Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Rheia 12-14-2009 20:25

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232362)
szóval alapból 0? :D

Nem nulla, csak nincs.. helyette számoljunk úgy, mintha 100 lenne.
Persze ez nem komoly ötlet, csak gondoltam leírom, ha már így eszembe jutott.. :)

vityu 12-14-2009 22:09

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232361)
Akkor már minek neki morál? A zombiknak úgysincs olyanjuk..

Ez már nekem is eszembe jutott. Nem 100, hanem mondjuk 90% állandó. Ezzel nem csak jót, de ezzel ellentétben kis rosszat is okozunk neki, mivel, ha ügyesen ütlegel, akkor sem érheti el a 100%-ot, viszont a sok pattanás miatt (rücskös lesz az arca:D) nem is lesz 60%.

Nem is olyan rossz, az a fix morál! :)

Andrew 12-14-2009 22:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 232381)
Ez már nekem is eszembe jutott. Nem 100, hanem mondjuk 90% állandó. Ezzel nem csak jót, de ezzel ellentétben kis rosszat is okozunk neki, mivel, ha ügyesen ütlegel, akkor sem érheti el a 100%-ot, viszont a sok pattanás miatt (rücskös lesz az arca:D) nem is lesz 60%.

Nem is olyan rossz, az a fix morál! :)

Azaz állandó morált és -10% haderőt neki? :D

vityu 12-14-2009 22:16

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 232382)
Azaz állandó morált és -10% haderőt neki? :D

Bizony. Ha játszható lesz, akkor ezt simán bele lehet venni.

Úgyis az az elfogadott fejelsztési terv, hogy keveset kelljen vele foglalkozni. Így mondjuk kiesik a lengetés, amit igencsak érdemes figyelni, és aktivitást igényel. És illik is a hullához.

Andrew 12-14-2009 22:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 232384)
Bizony. Ha játszható lesz, akkor ezt simán bele lehet venni.

Úgyis az az elfogadott fejelsztési terv, hogy keveset kelljen vele foglalkozni. Így mondjuk kiesik a lengetés, amit igencsak érdemes figyelni, és aktivitást igényel. És illik is a hullához.

Nem lenne egyszerűbb kisebb hadibónt adni, és egyszerűen számolható 100%-os morált adni? :)

vityu 12-14-2009 22:29

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 232386)
Nem lenne egyszerűbb kisebb hadibónt adni, és egyszerűen számolható 100%-os morált adni? :)

Ha kisebbet üt úgy, attól még sok ember igazságtalannak tartaná :)

Dynosaur 12-14-2009 23:19

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 232386)

persze ez a kisebb "hadibóni" nem a mostanira, hanem az adandóra vonatkozik gondolom... csak akkor jár az egyetértő ujjacska... :)

Andrew 12-14-2009 23:30

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232392)
persze ez a kisebb "hadibóni" nem a mostanira, hanem az adandóra vonatkozik gondolom... csak akkor jár az egyetértő ujjacska... :)

Természetesen. Tehát valamilyen mértékű támadóerő növelésre szükség van, de sokkal könnyebben számolható, ha kisebb mértékben növeljük, mint ha növeljük valamennyivel, aztán meg csökkentjük is :)
Illetve ha túl erős, akkor egy 100-hoz húzó katmorál :p

Dynosaur 12-14-2009 23:37

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 232395)
Illetve ha túl erős, akkor egy 100-hoz húzó katmorál :p

Ez még jobban tetszik! De akkor már inkább legyen, hogy alapesetben mondjuk 90-hez, max 95-höz húz, és támadásokkal lehet felvinni 100-ra. Így azért nem jár "ajándékba" a max morál akármi is történjen... :)

Rheia 12-15-2009 19:41

Ha már húz valahová a morál, akkor az nem olyan, mintha nem lenne..
Elég messzire mentetek el ezzel kapcsolatosan :)

Dynosaur 12-15-2009 21:29

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232510)
Ha már húz valahová a morál, akkor az nem olyan, mintha nem lenne..
Elég messzire mentetek el ezzel kapcsolatosan :)

de azért jobb, ha nincs "ingyen" a fix 100%... :p dolgozzon meg érte... :)

Rheia 12-16-2009 10:19

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232528)
de azért jobb, ha nincs "ingyen" a fix 100%... :p dolgozzon meg érte... :)

Jobb persze, de ettől függetlenül nem illik a hullához, hogy egy magas értékhez húzzon a morálja.. :P Akárhogy is nézem, az még névlegesen sem hasonlít a "nem-morálosságra", így már inkább az ellentétének tűnik. Asszem ez halva született ötlet volt :)

Rotcsa 12-16-2009 15:14

Morál-kérdés.

