Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Ati 10-26-2013 13:31

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305848)
Ha a varikészüből 10% elment ártóra, 15% saját magára, akkor elég lesz 85%-ra töltődni szabihoz?
Ha igen, akkor hogy lesz ez jelezve?

A szabadsághoz szükséges készültségek külön lesznek jelezve a szabadság oldalon. A normál készültséget nem befolyásolják.

A fenti példánál a varázslatok oldalon 75% készültséget fogsz látni, a szabadság oldalon 90%-ot.

Ugyanez igaz a mások által okozott készültségvesztésre is. Ha például valakinek a tolvaj készültségét levitték 0%-ra, akkor az a szabadságot nem befolyásolja, mivel nem ő használta azt el mások elleni támadásra.

Pool 10-26-2013 13:42

a támadásnál lehetne a 3 órát a csapódástól számolni...

Padlócsempe 10-26-2013 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305846)
Mivel óriási ellenállásba ütközött az, hogy lényegesen több pénzt lophasson, ezért a pénz védelme továbbra is csak kicsit változik. Ha talál egy jó célpontot, akkor legalább tudja megfelelően elhasználni a készültségét. Ami a többieknek is csak jó, hiszen egy ilyen után legjobb esetben is kell 15 kör, mielőtt szabira mehetne, tehát bőven van idő próbálkozni a lopás megtorlásával. Még több is, mint régen a 12 órás akciómentesség idején.

Ez a lehetőség biztosítja, hogy a sokak által sunyi játékstílusnak nevezett szabira menés teljesen ki legyen zárva komolyabb esetekben.

Úgy érzem, hogy ezzel mindkét oldal jól jár. A félelf is, és a félelf célpontjai is, mivel bőven van idejük reagálni.

Az a baj a lopás 50% készültség alatti engedésével, hogy ha nem haszonszerző akcióról van szó, hanem ártó akcióról, akkor egyszerűen túl nagy kárt tud okozni egy nála gyengébben egy pillanat alatt. Mondjuk 33 egyszerre történő gyújtogatás, vagy emberlopás elég durván ki tud csinálni egy országot. Ha a katonagyilkolás meg lesz erősítve, akkor akár az is.

Ha jól sejtem pénzlopással kapcsolatban az fog bekerülni, hogy félelffel szemben 20% helyett 10% aranyat véd a pénz. Viszont így a tanyamaluszból akár tanyabónusz is lehetne, az árnyak pedig 30% helyett adjon 50%-t, hogy legalább valamennyire használható legyen a félelf.

Remedy 10-26-2013 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305846)
. Ha talál egy jó célpontot, akkor legalább tudja megfelelően elhasználni a készültségét. Ami a többieknek is csak jó, hiszen egy ilyen után legjobb esetben is kell 15 kör, mielőtt szabira mehetne, tehát bőven van idő próbálkozni a lopás megtorlásával. Még több is, mint régen a 12 órás akciómentesség idején.

Ez a lehetőség biztosítja, hogy a sokak által sunyi játékstílusnak nevezett szabira menés teljesen ki legyen zárva komolyabb esetekben.

Úgy érzem, hogy ezzel mindkét oldal jól jár. A félelf is, és a félelf célpontjai is, mivel bőven van idejük reagálni.

De ha egy gyújtássorozat után marad 5-7% házam, azon már semmi sem segít, és nem jó nekem, az tuti...

Ati 10-26-2013 14:24

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305851)
Az a baj a lopás 50% készültség alatti engedésével, hogy ha nem haszonszerző akcióról van szó, hanem ártó akcióról, akkor egyszerűen túl nagy kárt tud okozni egy nála gyengébben egy pillanat alatt.

Összességében ugyanannyi készültségről beszélünk, mint eddig.

Eddig ha 100%-nyi ártó akciót akart csinálni, akkor azt csak 2 lépésben tudta megtenni: először 50%-ot, majd várt 8-10 kört, és a második 50%-ot. A két akciósorozat között a célpontnak volt ideje "regenerálódni". Ez alatt most az automata védelmet értem.

Ha a 100%-nyi készültséget egyszerre használja el, akkor a célpont az egyes akciók között nem "regenerálódik", ami azt jelenti, hogy az automata védelem sokkal erősebben érvényesül.

