teljesíteni a legfelső szintet, akkor átestünk a ló túloldalára. Pont azért vagy itt, hogy ezt megakadályozd :)
Szerintem lehet találni egy jó egyensúlyt, és ha lehet, miért ne találjunk?

[HTPA]GeeForce 05-21-2008 13:05

Halkan megjegyzem, hogy a hulla értéke nem csak felsőbb szinteken konvergál a 0-hoz, hanem már 5. szinten is.
Kb 400 hektár felett játszhatatlanná válik. 200-on még beveri a kezdőket, utána még 300 körül tud ütögetni, illetve nem zúzzák még talán agyon, mert még sok az MF, akinek nincs kórháza, mert nem gondolt rá, hogy építsen.
400 heki felett már a top30 aljáért megkezdődik a verseny.
Ott már több a szövetség, mint lentebb.
Az MF-ek is erősebbek, hiszen ott vannak, tehát valamilyen szinten megállják a helyüket.
400 felett egy MF-et, akit onnan más se tud leverni, hullával se fogod tudni leverni...
Elkezdenek kórházakat is építeni, mind az MF-ek, mind a szövik, mert rájönnek, hogy a hulla ingyenföld.
És itt bejön a másik hátráltató tényező, hogy nem veszik fel szövetségbe.
Magyarul marad MF. Egy MF hulla bármilyen más fajú országnak ingyen préda.

Mivel Remy közölte, hogy egy faszkalap vagyok, és mit pofázok, ha fingom sincs az egész játékról, és még annyit sem értek hozzá, mint egy krokodil a fogkrémhez, ezért használom a hullát továbbra is arra, amire való.
Pénzraktár. 40% ház, 60% bank. meg mellette 5 másik ország, ami bevédi. A hulla meg kamatot termel. Ennyit ér jelen pillanatban. Többet nem.
A topicot meg meghagyom azoknak, akik értenek a játékhoz. Találjátok ki, hogy mi a legjobb megoldás arra, hogy a hulla faj ne azért legyen a játékban, hogy a kezdők válasszák, majd 2 hét múlva töröljék, és válasszanak mást...
Kb egy próbafaj szerepet tölt be, hogy a friss játékosok magát a Hódító játékot megnézhessék, láthassák a barna-zöld táblázatokat, majd rájöjjenek, hogy "húha, ezzel az országommal semmit nem érek".
A legtöbben ilyenkor azt mondják "ez egy ilyen rossz játék? a többi fajt már ki se próbálom, biztos az is ilyen hibás..."
A maradék meg aki itt marad, másik fajt választ, és később kijön a külső fórumra, és csatlakozik azokhoz, akik azt mondják, az élőhalott játszhatatlan.

tulip 05-21-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 175777)
Ez mar teljesen off, de egyaltalan nem ertek vele egyet, sot. Teljesen tokeletes az elf, es az ork is alsobb szinteken is :)

Elonyuk pedig epp annyi van, mint a felsobb szinteken, az okfejtest nem igazan ertem, nincs szintenkenti bonusz... Ja kerem, hogy tobben tudjak piszkalni? Az nem faji hatrany :)

Nem arról van szó Remedy, hogy Te nem tudnál elf-el vagy orkkal játszani az alsó szinteken, ne magyarázd félre! Az elf és az ork faji előnye a föld megvédése, illetve a föld foglalása, ami a fentebbi szinteken válik lényegessé, mivel felfele haladva a föld egyre értékesebbé válik.

Valezius 05-21-2008 13:14

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175786)
Halkan megjegyzem, hogy a hulla értéke nem csak felsőbb szinteken konvergál a 0-hoz, hanem már 5. szinten is.
Kb 400 hektár felett játszhatatlanná válik.

