![]() |
Quote:
Persze ez nem komoly ötlet, csak gondoltam leírom, ha már így eszembe jutott.. :) |
Quote:
Nem is olyan rossz, az a fix morál! :) |
Quote:
|
Quote:
Úgyis az az elfogadott fejelsztési terv, hogy keveset kelljen vele foglalkozni. Így mondjuk kiesik a lengetés, amit igencsak érdemes figyelni, és aktivitást igényel. És illik is a hullához. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Illetve ha túl erős, akkor egy 100-hoz húzó katmorál :p |
Quote:
|
Ha már húz valahová a morál, akkor az nem olyan, mintha nem lenne..
Elég messzire mentetek el ezzel kapcsolatosan :) |
Quote:
|
Quote:
|
Morál-kérdés.
Az elképzelésem:
Súgó: Az élőhalottaknak nincsenek saját érzelmeik, ezért a többi fajhoz hasonlóan nem lehet őket várszomjjal hatékonyabb támadásra bírni. Ugyan így nem zuhan a lakosok morálja, ha folyamatosan ártózzák őket. Viszont mivel annyira együgyüek, hogy nem képesek önállóan gondolkozni, ezért a körülöttük lévő országok habitusát veszik föl saját hangulati beállítódásként. Eddig a rizsa. Most jönne az, h ez miként alakuljon. Két gond: -mf hulla -szövis hulla Hány körtől hány körig legyenek a viszonyítási alapként szolgáló orik, illetve milyen képlet szerint történjen ez. A szövis hulla szerintem kapja a szövetségesei moráljából adódóan kulcsot. Hogy hogyan még nem tudom, de pl: van 3 szövije, összeadjuk a moráljukat és elosztjuk 4 el. Vagy valahogyan belekombináljuk a szövijei lakossági moráljaitt is és a kettő együttesen adja meg a hulla morál-értékeit. |
Quote:
A "nem-morál" meg nekem még mindig azt a jelentést hordozza, hogy nincs morál... ha meg nincs akkor nagy nulla! :p Quote:
amúgy ezzel csak bonyolítjuk a dolgot... pont Ati hangsúlyozza mindig, hogy a hulla egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, lopni, varázsolni, számolni... csak ütögetsz... így meg a morálod az ellenfeledtől, vagy szövidtől függ, szóval mindig figyelni kell, meg ilyenek... Arról nem is beszélve, hogy honnan tudod, hogy a környéknek milyen a "habitusa" és mennyivel kell számolnod? Szóval nincs olyan, hogy kimész 200 hekin 500 pacival egy üres orira, mert lehet bebukod, ha van egy 0%-os katmorálos a környéken. (igen, van ilyen, én már támadtam is... ÍJAKKAL! :D ) |
Quote:
|
Quote:
|
Hagyjatok a moraljat beken, ha meg lesz erositve hadilag, tud majd annyit utni, hogy fenntartsa maganak... :) Ha meg nem, a moral sem fog segiteni rajta...
A ketto egyutt meg tulzas. :) |
Quote:
Igazad van.. én sem értem, hogy egy elvi felvetésből hogyan lett vita.. (Nem is fűzöm tovább, mert nem szeretem önmagam ismételgetni) Legközelebb jobban meggondolom, mielőtt leírom, ami eszembe jut. :) |
Azért fontos, hogy a morál magasabb értékhez húz -e, mert ha a többi bónusza magas morálhoz húzás mellé lenne belőve, akkor egy nyugisan játszó hulla nem sokkal lenne gyengébb, mint egy folyton ütlegelő, hiszen nem sokkal lehet feljebb húzni a morálját. Ha 100-ra növeljük a fix morált, akkor semmivel nem lenne gyengébb egy hónapokig egy helyben ücsörgő példány, mint a napi 4* sikerrel kitámadó társa. Tehát ha figyelembe vesszük ezt a morál bónuszt mondjuk egy átlagosnak mondható 10% hadi bónuszként (ennyivel kevesebb egyéb bónuszt adunk neki), akkor jobban jár egy passzív hulla, de egy aktív játékos rosszabbul.