Az elképzelésem:

Súgó:
Az élőhalottaknak nincsenek saját érzelmeik, ezért a többi fajhoz hasonlóan nem lehet őket várszomjjal hatékonyabb támadásra bírni. Ugyan így nem zuhan a lakosok morálja, ha folyamatosan ártózzák őket.
Viszont mivel annyira együgyüek, hogy nem képesek önállóan gondolkozni, ezért a körülöttük lévő országok habitusát veszik föl saját hangulati beállítódásként.

Eddig a rizsa. Most jönne az, h ez miként alakuljon.
Két gond:
-mf hulla
-szövis hulla
Hány körtől hány körig legyenek a viszonyítási alapként szolgáló orik, illetve milyen képlet szerint történjen ez.

A szövis hulla szerintem kapja a szövetségesei moráljából adódóan kulcsot.
Hogy hogyan még nem tudom, de pl: van 3 szövije, összeadjuk a moráljukat és elosztjuk 4 el. Vagy valahogyan belekombináljuk a szövijei lakossági moráljaitt is és a kettő együttesen adja meg a hulla morál-értékeit.

Dynosaur 12-16-2009 17:02

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232592)
Jobb persze, de ettől függetlenül nem illik a hullához, hogy egy magas értékhez húzzon a morálja.. :P Akárhogy is nézem, az még névlegesen sem hasonlít a "nem-morálosságra", így már inkább az ellentétének tűnik. Asszem ez halva született ötlet volt :)

hmm... ha jobb, akkor mi a baj vele? :) ha beleírod a hullához a súgóba, hogy 95%-hoz húz a katonai morálja, akkor már egyből hullás lesz... :D

A "nem-morál" meg nekem még mindig azt a jelentést hordozza, hogy nincs morál... ha meg nincs akkor nagy nulla! :p

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 232604)
A szövis hulla szerintem kapja a szövetségesei moráljából adódóan kulcsot.
Hogy hogyan még nem tudom, de pl: van 3 szövije, összeadjuk a moráljukat és elosztjuk 4 el.

Ezzel csak gyengíted... tegyük fel 100%os a morálja a szövijeinek... 3*100/4=300/4=75%-os morál. Szerintem úgy gondoltad, hogy 3mal osszunk... :)

amúgy ezzel csak bonyolítjuk a dolgot... pont Ati hangsúlyozza mindig, hogy a hulla egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, lopni, varázsolni, számolni... csak ütögetsz... így meg a morálod az ellenfeledtől, vagy szövidtől függ, szóval mindig figyelni kell, meg ilyenek... Arról nem is beszélve, hogy honnan tudod, hogy a környéknek milyen a "habitusa" és mennyivel kell számolnod? Szóval nincs olyan, hogy kimész 200 hekin 500 pacival egy üres orira, mert lehet bebukod, ha van egy 0%-os katmorálos a környéken. (igen, van ilyen, én már támadtam is... ÍJAKKAL! :D )

Rheia 12-16-2009 18:52

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232617)
hmm... ha jobb, akkor mi a baj vele? :) ha beleírod a hullához a súgóba, hogy 95%-hoz húz a katonai morálja, akkor már egyből hullás lesz... :D

A "nem-morál" meg nekem még mindig azt a jelentést hordozza, hogy nincs morál... ha meg nincs akkor nagy nulla! :p

Úgy látom nem értetted meg, mire gondoltam, pedig többször leírtam. Még egyszer nem fogom :)

Dynosaur 12-16-2009 21:42

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232633)
Úgy látom nem értetted meg, mire gondoltam, pedig többször leírtam. Még egyszer nem fogom :)

De értem. Legyen alapból 100%-on. De mint írtad a 95%-hoz húzás jobb ötlet. Akkor nem értem mi a probléma vele? :) Ha egy újonc elolvassa a súgót, és oda van írva, hogy a hullának ide húz a morálja, akkor nem fogja azt gondolni, hogy ez nem hullás... :p

Remedy 12-16-2009 21:43

Hagyjatok a moraljat beken, ha meg lesz erositve hadilag, tud majd annyit utni, hogy fenntartsa maganak... :) Ha meg nem, a moral sem fog segiteni rajta...

A ketto egyutt meg tulzas. :)

Rheia 12-16-2009 21:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 232643)
Hagyjatok a moraljat beken, ha meg lesz erositve hadilag, tud majd annyit utni, hogy fenntartsa maganak... :) Ha meg nem, a moral sem fog segiteni rajta...