Ezért jó a képletem, mert területhez köti :) Hullával most a legértelesebb dolog olyan alacsonyan lépni, ahogyan lehet, mert te a szintlépéssel kb. 10% erősödsz, a többiek meg maradnak ugyanolyanok, továbbra is erősebbek nálad, de nem annyival. :)

Egy kékszámos nem fogja használni a mostani hullát, legalábbis ötödik szint felett tuti nem.
Ez nem változatosság :)

tulip 05-21-2008 13:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175788)
Ezért jó a képletem, mert területhez köti :) Hullával most a legértelesebb dolog olyan alacsonyan lépni, ahogyan lehet, mert te a szintlépéssel kb. 10% erősödsz, a többiek meg maradnak ugyanolyanok, továbbra is erősebbek nálad, de nem annyival. :)

Egy kékszámos nem fogja használni a mostani hullát, legalábbis ötödik szint felett tuti nem.
Ez nem változatosság :)

Erre javasoltam, hogy szöviben a szövetséges tudjon a hullára védelem varázslatot feltenni. Ez lényegében kompenzálná, amit az mf státuszról való lemondással elveszít. Így pl. 3 hulla + 1 óriás hadivariból álló szövi már játszaható is lehetne a 2 szintig.

Dus 05-21-2008 13:36

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175790)
Erre javasoltam, hogy szöviben a szövetséges tudjon a hullára védelem varázslatot feltenni. Ez lényegében kompenzálná, amit az mf státuszról való lemondással elveszít. Így pl. 3 hulla + 1 óriás hadivariból álló szövi már játszaható is lehetne a 2 szintig.

30% plusz az nem sok...Ha megnézed Valezius-nak egy régiebbi hsz-lét, amiben benne van egy link egy excelhez (egy képhez, vagy mi volt az), megláthatod, hogy 30% nagyon kevés az amit a védelem varázslat adna...

Valezius 05-21-2008 13:41

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175790)

Akkor már sokkal egyszerűbb, ha megkapja a védelem varázslatot alapból. De ez nem segít semmin...
Ha ennyi elég lenne, hogy bevegyék szövibe, most is bevennék, mivel a szövitársnak lehet íjakat küldeni. És még az sem igaz, hogy ezentúl lényegesen kevesebbet kell küldeni.

Magyarul ez a javaslat az ég világon semmire se jó.

Dus 05-21-2008 13:58

Én mostmár inkább Valezius ötlete mellett állok, mert tényleg fönt erősítené a hullákat, de azért még tuti lesz mit finómítani rajta...

KPeti999 05-21-2008 18:19

Szerintem jó ötlet lenne valahova összegyűjteni az eddig elhangzott javaslatokat, úgy valszeg könnyebb lesz eldönteni, h hogyan tegyük a hullát játszhatóbbá...

Dus 05-21-2008 18:58

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 175845)
Szerintem jó ötlet lenne valahova összegyűjteni az eddig elhangzott javaslatokat, úgy valszeg könnyebb lesz eldönteni, h hogyan tegyük a hullát játszhatóbbá...

Egyenlőre Valezius javaslata az ami még fennáll és nem lett gyorsan, egyszerűen megdöntve, szal ezzel még lehet várni ;)

Hani 05-21-2008 20:41

Hmmm... Olvasgatom itt a hsz-ek hadát. Itt-ott feltűnt egy kis személyeskedés, egy kis offolás és néha kicsit el is tért a beszélgetés a témától. Hmmm...

Nekem személy szerint tetszik a hulla faj, de eszem ágában sincs jelen állapot mellett irányításom alá vonni. Egyszer megtettem de... mint amit korábban is sokan említették max 300 hekiig lehet vele bohóckodni, szó szerint bohóckodni. Másra nem igazán alkalmas.
Az hogy szintlépésenként kap 10% hadibónuszt az édeskevés. Pláne ha hozzávesszük azt is hogy a hulla katmorálja ritkán van 75-80% fölött. Egy tapasztaltabb mfnek vagy szövinek a hulla = ingyen föld+moráljavítás. Csoporttól és hektártól függetlenül. Bármely más fajjal lehet max hekivel szintet lépni ezzel legfeljebb 5ből, némi szerencsével talán még 4ből is de erre már nem sok esély van. Itt el is veszti az értelmét az "egy apró tuning a hullához" Mert ide nem apró tuning kell hanem egy alapos tatarozás és renoválás.

Nos ez áll a súgóban...