Ha a két esetet összehasonlítjuk, akkor az első (mostani) esetben sokkal több kárt tud okozni, mint a második esetben.

Természetesen ez csak azokra az akciókra vonatkozik, amik az automata védelmet befolyásolják.

Ha pénzlopásról beszélünk, akkor az első esetben kevesebbet fog lopni, mivel a célországnak rengeteg ideje van közbelépni (például a pénz elköltésével).

Padlócsempe 10-26-2013 15:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305853)
Összességében ugyanannyi készültségről beszélünk, mint eddig.

Eddig ha 100%-nyi ártó akciót akart csinálni, akkor azt csak 2 lépésben tudta megtenni: először 50%-ot, majd várt 8-10 kört, és a második 50%-ot. A két akciósorozat között a célpontnak volt ideje "regenerálódni". Ez alatt most az automata védelmet értem.

Ha a 100%-nyi készültséget egyszerre használja el, akkor a célpont az egyes akciók között nem "regenerálódik", ami azt jelenti, hogy az automata védelem sokkal erősebben érvényesül.

Ha a két esetet összehasonlítjuk, akkor az első (mostani) esetben sokkal több kárt tud okozni, mint a második esetben.

Természetesen ez csak azokra az akciókra vonatkozik, amik az automata védelmet befolyásolják.

Ha pénzlopásról beszélünk, akkor az első esetben kevesebbet fog lopni, mivel a célországnak rengeteg ideje van közbelépni (például a pénz elköltésével).

A másik oldalról viszont nincs ideje reagálni a szenvedő félnek, és szerintem ez a fontosabb. 33 gyújtás nem mindegy, hogy 1 kör alatt megy végbe, vagy van 17 gyújtás, és utána 8 körön át körönként 2.

Az utóbbi esetben van idő reagálni, és még kisebb károknál meg lehet tenni a szükséges ellenlépéseket (pl. félelf készültségének letolása), míg az első esetben nincs erre lehetőség, a 33 toliakció következményei egyben jelentkeznek.

Ati 10-26-2013 15:17

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305854)
A másik oldalról viszont nincs ideje reagálni a szenvedő félnek, és szerintem ez a fontosabb. 33 gyújtás nem mindegy, hogy 1 kör alatt megy végbe, vagy van 17 gyújtás, és utána 8 körön át körönként 2.

Az utóbbi esetben van idő reagálni, és még kisebb károknál meg lehet tenni a szükséges ellenlépéseket (pl. félelf készültségének letolása), míg az első esetben nincs erre lehetőség, a 33 toliakció következményei egyben jelentkeznek.

Ezen nagyon sokat kár filozofálgatni. Az egész téma arról szól, hogy legyen mit lopnia a félelfnek, úgyhogy 50% alatt csak haszonszerző akciókat tud végrehajtani, ezzel kérdés megoldva.

Padlócsempe 10-26-2013 15:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305855)
Ezen nagyon sokat kár filozofálgatni. Az egész téma arról szól, hogy legyen mit lopnia a félelfnek, úgyhogy 50% alatt csak haszonszerző akciókat tud végrehajtani, ezzel kérdés megoldva.

Szimpatikus.

És meddig mehetne le? 0%-ig? 25%-ig?

Ati 10-26-2013 15:45

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305856)
Szimpatikus.

És meddig mehetne le? 0%-ig? 25%-ig?

Szerintem simán lemehet 0%-ig. Ez közös érdek (az övé is, és a célponté is), hiszen így nagyon sokáig játékban kell maradnia, ami lehetőséget ad a visszatámadásra. Mindenki jól jár vele.

Remedy 10-26-2013 16:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305857)
Szerintem simán lemehet 0%-ig. Ez közös érdek (az övé is, és a célponté is), hiszen így nagyon sokáig játékban kell maradnia, ami lehetőséget ad a visszatámadásra. Mindenki jól jár vele.