Igazad van.. én sem értem, hogy egy elvi felvetésből hogyan lett vita.. (Nem is fűzöm tovább, mert nem szeretem önmagam ismételgetni)
Legközelebb jobban meggondolom, mielőtt leírom, ami eszembe jut. :)

Xeper 12-16-2009 22:56

Azért fontos, hogy a morál magasabb értékhez húz -e, mert ha a többi bónusza magas morálhoz húzás mellé lenne belőve, akkor egy nyugisan játszó hulla nem sokkal lenne gyengébb, mint egy folyton ütlegelő, hiszen nem sokkal lehet feljebb húzni a morálját. Ha 100-ra növeljük a fix morált, akkor semmivel nem lenne gyengébb egy hónapokig egy helyben ücsörgő példány, mint a napi 4* sikerrel kitámadó társa. Tehát ha figyelembe vesszük ezt a morál bónuszt mondjuk egy átlagosnak mondható 10% hadi bónuszként (ennyivel kevesebb egyéb bónuszt adunk neki), akkor jobban jár egy passzív hulla, de egy aktív játékos rosszabbul.
Ati leírása alapján éppenhogy a morál magas értékre húzása lenne az egyik erősítési lépés.

Dynosaur 12-16-2009 22:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 232643)

hmm... lehet... meglátjuk mi lesz erősítve... :) alapjáva véve nekem tetszik az ötlet... nem lenne rossz, ha beleférne az erősítésbe... ha már az elfnek is húz a morálja... :) (tudom azért húz, mert a faj alapvetően nem támadásra van...)
amúgy örülnék ha erősödne a hulla, és feljebb is lehetne büntetlenül lopkodni... :D

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232645)
(Nem is fűzöm tovább, mert nem szeretem önmagam ismételgetni)
Legközelebb jobban meggondolom, mielőtt leírom, ami eszembe jut. :)

Ha nem írod le az ötleteid, akkor nem lesz belőlük semmi. Nem "önmagadat kellett volna ismételni" (ezzel a kijelentéssel pont ezt tetted.), hanem indokolni. Az viszi előbbre a beszélgetést, "vitát". :)

Szerk.: egyetértek Xeperrel... :)

Azért dolgozzon meg ő is azért, hogy 100%os legyen a morálja, de mivel vakon támad és nem "biztosra megy" ezért véleményem szerint járna neki, hogy ha épp egyik támadása sem ment be, akkor se legyen olyan rossz a morálja...

BigPi2 12-17-2009 09:51

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232655)
Azért dolgozzon meg ő is azért, hogy 100%os legyen a morálja, de mivel vakon támad és nem "biztosra megy" ezért véleményem szerint járna neki, hogy ha épp egyik támadása sem ment be, akkor se legyen olyan rossz a morálja...

A magas morálhoz való huzzásnak is vannak hátul ütői. Abban az esetben könnyen egy tamagocsi fajt hozhatunk létre. Hiszen minek üssön ha ugyis magas a morálja, így egy támadónak szánt faj gyorsan védekezővé válhat.
Az elfnél alkalmazott morál huzzás elegendő lenne neki is.

Dynosaur 12-18-2009 22:47

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 232681)
A magas morálhoz való huzzásnak is vannak hátul ütői. Abban az esetben könnyen egy tamagocsi fajt hozhatunk létre. Hiszen minek üssön ha ugyis magas a morálja, így egy támadónak szánt faj gyorsan védekezővé válhat.
Az elfnél alkalmazott morál huzzás elegendő lenne neki is.

most, hogy 85-höz, vagy 90-hez húz, az oly mindegy... de ne legyen fix 100%... :)

BigPi2 12-19-2009 07:28

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232805)
most, hogy 85-höz, vagy 90-hez húz, az oly mindegy... de ne legyen fix 100%... :)

???

Gondolom ezt te sem gondoltad komolyan! Nem véletlenül írtam a hozzá szólásom, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hány százalékhoz húz.

Dynosaur 12-19-2009 13:39

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 232818)
???