Előnyök

* ételfogyasztásuk nulla,
* csatában és útközben nincs veszteségük,
* támadások alkalmával, más fajjal való nyertes csata esetén az ellenfél elhulló egységeit a saját seregébe megkapja, ugyan olyan formában ahogy az elhullott, kivéve mészárlás esetén a varázslók és tolvajok alap katonaként jelennek meg -ezek is katonai egységek-
* mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)
* állandó betegségforrás, rá azonban hatástalan a betegség,
* hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés, - melyik hulla tart varit meg tolit? :)-
* ha az országban vihar tombol, nem zavarja,
* a földrengés csak minimális károkat okoz,
* minden indított serege azonnal vérszomjjal támad,
* az ellene irányuló minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el, továbbá fennáll a veszélye annak, hogy betegséget is hazavisznek a tolvajok (kb.0.0001%, nem maga a szám a fontos hanem inkább csak az, hogy van rá esély. De aki jó kockásból az kitalálhat ide egy konkrét számot is)
* hadi ereje szintenként növekszik: a 4. szinten +10% támadó- és védőerővel rendelkezik, a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.
* eggyel több tábornokkal rendelkezik,
* férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.
* a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít.
* ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.

Hátrányok:

* nem varázsolhat,
* nem indíthat semmilyen tolvajakciót,
* tudománytekercseinek maximum hatásfoka: 0%.
* szövibe nem nagyon veszik be
* a sok vaktámadás miatt a katmorál elég tré lesz mert minnél tapasztaltabb környezetben van annál többet bukik majd be.
* minnél magasabb szinten van annál életképtelenebb a többi fajjal szemben
* a tapasztaltabb játékos(ok) szemében "ingyenföldként" jelennek meg
* ez a legkiszolgáltatottabb faj

... az én ötleteimmel és véleményemmel kiegészítve.

Nem mondom, hogy az amit leírtam az jó és működőképes is lenne, sőtt! De én szeretném ha az ork után a hulla lenne a második legmillitárisabb faj. Már ha varisnak meg tolisnak egyáltalán nem lehet használni, akkor valamiben csak ki kellene tűnnie. Legalább is ezt tartom logikusnak.

Gondolom van 1-2 ötletem ami felháborodást fog kelteni vagy épp abszúrdnak fognak tartani mint pl a tolvajlással bacit kapni, de! : ha már betegségforrás és beteg területre küldjük a tolikat akkor miért is ne kaphatná meg elvétve 1x-1x? Meg ha emlékeim nem csalnak mielőtt még nem volt a hulla faj azelőtt bárkinek, bármikor, bármelyik csopiban csak úgy egyik körről a másikra felüthette a fejét a pestis az orijában, igaz ez a démontojás korszakában volt :D

Várom a hszeket, építő jellegű kritikákat és javaslatokat. Addig is ovserve mode!

Off.: véleményem szerint az ember faj akkor élte virágkorát amikor a tükörvarázst nem lehetett átütni ;)

Smooth Scroller 05-21-2008 22:43

hani, ez mar nagyon durva. +40% lakibonusz teki nelkul az elso szinten... +a tobbivel 1utt mar boven tulzasba vitted. szamold ki 80% barakkal. bocsi.

ezert nem lesz soha semmi a hullabol, mert mindig el van tulozva.

amit en javasoltam anno, annak a lenyege ez volt:

minden tovabbi szinten +2 ferohely es +5% toli/vari rezisztancia.

ennyi az egesz, tok 1szeru, semmi bonyolultsag.
ez a gyakorlatban igy lenne:

sereg/barakk:
5. szinten 40
4. szinten 42
3. szinten 44
2. szinten 46
1. szinten 48

lakos/haz:
5. szinten 50
4. szinten 52
3. szinten 54
2. szinten 56
1. szinten 58

lakos/uresheki
5. szinten 8
4. szinten 10
3. szinten 12
2. szinten 14
1. szinten 16

toli/vari rezisztancia:
5. szinten +0%
4. szinten +5%
3. szinten +10%
2. szinten +15%
1. szinten +20%

igy mar gyujtasra nem lenne annyira erzekeny. amivel total ki lehet nyirni, mert eselye sincs, hogy vedekezzen ellene, igy minden total gyatra ori 1 tolival is szanaszet gyujthatja (kiveve a tobbi hulla es az orias).

sztem ez tok 1szeru, semmi bonyolult keplet, hasznalhato es inkabb finomhangolas mint durva beavatkozas. de ha utanaszamolunk akkor sztem kedvezoen alakulna a kep.

dehat a javaslatok altalaban ehhez is mindig-mindig tulzoak voltak, igy aztan szepen elhalt a dolog eredmeny nelkul.

meg igy is a leggyengebb hadis lenne pl az a-ban, dehat nem kell kajalnia, nem lehet leartozni, meg alig kell ra odafigyelni. jo lenne ez igy, csak gondoljatok bele. legalabbis sokkal jobb mint most.