2%, 1%-nál indíthat akciót? Ha igen, olyankor minusz lesz? :)

Ha minusz lesz, lehet letolni minuszba majd a készülijét? :)

Ati 10-26-2013 16:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 305858)
2%, 1%-nál indíthat akciót? Ha igen, olyankor minusz lesz? :)

Ha minusz lesz, lehet letolni minuszba majd a készülijét? :)

Ahogy eddig nem mehetett minuszba a készültség, úgy értelemszerűen ezután sem mehet.

petko 10-27-2013 15:05

Lenne pár kérdésem meg meglátásom:

1. Miért a meglévő pénz mennyiségének %-os arányát védik a bankok? 10 bank, hogy tud védeni egyszer 1 milliót, máskor meg 1 milliárdot? Több pénz van és bővitik időközben titokban a bankokat, majd pedig ha fogytán van a pénz akkor betömik a titkos rejtekhelyeket vagy mivan itt? :D

Miért csak akkor fontos a logika amikor számotokra előnytelen javaslatra válaszoltok?

Megkéne határozni, hogy 1 bank mennyit tud védeni. Nem kevesebbet, nem többet. Most jöttök azzal, hogy 200 hekin akkor hogyan védjen meg 4 milliárdot? Sehogy. Pont. Nem reális az, hogy Magyarországnak annyi pénze legyen mint az USA-nak miközbe sokkal gyengébb katonailag és máshogy is.

2. Nem lehetne tartani 80% barakkot, meg nem lehetne beütni egy elfet meg blablabla. Ha te változtatsz, más is változtathat. Máris neki is és neked is 10%-al kevesebb barakkod van, mert kell banknak. Nem változott semmi, de nyilván dönthetsz úgy, hogy te lebontasz 10%-ot, hogy legyen bankod ő viszont nem. Mi a probléma ezzel? Tőled nem tudnak lopni, őt meg nem tudják beütni viszont tudnak lopni. Valamit valamiért. Több a variálási lehetőség, változatosabb a játék, szinesebb.

Nagyon látszik a begyöpösödés, hogy nehogy változzon valami. Nehogy a 10 évvel ezelött papirra vetett taktikák, tervek, furfangok ne müködjenek, mert akkor lesz ihaj-csuhaj.

Nagyon izgalmas lehet megtervezni, hogy most akkor 85% vagy 90% barakk legyen és a maradék helyekre 10% templomot és 5% kocsmát (vagy 5% templomot+5% kocsmát) épitsünk. Igazán elveszti a tervezés lényegét az, hogy esetleg nem csak 5-6 épületet kell épiteni amikor van 20 másik (ahogy ugyanaz is elveszi, hogy bizonyos % eséllyel a tolvajok hagyják figyelmen kivül a bankot, olvastam valahol).

X azt választja, hogy inkább több katonát tart ami a fosztogatás ellen véd, de többet lehet tőle lopni.
Y azt választja, hogy inkább kevesebb katona és több bank, amivel kockáztatja, hogy tudnak fosztani tőle viszont lopni is kevesebbet.

Most viszont az van, hogy fosztogatás ellen is lehet védekezni, miközben nevetségesen nagyon kevés beáldozással, a lopásokat szinte teljes mértékben meglehet akadályozni. Mit ne mondjak, igy tényleg sokkal biztonságosabb és unalmasabb, ami mellett a játék 1/3-a is elveszik.

3. Itt fenyegetnek, hogyha ez megváltozik akkor inkább itt hagyják a játékot. Aki nem tud alkalmazkodni az kihullik. Kegyetlen, de ilyen az élet... Én valahogy nem tudom sajnálni, hogyha valaki abbahagyja a játékot durciból, mert valami olyan változik ami kilenditi a kényelmes helyzetéből :rolleyes:

De rossz lenne a szegény hadisoknak, hogy a tolvajok eltudnák lopni a pénzeiket. Rögtön itt hagynak minket meg minden. Azért nem hagynak itt minket a tolvajok ha az összelopkodott pénzüket fosztogatással elviszik a hadisok tőlük? (és vissza se tudják szerezni, mert elég annyi bank a támadó félnek amennyit egy kezdőország is simán elbir, miközben a tolvajnak a bankok számának többszöröse szükséges barakk formájában, hogy ne mindenki menjen be hozzá)

4. Nagyon nem tartom normálisnak, hogy sugó tele van azzal, hogy milyen sokrétü a hóditó, mert tudsz tolvajkodni, varázsolni és harcolni és ne játsz előholttal, mert akkor a játék 2/3-ból kimaradsz miközben idővel nincs esélyed ezzel a kettővel érvényesülni annyira mint 1 hadügyis országgal. Az lenne a normális ha a játék megadná a lehetőségét, hogy 33%/33%/33% arányban megoszolhassanak az országok mint hadügyis, tolvajlós és varázslós országok és ezt csak az emberi tényező boritaná meg.