Gondolom ezt te sem gondoltad komolyan! Nem véletlenül írtam a hozzá szólásom, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hány százalékhoz húz.

félreértessz... úgy gondolom, hogy jelenleg nem abba az 5% eltérésbe kéne belekötni, hanem egy ötletre rámondani, hogy jó, vagy rossz. Ha ezt túléli egy javaslat, akkor el lehetne dönteni, hogy akkor konkrétan mennyi is legyen az annyi, de amíg itt vitatkozunk a konkrét számokon, addig nem lesz belőle semmi!

szinkoly 12-21-2009 21:37

Nem biztos, hogy jó ötlet ez a morál felhúzás is, most ne abból induljunk ki, ami le van írva a súgóban (hogy buta, stbstsb), mert akkor lehetne még 1000x felvetés, szerintem a morál azért ne legyen neki nagy, se felfele húzós. Ha már megkapja a férőhely bónuszt, a katonai bónuszával már így is szép legény lesz. Egyébként is, ha támadni fog, márpedig fog az átlag hulla, akkor úgyis folyton ugrál neki majd a morál.

Andrew 12-21-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 233244)
Egyébként is, ha támadni fog, márpedig fog az átlag hulla, akkor úgyis folyton ugrál neki majd a morál.

Az ilyen kijelentéseket szeretem :D

BigPi2 12-22-2009 09:00

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 233247)
Az ilyen kijelentéseket szeretem :D

Úgy látszik, szeretjük elfelejteni, hogy a férőhely növekedés és a hadi bonusz növelése azt is eredményezheti, hogy a hullák egy része betonbunkert fog építeni.

none 12-23-2009 08:58

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 233272)
Úgy látszik, szeretjük elfelejteni, hogy a férőhely növekedés és a hadi bonusz növelése azt is eredményezheti, hogy a hullák egy része betonbunkert fog építeni.

kevered az elffel..
nagy valószínűséggel a hadibónusszal sem fogja megközelíteni az elf védőértékét.. így a bunker marad az elf:)
de ha betonbunkert is épít miért baj? elvégre a hulla egy kis odafigyelést igénylő igénytelen faj.. ebbe belefér a betonbunker bőven..

szinkoly 12-23-2009 13:28

Quote:

Originally Posted by none (Post 233383)
kevered az elffel..
nagy valószínűséggel a hadibónusszal sem fogja megközelíteni az elf védőértékét.. így a bunker marad az elf:)
de ha betonbunkert is épít miért baj? elvégre a hulla egy kis odafigyelést igénylő igénytelen faj.. ebbe belefér a betonbunker bőven..

Igaza van none-nak, a módosítások után se lesz szerintem alapvető bunkerfaj a hullából, épp csak annyira, amennyire mondjuk egy törp vagy egy ember a bunkeres. Ennyi erővel bármelyik faj lehetne bunker, ha sok íjat/tornyot tart és katonai bónusza van, mégse közelíti meg egyik se az elf szintjét.
Sőt mivel a hulla csak katonailag ér valamit, se vari, se toli ügyben nem tud mit csinálni, ezért egy szövetség is bármikor szétszedheti, mert mindenki rengetheti (és ilyenkor nagy arányban fog dőlni a torony/barakk), gyújthatják, és nem tehet semmit se ellene, pedig gyengül emiatt. Ha pedig figyeli a pontlistát, és talál egy potenciális célpontot (aki mondjuk épp az), akkor seregcserél és kitámad, de a szövi meg visszamegy rá többször.
Ezek miatt szerintem csak elvétve lesz, aki bunkernak használja majd az élőhalottat a változások után, mert gyakorlatilag szó szerint kifüstölhetők lesznek.

Ati 01-04-2010 19:10

No nézzünk ide egy összegzést...

Legszimpatikusabb, és logikailag is elfogadható a férőhelybónusz. Ez felér ugyan egy szimpla haderőnöveléssel, de egy kis plust mégis ad: katonaképzésből több bevételt, a másoktól szerzett katonáknak pedig több helyet. Ha ez kevés, akkor a haderejét még mindig lehet növelni.

A morálját nem piszkálnám, valami késztetés legyen arra, hogy nyertes csatái legyenek, és ne vesztesek.

Iggggen, ami miatt az egész "tesztidőszakot" indítom, az leginkább ez lesz... Azt hiszem, hogy ezzel kell majd a legtöbbet eljátszani...

szinkoly 01-04-2010 19:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234988)

Legszimpatikusabb, és logikailag is elfogadható a férőhelybónusz. Ez felér ugyan egy szimpla haderőnöveléssel, de egy kis plust mégis ad: katonaképzésből több bevételt, a másoktól szerzett katonáknak pedig több helyet. Ha ez kevés, akkor a haderejét még mindig lehet növelni.

A morálját nem piszkálnám, valami késztetés legyen arra, hogy nyertes csatái legyenek, és ne vesztesek.

