![]() |
Quote:
Quote:
De amíg a törpét kiépíted jó kis hadissá, ha muszáj csoport közben is, a felessel ez nem tehető meg... |
Quote:
Folyamatosan vadászni a célpontra, a varissal összefogva kilopni más tolisokat, stb-stb. Szerintem ez simán jó erősítés a félelfnek, az embernek pedig majd ki lesz találva másvalami. |
Quote:
|
Quote:
Egy olyan megoldás kéne szülessen, amiben a földvesztés+veszteségek kb. egyenértékű az elhozott pénz/nyersi/tekercs értékével. Itt nincs egyensúly és kb. emiatt nem életképes a tolizás, pedig elvileg ez is egy taktikai elem, aminek kb egyenértékű hatásfoka kell legyen a hadizással és a varizással. Lehet, hogy rosszul látom, de nekem így tűnik logikusnak. Persze ha rosszul látom javítsatok ki, szívesen fogadom a kritikát, de egy stratégiai játéknak nem egyetlen járható útról kell szólnia, hanem többről és az ezek közti egyensúly megtalálásáról... |
Kiváncsi vagyok, ha ezt bevezetik, akkor mikor lesz nyitva egy másik topic olyan címmel, hogy mentsük meg a hadisokat :)
Egy toli így is sok kárt tud csinálni. Hadiként ork vagyok, nem egyszer kellett gyujtogatós emberkék miatt 9% házzal harcolnom és valljuk be, ez nagyon sok pénzbe kerül, többe, mint amit a törpe megtermel. Azért vagyok hadis, hogy vállaljam, hogy tolikkal, varikkal beférjenek, de cserébe én meg sereggel megyek. A tolvaj tud lopni tekit, rúnát, pénzt is. Ő vállalta, hogy sereggel üthető lesz, de cserébe csak egy varis tud beférni hozzá varikkal és sereggel, tolikkal nem fognak hozzáférni. Már ha jól van felépítve az a feles. MInden fajnak megvan az előnye és a hátránya, miért a játék sava-borsát adó hadizást akarjátok kiherélni? Ennyi a véleményem. u.i.: plusz egy hadinak szinte csak egy csoport van, ahol gyorsan eltud egy tolvajtól 10 k pontra lépni. Ha ezt bevezetik, akkor viszont csináljanak egy olyat is mellé, hogy a tolvajország 4-5k pont különbségnél már semmit se tudjon érdemben lopni. Mert 4-5 körre veszélyes környéken egy hadis nem megy ki, főleg, hogy mostanában a játékkultúra a játékosok 90%nál az, még ha orkkal is van, hogy rohadt sok tolvaj, varázsló és kevés hadi, és orrba-szájba gyújtják-ártózzák azokat, akik hadizni is szeretnének, klasszikus hadis felépítéssel Magyarul az, hogy a tolvaj országok kihaltak, egy nagy kamu, csak jelenleg nem fél-elf tolvajok vannak, hanem ork tolvajok Most őszintén ez nektek hadi orknak tűnik? mert számomra inkább hajaz, egy vari-tolira, mint sem egy hadi országra. És ez egy példa, de ilyennel van tele a szint. A gnómok, a törpék is 10k feletti tolikat tartanak, láttam már 10k tolis óriást is b-ben. Egy régi B-és gömb, minden lényegi, nem idevágó infó kitakarva Föld: ******hektár Katona: **** Népesség: ****Védő: 0 Foglalkoztatottság: 96% Támadó: 0 Pénz: *****Íjász: 4.000 Étel: 2.853 bála Lovas: 34.000 Rúna: *****rúna Elit: 0 Morál: 81 % Varázsló: 20.957 Katonai morál: 92 % Tolvaj: 9.360 Szövetség: szövetség tagja Faj: Ork Személyiség: Harcos, Tábornok, Vándor, Gazdálkodó, Tudós, Túlélő ui2.: Konkrétan a probléma a megváltozott játékkultúrával van. Példa: mivel egyszerűbb haladni egy szövisnek? fél-elf tolvajjal, vagy gnóm tolissal? A válasz egyértelmű: Gnóm, 10% toronnyal kitűnő védelme van, sok a férőhelye, plusz egy ork hadi mellé kitűnő supportáló egység lehet (bocs Remy, hogy ezt a kifejezést lenyúltam tőled, de jobbat nem találtam). Szóval itt nem a fajjal van a probléma, hanem a megváltozott szokásokkal. Ezt meg nem fogjátok megváltoztatni, egy ilyen javaslattal. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Minden taktikai elemnek megvan a maga szerepe a játékban, a tolvajlás - többek között - a bankok miatt csorbát szenved. Quote:
Quote:
A kiskapuk egyébként nem feltétlenül egy szűk réteg számára adottak. De attól, hogy mindenki használja őket, még léteznek. Ott van kapásból a piacon tartalékolás is, ami nélkül kihalna a játék. |
Quote:
Ezt most példázni tudom, mert másképp elég bonyolult leírnom. Szóval ha veszünk egy átlag kibalanszolt stratégiai játékot, tegyük fel van 3 egységrend. Lovasság, gyalogság és távolsági egységek. Feleltessük meg a hadisnak, a varisnak és a tolisnak. Ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott játékban legyőzd az ellenfelet, nem elég csak egy egységre alapoznod magad, mert akkor eleve vert helyzetben vagy. A saját játékstílusod szerint kell meghatározd ezeknek az egységeknek az összetételét. Nos a jelenlegi helyzetben pedig valami olyasmi áll fent, hogy nyomhatod simán a lovasságot, mert az átmegy a gyalogon és a távolsági egységeken is, nagyobb veszteségek nélkül. Visszavezetve egy kiegyensúlyozott stratégiai játéknak nem úgy kell kinéznie, hogy 50%haderő 10%mágia 1-2%tolvajlás, hanem egy hadi kiépítettség legyen 30-20-10 vagy 40-15-5% nagyvonalakban, egy varis 20-30-10, egy tolis meg 15-15-30. Ez csak úgy hozzávetőlegesen. És igenis, ha valaki valamelyik ablakot nyitva hagyja, akkor az vállalja a következményt érte. |
Quote:
7 körig nem volt elég házad, mielőtt szétmészároltad volna, és ez kényelmetlen volt. Ezt a kényelmetlenséget vállalnod kell, ha cserébe 100-szor hatékonyabban tudod őt elpusztítani, mint ő téged. Ha nagyon sok a tolis, akkor pedig jól jöhet pár plusz% ház. De amit bemásoltál éplista tényleg lehet kb. a jövő, nem lenne az olyan rossz. |
All times are GMT +1. The time now is 13:39. |