(Mivel ahogy néztem nagyon szeretnek páran a számokon lovagolni, és figyelmen kivül hagyni a lényeges dolgot, megszeretném jegyezni, hogy az irásomban levő számadatok mindössze példák. Emellett kérem kerülni az olyan válaszokat is amiben csak valamilyen helyesirási hibára hivja fel a figyelmet az illető)

Ati 10-27-2013 15:39

Quote:

Originally Posted by petko (Post 305868)
Nagyon látszik a begyöpösödés, hogy nehogy változzon valami. Nehogy a 10 évvel ezelött papirra vetett taktikák, tervek, furfangok ne müködjenek, mert akkor lesz ihaj-csuhaj.

Volt régen egy olyan játék (nem magyar), ahol kb 3 havonta kulcsfontosságú értékek változtak a játékban. Nagyon utáltam, mert mire kitapasztaltál valamit, addigra dobhattad is kukába. Emiatt a Hódító is inkább a kiszámíthatóság elvére épült.

Ennek ellenére felmerül időnként jópár olyan javaslat, amivel kapcsolatban a fenti mondatoddal nagyon egyetértek.

Remedy 10-27-2013 16:00

Quote:

De rossz lenne a szegény hadisoknak, hogy a tolvajok eltudnák lopni a pénzeiket. Rögtön itt hagynak minket meg minden. Azért nem hagynak itt minket a tolvajok ha az összelopkodott pénzüket fosztogatással elviszik a hadisok tőlük? (és vissza se tudják szerezni, mert elég annyi bank a támadó félnek amennyit egy kezdőország is simán elbir, miközben a tolvajnak a bankok számának többszöröse szükséges barakk formájában, hogy ne mindenki menjen be hozzá)

Ezt persze Te sem gondolod komolyan. Tudod, van egy olyan varázslat, hogy távolbalátás, és el lehet költeni a pénzt, a lopás viszont azonnali. Nem tudom, te milyen tolvajt játszol, de ők sosem úgy védekeztek, hogy annyi barakkot tartanak, hogy nem lehet beütni őket. A többe beírásod sem semmi, de ilyen sületlenség mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.

petko 10-27-2013 17:37

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 305870)
ők sosem úgy védekeztek, hogy annyi barakkot tartanak, hogy nem lehet beütni őket.

De nem is úgy, hogy évekkel ezelött, 200 hektáron felhúztak 20 épületet és köszönöm szépen, jól vagyok. :p

Ati:
7-8 éve játszottam először a hóditóval. Nem tudok mondani 1 új dolgot ami nem lett volna akkoriban (bár lehet, hogy volt, de valószinübbnek tartom, hogy 1-2-x %-on kivül más nem nagyon változott). Azért mostmár érettnek érzem egy olyan változtatásnak ami megadja az esélyt, hogyha tolvajt akarok játszani akkor azt játszhassak, mert azzal is van esélyem (és nem kevesebb mint 1 hadisnak, vagy legalább nem ennyivel)

Sokaknak nem tetszene (mint látni itt is), de biztos vagyok benne, hogy lennének olyanok is akik örülnének a változtatásnak :o

Pumi 10-27-2013 17:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 305870)
Ezt persze Te sem gondolod komolyan. Tudod, van egy olyan varázslat, hogy távolbalátás, és el lehet költeni a pénzt, a lopás viszont azonnali. Nem tudom, te milyen tolvajt játszol, de ők sosem úgy védekeztek, hogy annyi barakkot tartanak, hogy nem lehet beütni őket. A többe beírásod sem semmi, de ilyen sületlenség mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.

Valójában te semmi mellett nem tudsz elmenni ami nem a te kényelmed szolgálná... alkalmazkodj a felesekhez majd, biztos menni fog.
Ha esetleg mégsem, ott a kezdők fóruma, kérdezhetsz majd :D

Ati 10-27-2013 17:54

A személyeskedéseknek itt nincs helye. Köszönöm.

Pumi 10-27-2013 18:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305874)
A személyeskedéseknek itt nincs helye. Köszönöm.