Iggggen, ami miatt az egész "tesztidőszakot" indítom, az leginkább ez lesz... Azt hiszem, hogy ezzel kell majd a legtöbbet eljátszani...

És Ati, a bónusz a teszt alatt a szavazáson kijött 10% lesz, vagy pedig egy másik százalék?

Ati 01-04-2010 19:32

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 234992)
És Ati, a bónusz a teszt alatt a szavazáson kijött 10% lesz, vagy pedig egy másik százalék?

Férőhelyre? Szívem szerint én ennél akár többet is adnék neki.

Remedy 01-04-2010 19:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234988)

Ket kerdesem van:

a.) ugye nem szintenkent lesz, ahogy a szavazason irva van?

b.) szintenkenti haderonovekedese megmarad-e ( akkor is, ha az kulon erositve lesz)?

szinkoly 01-04-2010 19:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 234993)
Férőhelyre? Szívem szerint én ennél akár többet is adnék neki.

Én is, de anno nem tudtam másra szavazni, szóval ezért kérdeztem.

Ati 01-04-2010 19:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 234994)
a.) ugye nem szintenkent lesz, ahogy a szavazason irva van?

Ez a szintenkénti növekedés elég sajátságos, és a számolóprogramok írói kétségtelenül szentségelnek minden ilyen láttán, de nem tartom rossz gondolatnak.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 234994)
b.) szintenkenti haderonovekedese megmarad-e ( akkor is, ha az kulon erositve lesz)?

Szerintem ez maradhat a mostani szerint, annyi bővítéssel, hogy az 5. szinten is kap egy pluszt.

Padlócsempe 01-04-2010 21:46

A sima férőhely növekedés nem tetszik. Egyrészt elég fantáziátlannak tartom, másrészt a hullának számos olyan hátránya van, amelyet semmilyen férőhelynövekedés nem tud kompenzálni, csak arra lenne jó, hogy védekezős, beton orit lehessen belőle faragni.

szinkoly 01-05-2010 00:05

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 235034)
A sima férőhely növekedés nem tetszik. Egyrészt elég fantáziátlannak tartom, másrészt a hullának számos olyan hátránya van, amelyet semmilyen férőhelynövekedés nem tud kompenzálni, csak arra lenne jó, hogy védekezős, beton orit lehessen belőle faragni.

Értem, hogy mi a problémád a férőhely bónusszal, de ha egyszer semmi esetre se fog tudni varázsolni, se lopni, a serege pedig előreláthatólag (és remélem is) szép mértékben erősödni fog, akkor őt csak varival és tolival foghatják meg, plusz szövi sereggel (meg persze orkkal:D). Bár reménykedem benne, hogy azért egy minimális haderejű mondjuk full tekiíró szövi nem fogja tudni beütni. Már egyszer írtam, hogy nem hiszem, hogy sokan választanák bunkernek, mert arra ott az elf és azzal többet is lehet kihozni belőle. De ha most tesztidőszak lesz, akkor majd kiderül. Egyébként mit javasolnál akkor a helybónusz helyett?

ui: Am benne van a fajsúgóban, hogy a hulla igénytelen, bárhol elél, szóval ebből a szempontból nem annyira fantáziátlan a sok zombi egymás hegyén-hátán:D

Gabro 01-05-2010 06:39

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 235034)

Azért 10-20% férőhelynövekedés nem kompenzálja szerintem a védelem egyéb hiányait, max nem 3-4 sereggel vered át hanem "csak" 2-vel:D
A védelem vari többet ad eleve a többi fajnak...

BigPi2 01-05-2010 07:16

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235153)
Azért 10-20% férőhelynövekedés nem kompenzálja szerintem a védelem egyéb hiányait, max nem 3-4 sereggel vered át hanem "csak" 2-vel:D
A védelem vari többet ad eleve a többi fajnak...

Azért elhangosztak itt ennél erősebb számok is. Remélem Ati azokat vesszi alapul. Abban az esetben nem tudják át ütni több sereggel.

Gabro 01-05-2010 07:33

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 235159)
Azért elhangosztak itt ennél erősebb számok is. Remélem Ati azokat vesszi alapul. Abban az esetben nem tudják át ütni több sereggel.

Kíváncsi vagyok mi lesz belőle, még az első országommal voltam 5. szinten hulla, azóta nem, de poénból majdnem most is az lettem (megleptem volna pár embert egy 4 szemes hullával az biztos:D), szóval kipróbálom ha izmosabb lesz megint:)

All times are GMT +1. The time now is 01:48.