Valezius 05-22-2008 07:50

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 175885)
Nem mondom, hogy az amit leírtam az jó és működőképes is lenne, sőtt! De én szeretném ha az ork után a hulla lenne a második legmillitárisabb faj. Már ha varisnak meg tolisnak egyáltalán nem lehet használni, akkor valamiben csak ki kellene tűnnie. Legalább is ezt tartom logikusnak.

Logikus is, hogy a 2. legmilitárisabb legyen, de ebből úgy érzem úgyse lenne semmi, ezért az egyetlen reális cél az lehet, hogy anni erősítést kapjon, hogy ha nem is könnyen, de játszható legyen.

A javaslataidról:
Mészárláskor nem fog katonát kapni, ezt Ati világosan elmondta. (Még abba se megy bele, hogy vesztes csatára, vagy győztes védésre kapjon)
Képzés gyorsítása: Párbajban elég jó lenne, normálban meg tudna kis pénzt csinálni a hulla. Szóval ez jó kis javaslatnak tűnik :)
A hazavitt betegségről már beszéltünk párszor. Ha kicsi a szám nem ér semmit, ha sok, akkor meg senki nem meri majd lopni a hullát, ami már a ló túloldala.
Eggyel több tábi: hát azzal sokra megy.
A férőhely bón korrekt.
Ez a katmorál emelés segít rajta, de akkor már azt tenném be, hogy a vesztes csatáktól kevésbé csökkenjen a katmorálja, mint más fajoknak.
Az utolsó pont se rossz.

És most nézd rá, ez túl bonyolult. Én ehelyett az egyszerűséget javaslom, lásd korábban. Egyetlen hadibónusz, ami felváltja az autovérszomjat, és a szintenkénti erősítést, persze azért azokat felül is múlja.

Valezius 05-22-2008 07:53

Smooth:
(Üdv újra a topicban :) )

Ez akkor is bonyolult, egy kezdő meglátja a hullához odaírva és elmegy az életkedve. :)
Továbbá a hullával ugyanúgy csak alig lehetne eljutni 5. szinten 500heki közelébe. Így egy kékszámos se lesz hulla.
Míg az én képletem azt is lehetővé teszi (persze egy kis módosítása nem árthat)

Xeper 05-22-2008 10:21

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175922)
Így egy kékszámos se lesz hulla.

Nekem most is van egy a 4. szinten :p

Valezius 05-22-2008 10:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 175941)
Nekem most is van egy a 4. szinten :p

Túloztam picit :)

Valezius 05-22-2008 12:54

Támogatom Smooth javaslatát, mint az egyetlen értelmes alternatívát.
Mint ahogy jogosan rámutattak az enyém mégse jó. És csak némi bonyolítással lehetne javítani rajta, aminek nincs sok értelme.

Hani 05-22-2008 14:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175921)
És most nézd rá, ez túl bonyolult. Én ehelyett az egyszerűséget javaslom, lásd korábban. Egyetlen hadibónusz, ami felváltja az autovérszomjat, és a szintenkénti erősítést, persze azért azokat felül is múlja.

Bevallom férfiasan még nem teljesen értem a te alternatívádat ,hozzáteszem az utóbbi időben elég keveset aludtam, de ígérem, hogy mihamarabb megértem és akkor érdemben is tudok hozzászólni.

Valami tényleg kezd derengi, hogy anno Ati megvétózott egy az enyémhez hasonló mészáros dolgot... de ahogy elnézem azért a társaság zöme kezd egyet érteni abban, hogy szintenként kapjon egy kis pluszzt. Már csak Ati kellene hogy eldöntse mégis mennyit kapjon :D

Dus 05-22-2008 14:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175986)
Támogatom Smooth javaslatát, mint az egyetlen értelmes alternatívát.
Mint ahogy jogosan rámutattak az enyém mégse jó. És csak némi bonyolítással lehetne javítani rajta, aminek nincs sok értelme.

Ez mkor és hol is történt??

Valezius 05-22-2008 14:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176013)
Ez mkor és hol is történt??