Ebbe semmi olyan nem volt, nem is értem miért írtad ezt, ha lett volna benne, ki se teszed a hsz-em.
De szerintem te is látod egyesek irányvonalát "maradjon minden így mert nekünk tízünknek így jó"

Halkan jegyzem meg, nekem se lesz jó ha szétlopnak, de örülök is mert legalább változást hoz stratégiai kérdésekben.

Remedy 10-27-2013 19:10

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 305876)
Ebbe semmi olyan nem volt, nem is értem miért írtad ezt

Akkor mégis, mi előremutató volt a hszedben, ami a témához is kapcsolódik? Csomó más helyen be tudsz szólni, ha csak ahhoz van kedved.

Teljesen természetes, hogy szólok, ha valaki szerint a fosztás ellen csak úgy tudsz tolvajjal védekezni, hogy behúzol sok barakkot.

Ati 10-27-2013 19:13

A témához visszatérve...

Lévén, hogy már a végén járunk, még bármi egyéb gondolat az eddigieken felül?

Sequator 10-28-2013 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305878)
A témához visszatérve...

Lévén, hogy már a végén járunk, még bármi egyéb gondolat az eddigieken felül?

Engem az Árnyak erősítése érdekelne. Továbbra is a lakosok x% és a tolvajok y%-a lesz a mérvadó az erősítésnél? Mert ugye, ha pl. egy 18% házzal rendelkező felest tartunk példa kedvéért 1000 hekin, 180 házban elfér 12600 lakos, aminek a 40%-a 5040, ahhoz legalább 30% kocsmát (300db) kellene tartani, amiben befér 16800 toli, hogy a maximális +5040 tolierőt megkaphassa. De korábban arról volt szó, hogy azért lesz erősítve az Árnyak, hogy kevesebb kocsmára legyen szüksége. Szóval ez az arány érdekelne, mivel ezzel meg lesz valamilyen szinten határozva, hogy hány % kocsmát ésszerű tartania. Például, ha maradna a 40% a lakosok és a toliknál a 30%-ról 60%-ra lenne növelve az érték akkor elég lenne 15% kocsma hogy ugyan úgy megkaphassa az 5040 tolvajerő értéket és már ezzel is erősítve lenne a feles.

A másik kérdés, hogy továbbra is véd majd az Árnyak a toliakció ellen? Mert ha igen és még erősítés is kap, ráadásul ott a tisztánlátás, akkor szóba jöhetne, hogy csak a támadóerejét növelje az Árnyak. Gondolom ez most elég népszerűtlen javaslatnak tűnik, mivel egy feles sem szereti ha kitekizik :D Bár szerintem ettől még színesebb lenne a játék :rolleyes: Viszont a példával élve és folytatva az előző gondolatmenetet az árnyak erősítése miatt +60%-ot kap támadásra, míg védekezésere 60%+30%-ot a tisztánlátással. Viszont így sehogy sem lehet majd tolikkal ártani a felesnek, még ha 0-ra van tolva a készültsége akkor se. Tudom az ember faj témája nem idevaló, viszont megemlíteném, hogy a másik jelenleg életképtelen tolis faj így totál ki lesz golyózva, viszont ha nem védené a felest az Árnyak akár választható is lehetne, mivel az ember készültségét nem lehet lecsökkenteni varikkal és akár 30% kocsmát is tarthat, és szintén sokkal-sokkal színesebb lenne a hódító! :)

(az is lehet hogy egyáltalán nem így működik majd az Árnyak, de nem volt semmilyen konkrétum leírva így csak ötleteltem...)

Ati 10-28-2013 15:23

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 305887)
Engem az Árnyak erősítése érdekelne. Továbbra is a lakosok x% és a tolvajok y%-a lesz a mérvadó az erősítésnél?

Igen.

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 305887)
Tudom az ember faj témája nem idevaló, viszont megemlíteném, hogy a másik jelenleg életképtelen tolis faj így totál ki lesz golyózva

Az embert ne keverjük ide. Teljesen más terveim vannak vele, nem ide való most.

Sequator 10-28-2013 15:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305889)
Az embert ne keverjük ide. Teljesen más terveim vannak vele, nem ide való most.

Értem.

Gondolom, akkor a megerősített Árnyak varázslat továbbra is védeni fog tolik ellen.

Ati 10-28-2013 16:04

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 305890)
Értem.

Gondolom, akkor a megerősített Árnyak varázslat továbbra is védeni fog tolik ellen.