Ati leírása alapján éppenhogy a morál magas értékre húzása lenne az egyik erősítési lépés. |
Quote:
amúgy örülnék ha erősödne a hulla, és feljebb is lehetne büntetlenül lopkodni... :D Quote:
Szerk.: egyetértek Xeperrel... :) Azért dolgozzon meg ő is azért, hogy 100%os legyen a morálja, de mivel vakon támad és nem "biztosra megy" ezért véleményem szerint járna neki, hogy ha épp egyik támadása sem ment be, akkor se legyen olyan rossz a morálja... |
Quote:
Az elfnél alkalmazott morál huzzás elegendő lenne neki is. |
Quote:
|
Quote:
Gondolom ezt te sem gondoltad komolyan! Nem véletlenül írtam a hozzá szólásom, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hány százalékhoz húz. |
Quote:
|
Nem biztos, hogy jó ötlet ez a morál felhúzás is, most ne abból induljunk ki, ami le van írva a súgóban (hogy buta, stbstsb), mert akkor lehetne még 1000x felvetés, szerintem a morál azért ne legyen neki nagy, se felfele húzós. Ha már megkapja a férőhely bónuszt, a katonai bónuszával már így is szép legény lesz. Egyébként is, ha támadni fog, márpedig fog az átlag hulla, akkor úgyis folyton ugrál neki majd a morál.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nagy valószínűséggel a hadibónusszal sem fogja megközelíteni az elf védőértékét.. így a bunker marad az elf:) de ha betonbunkert is épít miért baj? elvégre a hulla egy kis odafigyelést igénylő igénytelen faj.. ebbe belefér a betonbunker bőven.. |
Quote:
Sőt mivel a hulla csak katonailag ér valamit, se vari, se toli ügyben nem tud mit csinálni, ezért egy szövetség is bármikor szétszedheti, mert mindenki rengetheti (és ilyenkor nagy arányban fog dőlni a torony/barakk), gyújthatják, és nem tehet semmit se ellene, pedig gyengül emiatt. Ha pedig figyeli a pontlistát, és talál egy potenciális célpontot (aki mondjuk épp az), akkor seregcserél és kitámad, de a szövi meg visszamegy rá többször. Ezek miatt szerintem csak elvétve lesz, aki bunkernak használja majd az élőhalottat a változások után, mert gyakorlatilag szó szerint kifüstölhetők lesznek. |
No nézzünk ide egy összegzést...
Legszimpatikusabb, és logikailag is elfogadható a férőhelybónusz. Ez felér ugyan egy szimpla haderőnöveléssel, de egy kis plust mégis ad: katonaképzésből több bevételt, a másoktól szerzett katonáknak pedig több helyet. Ha ez kevés, akkor a haderejét még mindig lehet növelni. A morálját nem piszkálnám, valami késztetés legyen arra, hogy nyertes csatái legyenek, és ne vesztesek. Iggggen, ami miatt az egész "tesztidőszakot" indítom, az leginkább ez lesz... Azt hiszem, hogy ezzel kell majd a legtöbbet eljátszani... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a.) ugye nem szintenkent lesz, ahogy a szavazason irva van? b.) szintenkenti haderonovekedese megmarad-e ( akkor is, ha az kulon erositve lesz)? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
A sima férőhely növekedés nem tetszik. Egyrészt elég fantáziátlannak tartom, másrészt a hullának számos olyan hátránya van, amelyet semmilyen férőhelynövekedés nem tud kompenzálni, csak arra lenne jó, hogy védekezős, beton orit lehessen belőle faragni.
|
Quote:
ui: Am benne van a fajsúgóban, hogy a hulla igénytelen, bárhol elél, szóval ebből a szempontból nem annyira fantáziátlan a sok zombi egymás hegyén-hátán:D |
Quote:
A védelem vari többet ad eleve a többi fajnak... |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:48. |