A másik hullás topicban, pedig a jogos kritikának itt lett volna a helye ;)

Dus 05-22-2008 15:04

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 176015)
A másik hullás topicban, pedig a jogos kritikának itt lett volna a helye ;)

Áhhá...akkor ha nincs javaslat:

-simán mi lenne, ha csak tripla szintenkénti bónuszt kapna a hulla és akkor márnem lenne olyan gyenge ütőereje...tehát 5. szinten eddig is simán el lehetett vele lenni, ott nem kapna bónuszt. a 4. szinten a mostani 10% helyett 30%-ot kapna ami nem durva. 3. szinten 60%, 2. szinten 90%, első szinten 120%...

így még mindig jóval kisebbet ütne mint egy ork, de jóval nagyobbat mint most...

Ha ez nem elég (szerintem bőven jó lenne), akkor meg lehetne azt csinálni, hogy még kapjon mellé 5, 10, 15, 20% gyújtásrezisztet, ami alapból smooth javaslata volt, de én mellé nem férőhelybónuszokat adnék, hanem amint már említettem, tripla hadibónuszt...

Vélemények??

Redback 05-22-2008 15:09

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176019)
Áhhá...akkor ha nincs javaslat:

-simán mi lenne, ha csak tripla szintenkénti bónuszt kapna a hulla és akkor márnem lenne olyan gyenge ütőereje...tehát 5. szinten eddig is simán el lehetett vele lenni, ott nem kapna bónuszt. a 4. szinten a mostani 10% helyett 30%-ot kapna ami nem durva. 3. szinten 60%, 2. szinten 90%, első szinten 120%...

így még mindig jóval kisebbet ütne mint egy ork, de jóval nagyobbat mint most...

Ha ez nem elég (szerintem bőven jó lenne), akkor meg lehetne azt csinálni, hogy még kapjon mellé 5, 10, 15, 20% gyújtásrezisztet, ami alapból smooth javaslata volt, de én mellé nem férőhelybónuszokat adnék, hanem amint már említettem, tripla hadibónuszt...

Vélemények??

A hullának a legnagyobb gondja a védekezésben van, szerintem.

Dus 05-22-2008 15:49

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 176021)

Mér, a hadi bónusz védekezést nem ad??:eek:

komisz86 05-22-2008 15:56

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 176021)

Ezzel teljes mértékben egyetértek. De szerintem nem az lenne a megoldás, hogy különböző úton módon adjunk neki 30.. 50 vagy 100% védőerőtöbbletet, mert ezzel szerintem csak azt érnénk el hogy megjelennénk a "betonhullák". A hullának már van egy olyan képessége ami arra szolgál(na), hogy távoltartsa a seregeket ez pedig a pestis. A jelenlegi formájában nem alkalmas rá, ezért írtam a másik topikba (nem akartam itt még egy 101. ötletet felvetni), hogy azt kéne jelentősen megerősíteni. Így a hulla továbbra is üthető maradna, de nem érné meg boldog-boldogtalannak tőle szerezni a földet. (Ha meg valaki mégis őt üti legalább viselje meg az oriját a pestis, mert a jelenlegi formájában elég komlytalan.)

Redback 05-22-2008 16:02

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176035)
Mér, a hadi bónusz védekezést nem ad??:eek:

AZ szrintem nem nagyon lnne a legjobb, mert mivel majdnem akkorát véd mint agnóm, sőt ha nincsenek toronyban akkor nagyobbat is...
Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176039)
Ezzel teljes mértékben egyetértek. De szerintem nem az lenne a megoldás, hogy különböző úton módon adjunk neki 30.. 50 vagy 100% védőerőtöbbletet, mert ezzel szerintem csak azt érnénk el hogy megjelennénk a "betonhullák". A hullának már van egy olyan képessége ami arra szolgál(na), hogy távoltartsa a seregeket ez pedig a pestis. A jelenlegi formájában nem alkalmas rá, ezért írtam a másik topikba (nem akartam itt még egy 101. ötletet felvetni), hogy azt kéne jelentősen megerősíteni. Így a hulla továbbra is üthető maradna, de nem érné meg boldog-boldogtalannak tőle szerezni a földet. (Ha meg valaki mégis őt üti legalább viselje meg az oriját a pestis, mert a jelenlegi formájában elég komlytalan.)

Ez sem lenne hülyeség..

All times are GMT +1. The time now is 15:48.