Persze. Most nem a félelf gyengítéséről beszélünk. :)

Artista 10-28-2013 16:24

Quote:

...mennyiségének %-os arány...

ez a lényeg, a fixértékű védelmek, távolságvédelmek, távolságmeghatározók nyírják ki a játékot, főleg azzal hogy ballanszolhatatlan tőle minden, mert vagy alsó, vagy felső szinten lesz béna vagy erős (faj vagy akció), és leszűkíti az adott helyen a stratégiákat.

országmérettől, csoportmérettől kellene %-os mértékben függővé tenni a dolgokat, nem egy fix pontértékkel blokkolni, pl a tolvajokat 10k-hoz kötni, mikor az nevetségesen kicsi értékkülönbség pl az 1/A-ban. (de a 200 pontonként 1% mágiavédelem is ilyen...vagy a katonaságnak a 2000pont/1kör)

Ati 10-28-2013 16:30

Quote:

Originally Posted by Artista (Post 305892)
országmérettől, [...] kellene %-os mértékben függővé tenni a dolgokat, nem egy fix pontértékkel blokkolni

A pontérték az országmérettől függ, némi stratégiai mozgásteret is adva rá pluszban.

Artista 10-28-2013 16:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305893)
A pontérték az országmérettől függ, némi stratégiai mozgásteret is adva rá pluszban.

jaja, persze, ezért kell pl 10%-kal nagyobb országnak 100%-os mágikusvédelem az 1/A-ban, míg az 5. szinten 10%-kal nagyobb ország kb 5%-os védelmet kap.
vagy az 1/A-ban akár több száz %-nyi védelmet is jelenthet az a 10% méretkülönbség.

meg arról nem is beszélve, hogy két kb egyező méretű ország már nem tud érdemben tolvajokkal akciózni egymás ellen az 1/A-ban. (bank védelme erre a tuti példa, de 10k-s zóna is vicc)

Ati 10-29-2013 17:47

No nézzünk számokat is.
  • 3% készültség fölött indíthat haszonszerző tolvajakciót (ami a készültségét 0%-ra viszi)
  • ártó tolvajakcióhoz továbbra is az 50%-os minimum szükséges
  • a bankok nem 20%-ot, csak 10%-ot védenek ellene
  • katonák meggyilkolása a mostani háromszorosára erősödik
  • faji varázslat: ezzel vagyok a leginkább bajban, hiszen a tanyamalusz eltörlése eleve több helyet biztosít neki. a mostani lakos 40%, tolvaj 30%-ot lehet emelni, ebből magas területen a lakos% nem sokat fog vissza. azt akár hagynám is 40%-on, lent ez egy kis visszafogó erő. a tolvajerőre... szívem szerint 40%-ot adnék, de 50-ig ki vagyok vele békülve... :)

Pool 10-29-2013 18:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305904)
No nézzünk számokat is.
  • 3% készültség fölött indíthat haszonszerző tolvajakciót (ami a készültségét 0%-ra viszi)
  • faji varázslat: ezzel vagyok a leginkább bajban, hiszen a tanyamalusz eltörlése eleve több helyet biztosít neki. a mostani lakos 40%, tolvaj 30%-ot lehet emelni, ebből magas területen a lakos% nem sokat fog vissza. azt akár hagynám is 40%-on, lent ez egy kis visszafogó erő. a tolvajerőre... szívem szerint 40%-ot adnék, de 50-ig ki vagyok vele békülve... :)

akkor 0 készüig lophat?
nem lesz picit sok ez a 33 lopás?

Padlócsempe 10-29-2013 18:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305904)
No nézzünk számokat is.

A 3% fölött az gondolom 'nagyobb vagy egyenlő, mint 3%'-t jelent inkább.

Így sem kapott érdemi erősítést a félelf, de még az árnyak 50%-ra erősítését is sajnálnád tőle?

Szerintem az 50% mellé még egy 15%-os tanyabónusz is elférne. Alsóbb szinteken úgyis jó eséllyel tanyamentes a feles, tehát itt a tanyamalusz eltörlése sem igazán erősíti, és a tanyabónusz sem lenne nagy hatással. A felsőbb szinteken pedig az országok megengedhetik maguknak a 40 bankot, hogy blokkolják a félelfet, tehát ott jól jönne egy kis plusz férőhely a jobb tanyatermelés által.

Sőt, a plusz védőerőt is lehetne +10%-ról +15%-ra emelni.

Ati 10-29-2013 18:40

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305905)
akkor 0 készüig lophat?
nem lesz picit sok ez a 33 lopás?

Összességében ugyanannyit lophat, mint eddig, csak nem kell közben szünetet tartania.

rocchess 10-29-2013 18:48

Volt egy ötletem,a támadó sereg gyilkolása!
ezt nem lehetne megvalósitani?

Pool 10-29-2013 19:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305907)
Összességében ugyanannyit lophat, mint eddig, csak nem kell közben szünetet tartania.

ezt hogy érted?
eddig max 17 lopása volt, most meg 33
vmit nem értek

rocchess 10-29-2013 19:24

eddig egy nap alatt tudott(24 kör alatt) 33x lopni.
most ezt egyszerre megteheti :)

Pool 10-29-2013 19:25

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305906)
A 3% fölött az gondolom 'nagyobb vagy egyenlő, mint 3%'-t jelent inkább.

Így sem kapott érdemi erősítést a félelf, de még az árnyak 50%-ra erősítését is sajnálnád tőle?

Szerintem az 50% mellé még egy 15%-os tanyabónusz is elférne. Alsóbb szinteken úgyis jó eséllyel tanyamentes a feles, tehát itt a tanyamalusz eltörlése sem igazán erősíti, és a tanyabónusz sem lenne nagy hatással. A felsőbb szinteken pedig az országok megengedhetik maguknak a 40 bankot, hogy blokkolják a félelfet, tehát ott jól jönne egy kis plusz férőhely a jobb tanyatermelés által.

Sőt, a plusz védőerőt is lehetne +10%-ról +15%-ra emelni.

azért vhol legyen határ, ne essünk át a ló másik oldalára

Ati 10-29-2013 19:33

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305909)
ezt hogy érted?
eddig max 17 lopása volt, most meg 33
vmit nem értek

Beszéljünk 100% készültség elköltéséről.

Eddig lement 50%-ra (elhasznált 50% készültséget), visszatöltődött 100%-ra X kör alatt, majd újra lement 50%-ra (elhasznált újabb 50%-ot, mostanra 2x50%-nál, tehát 100%-nál járunk). Visszatöltődik újabb X kör alatt. A 100%-ot így 2X kör alatt töltötte vissza, hogy újra ugyanezt megismételhesse.

Az új javaslat szerint egyszerre elhasznál 100% készültséget, ennek a regenerálódása ugyanúgy 2X kör, mint a fenti esetben.

Nem tud ez alatt a 2X kör alatt többet lopni, mint eddig. Az eloszlása lehet más, ha haszonszerző akciókról van szó.

Padlócsempe 10-29-2013 19:58

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305911)
azért vhol legyen határ, ne essünk át a ló másik oldalára

Te a most felvetett változtatások esetén választanád a félelfet? Vagy a szövidnek választanád? Ennek tükrében érdemes vizsgálni, hogy megfelelő mértékűek-e a változtatások.

Ha kap 15% tanyabónuszt és +5% védelmet a mostanihoz képest, akkor túl félelmetes ellenféllé válna?

Ha már végre változik a félelf faj, akkor ne csak adjunk a szarnak egy pofont, hanem tényleg legyen olyan faj, ami használható.

none 10-29-2013 20:06

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305913)
..
Ha már végre változik a félelf faj, akkor ne csak adjunk a szarnak egy pofont, hanem tényleg legyen olyan faj, ami használható.

Én is pont ezt akartam írni..:)

Tomka 10-29-2013 20:21

Én az árnyak esetében a tolvajok 50%-ra emelésére szavaznék, ha 40-re lesz emelve, akkor érdemben nem kell kevesebb kocsmát tartania, 50-nél ez már valós előnynek néz ki.

rocchess 10-29-2013 20:44

Quote:

Originally Posted by Tomka (Post 305915)
Én az árnyak esetében a tolvajok 50%-ra emelésére szavaznék, ha 40-re lesz emelve, akkor érdemben nem kell kevesebb kocsmát tartania, 50-nél ez már valós előnynek néz ki.

Ezzel is egyetértek :)

All times are GMT +1. The time now is 06:07.